Ile czasu?
Moderator: modTeam
Ile czasu?
Mam takie pytanie głównie do płci pięknej: ile czasu potraficie wytrzymac bez sexu i samozaspokajania? Jakie są wasze rekordy?Pomijam tu względy zdrowotne, brak warunków oraz inne przyczyny natury obiektywnej.
- taka_jedna
- Maniak
Nie zaspokajam się sama od jakichś dwóch miesięcy, choc przyznaję ze wczesniej byłam uzalezniona, ale zerwałam z tym, bo dzieki temu nie jest to dla mnie takie powszechne i większą przyjemnosc odczuwam z pieszczot partnera
Rekordów zadnych nie ustanawiamy, jak się da to się kochamy, no a nie kochamy się jak nie jestemy razem albo zamknęli aptekę albo mam okres duży albo rodzice bardzo przeszkadzają itp, ale najwiecej to było 5 dni bez, tyle ze to z winy okresu - i tak nie wytrzymałam do konca
wiec chyba tez tak zwana "przyczyna obiektywna":)
Rekordów zadnych nie ustanawiamy, jak się da to się kochamy, no a nie kochamy się jak nie jestemy razem albo zamknęli aptekę albo mam okres duży albo rodzice bardzo przeszkadzają itp, ale najwiecej to było 5 dni bez, tyle ze to z winy okresu - i tak nie wytrzymałam do konca
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Myślę, że mogłabym bez seksu i samozaspokajania wytrzymać i nawet cały miesiąc. Odkąd chodze z moim ukochanym i zaczeliśmy uprawiać seks (a jak w którymś to już poście pisałam robimy to 2-3 razy na miesiąc) nie masturbuje się. Więc tydzień bez seksu i masturbacji spokojnie wytrzymuje. Ale czy miesiąc wytrzymam okaże się w lipcu bo mój ukochany wyjeżdza.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Da się wytrzymać długo. Tylko trzeba chcieć i nie wmawiać sobie, że "to jest potrzeba", "muszę się rozładować bo inaczej się będę źle czuć", itp.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Jarek pisze:to nie jest tak, że nie moge wytrzymać , jak mam ochote , to się masturbuje, ale to naprawdę rzadkośc
...ale w pytaniu było: bez samozaspokajania-masturbacji, a żadkość to pojęcie względne.
heh, wiem, ale nie potrafie okkreslic ile razy w miesiacu, czasem 1 czasem 5, rzecz w tym, ze swoje napięcie rozładowuje w inny sposob-szybkim tempem życia, wiecznym lataniem, imprezowaniem itp.

Ja wytrzymałam bez seksu pięć lat i jakoś żyję i współżyję. Do dluga przerwa ale niestety tyle trwała. A powód: brak odpowiedniego chlopa.
To było trudne ale wiem jedno. Do życia w "celibacie" można się przyzwyczaić. Jakie to mozę mieć następstwa, trudno powiedzieć. Ale u normalnego człowieka to tylko takie iż ma chroniczne napady na seks i chce sie wyć do księżyca. Doły psychiczne po prostu. Ale wszystko można znieść.
pozdro
To było trudne ale wiem jedno. Do życia w "celibacie" można się przyzwyczaić. Jakie to mozę mieć następstwa, trudno powiedzieć. Ale u normalnego człowieka to tylko takie iż ma chroniczne napady na seks i chce sie wyć do księżyca. Doły psychiczne po prostu. Ale wszystko można znieść.
pozdro
A z moim obecnym facetem, jak czasem nie mamy czasu (teraz on np. ma sesję i tylko wkuwa) to mnie momentami roznosi i zdarzy mi się samą siebie zaspokoić. Jednak sporadycznie
Też na studiach starałem się wszystkie sesje zaliczać w terminie, ale gdyby moją dziewczynę miało roznosić z pożądania, to ważniejsze dla mnie byłoby jej zaspokojenie.
Kochać i być kochanym
-
- Uzależniony
- Maniak