WariatQ pisze:Ja właśnie chyba w tym wypadku mam problem, bo jest to niewiele ponad dwie minuty zanim dostanę wytrysk ( a może w moim wieku jest to normalne - mam 18 lat, no prawie 19, może jakiś wpływ ma na to to, że się masturbowałem przez jakieś ostatnie 5 lat (średnio dwukrotnie na trzy dni) ). Prosiłbym o pomoc Was - bardziej doświadczonych . Mam się czym martwić ?
Z czasem będzie lepiej.
Kiedy czujesz że dochodzisz, spróbuj zwolnić ruchy, możesz w ogóle wyciągnąć "interes" i w tzw. międzyczasie pieścić partnerkę oralnie lub manualnie. Kiedy czujesz, że podniecenie lekko opadło wchodzisz w Nią jeszcze raz. Taki cykl właściwie możesz powtórzyć kilka razy.
Być może szybki wytrysk to sprawa psychiki, podniecasz się tak bardzo, że nie trzeba Ci wiele czasu żeby osiągnąć orgazm. W takim wypadku można stosować różnorakie zabiegi, jeśli będziesz zainteresowany napiszę coś szerzej.
Gdyby wszystkie sposoby wymienione przeze mnie i moich przedmówców zawiodły, możliwe, że cierpisz na nadwrażliwość penisa. Udajesz się wtedy do lekarza, który przepisuje Ci specjalne maści (mają działanie znieczulające, domiejscowe) lub inne środki farmakologiczne, które poprawią Twoją "mobilność".
Masturbacja nie ma raczej nic wspólnego z Twoimi problemami.