Seks a sport...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Zenon_Zmyłer
Bywalec
Bywalec
Seks a sport...

Postautor: Zenon_Zmyłer » 17 paź 2006, 15:37

Jaka jest zaleznosc miedzy seksem a sportem, bo slyszalem ze to roznie wplywa na kobiety i na mezczyzn ?? Wie ktos??
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 17 paź 2006, 15:41

Zbyt intesnsywny sport i brak regeneracji moze sie odbic na potencji.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 17 paź 2006, 16:07

hymm ale z drugiej strony lepsza kondycja = lepszy seks
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
userman

Postautor: userman » 17 paź 2006, 16:21

gdzieś słyszałem ze kolaże są bezpłodni bo siodełko uciska to co nie trzeba i klapa
jakoś tak jest
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 paź 2006, 16:27

userman pisze:gdzieś słyszałem ze kolaże są bezpłodni bo siodełko uciska to co nie trzeba i klapa

A wibratory się same rozmnażają ;P

Szurkowski jakoś miał dzieci, syn zginął w WTC.

W samym sporcie nic złego nie ma, gorzej pewnie jak się do tego jakichś "wspomagaczy" używa.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
sennin
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: sennin » 17 paź 2006, 17:31

Albo z nim przesadza:) przy wielu treningach w tygoidniu brakuje juz sil nawet na takie przyjemne "cwiczenia" ;]
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 17 paź 2006, 17:50

zbyt intensywny wysilek fizyczny zmniejsza poped seksualny ( w czasie treningu wydzielaja sie endorfiny, dzialaja rozne hormony itd. itp. nie chce mi sie bardzo rozpisywac ) wiec po prostu czasem sie nie chce i nie tyle co jest sie zmeczonym ale nie czuje sie potrzeby ( ale to tylko kilka godz po treningu ) oczywiscie tez jest to sprawa indywidualna i nie mozna wszystkich szufladkowac
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 17 paź 2006, 18:25

jak bedziesz kopal lopata 12 godzin albo nawalal kilofem w kamienilomach to tez ci sie za duzo nie bedzie chcialo :) ewentualnie jakas laseczka na dobranoc :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 17 paź 2006, 18:53

larena pisze: to tylko kilka godz po treningu
No właśnie... Potem odżywa ze zdwojoną siłą <aniolek>
soul of a woman was created below
Zenon_Zmyłer
Bywalec
Bywalec
Postautor: Zenon_Zmyłer » 18 paź 2006, 15:05

ok ok dzieki za odp. ale chodzilo mi z drugiej strony : jak seks wplywa na kondyncje i np. ewentualnie przygotowanie do zawodow itp...
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 18 paź 2006, 16:04

Z tego, co wiem, to sportowcom zaleca się wstrzemiężliwość przed zawodami, ale jak to jet w praktyce, to tylko oni sami wiedzą.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 18 paź 2006, 17:52

nie zaleca sie uprawiania sexu poiewaz zbyt rozluznia i utrudnia skupienie sie przy starcie, chociaz sa osoby ktore twierdza ze wrecz im pomaga ale to niewielki odsetek jest - to jesli chodzi o sex zaraz przed startem
oczywiscie zalezy tez jaka dyscypline sportu sie uprawia, przy dlugich dystansach, bardzo wyczerpujacych konkurencjach na wytrzymalosc trzeba bardzo uwazac na jakikolwiek wysilek przez kilka dni ( ale kto to bierze na serio ) wiec bierze sie pod uwage rowniez i sex
przy sprintach oczywiscie nei ma przeciwskazan byleby nie zaraz przed startem, czasem wrecz jest zalecany
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,

Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 paź 2006, 14:41

larena pisze:oczywiscie zalezy tez jaka dyscypline sportu sie uprawia, przy dlugich dystansach, bardzo wyczerpujacych konkurencjach na wytrzymalosc trzeba bardzo uwazac na jakikolwiek wysilek przez kilka dni

Z drugiej strony, podobno David Coulthard u szczytu formy kochał sie ze swoją kobietą każdej nocy przed Grand Prix. I twierdził, że to własnie jest jego sekret... A F1 do niewyczerpujacych sportów trudno zaliczyć <hmm>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 19 paź 2006, 17:22

Sir Charles pisze:A F1 do niewyczerpujacych sportów trudno zaliczyć

i wszystko jasne :

larena pisze:chociaz sa osoby ktore twierdza ze wrecz im pomaga ale to niewielki odsetek jest - to jesli chodzi o sex zaraz przed startem

ponieważ :

larena pisze:oczywiscie tez jest to sprawa indywidualna i nie mozna wszystkich szufladkowac

we wszystkim znajda sie jakies wyjatki, kazdy jest inny i to jest piekne <diabel> i nauka nigdy nie ogarnie wszystkich bo tak naprawde kazdy przypadek nalezalo by badac indywidualnie zeby do konkretnych wnioskow dojsc i tak jest we wszystkim

Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 20 paź 2006, 19:51

mało tego, czytalem ze kiedys podczas finalow mistrzostw swiata w snookera, pewien zawodnik ktorego nazwiska nie potrafie wymic (chyba juz niegra), wynajol pokoj z zona w hotelu w ktorym odbywaly sie zawody, umuwili sie ze podczas przerw ona bedzie czekac na niego w tymze pokoju ;]]]]], jesli mnie pamiec nie myli to wygral ten final.

a snooker jest dyscyplina w ktorej skupienie jest niezwykle istotne; jak widac kazdy czlowie przezywa inaczej.
Zenon_Zmyłer
Bywalec
Bywalec
Postautor: Zenon_Zmyłer » 24 paź 2006, 22:27

No na discovery tez robili eksperyment. Graly w pilke dwie druzyny . Do przerwy druzyna A wygrywala 1:0 i mieli przewage. W przerwie druzyna B poszla na seks z swoimi dziewczynami. W koncu druzyna B wygrala 2:1 w dobrym styly. Dlatego mnie to tak zaciekawilo , bo sam gram w hokeja na bramce i raz po calonocnej hulance zagralem dobry sparing, choc bylem wymeczony i wlasnie nie wiem czy potraktowac to jako regule bo teraz sa wazne mecze i to troche ryzykowne. Ale jak napisala larena wszystko musi byc brane indywidualnie...
kliker
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kliker » 25 paź 2006, 16:08

Helio Gracie mówił kiedyś, że seks uprawiał tylko w celach prokreacyjnych bo sportowiec potrzebuje dużo energii i nie mógł jej tracić w tak głupi sposób. Dlatego nie chcę być zawodowcem :)
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 25 paź 2006, 17:18

kliker pisze:Helio Gracie mówił kiedyś, że seks uprawiał tylko w celach prokreacyjnych bo sportowiec potrzebuje dużo energii i nie mógł jej tracić w tak głupi sposób. Dlatego nie chcę być zawodowcem

<hahaha> <hahaha> <hahaha>
przepraszam nie moglam sie powstrzymac
to w ogole powinien z lozka nie stawac aby chodzac energii nie tracic bez przesady sportowiec to taki sam czlowiek jak kazdy inny. oczywiscie kazdy ma jakies zboczenia.
a Małysz je bułke z bananem ;P <fuckoff>
niektorzy twierdza ze sex jest forma treningu ;) a przed zawodami odstresowuje
trenerzy nie zalecaja a zawodnicy w wiekszosci polecaja
wiec badz czlowieku madry i znajdz odpowiedz :?
ja juz znalazlam i zamiescilam kilka postow wyrzej ;)

Awatar użytkownika
theBlueSky
Bywalec
Bywalec
Postautor: theBlueSky » 25 paź 2006, 18:36

na seksie można robić redukcję tkanki tłuszczowej ;)

jest jakaś osoba która przez zmęczenie rezygnuje z sexu?? <hyhy>
"Dodajecie tylko soli moim raną... mój świat, mój triumf... wszystko odeszło..."
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 25 paź 2006, 19:51

theBlueSky pisze:jest jakaś osoba która przez zmęczenie rezygnuje z sexu??

nazwijmy ja "makowa panienka" ;].
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 paź 2006, 21:16

No fakt, ja prawie zawsze po jezdzie (wyczerpujacej) na rowerze bylem niezle zmecozny, ale czulem sie wprost zaje..e :) I nie myslalem specjalnie o seksie. W przypadku faceta to roznica by wygladala tak, ze po wysilku jest sie szczesliwszym i bardziej energicznym, przy cyzm utrymuje sie to dosc dlugo, a po seksie to szczescie trwa u mnie moze minute, potem zaraz zasypiam... Dobre na bezsennosc.
A jak sie seks odbija na wynikach sportowych... jesli nie jest zbyt wyczerpujacy to pewnie wcale. Jak jest wyczerpujacy to obowiazkowo trzeba uzupelnic zapasy glukozy w miesniach bo jest okienko glikemiczne, czyli zjesc cos, a w nocy to niezbyt korzystne dla formy.
zadurzona
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zadurzona » 28 paź 2006, 20:10

hmmm sex nei jest sportem... ;) ale nie o to chodiz w temacie przeczierz...;) nie wime chciałą bym mieć jakaś sprawność akrobatki żeby mudx wypróbowac wszytkie pozycje kamasutry:P

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”