Witam wszystkich... jak widac jestem tutaj nowy. Mam pewien problem.
Od prawie miesiaca razem z moja kobietka zaczelismy wspolzycie (ja 20Lat ona 17Lat. jestesmy dla siebie pierwszymi partnerami w zyciu jak i w lozku). Robilismy to 4 razy, byla niesamowita rozkosz, ale zawsze po kazdym razie rodzily sie obawy ze moglismy sobie wpasc. Wiadomo ZAWSZE uzywalismy gumek (unimil - truskawkowe). Po trzecim stosunku obawy zajscia byly bardzo ogromne poniewaz szczytowalem w srodku (oczywiscie do kondona). Zestresowani czekalismy na jej okres. Na szczescie się doczekalismy:)
Po okresie tzn. po ostatniej nocy kiedy miala krwawienie (wg.niej 5 dzien), nie wytrzymalismy i zaczelismy się kochac. Wczesniej wyczytalismy na internecie ze po ostatnim krwawieniu sa dni nie plodne, wiec ryzyko zajscia w ciazy jest mniejsze. Najbardziej co mnie odstraszalo to to ze mojej kobietce z pochwy wydzielala się brazowa wydzielina ktora osadzala się na kondonie. Jak zwykle po stosunku bylismy happy z rozkoszy, ale nastepnego dnia zaczela ja bolec glowa, miala zawroty... trwalolo to jakos 4 dni. Teraz mamy obawy ze...
Prosze doswiadczonych o pomoc, czy mamy cos robic, czy sex po ostatniej nocy krwawienienia (w dzien wydzielala sie brazowa wydzielina) jest bezpieczny, jakie wtedy jest ryzyko zajscia w ciazy?????
Z gory dzieki, pozdrawiam!
Czy sex po ostatnim krwanieniu jest bezpieczny?
Moderator: modTeam
- Little-insane
- Zaglądający
ta brązowa wydz8elina to jeszcze po prostu końcówka okresu. jesli robiliscie to w gumce to nic się nie powinno stac
a te zawroty i bole glowy to zapewne przypadek... nawet gdyby cos sie stało to nie ma tak szybko objawów ciązy
no i faktycznie, zaraz po okresie są dni nieplodne- jednak mimo wszystko bez gumek ani rusz

no i faktycznie, zaraz po okresie są dni nieplodne- jednak mimo wszystko bez gumek ani rusz
"...Niepokorna i zła bram nieba nie sięgnę..."
hmm... wiesz...powiem tak : kobieta ma dni nieplodne wtedy gdy w pochwie jest zupelnie sucho. wtedy mozna zalozyc ze sa te dni ale tych dni jest z reguly malo a plemniki ktore wpuscisz do jej blony moga tam wytrzymac nawet do tygodnia i pozniej zaplodnic jajeczko ;] wiec lepiej jeszcze stosowac prezerwatywy 
- Wstreciucha
- Weteran
surykat4 pisze:hmm... wiesz...powiem tak : kobieta ma dni nieplodne wtedy gdy w pochwie jest zupelnie sucho. wtedy mozna zalozyc ze sa te dni ale tych dni jest z reguly malo a plemniki ktore wpuscisz do jej blony moga tam wytrzymac nawet do tygodnia i pozniej zaplodnic jajeczko ;]
Najpierw sam postaraj sie czegos nauczyc, a nastepnie pouczaj innych. Suchosc pochwy u mlodej kobiety to jakas przedwczesna menopauza chyba , albo wynik zazywania srodkow antykoncepcyjnych. W gruncie rzeczy zdrowa pochwa nigdy sucha zupelnie nie jest, a sluz zmienia sie w zaleznosci od dnia cyklu. A z tymi tygodniowo zyjacymi plemnikami-terminatorami to bym nie przesadzala.
u85 pisze:mnie odstraszalo to to ze mojej kobietce z pochwy wydzielala się brazowa wydzielina ktora osadzala się na kondonie.
Krew menstruacyjna.
Jesli Twoja kobieta ma regularne cykle, to nie ma powodow do obaw, a wspolzycie bez prezerwatywy w Waszym wypadku , oczywisacie bylo glupota.
Jej zawroty glowy czym by nie byly, to z pewnoscia nie sa ciaza, co najwyzej grypa albo stresem.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wstreciucha, kto tu mowi ze robilismy to bez?! Bez gumki, ani rusz!
Głownie moj problem polega na tym, że strsujemy sie z partnerka z powodu tego ze miala bóle glowy, zawroty zaraz po wspolzyciu ( na nast. dzien )
Spoko, teraz bede spokojniejszy.
Głownie moj problem polega na tym, że strsujemy sie z partnerka z powodu tego ze miala bóle glowy, zawroty zaraz po wspolzyciu ( na nast. dzien )
Little-insane pisze:ta brązowa wydz8elina to jeszcze po prostu końcówka okresu. jesli robiliscie to w gumce to nic się nie powinno stac
Spoko, teraz bede spokojniejszy.
- Wstreciucha
- Weteran
surykat4 pisze:kobieta ma dni nieplodne wtedy gdy w pochwie jest zupelnie sucho
surykat4 pisze:plemniki ktore wpuscisz do jej blony moga tam wytrzymac nawet do tygodnia
zaraz spadnę z krzesła

u85, wyluzuj trochę... jeśli gumka nie spadła, ani nir pękła, to jak może dojść do zapłodnienia... plemniki to nie duchy, które przenikają przez ściany... no a brązowa wydzielina to pozostałość po krwi menstruacyjnej. Jeśli chodzi zaś o bóle głowy i zawroty dziewczyny, to chyba sami się narkęcacie, że mogła zajść i stąd się bierze stres i ból głowy. Jak ma człowiek stresa, to tak się dzieje.
Pamietam ,że na poczatku tez miałam ciągłe obawy że zajde w ciąże. Przed każdym okresem przeżywałam taki stres że przesuwał mi się kilka dni!! Teraz na szczęscie troche czasu minęło i biore tabletki którym ufam na pewno bardziej niż prezerw.
[ Dodano: 2006-11-02, 20:17 ]
No i prawda jest ze kilka dni przed i po miesiaczce nastepuja dni nieplodne co zmniejsza znacznie ryzyko zajscia w ciaze. Nie przejmuj sie skoro byliscie zabezpieczeni
[ Dodano: 2006-11-02, 20:17 ]
No i prawda jest ze kilka dni przed i po miesiaczce nastepuja dni nieplodne co zmniejsza znacznie ryzyko zajscia w ciaze. Nie przejmuj sie skoro byliscie zabezpieczeni
- ksiezycowka
- Weteran