Pierwszy raz

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

michal52
Początkujący
Początkujący
Pierwszy raz

Postautor: michal52 » 14 lip 2004, 01:45

Witam was serdecznie!

Jestem tutaj nowy , nie znam regul panujacych tutaj niestety :( , ale mam nadzieje iz uzyskam pomoc. Z gory przepraszam , jesli pytanie wyda wam sie troche smieszne , oraz za to iz byc moze podobne watki juz powstaly , ale niedlugo mam w planach przezyc ten pierwszy raz i naprawde bylbym bardzo wdzieczny za udzielona pomoc. Otoz zastanawia mnie jak moge sprawdzic po odbytym stosunku , czy prezerwatywa jest oki? ( aby na pewno nie martwic sie o jakies konsekwencje... ) ( hmm nie wiem , nalac wody i sprawdzic czy przecieka??? czy jak?:P ).Chodzi mi oto , iz przed stosunkiem oczywiscie upewnie sie , ale aby nie miec na glowie zmartwien iz podczas sexu cos sie moglo z prezerwatywa stac , peknac lub cos??? ( macie moze jakies pomysly? ). No i czy tylko prezerwatywa wystarczy?. Slyszalem iz w sumie jest ona bardzo dobrym srodkiem antykonceptycjim ( wszystko ponoc zalezy tylko i wylacznie od umiejetnosci ich stosowania ) , dlatego moze dacie jakies rady? Jak zalozyc ja najlepiej?. No i czy odrazu po spuszczeniu sie , nalezy wyjsc z pochwy? ( czy mozna np. lezec z partnerka jakis czas , w pozycji? ). Jeszcze raz dziekuje i mam nadzieje uzyskam od was odpowiedz

Zycze milej nocy , Michal

Zapomnialem , jeszcze o jednym pytaniu :(. Przyznam szczerze iz nie znam tych okresow ani dat , jednak wiem iz istnieja dni plodnosci i dni nie plodnosci? , kiedy one wystepuja? Czy w ktoryms z nich , ryzyko zajscia jest mniejszcze?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2004, 09:58

CO DO DRUGIEGO PYTANIA TO TAKIE DNI ISTNIEJA , A MOZLIWOSC W TE DNI ZAJSCIA PARTNERKI W CIAŻĘ , CZYLI JEJ ZAPŁODNIENIĄ JEST ZADNA ! nie ma takiej !! ale dla Ciebie to poznanie tego jest wrecz nie mozliwe , dlaczego ?? poczytajinne tematy tam to jest opisane dokładnie .

Co do prezerwatyw , jak urzyjesz DUREXU nie musisz jej sprawdzac przed załozeniem (kupiona w aptece) bo na pewno jest oki , po zurzuciu też nie musisz jej sprawdzac , bo jesli wyjmiesz członak z pochwy a na nim bedzie prezerwatywa cała !! to znaczy ze wszzystko jest oki , prezerwatywa jak szczeloi to sie po prostu roztarga , nie jest tak ze gdzies w niej jest minimalna dziurka ze ja gołym okiem widać i zeby to sprawdzic nalezy nadmuchać , czy nalac wody , nie - tak nie jest ! i po spuszczeniu moze polezec przytulony do partnerki bez zadnych obaw , ja przynajmniej tak robie od 23 lat i nic sie niedzieje jak uzywam prezerwatyw , Ale Student !! a na pewno Ci inaczej napisze ---pozdrowienia dla studenta !! :564: :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lord dream
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: lord dream » 14 lip 2004, 10:20

Widze znacie się jak łyse konie skoro wiesz co student powie. Ale z jednym się tu nie zgodze. Ty może sobie możesz poleżeć z partnerką Krzysiu bo ci nie opada od razu po stosunku (zreszta sam tak robiłem czasem) ale nie znasz reakcji tego chłopaka. Więc może niech lepiej może go wyciągnie w miare szybko po stosunku. A ty Michał zobacz najpierw jak reaguje twoje ciało i jeśli faktycznie nie będzie ci wiotczał zbyt szybko to możesz go troche w niej jeszcze potrzymać. To zależy wyłącznie od Ciebie. Tylko pamiętaj żeby dla bezpieczeństwa przytrzymywać gumke jak wyciagasz.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2004, 10:23

No tak ! Lord ma racje ! w kwesti zaobserwowania swego członka jak sie zachowa po ! :D
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 14 lip 2004, 15:39

wycielam linka, bo rozszerzal stronke:]

poza tym polecam www.kalendarzyk.pl
Ostatnio zmieniony 15 lip 2004, 07:15 przez natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2004, 16:40

natasza pisze:http://polki.wp.pl/?ticket=3559537954992142ESfEvg3TyvviUOe8KjlDq1BTcWfN9e8EkF69JtUXl2KB0ZBtAkkUQLccSQKyrUAReLlqBj9850LDRoknLAbvIzwQQaZa6fy4vpIbVU2ymvixtIYotkyGzqiXEX5Wttpi# - to link , gdzie mozna policzyc dni plodne, plus minus wypadaja one w polowie cyklu, po prawej stronie masz : policz dni plodne

poza tym polecam www.kalendarzyk.pl

W zadnym wypadku tego nie licz !!!a kalendarzyk to sredniowiecze jak juz pisałem !! Kazda kobieta jest inna , a liczenie zawsze łaczy sie z tym iz uzuskac mozesz zły wynik , albo zle policzyć , NIE LICZCIE DNI BO SIE POMYLICIE !!
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 14 lip 2004, 17:13

hmm..
trochę mnie zaskoczyłeś
jesteś zwolennikiem dni płodnych
z tego co się przynajmniej orientuje
więc jak wiesz kiedy są płodne kiedy niepłodne?:>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2004, 22:12

Gdybys czytała tą całą awanture na temat naturalnych metod płodnosci wiedziałas by ! ;)
A tak cóz ? poznaje to po zmianach jakie zachodzą w kobiecie (mojej kobiecie ) bo ją akurat znam do perfekcji ( ;) ) miedzyinnymi po tym jak wyglada jej sluz w dni płodne i dni nie płodne ...miedzy innymi !!

To tak najkrócej oczywiscie piszac :D
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 14 lip 2004, 22:38

krzys pisze:To tak najkrócej oczywiscie piszac :D

nie nie
tak łatwo to nie ma
rozwiń wątek :556:
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 14 lip 2004, 23:52

no tak Krzysiu ale Ty masz dłuższe doświadczenie ze swoją kobietą niz nasi mezczyzni z nami :) Sama ze soba tez mam niewielkie doświadczenie bo dopiero od niedawna wszystko jest ok :) Wiec jak rozpoznawac? Ja rozpoznawałam po dniach (cykle miałam 21/22 dniowe a 21 - 14 to jakieś 7/8 wiec wtedy owulacja) I wlasnie wtedy mi się konczyła "mokrość" wiec chyba liczyłam dobrze. Bo jedyne co mogę zaobserwować to "mokrość" albo nie, ale rodzajow nie rozrózniam :(
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 15 lip 2004, 01:46

krzys pisze:Co do prezerwatyw , jak urzyjesz DUREXU nie musisz jej sprawdzac przed załozeniem (kupiona w aptece) bo na pewno jest oki , po zurzuciu też nie musisz jej sprawdzac , bo jesli wyjmiesz członak z pochwy a na nim bedzie prezerwatywa cała !! to znaczy ze wszzystko jest oki , prezerwatywa jak szczeloi to sie po prostu roztarga , nie jest tak ze gdzies w niej jest minimalna dziurka ze ja gołym okiem widać i zeby to sprawdzic nalezy nadmuchać , czy nalac wody , nie - tak nie jest ! i po spuszczeniu moze polezec przytulony do partnerki bez zadnych obaw , ja przynajmniej tak robie od 23 lat i nic sie niedzieje jak uzywam prezerwatyw , Ale Student !! a na pewno Ci inaczej napisze ---pozdrowienia dla studenta !! :564: :564:

A spuszczajta sie gdzie chceta. Szczerze powiedziawszy mam to głeboko w dupie. Tylko zeby pozniej nie bylo cyrku z lataniem o 3 w nocy po lekarzach i aptekach zeby zalatwic recepte na tabletki "po stosunku" :) Jak uzywalem prezerwatyw to robilem to po swojemu i z powodzeniem. Krzyś zatem twierdzisz ze na calym swiecie nigdy nie bylo przypadku zajscia w ciaze po stosunku w ktorym uzuwana byla tylko prezerwatywa? Bo tak pewnie o tym piszesz i tak bronisz tego ze prezerwatywa jest taka cudowna. To powiedz mi czemu tak wiele kobiet bierze tabletki skoro prezerwatywa jest taka perfekcyjna??
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 15 lip 2004, 07:19

ja Student nie biorę tabletek, bo jak narazie nie chce wywołać w swoim organizmie burzy hormonalnej, prezerwatywy mi w zupelnosci wystarczaja, na tabletki jeszcze mi przyjdzie czas zapewne , wiec staram się odkładać ten moment.Jesli chodzi o ten cały spór to kazda ze stron ma racje, plusy i munusy sa wszedzie ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 lip 2004, 09:18

Niech kzdy robi jak mu pasuje !! ale nich i mozna miec swe własne zdanie na ten temat , i ewentualnie sie troche ponabijać ! ;) :D
To TY masz miec pełen komfort w tym co robisz !
michal52
Początkujący
Początkujący
Postautor: michal52 » 15 lip 2004, 23:45

Dziekuje za tak szybkie odpowiedzi :))) , naprawde ciesze sie iz znalazlem to forum , bowiem wydaje mi sie iz chyba w takiej formie , wielu ludzi moze rozwiac swoje obawy o wiele latwiej niz w inny sposob :). Jeszcze raz bardzo dziekuje , szczegolnie Krzysiowi :))), jutro rano ( jeszcze tylko 10 godzinek :) moge spokojnie pojechac na krotkie wakacje , a po powrocie mam nadzieje wszystko swietnie ulozy sie z parnerka i noc bedzie niezapomniana ;). Jak juz mowilem , jeszcze raz thx krzysiu , oraz oczywiscie inni , tobie tez student ;) chociaz widzialem iz nie przejales sie tym tak jak inni , rozumiem to ,wkoncu mnie nie znasz , nie musisz sie przjemowac czyimis problemami , jednak jestem w mlodym wieku ( w sumie 17 lat ) i niestety stosowanie pigulek , badz tez innych srodkow odpada , szczegolnie na jedna noc :( , dlatego tez zgodnie z regula krzycha , bede trzymal kciuki za naszych niezawodnych gumowych przyjaciol :))). Zycze milych i udanych wakacji wszystkim , pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 16 lip 2004, 00:54

natasza pisze:...nie biorę tabletek, bo jak narazie nie chce wywołać w swoim organizmie burzy hormonalnej...

Hmm...
"I mądrej miło posłuchać".
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 lip 2004, 15:08

Chodzi mi oto , iz przed stosunkiem oczywiscie upewnie sie
Jak chcesz sie upewnic przed stosunkiem czy prezerwatywa jest dobra? Nie mow ze nalejesz w nia wody :552: :553:
misiek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: misiek » 19 lip 2004, 00:28

Dobre. Właśnie, dlaczego mówi się że gumki pekają???? Kedyś tak dla testu napełniliśmy Durexa wodą . Bez przesady - chyba z 6-7 litrów zamin pękł. Pewnie jeżeli nie naruszysz przy rozrywaniu, zakładniu, czegoś paznookciem to będzie ok.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 19 lip 2004, 07:59

Myślę, że temat pękania prezerwatyw został tu niepotrzebnie rozdmuchany do przesadnych rozmiarów. One tak często nie pękają jak tu się mówi. Ważne, żeby były dobrego gatunku (nie będę tu uprawiać kryptoreklamy, więc na tym poprzestanę), kupione w aptece i zero stresu z obu stron, bo to też jest ważne. Przy pierwszym razie wzmożona higiena, bo powstaje rana po przerwaniu błony. Nie radzę tego robić w przypadkowych miejscach. Wchodzić w dziewczynę delikatnie, aczkolwiek zdecydowanie, dużo rozmawiać. Po skończonym stosunku otoczyć dziewczynę troskliwą opieką (to dla niej ważne przeżycie i wydarzenie w jej życiu), nie spieszyć się z kolejnym stosunkiem, dać czas na wygojenie się rany, a potem korzystać i czerpać z tego same przyjemności do woli. Tego wszystkim dziewicom i prawiczkom życzę....
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 20 lip 2004, 22:30

Jarek fajnie to napisałeś...aż miło się czyta ;)
Pozdro! :564:

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”