kurde to dziwne ale musze sie dowiedzieć!!! nie śmiejcie sie
Moderator: modTeam
kurde to dziwne ale musze sie dowiedzieć!!! nie śmiejcie sie
hej!! :)
mam patania!!! mam nadzieje ze bedziesz mi w stanie pomóc! :)
jestem z dziewczyną i boimy sie aby nie wpasc ale nie przez sex ale przez
pieszczoty!! jak wygląda ta sprawa! czy petting grozi ciąża?? czy jezeli
mamy na sobie bielizne to czy mimo to istnieje ryzyko?!jezeli "ocieramy" :P
sie
lub cos w tym stylu!? czy sperma moze przenieść sie na palcach!? jezeli
zaspokajam ją w ten sposub?! !!! na pewno wiesz wiecej
odemnie!!! :) z góry dziekuje!!!!
:D
mam patania!!! mam nadzieje ze bedziesz mi w stanie pomóc! :)
jestem z dziewczyną i boimy sie aby nie wpasc ale nie przez sex ale przez
pieszczoty!! jak wygląda ta sprawa! czy petting grozi ciąża?? czy jezeli
mamy na sobie bielizne to czy mimo to istnieje ryzyko?!jezeli "ocieramy" :P
sie
lub cos w tym stylu!? czy sperma moze przenieść sie na palcach!? jezeli
zaspokajam ją w ten sposub?! !!! na pewno wiesz wiecej
odemnie!!! :) z góry dziekuje!!!!
:D
Zanim zaczniecie kogoś wyzywać od głupków, sami zastanowcie się co piszecie! Bo takie odpowiedzi świadczą tylko o niedojrzałości- i to nie jego.
Po pierwsze doskonale znam ten problem, sama przez 2 lata uprawiałam peeting i jako młoda dziewczyna panicznie bałam się ciąży. Ponieważ słyszałam o przypadkach ciąży przez peeting, zresztą na pierwszej mojej wizycie u ginekologa kobieta opowiadała mi że miała niedawno 16-latkę dziewicę w ciąży-przez pieszczoty. Ale wiesz, Tyzel-jeśli przestrzegasz kilka zasad nie ma mowy o zapłodnieniu. Pamiętaj tylko abyś zawsze mył ręce mydłem po tym jak dotykałeś swojego członka po wytrysku przed pieszczeniem dziewczyny i raczej nie spuszczaj się jej na brzuch, pupę, uda i inne okolice pochwy. W innych wypadkach zapłodnienie jest niemalże niemożliwe- poza tym potrzeba do niego pewnej ilości spermy, którą na pewno byś zauważył.
A jeśli chodzi o ocieranie się- chodzi Ci oczywiście o tzw.dry sex- czyli że leżysz na partnere i przez ubranie wykonujecie ruchy jak podczas stosunku, pieszcząc jej łechtaczkę i swojego penisa, tak? w takim wypadku ciężko jest mi coś powiedzieć. Też przez to przeszliśmy z chłopakiem na początku- ponieważ on kończył, a przez ubranie sperma może przesiąknąć to używaliśmy prezerwatywy. Ale wiesz co, nie polecam tego na dłuższą metę. Takie "ocieranie się" jest podniecające ale bardziej jako gra wstępna (wtedy prezerwatywa jest zupełnie niepotrzeba), potem przejdźcie lepiej do seksu lub pieszczot. Powodzenia!
Po pierwsze doskonale znam ten problem, sama przez 2 lata uprawiałam peeting i jako młoda dziewczyna panicznie bałam się ciąży. Ponieważ słyszałam o przypadkach ciąży przez peeting, zresztą na pierwszej mojej wizycie u ginekologa kobieta opowiadała mi że miała niedawno 16-latkę dziewicę w ciąży-przez pieszczoty. Ale wiesz, Tyzel-jeśli przestrzegasz kilka zasad nie ma mowy o zapłodnieniu. Pamiętaj tylko abyś zawsze mył ręce mydłem po tym jak dotykałeś swojego członka po wytrysku przed pieszczeniem dziewczyny i raczej nie spuszczaj się jej na brzuch, pupę, uda i inne okolice pochwy. W innych wypadkach zapłodnienie jest niemalże niemożliwe- poza tym potrzeba do niego pewnej ilości spermy, którą na pewno byś zauważył.
A jeśli chodzi o ocieranie się- chodzi Ci oczywiście o tzw.dry sex- czyli że leżysz na partnere i przez ubranie wykonujecie ruchy jak podczas stosunku, pieszcząc jej łechtaczkę i swojego penisa, tak? w takim wypadku ciężko jest mi coś powiedzieć. Też przez to przeszliśmy z chłopakiem na początku- ponieważ on kończył, a przez ubranie sperma może przesiąknąć to używaliśmy prezerwatywy. Ale wiesz co, nie polecam tego na dłuższą metę. Takie "ocieranie się" jest podniecające ale bardziej jako gra wstępna (wtedy prezerwatywa jest zupełnie niepotrzeba), potem przejdźcie lepiej do seksu lub pieszczot. Powodzenia!
..ja sie nie dziwie kolesiowi ze pyta bo tak jak Aga wspomniała młodzi czesto maja taki problem
Możę i jestem starym pierdzielem ale bardzo podoba mi sie Twoje stwierdzenie "młodzi czesto maja taki problem". Widzę , że w dzisiejszych czasach z racji swoich 18lat uważasz się za dorosłą i doświadczoną osobę. Hmmmm
Możę i jestem starym pierdzielem ale bardzo podoba mi sie Twoje stwierdzenie "młodzi czesto maja taki problem". Widzę , że w dzisiejszych czasach z racji swoich 18lat uważasz się za dorosłą i doświadczoną osobę. Hmmmm
Hmmm ...
Hmmm ... Takie pytania można mieć tylko jeśli panicznie ktoś się boi wpadki. Poradzę Ci coś ... dzieci z powietrza się nie biorą. Czy Wiesz że nawet jak wytryśniesz w swojej dziewczynie i będzie to płytki wytrysk gdzieś tak mniej więcej w połowie pochwy to jest mniej niż 50% ryzyka iż zapłodnienie się powiedzie ? pH w zdrowej pochwie przyjmuje wartości do 4,5 (z doświadczeń nie z podręcznika, po prostu mam pH-metr w języku
) co oznacza że jest kwaśny. Twoje żołnierzyki nie pożyją więc w nim za długo i nim dopłyną ponad połowa z nich odpadnie. Już mniejsza z cyklem kobiecym bo jest to średnio 2 tygodnie okresu największej płodności, od tygodnia po mieiączce do tygodnia przed miesiączką. Sperma jest wyjątkowo delikatna, zawiera sole mineralne i jakikolwiek ubytek wody powoduje kurczenie i obumarcie komórek na skutek wzrostu zawartości soli mineralnych której z tego co się orientuje może być do 9% tj do progowego stężenia fizjologicznego. Jest więc niemożliwe by na wpół przyschnięta na ciele, sperma była zdolna do czegokolwiek. Jeśli nosicie w łóżku bieliznę, mam nadzieję że bardzo ozdobną i podniecającą, przynajmniej ona, to niemożliwym jest by przy wytrysku na jej majteczki coś mogło przejść na drugą stronę. Oznaczam między innymi pestycydy, MAK I i II, formaldehyd w damskiej bieliźnie, normy na ich dopuszczalne ilości są wystarczające w kontakcie ze skórą ale są one istną trucizną dla delikatnej spermy.
Zupełnie rozumiem Twoje obawy, kiedyś moja dziewczyna brała pigułki, ja byłem ubrany w gumkę i mimo to i tak nie mogłem dochodzić w niej bo ona sobie tak ubzdurała że będzie bezpieczniej, po jakimś czasie sama mnie przekonała tak jak przekonała by mnie do wszystkiego. Więc proszę nie najeżdżać na kolegę że jest ciemny czy dzieciak.
Pozdrawiam

Zupełnie rozumiem Twoje obawy, kiedyś moja dziewczyna brała pigułki, ja byłem ubrany w gumkę i mimo to i tak nie mogłem dochodzić w niej bo ona sobie tak ubzdurała że będzie bezpieczniej, po jakimś czasie sama mnie przekonała tak jak przekonała by mnie do wszystkiego. Więc proszę nie najeżdżać na kolegę że jest ciemny czy dzieciak.
Pozdrawiam
Nie piszcie ludziom głupot , konia z rzedem temu kto spusci sie na brzuszek , albo na pupę a dziewczyna zajdzie w ciazę ! nawet jak sie spusci w okolicach pochwy to nici z zapłodnienia, dpuki sperma sie nie dostanie do srodka !Pani ginekolok miała przypadek iz dziewica w ciazy była , oczywiscie to mozliwe , ale jak do tego doszło ani ona ani nikt nie wie , pewnie bagrował ktoś palcami w pochwie i tyle a na nich byly plemniki .albo jeszcze inaczej, mozliwosci wiele .
I tabletki antykoncepcyjne +zdrowa kobieta + systematycznosc i regularnosc ich brania to 100% pewnosci !!
I tabletki antykoncepcyjne +zdrowa kobieta + systematycznosc i regularnosc ich brania to 100% pewnosci !!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
re
Maverick pisze:Greyangel Ty medycyne studiujesz? :550:
Pozdrawiam
dzieki!!!!!!
dziekuje Agnieszce i ludziom którzy potraktowali mnie powarznie!
reszta moze mnie cmoknąć w mojego ptaszka!!!!
dziekuje jeszcze raz podro!!! :569:
reszta moze mnie cmoknąć w mojego ptaszka!!!!
dziekuje jeszcze raz podro!!! :569:
Krzysiu akurat tak się składa że ta dziewczyna która była u ginekologa zaszła w ciąże bo chłopak spuścił się jej na brzuch. Jak więc widzisz takie przypadki są MOŻLIWE chociaż nieprawdopodobnie rzadkie.
A może po prostu nie powiedziała wszystkiego ginekologowi. Może po prostu nie chciała sie przyznać do odbytego stosunku.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”