Dziewictwo...
Moderator: modTeam
Temperament ... phiii... a moze owe osobki po prostu niechca oddac sie "byle komu" ? Robi sie dla mnie dziwna twoja opinia krzysiu na ten temat ;> Bo jesli o temperamencie ma swiadczyc wiek incjacji to nic tylko szukac kobity w gimnazjum ? czy moze lepiej w podstawowce ? ... Goraca 14 ahhh o niczym innym niemaze tylko o tych jeszcze malo kobiecych krztaltach :570: Ahh ten dziwny krzys :546: :549:
tr3sor pisze:Temperament ... phiii... a moze owe osobki po prostu niechca oddac sie "byle komu" ? Robi sie dla mnie dziwna twoja opinia krzysiu na ten temat ;> Bo jesli o temperamencie ma swiadczyc wiek incjacji to nic tylko szukac kobity w gimnazjum ? czy moze lepiej w podstawowce ? ... Goraca 14 ahhh o niczym innym niemaze tylko o tych jeszcze malo kobiecych krztaltach :570: Ahh ten dziwny krzys :546: :549:
I własnie o to chodzi !! dobrze ze to poruszyłeś , BYLE KOMU ! Czyli co uwazaja sie za lepsze , i czekaja na ksiecia z bajki a ten ksiązę potem znajdzie sobie inną

W tym wieku chormony szaleją i nie mowa tu o 15 latkach , to naturalne iz tak jest jesli jest inaczej ...te z jest w porzo

to co?? mówiąc o takiej osobie ////???? nie ma wsród ludzi obok nikogo fajnego , pociagajacego ? tylko same BYLE CO
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Ehh krzysio krzysio ... czemu uwazasz ze sie wywyzszaja ... jesli ktos potrafi panowac nad temperamentem ... jesli chce zrobic to z kims na kim mu zalezy ... jesli niechce tego zalowac ... Bo teraz idac twojim tokiem myslenia ;> to moj aniolek niema zbyt goracego temperamentu poniewaz niezrobila tego w wieku 15 lat ? :547: poniewaz jest dziewica majac lat 18 ? :549: krzys`io zastanow sie ;> jak bys zobaczyl co moj aniolek potrafi wyprawiac jak sie ja rozgrzeje ... dziewczyny z takim temperamentem jeszcze niemialem ... a byly hmm 3 ktore przeszly "inicjacje" w wieku mniej wiecej 14-15 lat :549:
przepraszam , my tu nie o osobach nie pełnoletnich mówimy
a o osobach 23 letnich np.Twa ma 18 ...wiec wszystko jest w porzo !
załować
a czego tu załowac , nigdy nie jest tak ze sie to robi z osoba przygodna ! swierzo poznaną ! zawsze jest to osoba na której nam zalezy ! ale jak komuś kto ma lat 23 do tej pory na nikim nie zalezało , nikt go nie zafascynmował , no to cos jest dla mnie nie chalo ! :564:

załować
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Zwracam honor ... :564: takie moje male niedopatrzenie ;>.
A czy cos nie tak hmm ich wybor ... jesli czlowiek niechce czegos robic to tego nierobi ... a te panie moze chca do zakonu ?
, albo zyja w celibacie dla wlasnej satysfakcji ... ehh przypomniala mi sie nauczycielka niemieckiego z gim ;> zwana pieszczotliwie "zelazna dziewica" moze takich wiecej stapa po naszym badz co badz wyjatkowo dziwnym swiecie ;> w jeszcze dziwniejszym kraju ...
A czy cos nie tak hmm ich wybor ... jesli czlowiek niechce czegos robic to tego nierobi ... a te panie moze chca do zakonu ?
Hi hi hi
Ptaszek> Moja droga przeciwniczko seksu przed trzydziestką
Otóż dyskusja nie ma faktycznie sensu, bo oprócz tego, że do niczego nie prowadzi, to jeszcze nie mam pojęcia, jak odpowiedzieć na argumenty typu:
Mam wrażenie, że właśnie zwolenniczki seksu po ślubie się wywyższają i zadzierają nosa, choć powodu ku temu ani widu, ani słychu. Nie sądzę, aby panienka, która idzie do łóżka 10 lat później niż większość, była w czymkolwiek przez samo to lepsza. I tyle na temat.
I więcej się tu nie udzielam

Oprócz ostatniego zdania trudno cokolwiek skomentowaćEch... Widzę, że niewiele z tego rozumiesz. Tu się wtrąca kwestia wiary, o czym mówiłam w temacie "wierzący partner". Jak chcesz to przejrzysz, bo nie chcę się powtarzać. Ale nie wiem czy i to cokolwiek Ci da. Mamy inną mentalność i tyle.
Ależ ja nie twierdzę, że jest w ogóle zabawny. Ja tylko mówię, że dla mnie to śmieszne i tyle.To znaczy, że jeśli ktoś ma inne poglądy co do seksu niż Ty to jest w Twoich oczach zabawny?? Czy to jest reguła, żeby przed 20 rokiem życia się przespać?? Troszkę tolerancji co do odmienności poglądów! Każdy jest inny i każdy może mieć inną hierarchię wartości.
Mam wrażenie, że właśnie zwolenniczki seksu po ślubie się wywyższają i zadzierają nosa, choć powodu ku temu ani widu, ani słychu. Nie sądzę, aby panienka, która idzie do łóżka 10 lat później niż większość, była w czymkolwiek przez samo to lepsza. I tyle na temat.
I więcej się tu nie udzielam

A ja myslę, że jakiś powód jest. Przespać się z kimś to nie sztuka. Trudniej jest kontolować swe popedy, pragnienia. Sprawić, by to umysł kontrolował cały organizm i wydawał rozkazy, a nie popedy uwarunkowane biologicznie. To są ludzie, którzy nie poddają się instynktowi, oni chcą z nim wygrać i całkowicie go zdominować.
Nie sądzę, aby seks wcześniej rozpoczęty zawsze był spowodowany tym, że się nie panuje nad popędami.
Tylko że ja ciągle nie widzę powodu, dla którego czekanie do np. 25. roku życia ma dać większą gwarancję, że to ten pierwszy i ostatni, niż zrobienie tego w 16. roku życia. Sprawę dojrzałości do współżycia w tym momencie pomijam.
I w sumie to już mi się nie chce o tym gadać. Róbta, co chceta
A czym? Nastoletnią dojrzałością do niego? Ktoś, kto nie jest na tyle dojrzały, by móc:
- samemu się utrzymać
- być odpowiedzialnym za siebie i drugiego człowieka
- nie pozostaawać pod władzą rodzicielską
nie powinien rozpoczynać współzycia, bo nie jest również wystarczająco dojrzały do seksu.
Dokładnie to samo pisałaś w przynajmniej 10 innych topikach, dlatego nie chce mi się gadać, bo już to czytałam. Dla niewtajemniczonych podawaj linki.
- Craxa Girl
- Bywalec
Co to ma byc? Czyli jak 16 latek zaczyna uprawiac seks to dlatego ze ma poped? Ok. Zgadzam sie w 100% Ale jak seks zaczyna uprawiac 25 latek to nie ma mowy o popedzie? Tak po prostu sobie postanowil uprawiac seks, gdyz jest osoba emocjonalnie (jak mu sie wydaje) dojrzala? I z tego powodu go uprawia? No wiesz!!! Kazdy bez wzgledu na wiek uprawia seks bo ma na to ochote!
Nie jestes Sue psychologiem, wiec nie uogolniaj prosze kiedy mozna a kiedy nie uprawiac seks. Bo seks mozna uprawiac wtedy kiedy:
1. Jest z kim
2. Jest gdzie
I tylko te warunki musza byc spelnione aby seks zaistnial i byl udany.
A ja myslę, że jakiś powód jest. Przespać się z kimś to nie sztuka. Trudniej jest kontolować swe popedy, pragnienia. Sprawić, by to umysł kontrolował cały organizm i wydawał rozkazy, a nie popedy uwarunkowane biologicznie. To są ludzie, którzy nie poddają się instynktowi, oni chcą z nim wygrać i całkowicie go zdominować.
Co to ma byc? Czyli jak 16 latek zaczyna uprawiac seks to dlatego ze ma poped? Ok. Zgadzam sie w 100% Ale jak seks zaczyna uprawiac 25 latek to nie ma mowy o popedzie? Tak po prostu sobie postanowil uprawiac seks, gdyz jest osoba emocjonalnie (jak mu sie wydaje) dojrzala? I z tego powodu go uprawia? No wiesz!!! Kazdy bez wzgledu na wiek uprawia seks bo ma na to ochote!
Co ma utrzymanie sie do dojrzalosci? Czyli jak nie mam kasy to jestem niedojrzaly, ale jak przypadkiem trafie 6tke w lotka to juz jestem super dojrzaly?Ktoś, kto nie jest na tyle dojrzały, by móc:
- samemu się utrzymać
Niektorzy do smierci tacy nie sa, czyli nie powinni seksu uprawaic w ogóle?- być odpowiedzialnym za siebie i drugiego człowieka
I znow kasa.- nie pozostaawać pod władzą rodzicielską
A kto Ci dal takie prawo bys to oceniala? A jak bardzo dojrzalym trzeba byc by przejsc po pasach przez ulice? By zdac na prawko? By pic alkohol? By sie moc calowac?nie powinien rozpoczynać współzycia, bo nie jest również wystarczająco dojrzały do seksu.
Nie jestes Sue psychologiem, wiec nie uogolniaj prosze kiedy mozna a kiedy nie uprawiac seks. Bo seks mozna uprawiac wtedy kiedy:
1. Jest z kim
2. Jest gdzie
I tylko te warunki musza byc spelnione aby seks zaistnial i byl udany.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”