BRAK SEKSU
Moderator: modTeam
BRAK SEKSU
Witam wszystkich!
Taki mały kłopot, pytanie do kobiet. Jestem z dziewczyną od 8miu miesięcy, przez pół roku był po prostu szał uniesień – dosłownie nie było dnia bez seksu, emocje, pożądanie itd. Od 2 miesięcy mieszkamy razem, dziewczyna zaczęła brac pigułki, i......jak kochamy się raz na tydzień to jest bardzo dobrze......rozmawiałem z nią oczywiście, ona mówi abym jej nie zmuszał, bo nie chce się jej po pigułkach, i takim gadaniem tylko pogarszam sprawę. Nie chcę skamlec o seks jak psiak, ale z drugiej strony potrzebuję go...kocham ją, ale nie chcę rezygnowac z seksu...byłem już z kobietami które brały pigułki, i ich libido wręcz się zwiększało...dziewczyna mówi że mnie kocha,że ją pociągam,i to wina pigułek..ciężko mi sie przestawić z codziennego, ostrego seksu na raz na tydzień małe 15 minut......co robić?
Taki mały kłopot, pytanie do kobiet. Jestem z dziewczyną od 8miu miesięcy, przez pół roku był po prostu szał uniesień – dosłownie nie było dnia bez seksu, emocje, pożądanie itd. Od 2 miesięcy mieszkamy razem, dziewczyna zaczęła brac pigułki, i......jak kochamy się raz na tydzień to jest bardzo dobrze......rozmawiałem z nią oczywiście, ona mówi abym jej nie zmuszał, bo nie chce się jej po pigułkach, i takim gadaniem tylko pogarszam sprawę. Nie chcę skamlec o seks jak psiak, ale z drugiej strony potrzebuję go...kocham ją, ale nie chcę rezygnowac z seksu...byłem już z kobietami które brały pigułki, i ich libido wręcz się zwiększało...dziewczyna mówi że mnie kocha,że ją pociągam,i to wina pigułek..ciężko mi sie przestawić z codziennego, ostrego seksu na raz na tydzień małe 15 minut......co robić?
Lieber Tod als Sklaverei
Re: BRAK SEKSU
oflag pisze:Witam wszystkich!
ciężko mi sie przestawić z codziennego, ostrego seksu na raz na tydzień małe 15 minut......co robić?
Jeśli dziewczynę kochasz musisz trochę zwolnić. To, że mówi, że to wina tabletek to zapewne w 100% prawda. Nie wiem co ma do rzeczy fakt, że piszesz o innych. Jednej kobiecie po tabletkach libido rośnie, innej maleje. To jest indywidualna sprawa i tego typu porównania nie mają najmniejszego sensu.
Jeśli cała sytuacja tak bardzo Cię męczy i nie będzie sie nic zmieniało, to może pomoże zmiana tabletek na inne lub zmiana metody antykoncepcji na inną.
Re: BRAK SEKSU
oflag pisze:Witam wszystkich!
Zadajesz zapytania, a odpowiedz znasz , niech odstawi tabletki anty i po kłopocie.Pomijam juz szkodliwosc dla organizmu owych tabletek , bo o tym pisalismy w innym temacie tu na forum .
- Wstreciucha
- Weteran
- Weteran
A ja zapytam panie ktore uzywaja o tabletki - harmonet (tak?:D) jak bylo u was po nich, bo moja mala mowila ze czytala bardzo duzo zlych opinii ( tycie i poped spadal, ale nie tylko) czy one faktycznie sa tak zle dla zdrowia (pomijam juz tamto) kobiety?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
- ksiezycowka
- Weteran
Hyhy pisze:A ja zapytam panie ktore uzywaja o tabletki - harmonet (tak?:D)
ja po nich byłam na maksa wnerwiona i puchły mi stopy
kuzynka łykała i była zadowolona, nic nie przytyła, a libido jej wzrosło
Wstreciucha pisze:oflag napisał/a:
co robić?
Zmienic pigulki. To najlepsze wyjscie dla Was obojga, innego wyjscia nie widze. Albo zdecydowac sie na innego rodzaju antykoncepcje.
dokładnie. Jesli chcecie tabletki to poszukac takich które nie beda zmniejszały tak bardzo libido. Jednak gdyby to nie pomagało to radze zmienic sposób zabezpieczania sie, bo po co komu mozliwosc bezpiecznego seksu kiedy tego seksu przestaje sie chciec
a tytuł tematu mylacy, bo seks jakis macie
Hyhy pisze:A ja zapytam panie ktore uzywaja o tabletki - harmonet (tak?:D) jak bylo u was po nich, bo moja mala mowila ze czytala bardzo duzo zlych opinii ( tycie i poped spadal, ale nie tylko)
moja koleżanka bierze i jest zadowolona, ale też słyszałam sporo złych opinii o nich
Hyhy pisze:zy one faktycznie sa tak zle dla zdrowia (pomijam juz tamto) kobiety?
a znasz takie tabletki, które nie są obojętne dla zdrowia? ja nie
Tabletki mogą mieć wpływ na libido, i czasem mają. Ale to nie zawsze jest wytłumaczenie. Ja miałam okres, że libido było prawie zerowe, a od jakiegoś czasu - choć tabletki te same - tak poleciało do góry, że czasami już mam dosyć
Tyle że facet już inny
Ale @ topic: może Twoja dziewczyna ma jakieś problemy? Może coś ją męczy i to powoduje, że nie ma ochoty?

Ale @ topic: może Twoja dziewczyna ma jakieś problemy? Może coś ją męczy i to powoduje, że nie ma ochoty?
Hyhy pisze:A ja zapytam panie ktore uzywaja o tabletki - harmonet
Biore juz okolo 4 lat harmonet z krotkimi przerwami i jestem z nich zadowolona, nie zauwazylam zeby mi libido spadlo, wrecz przeciwnie chyba odkad wiem ze jestem prawie na 100% bezpieczna, może jestem czasami troszke rozdrazniona ale nie wiem czy to przez tabletki bo juz nie pamietam jak bylo bez nich. Nie przytylam, okres przechodze bardzo lagodnie i w ogóle jest ok, a odkad mam nowego faceta moje libido wciaz rosnie i rosnie

oflag pisze:Od 2 miesięcy mieszkamy razem, dziewczyna zaczęła brac pigułki, i......jak kochamy się raz na tydzień to jest bardzo dobrze
a jakie pigulki bierze?? moze lepiej zastosowac np plastry, wkoncu maja najmniej hormonow
I kochać dniem i nocą...do utraty tchu.. I tak na zawsze już...
kociak408 pisze: Biore juz okolo 4 lat harmonet z krotkimi przerwami i jestem z nich zadowolona, nie zauwazylam zeby mi libido spadlo, wrecz przeciwnie chyba odkad wiem ze jestem prawie na 100% bezpieczna, może jestem czasami troszke rozdrazniona ale nie wiem czy to przez tabletki bo juz nie pamietam jak bylo bez nich. Nie przytylam, okres przechodze bardzo lagodnie i w ogóle jest ok, a odkad mam nowego faceta moje libido wciaz rosnie i rosnie![]()
Zatem radze zrobic dłuzszą pzrerwę - dlaczego ? dlatego , za moja myszka po takim okresia zazywania tabletek anty nie wruciała (jej organizm ) do normalnego funkcjonowania ) sprawdz to u siebie - byc moze bedzie inaczej , ale ja bym na zimne dmuchał o opierniczeniu ją pzrez lekaza nie wspominam bo jest to w innym temacie .
A na temat krótkich pzrerw sie wypowiadac nie bedę

Andrew pisze:za moja myszka po takim okresia zazywania tabletek anty nie wruciała (jej organizm ) do normalnego funkcjonowania )
co to znaczy ze nie wrocila do normalnego funkcjonowania??
Andrew pisze:A na temat krótkich pzrerw sie wypowiadac nie bedę krótka przerwa ....
krotka przerwa to 2-3 miesiace
Jestem pod opieka lekarza i raczej nic nie mowil o zmianie tabletek i niby dluzsza przerwa tez nie jest mi potrzebna, ale wiadomo co lekarz to inne zdanie na ten temat
kociak408 pisze:co to znaczy ze nie wrocila do normalnego funkcjonowania??
krotka przerwa to 2-3 miesiace
Jestem pod opieka lekarza i raczej nic nie mowil o zmianie tabletek i niby dluzsza przerwa tez nie jest mi potrzebna, ale wiadomo co lekarz to inne zdanie na ten temat
A moja myszka to była pod opieką kogo ? weterynaza ?

Co oznacza , ze organizm nie wrócił do normalnego funkcjonowania
Oczywiscie u Ciebie tak byc nie musi , ale ja bym sprawdził .
a w przyszlosci z zajsciem w ciaze, tudziez donoszeniem dziecka?? Nie rozumiem takich ludzi, ale to moze ja jestem dziwna, ze chce miec za kilka lat zdrowe dzieci i sama chce jeszcze sie zdrowiem cieszyc. Ja jak odstawilam tabletki zrozumialam jakiego syfu mi narobily. Libido najpierw jak zaczelam rok temu brac yasmin bylo ogromne teraz jest praktycznie 0kociak408 pisze:Nie bede sprawdzac przez pol roku czy wszystko ze mna wporzadku, bo sie wkoncu dzidziusia dorobie. Juz wole miec klopoty z miesiaczkami

"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
No jak myszka to bardziej by pasowaloAndrew pisze:A moja myszka to była pod opieką kogo ? weterynaza ?
Zatem trzeba sprawdzic a nie pytac innych
A jak to jest z przerwami. Po roku powinno sie zrobic przerwe tak 2 miesieczna? Bo kolezanka mowila ze bron boze nie robic przerw:) A lekarz co innego. Tzn jej lekarz nie zgadzal sie z tym lekarzem
A jak reagowalyscie po tym, jak zaczelyscie brac tabletki? Bylyscie na poczatku jakies wsiekle na wszystko? Bo podobno zaczynaja sie histerie a moja mala to mowi ze juz sie dziwnie czuje zanim zaczela je brac:D
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Andrew pisze:Zas kociakowi powiem tyle , mus sie doksztalcic i to szybko
doksztalcic? nie sadze, nie planuje przez najblizsze 5 lat dzieci
madziorka.m pisze:a w przyszlosci z zajsciem w ciaze, tudziez donoszeniem dziecka?? Nie rozumiem takich ludzi
widze ze jest tutaj wiecej przeciwnikow pigulek, niz zwolennikow, moze macie lepszy sposob na antykoncepcje??
kociak408 pisze:Andrew napisał/a:
Zas kociakowi powiem tyle , mus sie doksztalcic i to szybko
doksztalcic? nie sadze, nie planuje przez najblizsze 5 lat dzieci
to ze nie planujesz za 5 lat nie znaczy e nie bedziesz chciala za jakies 7: a wtedy moga pojawic sie faktycznie problemy z zajsciem w ciaze i cala reszta.
kociak408 pisze:madziorka.m napisał/a:
a w przyszlosci z zajsciem w ciaze, tudziez donoszeniem dziecka?? Nie rozumiem takich ludzi
widze ze jest tutaj wiecej przeciwnikow pigulek, niz zwolennikow, moze macie lepszy sposob na antykoncepcje??
ja jestem zwolenniczka tabsow: pewniej sie z nimi czuje, gumy mi po prostu mie odpowiadaja, ale wiem ze nie ma nic za darmo. ingeruje w naturalny cykl swojego organizmu.i wiem ze trza dac organizmowi odpoczac. wiec pogadam z lekarzem kiedy powinnam zrobic przere, jak dluga itd bo wole uniknac sytuacji o ktorej pisala madziorka, choc nie wiem czy mi sie uda..jak mowilam:cos za cos
- ksiezycowka
- Weteran
Widzisz tylko, ze Ci przeciwnicy to sa ludzie, mlode kobiety najczesciej, ktore sie na nich wlasnie przejechaly. Tabletki to rozwiazane na rok, dwa, trzy a nie pol zycia niemal. Wtedy staje sie to glupota wg mnie.kociak408 pisze:widze ze jest tutaj wiecej przeciwnikow pigulek, niz zwolennikow, moze macie lepszy sposob na antykoncepcje??
Lepszy sposob? Tzn jaki? Wygodniejszy? Nie ma. Rownie w sumie skuteczny a bez efektow "specjalnych"? Zwykle gumki.
-
- Weteran
moon pisze:Lepszy sposob? Tzn jaki? Wygodniejszy? Nie ma. Rownie w sumie skuteczny a bez efektow "specjalnych"? Zwykle gumki.
efekty specjalne sa i przy gumkach: podraznienia, wysypki itp itd, a dla alergikow jakos jeszcze nie znlalazlam, to raz.
2. ze co jak jakims cudem nie ma gumki pod reka - zero spontanu.
3. gumki pekaja, zsuwaja sie, nie zawsze pasuja, a niewygodne.
tez jestem mloda, ale matka na razie nie jestem w stanie byc, bo nie jestem samodzeilna. to nie ma nic wspolnego z korzystaniem z zycia- po prostu u mnie gumki okazaly sie byc wielka porazka- nie podchodza mi, ani mojmu partnerowi i kropka.
licze na to ze farmaceutyka pojdzei jeszcze bardziej do przodu i lista skutkow ubocznych spadnie i beda mniej szkodliwe.
agna 24 pisze:albo calkowicie zrezygnowac z seksu przedmalzenskiego i brania pigolek. a wstrzemiezliwos nauczy cie wrazliwosci na jej potrzeby.
a to juz brednie i kompletnie nie zyciowe podejscie. jasne, szklanka wody zamiast.ciekawe jak dlugo wytrzymac w wstrzemiezliwosci, szczegolnie jesli para ze soba mieszka, spi w jednym lozku... celibat tylko w uzasadnionych przypadkach: coroba, leczenie itp a poza tym to przezytek
- ksiezycowka
- Weteran
Czyli jesli ktos nie jest alergikiem, ma gumki przy sobie i umie ich uzywac to nie ma efektow "specjalnych". O takich ludziach mowie. Gumki mozna tez z metodami naturalnymi pogodzic i wieksza pewnosc.Lilian pisze:efekty specjalne sa i przy gumkach: podraznienia, wysypki itp itd, a dla alergikow jakos jeszcze nie znlalazlam, to raz.
2. ze co jak jakims cudem nie ma gumki pod reka - zero spontanu.
3. gumki pekaja, zsuwaja sie, nie zawsze pasuja, a niewygodne.
Zeby nie bylo - tez wole bez gumy, bo to nic fajnego, ale tabletki nie sa warte tyle zdrowia.
Jesli chodzi o wygode to spiralki moze?:> ale zwykle gumki nie sa tak skuteczne jak tabletki. Nie ma nic tak skutecznego. Chyba ze calkowita abstynencja.moon pisze:Tzn jaki? Wygodniejszy? Nie ma. Rownie w sumie skuteczny a bez efektow "specjalnych"? Zwykle gumki.
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
- ksiezycowka
- Weteran
Moze, ale o nich nawet nie mysle, bo zeby toto zalozyc to trza wpierw przynajmniej jedno dziecko urodzic.Hyhy pisze:Jesli chodzi o wygode to spiralki moze?:>
Sa. Tylko tyle, ze moga peknac, osobiscie znam takich przypadkow tyle na palach jednej reki moge policzyc. Mi sie nigdy nie zdarzylo, a troche w zyciu tego sexu z gumami bylo.Hyhy pisze:ale zwykle gumki nie sa tak skuteczne jak tabletki.
-
- Weteran
to niech slub wezma, odstawa pigolki i nie bedzie zadnego problemuLilian pisze:agna 24 pisze:albo calkowicie zrezygnowac z seksu przedmalzenskiego i brania pigolek. a wstrzemiezliwos nauczy cie wrazliwosci na jej potrzeby.
a to juz brednie i kompletnie nie zyciowe podejscie. jasne, szklanka wody zamiast.ciekawe jak dlugo wytrzymac w wstrzemiezliwosci, szczegolnie jesli para ze soba mieszka, spi w jednym lozku... celibat tylko w uzasadnionych przypadkach: coroba, leczenie itp a poza tym to przezytek
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”