Seks a cykl miesiączkowy
Moderator: modTeam
Seks a cykl miesiączkowy
Mam prawie 18 lat i swój pierwszy stosunek płciowy przeżyłam na początku stycznia bieżącego roku. Zadbałam z moim partnerem o zabezpieczenie (prezerwatywa), miesiączka pojawiła mi się potem normalnie w przewidywanym terminie, następna spóźniła się o 3 dni a teraz kiedy powinnam dostać 13.04 to do tej pory nie mam tego krwawienia. Dodatkowo powiem, iż od stycznia tego roku współżyłam z tym samym partnerem około 3-4 razy. Za każdym razem stosowałam prezerwatywę. Teraz mam obawy, co do pojawienia się tej miesiączki, bo spóźnia mi sie prawie 6 dni. Podbrzusze mnie lekko boli, piersi mam lekko nabrzmiałe, i to od kilku dni ale miesiączki nie widać co mnie strasznie martwi. Byłabym wdzięczna za udzielenie mi informacji na ten temat. Z góry dziękuję.
Re: Seks a cykl miesiączkowy
illan pisze:Teraz mam obawy, co do pojawienia się tej miesiączki, bo spóźnia mi sie prawie 6 dni.
Jakby Ci się spóźniała 2 tygodnie, to rozumiem, ale 6 dni, to jeszcze nie powód do paniki,
poza tym:
Jarek pisze:stres wpływa tylko niekorzystnie.
Także wiesz <browar> Jeżeli nie daje Ci to spac po nocach, to możesz dla świętego spokoju kupić sobie test.
illan pisze:Podbrzusze mnie lekko boli, piersi mam lekko nabrzmiałe, i to od kilku dni ale miesiączki nie widać co mnie strasznie martwi.
Ja mam właśnie takie objawy na kilka dni przed
Poczekaj jeszcze kilka dni i postaraj się nie stresować <browar>
"Dobrze widzi się tylko sercem. To, co ważne jest niewidoczne dla oczu."
LauRKa
LauRKa
Ja mialam tak samo jak Ty,miesiaczka spuzniala mi sie 7 dni(tydzien) a ostatnim razem 13 dni(czyli prawie 2 tygodnie) wiec bylo nieciekawie i bardzo duzy stres.Kilka razy juz mialam taki problem,ale zawsze mialam nadzieje ze okres sie pojawi,ale stres byl niezmiernie duzy i to tez wplywalo na opuznienie sie miesiaczki.Jesli bylo zabezpieczenie i nie stalo sie nic nieprzewidzianego to powinien w najblizszym czasie sie pojawic.Moja rada:poczekaj jeszcze... a jesli bedziesz sie juz naprawde strasznie martwic to kup test.
- madzialenka
- Bywalec
Dzień dobry mam pytanie:mam 17 i z moim chłopakiem niecały miesiąc temu mieliśmy pierwszy stosunek, było to dzień po miesiączce. Potem robiliśmy to równo tydzień po praktycznie codziennie, z czego raz bez prezerwatywy(stosunek był krótki, chłopak nie doszedł) oraz dwa razy pękła nam prezerwatywa, w tym ostatni raz w 7 dniu po miesiączce. Teraz strasznie się stresuję, piersi mi opadły i brzuch tak dziwnie stwardniał. Według wyliczeń okres powinnam dostać wczoraj, ale mam nieregularne miesiączki... Nie wiem co mam myśleć
najłatwiej zrobić test ciążowy, ale miesiączka może się czasem spóźnić. Czy wcześniej dokładnie kontrolowalaś swój cykl i zawsze był regularny? Może nie zwracałaś uwagi na niescisłości bo nie było powodu do obaw przed ciążą. Jeśli prezerwatywa nie pękła jest małe prawdopodobieństwo. A okres może się spóźniać z różnych przyczyn.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”