Kilka Pytań

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

kjania
Początkujący
Początkujący
Kilka Pytań

Postautor: kjania » 16 wrz 2006, 18:51

Niedawno przeszedłem inicjacje mam 19 lat i mam kilka pytań?
1. NP. Penis po nałożeniu gumki czasami traci wzwód co z tym zrobić czy jestem wyjątkiem czy czasami to się zdarza.
2. Czy Tabletki antykoncpencyjne dają 100% ochrony. Obecnie z dziewczyną mam abstynencje z powodu groźby wpadki bo ostatnio w mojej rodzinie dużo tego, i czekamy aż skończy 20 lat to pójdzie do ginekologa wiadomo czym później to tym lepiej a czy jak będzie brała prawidłowo tabletki nie będzie potrzebna mi gumka??

Z góry dziękuje za pomoc i jak coś bym mógł prosić o kilka rad na począdek :P o jeszcze jak zrobić żeby wolniej osiągać wytrysk bo niestety szybko to umie idzie:((

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Symfonia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Symfonia » 16 wrz 2006, 19:21

kjania pisze:2. Czy Tabletki antykoncpencyjne dają 100% ochrony. Obecnie z dziewczyną mam abstynencje z powodu groźby wpadki bo ostatnio w mojej rodzinie dużo tego, i czekamy aż skończy 20 lat to pójdzie do ginekologa wiadomo czym później to tym lepiej a czy jak będzie brała prawidłowo tabletki nie będzie potrzebna mi gumka??

to do dzialu antykoncepcja.

kjania pisze:1. NP. Penis po nałożeniu gumki czasami traci wzwód co z tym zrobić czy jestem wyjątkiem czy czasami to się zdarza.

nie mysl, ze nakladasz gumke tylko o tym, ze bedziesz sie zaraz bzykal....albo niech laska Ci naklada reka czy tam ustami..jak wolisz....
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu
Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 wrz 2006, 21:13

kjania pisze:NP. Penis po nałożeniu gumki czasami traci wzwód co z tym zrobić czy jestem wyjątkiem czy czasami to się zdarza.
Tego nie wiem., NIgdy sie z tym nie postkalam bezposrednio ale wielu ma z tym problem. Za duzo podniecenie wplywa na za wczesny wytrysk a stres i chec wykaznaia sie i wyrobienie 100% z calego siebie ponad miare niemal moze sprawiac ze klapnie Ci fiut.

A co do antykoncepcji - nic poza brakiem sexu nie dale 100%. Ale przy pigulkach jest ryzyko bardzo male zajscia.
Awatar użytkownika
safiryn
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: safiryn » 16 wrz 2006, 22:51

siemka powem Ci ja to u mnie było.
jeżeli chodzi o pierwzse pytanko to raczej nie miałem takiej sytuacji, zawsze pożecz poćwiczyć na sucho i sprawdziś czy wtedy twój penis zachowuje sie takk samo jak posczas przyjemnych chwil. A moze używasz za wąskich gumek. Ja pewności nie mam i rzucam tylko takie wolne pomysły>
A co do drugiego pytanko to sie nie przejmuj z czasem to przejdzie po prostu jesteś strasznie napalony wizja kochania się. Ja też tak miałem i zdaża mi się to takze teraz gdy z moją dziewczyna testujemy rózne nowe warjacje. Z czasem będziesz bardziej zadowolony z potencjału swojego fajfusa. A jak już koniecznie będziesz chciał na szybko sprawić ze będziesz chciał dochodzić później to długa i nastawiona na nia gra wstępna i uprzenio kilka razy masturmacja solo przed spotkaniem. Twój oreż się zmęczy i nie będzie tak aktywny. Ciekawe czy inni też tak robią ? Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 17 wrz 2006, 05:57

kjania pisze:a czy jak będzie brała prawidłowo tabletki nie będzie potrzebna mi gumka??

jeśli prawidłowo, co oznacza liczenie się między innym z dbaniem o regularne przyjmowanie, o dolegliwości mogące powodować niecałkowite wchłonięcie się tabletki [wymioty, ostra biegunka], niekolidowanie z innymi lekami, itp.
wtedy - gumka i inne zabezpieczenia są zbędne.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 17 wrz 2006, 12:43

czekamy aż skończy 20 lat to pójdzie do ginekologa wiadomo czym później to tym lepiej

pardon <cisza> ale dlaczego czym później tym lepiej? i skoro przeszedłeś inicjację (domyślnie ze swoją dziewczyną właśnie) to... dlaczego dopiero po inicjacji do ginekologa? <mlotek>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 wrz 2006, 13:07

shaman pisze:ale dlaczego czym później tym lepiej?
Bo jemu chodzilo tabletki anty. Bo po co innego mloda dziewczyna mzoe isc do gienka? <lol>
Awatar użytkownika
hathor
Pasjonat
Pasjonat
Re: Kilka Pytań

Postautor: hathor » 17 wrz 2006, 23:24

kjania pisze:jak zrobić żeby wolniej osiągać wytrysk bo niestety szybko to umie idzie:((

Nie spiesz się :P Jak będziesz czuł, że zbliża się wytrysk, to zwolnij, albo nawet na chwilę przystopuj...
Awatar użytkownika
katerina
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: katerina » 18 wrz 2006, 20:29

U Konwickiego bylo cos na ten temat. Zdaje sie, ze polecal przypominanie sobie "Pana Tadeusza". Oczywiscie w glowie, nie na glos - mogloby to byc deprymujace dla kobity :)
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
pr
Początkujący
Początkujący
Re: Kilka Pytań

Postautor: pr » 19 wrz 2006, 15:52

kjania pisze:Niedawno przeszedłem inicjacje mam 19 lat i mam kilka pytań?
1. NP. Penis po nałożeniu gumki czasami traci wzwód co z tym zrobić czy jestem wyjątkiem czy czasami to się zdarza.

Nie przejmuj sie,tez mam 19 i na poczatku tez mialem z tym problemy,Twoj czlonek musi sie po prostu przywyczaic do gumki,pozniej bedzie git-gwarantuje :)
2. Czy Tabletki antykoncpencyjne dają 100% ochrony. Obecnie z dziewczyną mam abstynencje z powodu groźby wpadki bo ostatnio w mojej rodzinie dużo tego, i czekamy aż skończy 20 lat to pójdzie do ginekologa wiadomo czym później to tym lepiej a czy jak będzie brała prawidłowo tabletki nie będzie potrzebna mi gumka??

Pamietaj-nigdy nie ma 100% pewnosci-takie rzeczy to tylko na majcy ale zawsze sie zabezpieczaj :).
Z góry dziękuje za pomoc i jak coś bym mógł prosić o kilka rad na począdek :P o jeszcze jak zrobić żeby wolniej osiągać wytrysk bo niestety szybko to umie idzie:((

Z góry dzięki

Ja tez mam z tym problem powiem Ci ale...trening czyni Mistrza-pamietaj -mamy dopiero 19 lat i prawie zero doswiadczenia...moja rada: sproboj uciskac glowke czlonka-mi np. to pomaga-nie wiem jak innym (Tobie) to zaskutkuje. ;)

Pozdrawiam serdecznie!
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 20 wrz 2006, 10:33

pr pisze:Pamietaj-nigdy nie ma 100% pewnosci-takie rzeczy to tylko na majcy ale zawsze sie zabezpieczaj .

Eeee? Osochozi? :?
kjania pisze:Czy Tabletki antykoncpencyjne dają 100% ochrony. Obecnie z dziewczyną mam abstynencje z powodu groźby wpadki bo ostatnio w mojej rodzinie dużo tego, i czekamy aż skończy 20 lat to pójdzie do ginekologa wiadomo czym później to tym lepiej a czy jak będzie brała prawidłowo tabletki nie będzie potrzebna mi gumka??

Nie bedzie potrzebna gumka. Wystarcza tabletki (w koncu po to ona sie truje, zebyscie mogli normalnie)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”