Stosunek przerywany a ciaza

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Stosunek przerywany a ciaza

Postautor: janusz242 » 07 wrz 2004, 13:25

Kochalem sie z laska w sobote bez gumek , wyciaglem jakies 2-3 sekundy przed czasem , pozniej w poniedzialek 2 razy ale byly przerwy ponad godzinne malego tez nie umylem dzisiaj jest juz wtorek ona ma obawy ze bedzie w ciazy , sa moze jkaies tabletki ktore moga odwrocic ten procec ! Slyszalem o takich do ilu dni mozna wziasc pliz pomocy ona ma dopiero 18 lat !
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 07 wrz 2004, 13:28

Na te tabletki to juz za poźno. Jak sie nie mylę to zwą sie Prostinol lub Postinol ale tam jest chyba tylko do 48 h. Znajdź gdzieś na forum - było coś takiego.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 wrz 2004, 13:38

Postinol jest do 72 godzin, tylko ze im pozniej tym mniejsza szansa powodzenia.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 07 wrz 2004, 15:20

te tabletki działaja do72h po stosunku!

a na nastepny raz jednak bym wam proponowała uwazac :) chocby dlatego ze jak piszesz ona ma dopiero 18 lat :)
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 07 wrz 2004, 15:50

Jak można być tak nieodpowiedzialnym?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 wrz 2004, 15:57

Postinor, do 72h po, na recepte, kosztuje ok 65zł (ratowalam kiedys kolezanke, to wiem. Ale sama nigdy tego nie potrzebowalam i mam nadzieje ze w przyszlosci nie zdarzy mi sie taka wpadka... Zreszta od czego sa tabletki :D)
Awatar użytkownika
LukS
Entuzjasta
Entuzjasta
Re: Pilnie prosze o odpowiedz !!!

Postautor: LukS » 07 wrz 2004, 16:01

Co za bezmyślność ! Gumek to niełaska kupić ?

I to jeszcze kilka razy pod rząd - dałeś chłopie czadu !
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 07 wrz 2004, 17:47

my tu nie mamy opierniczac tylko pomagac...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Kate-K8
Początkujący
Początkujący
Postautor: Kate-K8 » 07 wrz 2004, 18:41

Jeśli obawiasz sie ze Twoja dziewczyna moze byc w ciąży to po prostu niech zrobi test i wtedy bedziesz wiedział czy naprawde jest sie o co martwic! Poza tym jesli nie miała akurat dni płodnych to tym bardziej nie macie sie o co niepokoić!
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 07 wrz 2004, 19:03

lizaa pisze:my tu nie mamy opierniczac tylko pomagac...

tak? a ja myśle ze czasami trzeba opierniczyc zeby uswiadomic komus pare rzeczy.
na przyszłość na pewno bedzie bardziej rozważny.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 wrz 2004, 19:35

na przyszłość na pewno bedzie bardziej rozważny.
Ale nie dlatego ze go opierniczyles a dlatego ze sie strachu najadl.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 wrz 2004, 21:44

Kate-K8 pisze:Jeśli obawiasz sie ze Twoja dziewczyna moze byc w ciąży to po prostu niech zrobi test i wtedy bedziesz wiedział czy naprawde jest sie o co martwic!

Test mozna zrobic dopiero wtedy, gdy nie pojawia sie miesiaczka. Jesli np ma byc 2tyg po incydencie, to juz musztarda po obiedzie z jakims ratunkiem. No chyba ze ktos ma zamiar zrobic aborcje :/ albo na szybko dojrzec i urodzic... :/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 wrz 2004, 21:55

Nieprawda, na tescie pisze ze dziala juz jakis czas poz zaplodnieniu, a nie dopiero gdy miesiaczka sie nie pojawila!
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 wrz 2004, 22:14

Hmm, ja nigdy sama nie robilam, ale ratowalam kiedys jeszcze inna kolezanke, heh, i szukalam z nia testu. Byly tylko takie, o ktorych pisalam...
Temat testow, postinoru itd mam przewalkowany, ale przez wyczyny moich kolezanek. Odwalaja niektore takie akcje, a potem z rykiem leca do mnie... Ja nie wiem jak to jest, ze robie zawsze za dobra ciocie, ktora zawsze pomaga.
Na szczescie sama nigdy nie przezywalam takich stresow.

Ludzie, myslcie przed a nie po!!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 07 wrz 2004, 22:18

no wiec wlasnie o to chodzi!! bo jak powiedzial mojej kolezance lekarz: "mozna bylo zastrzelic tego zajaca srutem a teraz trzeba bedzie strzelac z armaty..." :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 09 wrz 2004, 23:09

charlie81 pisze:no wiec wlasnie o to chodzi!! bo jak powiedzial mojej kolezance lekarz: "mozna bylo zastrzelic tego zajaca srutem a teraz trzeba bedzie strzelac z armaty..." :)

hehe
ma poczucie humoru lekarz
za co mu chwała zresztą :D
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 10 wrz 2004, 10:51

No i widać skutki braku edukacji seksualnej.
Ludzie czy wy nie możecie zrozumieć że efekty stosunków przerywanych chodzą sobie po mieście ? ;)
Przypomina to spacer po linie lub ostrzu noża-uda się albo nie, loteria.
Po to ludzie wymyslili antykoncepcję żeby nie mieć tego dylematu.

Do cholery czy tak trudno jest pomysleć o tym przed pójściem do łóżka ?
Są prezerwatywy, jak ktoś nie może to są też inne środki jednorazowego użytku ... w ostateczności zawsze pozostają inne techniki sexualne, jak ktoś musi ;)
O pigułkach, plasterkach itd nawet nie wspomnę ...
Kurde - nie moge zrozumieć tego typu postawy ...
Czy to hormony tak odbierają wam rozum ? :P

W ostateczności pozostaje RU-486 ale nie jest to w tym katolickim kraju legalne :(
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 10 wrz 2004, 13:25

Zgadzam sie w zupelnosci. Nie moge zrozumiec takich "chwil zapomnienia" (no chyba ze komus to wisi czy bedzie miec potem dziecko czy nie lub lubi sie denerwowac). A tym bardziej dziwi mnie jak kilka osob z mojego ostoczenia mialo takie akcje. Niby wszyscy zdaja sobie sprawe z konsekwensji i dobitnie mowia, ze oni to na pewno nie beda lekkomyslni (zarowno dziewczyny jak i faceci), a potem.... z placzem lub nerwami przylatuja i prosza o pomoc. Uhm... Brak mi slow...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 10 wrz 2004, 13:38

eng pisze: RU-486

cóż to za dziwna nazwa ???
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 10 wrz 2004, 13:43

foxy_lady pisze:
eng pisze: RU-486

cóż to za dziwna nazwa ???

Ktos kiedys tak wymyslil i zostalo. No ale w sumie jak nazwac tabletke poronna (duzo mocniejsza niz Postinor)?!
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 10 wrz 2004, 14:05

Znaczy łykasz i po problemie, tak jakbyś zaliczyła aborcję, tyle że bez wizyty u lekarza i ingerencji mechanicznej ... jak proszek na ból głowy ;)
O to się swego czasu strasznie się niektórzy wściekali ... nie tylko u nas, bo 'za łatwe' w użyciu ...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 10 wrz 2004, 14:12

wiem na czym to polega. to zdecydowanie wygodniejsze i lepsze niz aborcja, bez ingerencji
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 10 wrz 2004, 19:05

foxy_lady pisze: to zdecydowanie wygodniejsze i lepsze niz aborcja, bez ingerencji

Bez mechanicznej ingerencji, ale jesli idzie o hormony, to robi jeszcze wieksze zamieszanie w organizmie niz Postinor - a po nim niektore dziewczyny i tak maja problemy...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 wrz 2004, 23:03

RU-486 to tabletka wczesno poronna, a nie poronna. Co prawda poronienie 7miesiecznego dziecka by tez spowodowala pewnie, ale ja sie stosuje do ktoregos tygodnia ciazy i uwazam, ze powinna byc w pelni dostepna. A jak kobieta lubi ja stosowac jako srodek anty, to niech se niszczy organizm, jest przeciez jej. Wiec powinna byc dostepna (zreszta jest ale nie w Polsce).

Hehe, pamietam te historie z tym statkiem... Pokazali calemu zacofanemu polskiemu spoleczenstwu ile jest warte :D
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 10 wrz 2004, 23:08

Maverick pisze:RU-486 to tabletka wczesno poronna, a nie poronna. Co prawda poronienie 7miesiecznego dziecka by tez spowodowala pewnie, ale ja sie stosuje do ktoregos tygodnia ciazy i uwazam, ze powinna byc w pelni dostepna. A jak kobieta lubi ja stosowac jako srodek anty, to niech se niszczy organizm, jest przeciez jej. Wiec powinna byc dostepna (zreszta jest ale nie w Polsce).

Hehe, pamietam te historie z tym statkiem... Pokazali calemu zacofanemu polskiemu spoleczenstwu ile jest warte :D

No wiem, zle nazwalam... Ale w przeciwienstwie do postinoru nie musi byc zazyta do 72h po...
A ze statkiem to byly niezle jazdy, heh. LPR i cala reszta sie wykazala zacofaniem :D
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 11 wrz 2004, 09:27

sophie pisze:
foxy_lady pisze: to zdecydowanie wygodniejsze i lepsze niz aborcja, bez ingerencji

Bez mechanicznej ingerencji, ale jesli idzie o hormony, to robi jeszcze wieksze zamieszanie w organizmie niz Postinor - a po nim niektore dziewczyny i tak maja problemy...

jakie mogą być problemy czy skutki zażycia Postinoru?

ja na swoim przykładzie nie zauważyłam żadnych
i mam nadzieje, że nie zauważe
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 11 wrz 2004, 11:14

natasza pisze:jakie mogą być problemy czy skutki zażycia Postinoru?

ja na swoim przykładzie nie zauważyłam żadnych
i mam nadzieje, że nie zauważe

To masz szczescie i ci nie zycze, bys miala taka jazde jak dziewczyna mojego kumpla, ktora potem przez 3 miechy nie miala okresu, ani nawet owulacji (robila badania). Stres ja zjadal, myslala, ze tabletka nie zadzialala. Do tego nieco wysypal sie jej tradzik na twarzy. Ogolnie cyrk... :/
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 11 wrz 2004, 11:35

A ze statkiem to byly niezle jazdy, heh. LPR i cala reszta sie wykazala zacofaniem

Wiecie, to że ktoś jest przeciwy zabijaniu nienarodzonych dzieci wcale nie znacza że jest zacofany.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 wrz 2004, 13:09

Aga, dyskusja o aborcji gdzie indziej :) Zacofany bo zabrania innym, jak sam nie chce to niech sobie nie orbi. Poza tym to nie dziecko a kilkaset komorek, moze ciut wiecej.
lato
Bywalec
Bywalec
Postautor: lato » 11 wrz 2004, 16:30

Maverick pisze:Zacofany bo zabrania innym, jak sam nie chce to niech sobie nie orbi. Poza tym to nie dziecko a kilkaset komorek, moze ciut wiecej.

Mav, zabranianie nie świadczy o zacofaniu - akurat nie w tym przypadku.
Jakbyś powiedział to kobiecie, która ma problemy z zajściem w ciąże i jej donoszeniem to by cię udusiła gołymi rękami - i musielibyśmy szukać nowego admina :)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”