vkajot pisze:no i co - po co stworzył seks, który jest przyjemny? mógł go zrobić okropnym i wtedy ludzie uprawialiby seks jak by musieli
no jak to

nie wiesz, dlaczego seks Bóg stworzył przyjemnym

żeby chcieli to robić i konsekwencją tego były dzieci... tyle tylko, że jak człowiek ma za dużo dzieci, to jest źle, bo nie może podołać wychowaniu ich... gdy tylko kobiety skojarzyły seks z ciążą, to zapobiegały zapłodnieniu, bo nie chciały ciągle rodzić...
a co do powtórnego dziewictwa... stowarzyszenie moherków i innych nawiedzonych wpaja ciągle, że seks przed ślubem jest be, a pomysł, że można je odzyskać to chyba tylko po to jest, żeby jakoś te osoby, które uległy pokusie, mogły się nawrócić...

potem co taka "ponowna dziewica" powie mężowi

"wiesz, ja jestem dziewicą, ale tylko w psychice"

żałosne... okłamywanie nie dość że samego siebie, to jeszcze przyszłego męża, który może święcie być przekonanym o tym, że jego żona jest nietknięta...
[ Dodano: 2007-01-24, 19:06 ] Olga, 19 lat
Swojego chopaka zam od 3 lat Chodzic zaczelismy 1,5 roku temu. Jest starszy odemnie o 5 lat. Bardzo sie kochamy dlatego postanowilismy rozpocząc współżycie po ślubie a planujemy go po studiach. Jednak niedawno doszło do czegos czego żałuje zaczelismy dotykac swojego ciała. Dotyk piersi i ich pieszczoty. Wiem ze to złe i boleje nad tym. Nie wiem jak powiedziec o tym mojemu chłopakowi żebysmy przestali boje sie ze moze jest juz za pózno boje sie ze moze dojsc za jakis czas do czegos gorszego. Zdradzilismy swoje ideały. Wiem ze mój chłopak jest tym mężczyzna z którym chce przejsc przez swoje życie. Wiele juz razem przeszlismy zarówno chwil dobrych jak i złych. Wiem ze moge na nim polegac i niechce go straciać. wiemy ze chcemy założyć rodzine miec dzieci. Ale boje sie ze to zachowanie nas zniszczy. Prosze powiedzcie jak mam z nim zaczac rozmowę?
a już w ogóle załamują tego typu pytania... jak dla mnie to jest skrzywienie psychiki...