kolejne etapy

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

agata
Weteran
Weteran
kolejne etapy

Postautor: agata » 23 kwie 2004, 18:48

mam takie pytanie i pewnie nie powinnam go zadawac bo wiem ze jest to sprawa indywidualna kazdej pary ale ciekawi mnie jakie jest wasze zdanie na temat przechodzenia do kolejnych etapów kontaktów fizyczych ( mam nadzieje ze sie jasno wyraziłam ;) )jakie jest wasze zdanie na ten temat czy uwazacie ze kazdy z takich etapów powinien trwac określona ilosc czasu, czy moze którys jest najwazniejszy??

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 23 kwie 2004, 19:20

Każdy etap trwa z założenia określoną ilość czasu. Ile - to zależy od pary. :)
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 23 kwie 2004, 19:35

Najlepiej kolejne etapy zwiazku odkrywa sie za pierwszym razem. Jest to wtedy owiane nutką tajemniczości, potem wydaje mi się nie jest już tak samo... A kiedy beda kolejne etapy zależy tylko i wyłącznie od ludzi:)
Jagatka
Początkujący
Początkujący
Postautor: Jagatka » 23 kwie 2004, 20:43

Czas hm.... na pewno powinno byc troche czasu miedzy pierwszym pocałunkiem w danym zwiazku i miedzy pierwszym stosunkiem a nawet pieszczotami a ile... jak dwie powyzsze wypowiedzi -zalezy :)
Jedno wam powiem: Życie idioty to nie bułka z masłem. Forest Gump
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 23 kwie 2004, 20:57

Nie teoretyzujcie, ludzie! Nie lepiej po prostu zdać się na intuicję i pragnienie chwili? :)
Ja nie myślałem kiedy podjąć następny krok. Moja Pani też nie. Po prostu jakoś tak wyszło... całkiem szybko, chociaż szczerze mówiąc byłem przekonany, że dużo więcej czasu będzie nam potrzeba, żeby się sobie oddać całkowicie. :)
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 24 kwie 2004, 06:55

Nie lepiej po prostu zdać się na intuicję i pragnienie chwili?
Ja nie myślałem kiedy podjąć następny krok.

racja tak jest najlepiej,jak tak patrze w niedługa przeszłosc mojego zwiazku to tez nie widze aby były tak jakies pytania i zastanawianie sie "czy juz mozna zrobic cos wiecej". Choc musze przyznac ze miałam taki moment w którym pomyślałam"a co jezeli wszystko bedzie sprowadzac sie do fizycznosci?" im dłuzej byłam i jestem z moim chłopakiem tym bardziej przekonywałam sie ze "niechodzi tylko o TO" i pewnie tez dzieki taiemu mysleniu mogłam przejsc do kolejnego etapu :)

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 24 kwie 2004, 07:53

Ja też bym nie wyrózniał kolejnych etapów. To wszystko odbywa się spontanicznie i przychodzi samo z siebie. Po prostu jest taka chwila i zanim pomyślisz praktycznie masz już kolejny etap (teoretycznie rzecz ujmując-oczywiście). A takie zastanawianie się: czy już nadszedł ten czas i czy już można?, to chyba jest bez sensu.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 24 kwie 2004, 08:29

kwestia indywidualna
ktorej nie powinno sie teoryzowac
spontanicznie..
Awatar użytkownika
macia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: macia » 24 kwie 2004, 10:08

Oczywiście są jakies etapy, ale nie można tego aż tak dzieliś, gdyż to jest płynna sparawa. Gdy pierwszy raz przekracza się granice danych etapów na pewno to o wiele dłużej trwa, lecz każdy następny etap już szybciej następuje... Kiedy, to zalezy m.in. od dojrzałości pary, bynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat
"Życie jest cieniem ruchomym jedynie, nędznym aktorem, który przez godzinę pyszni i miota się po scenie, aby za chwilę umilknąć na zawsze.
Jest bajką opowiedzianą przez głupca pełnego furii i wrzasków, które nic nie znaczą."
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 24 kwie 2004, 22:17

chyba wiedziałam ze cos wisi w powietrzu ze zaczełam ten temat ;) no to jestem w kolejnym etapie ;) oczywiscie było tak jak wczesniej spontanicznie i baardzo miło :)

pozdrawiam!!!!
Awatar użytkownika
broken
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: broken » 26 kwie 2004, 23:52

Lepiej przechodzic z kolejnego etapu powoli.. im szybciej tym gorzej :P
Awatar użytkownika
amazonka
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: amazonka » 27 kwie 2004, 12:47

pewnie, ze sa etapy... jak w grze komputerowej :-)
zbierasz punkty i dopiero wtedy mozesz przejsc na wyzszy poziom :P

a tak calkiem powaznie to trzeba zyc chwila, sami najlepiej wiemy co jest dla nas dobre, czego chcemy, kiedy, itd. nie ma regul

jednak mala rada dla facetow: chocby nie wiem co nie probujcie jej pocalowac na pierwszej randce!
*nawet jesli dziewczyna sama tego chcialaby to za zadne skarby nie decyduj sie na ten krok, flirtuj, praw komplementy, szukaj z nia kontaktu wzrokowego i fiz. tez (przypadkowe dotkniecie dloni, spacer pod ramie, zgarniecie wlosow z policzka). Uwierzcie, ze na drugi dzien bedzie o tobie myslala, ze jestes kulturalny, czuly, delikatny, subtelny - same superlatywy
moze tez powiedziec "co za frajer nawet mnie nie pocalowal" ale chyba nie takiej dziewczyny panowie szukacie, prawda?
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 14:42

jednak mala rada dla facetow: chocby nie wiem co nie probujcie jej pocalowac na pierwszej randce!

hehehh ciekawe który z tej rady skorzysta ;) a ja wam powiem ze to ja pierwsza pocałowałam mojego obecnego faceta!!!!! A potem sie zastanawiałam "eh głupia po co to robiłas przeciez ty nie chcesz z nim byc a on sobie teraz pomysli" a teraz jestemy razem :)
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 27 kwie 2004, 16:55

Ja skorzystam... patrzac na moją przeszłosc zauważam ze to jednak prawda...
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 27 kwie 2004, 17:19

a ja wam powiem ze to ja pierwsza pocałowałam mojego obecnego faceta!!!!! A potem sie zastanawiałam "eh głupia po co to robiłas przeciez ty nie chcesz z nim byc a on sobie teraz pomysli" a teraz jestemy razem

To po co soe spotykałaś i pocałowałaś faceta, z którym nie chciałaś byc??
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 18:16

To po co soe spotykałaś i pocałowałaś faceta, z którym nie chciałaś byc??

bo to wszytsko było takie pokrecone :) nagle sie dowiaduje ze kolega "cos" do mnie czuje,mogłam mu powiedziec ze "sorry ale z tego nic nie bedzie" ale tego nie zrobiłam ciagle gadalismy tak jak dawniej zaczelismy sie spotykac ale nadal na stopie kolega kolezanka,ale wkrótce i mnie trafiło porządnie :) taki urok naszej miłosci ze sie tak jakos nie zapowiadało ze cos bedzie a teraz jestesmy razem :) chyba sie sprawdziło ze jak kobieta odrzuca miłosc i proponuje przyjaźn nie znaczy ze nie chce niczego lecz chce postępowac według kolejnosci ;)

a ten pocałunek to było jakies takie totalnie spontaniczne i sama sie sobie dziwiłam :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 kwie 2004, 18:24

A ch młodzi !!! "nie całować na pierwszej randce"!~!~!??? a to niby dlaczego?? dla jakiejsc idiotycznej zasady albo stereotypu ? juz tu na ten temat było pisane , robi sie to !! na co sie ma ochote , byle by do tego było dwoje !!!
I co ? Ta dziewczyna co sie całuje na pierwszej randce niby jest gorsza !!??? brednie !! po prostu wie czego chce i sobie to bierze ! koniec kropka , niecierpie córeczek mamusi ! cnotek dewotek !! i tym podobnych !! :547:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 19:19

? Ta dziewczyna co sie całuje na pierwszej randce niby jest gorsza !!??? brednie !! po prostu wie czego chce i sobie to bierze !

no krzys baaaardzo mi sie to podoba :) masz racje!!! mojemu miskowi tez to nie przeszkadzało ze go pocałowałam (hehe nawet był bardzo zadowolony ;) )
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 27 kwie 2004, 20:21

Agato spotykałaś się z Twoim chłopakiem jak z kolegą. Ta wasza pierwsza randka była jednym z takich spotkań czy jakoś specjalnie się umówiliście?
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 21:22

Ta wasza pierwsza randka była jednym z takich spotkań czy jakoś specjalnie się umówiliście?

tzn to było tak.On zaproponował wyjscie abysmy mogli pogadac, wiec po zajęciach w szkole poszlismy sobie na herbatke i jako kolezanka z kolega zaczelismy gadac nie tylko o tym co od do mnie czuje ale ogólnie o naszych zainteresowaniach,troche śmiechu było i zartowania. od tego spotkanie mineło kilka miesiecy zanim stalismy sie para :)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”