Fetish fur
Moderator: modTeam
JEDZENIE TEZ JEST PRZYJEMNOSCIA , SZCZEGULNIE TEGO CO SMACZNE
I tez zabija sie biedne stworzonka dla tej przyjemnosci !
Wiesz ile kalori człowiek potrzebuje dziennie by normalnie egzystować
? (węglowodanów itp, rzeczy tez ) a ile Ty ich dziennie wchłaniasz
? mam nadzieje ze w normie , bo wszystko powyzej to juz obrzarstwo (nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu) :547: a to z kolei GRZECH 

Wiesz ile kalori człowiek potrzebuje dziennie by normalnie egzystować

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
krzyś pisze:JEDZENIE TEZ JEST PRZYJEMNOSCIA , SZCZEGULNIE TEGO CO SMACZNE
Jedzienie jest koniecznością a nie przyjemnością. Bez jedzenia człowiek nie przeżyje a bez futra przeżyje. Choć można się spierać, że nie wszystkie potrawy są konieczne do przeżycia no ale tutaj to co innego.
Sama nie chciałabym nosić futra z naturalnych zwierząt. Nie jestem aktywistką ekologiczną ale zabijanie dla przyjemności to zbyt wiele. Tak samo jestem przeciwko zabijaniu zwierząt aby sobie w domu powiesić np. rogi zwierzaka. Niekiedy jest potrzebne zabicie zwierzęcia ale nie dla przyjemności. Poza tym przemówił do mnie dobrze slogan reklamowy jednego z ruchu na rzecz ochrony zwierząt. Mianowicie jeżeli człowiek nadal będzie tyle zwierząt zabijał dla przyjemności to nasze wnuki lub prawnuki będą wiele zwierząt znały tylko z ksiązek. Bo na poznanie ich nie będą miały szans. Człowiek to jedyna tak rozumna istota która potrafi niszczyć swój świat na tyle że może on zaszkodzić samemu jemu.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Wiecie np. że najprawdopodobniej za 20 lat wyginą wszystkie szympanse? A to głównie dlatego, że nielegalnie sprowadzają do USA dziesiątki tysięcy tych małp aby mogły występować w cyrkach, w wesołych miasteczkach przy pozowaniu do zdjęć. To ciekawe ile przeżyje gatunek tygrysa, geparda, skoro ich futro jest takie pożądane?
to tak jak z tygrysem tasmanskim - zabijano go najpierw bez opamietania, ostatni samiec zginal chyba w latach 70-tych, a teraz żałują.. bo bylo to naprawde niesamowite zwierze, jak dla mnie wygladal jak polaczenie psowatego i kotowatego, z tygrysim umaszczeniem. Oblicza sie, ze w ciagu ost. wieku wyginelo ok.20 roznych gatunkow zwierzat..
A smakowalby Ci Krzys mozdzek jedzony lyzeczka z zywej jeszcze malpki?
Ja osobiscie uwazam, ze kobieta wcale nie musi miec na sobie futra by wygladac ladnie. Wrecz przeciwnie. Takie futro zbyt wiele zakrywa (jesli chodzi o krztalty itp). I futro nie jest eleganckie. Nie jest. Jest ekstrawaganckie, pokazuje ze baba ma kase, ale do elegancji mu daleko.
A czy robienie mydla z ludzkiego tluszczu w oswiecimiu to jeszcze rzecz normalna czy juz przesada? No bo, czemu nie.
Ja osobiscie uwazam, ze kobieta wcale nie musi miec na sobie futra by wygladac ladnie. Wrecz przeciwnie. Takie futro zbyt wiele zakrywa (jesli chodzi o krztalty itp). I futro nie jest eleganckie. Nie jest. Jest ekstrawaganckie, pokazuje ze baba ma kase, ale do elegancji mu daleko.
A czy robienie mydla z ludzkiego tluszczu w oswiecimiu to jeszcze rzecz normalna czy juz przesada? No bo, czemu nie.
No po co wam te zwiarzaki które wygineły
?? nie trza ich było zjadać
za kilkadziesiat lat to i krowy nie bedzie bo wszystko zjecie , ale tym sie nikt nie przejmnie , no bo człek jesc musi !ALE JA CHCE WIDYWAĆ PANIE W PIEKNYCH FUTRACH I DLATEGO WALĄ MI TYGRYSY I INNE DRAPIERZNIKI FUTRZASTE ! Pewnie gdyby zyły w naszych lasach to by scie podniosły raban iż trza je wybic bo zagrazają waszym dziecią, które to przeciez sie bawia blisko lasu , ale skoro zyjemy w takiej strefie to wam sie wszystkim ładnie mówi , ciekawe tylko jak by to było jakby taki Tygrys chapnoł wasze dziecko , nie chce mi sie juz gadac , bo widzicie tylko swuj punkt widzenia !

krzys pisze:No po co wam te zwiarzaki które wygineły?? nie trza ich było zjadać !
Myslisz, ze dlaczego tygrys tasmanski wyginal?? Bo byl podstawa zywieniowa Tasmanii?? Wyginal, bo ludziom podobalo sie jego futro!!
Pewnie gdyby zyły w naszych lasach to by scie podniosły raban iż trza je wybic bo zagrazają waszym dziecią, które to przeciez sie bawia blisko lasu , ale skoro zyjemy w takiej strefie to wam sie wszystkim ładnie mówi , ciekawe tylko jak by to było jakby taki Tygrys chapnoł wasze dziecko , nie chce mi sie juz gadac , bo widzicie tylko swuj punkt widzenia !
Boze, Krzysiu, wiekszych glupot w swoim krotkim zyciu jeszcze nie slyszalam..
To Ty widzisz tylko swoj punkt widzenia, i w dodatku gdy brak Ci argumentow, przekszatłcasz je na swoja korzysc..
Gdybym miala dziecko, w zyciu bym nie pozwolila mu sie bawic tam, gdzie to jest niebezpieczne.. to po pierwsze, a po drugie, myslisz ze taki np. wilk czy tygrys tylko czeka na skraju lasu na biednego czerwonego kapturka zeby go "chapnac"
Mam wrazenie, ze nasz punkt widzenia jest ci calkowicie obcy, bo nawet nie potrafisz wysuwac adekwatnych argumentow - swiadczy to tylko o ignorancji i zadufaniu. Wciaz przeciez pisze, ze jestem przeciwna zabijaniu bez potrzeby! a w szczegolnosci dzikich zwierzat na wymarciu. Czy to zabijaniu dla futra, kosci, rogow, czy zabijaniu wilkow bo podkradaja sie do owczych stad, czy zabijaniu dla rzekomego bezpieczenstwa. Naprawde nie potrafisz zrozumiec, ze jesli ktos jest przeciwny futrom, to rownoczesnie jest przeciwny innym podobnym sprawom? Przeciez tu nie chodzi o wlasna wygode, tylko o swiatopoglad.
PS. A futrze faktycznie daleko do elegancji
No własnie , już w bajce o czerwonym mkapturku ......było ....biedna BABCIA , a co by było jak by tu jeszcze były tygrysy :547: :547: mnie tam sa one jak juz pisałem do niczego nie potrzebne !Jak tu gadac z kimś co dziennie zjada kaczuszke albo kurczaczka ! :547: :547: :547: i mysli iż wszystko jest oki ! ale tygrysa nie rusz ! bo ja futer nie lubie ! , ale JA JE LUBIE BARDZO NA PANIACH !!!
Acha
dziecku byś zabroniła bawic sie tam gdzie nie bezpiecznie
?? :547: :547: :547: oby Cię posłuchało
jak juz je mieć bedziesz
:556:
Acha

Nie jadam codziennie kury ani kaczki. Ogolnie nie przepadam za miesem. Poza tym kolejny raz powtarzasz te same argumenty, a ja juz mowilam, ze chodzi o cos innego. Czarne jest czarne??
Ciebie nie obchodzi - przykre to troche.. mieszkancow Rapa Nui tez nie obchodzilo scinanie drzew i zabijanie bez opamietania - i marnie skonczyli - na jałowej ziemii. Krotkowzrocznosc nigdy sie nie sprawdzala..
A co do dziecka - wybacz, ale raczej nie puszczalabym go samego do lasu. Nawet jesli babcia bylaby glodna.
Ciebie nie obchodzi - przykre to troche.. mieszkancow Rapa Nui tez nie obchodzilo scinanie drzew i zabijanie bez opamietania - i marnie skonczyli - na jałowej ziemii. Krotkowzrocznosc nigdy sie nie sprawdzala..
A co do dziecka - wybacz, ale raczej nie puszczalabym go samego do lasu. Nawet jesli babcia bylaby glodna.
Maverick pisze:Ja osobiscie uwazam, ze kobieta wcale nie musi miec na sobie futra by wygladac ladnie. Wrecz przeciwnie. Takie futro zbyt wiele zakrywa (jesli chodzi o krztalty itp).
Masz racje. Tak naprawde nie jest to super pięknie. Mogłabym nosić futro ale jak mam wybór te zrobione ze zwierzęcia czy ze sztucznej skóry wole te ze sztucznej.
Maverick pisze:I futro nie jest eleganckie. Nie jest. Jest ekstrawaganckie, pokazuje ze baba ma kase, ale do elegancji mu daleko.
Masz racje. Futro jest przede wszystkim ekstrawaganckie. Po to żeby kobieta mogła pokazać jaka to ona jest bogata.
Krzyś a nie chciałbyś żeby twoje wnuki kiedyś jak będą miały 10- 15 lat mogły zobaczyć tygrysy, lisy na żywo? A nie tylko w filmach przyrodniczych. Bo ja chciałabym żeby moje dzieci mogły zobaczyć je na żywo, nawet jeśli w zoo safari niż tylko z obrazków.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
- Personal Jesus
- Zaglądający
Krzysiu mówisz,że ze tych egzotycznych zwierząt nie ma pozytku...chodzą tylko po dżungli i pogłaskać się nawet nie dadzą i pogryść jeszcze mogą...otóż większość z nas zapewne z Ciebie też nie ma pożytku żadnego...więc co?...mamy przyjechac pod Twój dom,wywlec Cie na ulicę i zlinczować a z Twojej skory zrobić sobie płaszcz dla jakiegoś chorego dewianta, ktory lubi nosić na sobie martwie zwierzaki (bo człowiek to też zwierze)...
..."You never talk
We never smile
I scream
You're nothing
I don't need you any more
You're nothing"...
We never smile
I scream
You're nothing
I don't need you any more
You're nothing"...
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”