Kiedy bezpiecznie skończyć ??
Moderator: modTeam
Kiedy bezpiecznie skończyć ??
Mam do was takie pytanko : Jeśli używam prezerwatywy to kiedy mam wyjąć członka z pochwy partnerki ? Po moim orgaźmie, czy przed ? Jeśli po orgaźmie to ile razy jeszcze będę mógł wsadzić swojego penisa ?
Jeśli po orgaźmie to ile razy jeszcze będę mógł wsadzić swojego penisa ?
Prezerwatywy są po to, by właśnie cały stosunek od samego początku aż do końca odbywał się w pełnym zbliżeniu.
A jeśli chodzi o zacytowane pytanie, to tyle razy ile będziecie mieli chęć, tylko po kazdym finale (niezależnie od tego gdzie nastąpi) należy wacka i ręce umyć (w tym czasie dziewczyna też może się podmyć) a prezerwatywę zmienić na nową (jest to jeden z mniej przyjemnych i estetycznych momentów-jednak niezbędny!).
Dodam jeszcze, żeby sex wam obojgu dawał przyjemność, to musicie mieć pełne zaufanie do wybranej (mam nadzieję, wspólnie przez was) metody antykoncepcji.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2004, 00:02 przez Jarek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kochać i być kochanym
Dochodze do wniosku ze prezerwatywy zostaly stworzone na szybkie numerki w kiblach (tam zreszta sa automaty do nich), bo podczas normalnego seksu psuja atmosfere. I o ile samo zakladanie mozna przezyc, to proces odwrotny do niego dziala jak wiadro z lodem na romantyczna sytuacje
A w takim kiblu na stacji benzynowej czy gdzies w dyskotece z przypadkowo osoba to nie ma roznicy 
no bo jesli prezerwatywa peknie to zawartosc wyleci do srodka Twojej partnerk iczyl iefekt bylby taki sam jakbys nie uzywal prezerwatywy...
"Niezależnie od sytuacji zawsze broń swoich racji
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
Na róznych produktach róznie jest pisane , a to dlatego iz interpretacja tego czy tamtego przez róznych z kolei ludzi jest czasem zaskakujaca , niektórzy to by uzywali prezerwatyw po kilka razy tej samej gdyby im sie nie napisało ze służy do jednorazowego użytku
Nie musisz od razu po wyjmowac członka z pochwy , ale kiedy to zrobic musisz wyczuć , a to bedziesz wiedział z kolei po pewnym czasie ich uzywania
JA TAM JAK JUZ UZYWAM TO WYJMUJE WTEDY GDY CZŁONEK JUZ ZROBI SIE MAŁY
ale nie ruszam nim juz w srodku ! tylko se tak trzymam przytulony do partnerki

Nie musisz od razu po wyjmowac członka z pochwy , ale kiedy to zrobic musisz wyczuć , a to bedziesz wiedział z kolei po pewnym czasie ich uzywania
JA TAM JAK JUZ UZYWAM TO WYJMUJE WTEDY GDY CZŁONEK JUZ ZROBI SIE MAŁY poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
No Krzyś ma racje. Oni tak piszą aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi procesami. w ogóle kiedyś widziałam program w telewizji o przeróżnych informacjach na produktach (np. w instrukcji obsługi kuchenki mikrofalowej, że służy tylko do podgrzewania produktów a nie zwierząt). Więc tym akurat to nie trzeba się tak przejmować. Zresztą tutaj piszą ci już doświadczeni "użytkownicy" prezerwatyw więc więdzą na pewno bardzo dobrze.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Ale na instrukcji prezerwatywy jest napisane, że zaraz po orgaźmie należy wyjąć członka z pochwy partnerki. W przeciwnym wypadku każde następne zanurzenie grozi zapłodnieniem.
To przeciez logiczne, że tak jest napisane, bo z reguły po orgazmie członek lekko wiotczeje i może się zdarzyć,że ty wyjmiesz, a prezerwatywa z całą zawartością zostanie w środku, a po drugie, to co to za przyjemność i korzyść znów zanurzać ze spermą w środku, fee.
Kochać i być kochanym
Jarek pisze:Ale na instrukcji prezerwatywy jest napisane, że zaraz po orgaźmie należy wyjąć członka z pochwy partnerki. W przeciwnym wypadku każde następne zanurzenie grozi zapłodnieniem.
To przeciez logiczne, że tak jest napisane, bo z reguły po orgazmie członek lekko wiotczeje i może się zdarzyć,że ty wyjmiesz, a prezerwatywa z całą zawartością zostanie w środku, a po drugie, to co to za przyjemność i korzyść znów zanurzać ze spermą w środku, fee.
A to czuć iż tam w srodku jest sperma
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Ja tam jesli stosuje prezerwatywy to nigdy nie koncze w srodku. Zawsze przed koncem wyciagam. Strzezonego Pan Bog strzeze. Koncze w srodku jedynie przy tabletkach.
...to po co przy tabletkach je w ogóle stosować, chyba tylko po to, żeby była mniejsza przyjemność. Nie widzę żadnego sensu...
Kochać i być kochanym
Jarek pisze:Ja tam jesli stosuje prezerwatywy to nigdy nie koncze w srodku. Zawsze przed koncem wyciagam. Strzezonego Pan Bog strzeze. Koncze w srodku jedynie przy tabletkach.
...to po co przy tabletkach je w ogóle stosować, chyba tylko po to, żeby była mniejsza przyjemność. Nie widzę żadnego sensu...
A kto powiedzial ze uzywam prezerwatywy przy tabletkach? Teraz moja kobieta bierze tabletki i koncze w srodku bez zadnych prezerwatyw. Ale kiedy miala przerwe w stosowaniu to kochalismy sie w prezerwatywie ,a i tak mimo wszystko przed koncem wyskakiwalem. Ale wiesz ze par ktore stosuja pigulki antykoncepcyjne i dodatkowo kochaja sie z prezerwatywa jest bardzo bardzo duzo , dlatego nie wiem skad Twoje zdziwienie.
Zgadzam sie Krzys. No bo niby mozna byc ostroznym, ale to juz jest chyba jakas FOBIA
Proponuje jeszcze globulke, kapturek, sterylizacje (koniecznie obojga partnerow), tabletki, przerywany i po kazdym stosunku jeszcze te tabletki "po".
Macie wtedy 150% szans na nie zajscie
A w ogóle to trzeba do pewnych decyzji jednak dorosnac
Macie wtedy 150% szans na nie zajscie
A w ogóle to trzeba do pewnych decyzji jednak dorosnac

Sranie w banie. Kozaczki sie dwa znalazly. Krzys ja rozumiem , osiagnales juz pewien wiek masz zapewne stala prace , wlasny dom to mozesz sobie pozwalac na luzniejsze metody antykoncepcyjne. Ja musze uwazac potrojnie. Jak moja kobieta zajdzie w ciaze to co studia rzuce i do roboty pojde za 600zl i tym samym zjebie sobie zycie.
A Ty Maveric jestes zalosny w tym poscie. Zapewne w kilku nawet procentach nie poznales co to seks , niektore Twoje wypowiedzi sa po prostu zaczerpniete z informacji ktopre przeczytales na internecie i smiesz mi mowic ze do pewnych rzeczy trzeba dorosnac??
A Ty Maveric jestes zalosny w tym poscie. Zapewne w kilku nawet procentach nie poznales co to seks , niektore Twoje wypowiedzi sa po prostu zaczerpniete z informacji ktopre przeczytales na internecie i smiesz mi mowic ze do pewnych rzeczy trzeba dorosnac??
- lord dream
- Entuzjasta

Spróbuj zrozumieć innych. Mimo wszystko lepiej jak będą przeginać w tą strone a nie w drugą. I np będą się bawić w stosunek przerywany.O rany !!! to naprawde dziecinada !!!!! rece mi opadają jak mozna sie tak bac !
Popieram w 100% procentach. Wystarczająco sie strachu najedliśmy jak nam pękła gumka chyba ze 3 razy. A wcale się tak długo nie spotykaliśmy wtedy i wtedy nie wiedziałem czy to jest dziewczyna, z którą chciałbym spędzić reszte mojego życia.Krzys ja rozumiem , osiagnales juz pewien wiek masz zapewne stala prace , wlasny dom to mozesz sobie pozwalac na luzniejsze metody antykoncepcyjne. Ja musze uwazac potrojnie. Jak moja kobieta zajdzie w ciaze to co studia rzuce i do roboty pojde za 600zl i tym samym zjebie sobie zycie.
tez kiedys byłem młody !! ale tak nie głupiałem ! bo to mozna nazwac tylko po imieniu , zakładać gumkę i uciekac przed koncem
wybacz Student , naprawde wybacz , ale to czysta głupota ! to ze guma peknie Panie Lordzie , to jeszcze nie trzeba zajsc w ciazę , guma peknie w wiekszosci przypadkach przed wytryskiem , a skoro nie ma w niej jescze plemników to nic sie nie stanie ! i to zawsze czuc kiedy gima peka ! wiec nie panikujmy
zawsze sie dziewczyna moze jeszcze pozadnie podmyc i te bedzie oki ! :564:
wybacz Student , naprawde wybacz , ale to czysta głupota ! to ze guma peknie Panie Lordzie , to jeszcze nie trzeba zajsc w ciazę , guma peknie w wiekszosci przypadkach przed wytryskiem , a skoro nie ma w niej jescze plemników to nic sie nie stanie ! i to zawsze czuc kiedy gima peka ! wiec nie panikujmy
zawsze sie dziewczyna moze jeszcze pozadnie podmyc i te bedzie oki ! :564:poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Zapewne w kilku nawet procentach nie poznales co to seks , niektore Twoje wypowiedzi sa po prostu zaczerpniete z informacji ktopre przeczytales na internecie
Powinno byc: W, ale nie czepiajmy sie
Za to zastanawiam sie, jak mozna w procentach poznac co to seks. Kochasz kogos tez w procentach?
Tak, smiem. Bo mozna sie bac zajsc, ale bez przesady!. Tak jak przy tabletkach nie bede stosowal gumek, nie bede wyskakiwal, tak samo przy gumkach nie bede stosowal przerywanego. Takie zachowanie swiadczy... albo nie, znow bedziesz zlysmiesz mi mowic ze do pewnych rzeczy trzeba dorosnac??
Ale pewnie to nie Twoja decyzja, lecz Twej dziewczyny wiec rozumiem
A z tym dorosnieciem - przy uprawianiu seksu jest i zawsze bedzie pewne ryzyko i nalezy sie z tym po prostu pogodzic! Nawet przy wyskakiwaniu przed koncem moze zajsc jak pecha bedize miala, bo peknac moze wczesniej, ale na tyle pozno ze juz jakies plemniki beda.
A zreszta, ja Ci do wyra wchodzic nie bede, za to Ty doskonale widze wiesz co robie

Maverick pisze: Jak ja to robie to zawsze tylko 3 palcami (poza kciukiem). I za wiele nimi je jezdze, ograniczam sie wlasnie do glowki, moze ciut dalej za wedzidelko.
Do tego tez uzuwasz prezerwatywy buahahahah!! A jak mozna pozac seks w kilu procentach to chyba normalne. A ze jestes tłumokiem i nie potrafisz tego zrozumiec to juz nie moja wina. Wiec trzep sie dalej i censored sie od tego co ja robie. Jak zaczniesz uprawiac seks to wtedy bedziemy mogli podyskutowac na ten temat szczeniaku!
krzys pisze:tez kiedys byłem młody !! ale tak nie głupiałem ! bo to mozna nazwac tylko po imieniu , zakładać gumkę i uciekac przed koncemwybacz Student , naprawde wybacz , ale to czysta głupota ! to ze guma peknie Panie Lordzie , to jeszcze nie trzeba zajsc w ciazę , guma peknie w wiekszosci przypadkach przed wytryskiem , a skoro nie ma w niej jescze plemników to nic sie nie stanie ! i to zawsze czuc kiedy gima peka ! wiec nie panikujmy
zawsze sie dziewczyna moze jeszcze pozadnie podmyc i te bedzie oki ! :564:
Czyli sadzisz ze jak gumka peknie przed wytryskiem to na pewno nie zajdzie sie w ciaze. Widze ze Twoja wiedza w tej materi nie jest zbyt duza.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2004, 12:57 przez Student, łącznie zmieniany 2 razy.
Student pisze:Maverick pisze:
Czyli sadzisz ze jak gumka peknie przed wytryskiem to na pewno nie zajdzie sie w ciaze. Widze ze Twoja wiedza w tej materi nie jest zbyt duza.
No to podaj argumenty dlaczego by miała zajsc kobieta w ciazę jak gumka nie peknie ! a ja przedstawie kontre !
Bo przeciesz istnieje cvos takiego jak gra wstepna i powinna ona trwac troche czasu , a co sie w tej grze robi to wiadomo , mam dalej pisać czy juuz w szystko jasne !
Jka mawia ma tesciowa , jak nie zasiejesz to plonów nie zbierzesz !
Moja wiedza w tej materi , moze i nie jest wielka jak u sexuologa , ale na pewno jest kompletna !!!!! i skoro uprawiam sex juz tyle lat , w wiekszosci bez zabezpieczen , sex przerywany tzw (czyli ucieczka przed koncem ) jak i sex w dni nie płodne (do konca ) z gumkami , i mam dzieci tyle ile chce to znaczy iz wiem co i jak gdzie robic
I nie obrazaj Maverica bo nie przystoi nazywac go "szczeniakiem " widac jest doroslejszy od Ciebie w tej konkretnej kwesti przynajmniej w poglądach !
Ostatnio zmieniony 13 lip 2004, 13:13 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
krzys pisze:No to podaj argumenty dlaczego by miała zajsc kobieta w ciazę jak gumka nie peknie !
No jak gumka nie peknie to raczej szanse zajscia w ciąze sa niewielkie. Chociaz zapewne slyszales o czyms takim jak wskaźnik Pearla?? I zapewne znasz ten wskaźnik dla prezerwatyw?? Uwazasz ze to wymysl ludziej wyobrazni??
Student pisze:krzys pisze:No to podaj argumenty dlaczego by miała zajsc kobieta w ciazę jak gumka nie peknie !
No jak gumka nie peknie to raczej szanse zajscia w ciąze sa niewielkie. Chociaz zapewne slyszales o czyms takim jak wskaźnik Pearla?? I zapewne znasz ten wskaźnik dla prezerwatyw?? Uwazasz ze to wymysl ludziej wyobrazni??
Wskaznik Pearla to współczynnik mówiacy o skuteczsnosci metod IP tego dla metod naturalnych i tak jest 99,8% tak samo jak dla tabletek antykoncepcyjnych czyli wysokie , a te 0,2% to tylko niedoskonałosć mozliwosci odczytu lub zachowania ostroznosci nalezytej , Prawidłowo załozona prezerwatywa nigdy nie doprowadzi do zapłodnienia chyba ze bedzie byle jaka i peknie albo inne rzeczy sie wydarzą , stad masz te własnie 0,2% jak wszystko jest oki , takiem mozliwosci nie ma !
Słuchajcie, darujcie sobie, naprawdę. CZy jest coś złego w tym, że Student uważa jak tylko może? Ja też czasem panikuję i jest to normalne, np. skończyłam opakowanie tabletek po namiętnym weekendzie, właśnie z niego wróciłam, zrobiłam przerwę i...nie dostałam wczoraj rano okresu jak powinnam. Wiem jak bezpieczne są tabletki, ale juz dziś w południe po prysznicu ubierałam się szybko aby się z Wami podzielić tym problemem, po czym zobaczyłam że właśnie dostałam okres.
Ja myślę że obawa i chęć zabezpieczenia się przed ciażą wskazuje bardziej na dorosłość niż dziecinność. Choć w przypadku Studenta można by to trochę zamienić np. kończyć w prezerwatywie, a w przypadku pęknięcia wziąć tabletka po. Ale naprawde nie rozumiem po co Wy się tak czepiacie siebie nawzajem.
Ja myślę że obawa i chęć zabezpieczenia się przed ciażą wskazuje bardziej na dorosłość niż dziecinność. Choć w przypadku Studenta można by to trochę zamienić np. kończyć w prezerwatywie, a w przypadku pęknięcia wziąć tabletka po. Ale naprawde nie rozumiem po co Wy się tak czepiacie siebie nawzajem.
KTO SIE RZUCA TEN SIE RZUCA ja np wyrazam tylko swe zdanie na ten temat , i nazywam rzeczy po imieniu ! Ci co sie tak boją to moze niech i z domu nie wychodza , albo niech przez drogę w ogóle nie przechodza , tylko robia zakupy po tej samej stronie drogi , bo a nóz jak beda przechodzic to ich cos przejedzie !
darujmy sobie . wystarczy po prostu sie porozgladac i spokojnie przechodzić , ale co sie stanie jak zwichniemy w połowie drogi przez jezdnie nogę i nie da sie dalej isc
?
to ten sam strach , ja jak bym sie miał tak bać , to bym sie nie ciupciał wcale !
Aga
? co nazywasz dziecinada !???? chcesz ze mna polemizowac na te temat !? OSWIADCZAM IŻ TO TEŻ DZIAŁA ! WIEWC SIE NIE NABIJAJ Z CZAEGOS CZEGO SAMA NIE SPRAWDZIAŁS!!
Aga
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”