Dziewictwo, a wiek...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 16 sie 2004, 05:54

ptaszek pisze:nie sądzę, aby stwierdzenie zacytowane przez mariusza było odpowiednie.

Ktore stwierdzenie??
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 16 sie 2004, 07:56

Czy ten kawałek błony jest naprawdę aż tak ważny?

Dla Was ważny, dla nas troche mniej bo nie możemy się z Wami kochać.
Ale na wszystko przyjdzie czas i nie trzeba aż tak bardzo sie do tego spieszyć.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 16 sie 2004, 10:31

Co ma metryka do dziewictwa???
Przecież to jest delikatnie powiedziawszy nienormalne!!!
Dziewczyna powinna się decydować na stratę dziewictwa na podstawie tego, czy czuje się gotowa do tego kroku, a nie wieku!!!

perfekcyjna wypowiedź,dokładnie tak jest i niech tak zostanie :564:
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Awatar użytkownika
Raffek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Raffek » 25 sie 2004, 18:22

Sprawa dziewictwa raczej leży po stronie dojrzałości emocjonalnej. Niektóre kobiety myśla tak: Pójdę na studia to się rozdziewiczę, bo moja koleżanka jest na 2 roku studiów i nie jest już dziewicą to ja też musze... Robienie czegoś, co inni już mają i ona też chce mieć, moim zdaniem jest bez sensu. Co robi to tylko po to żeby później powiedzieć koleżance jak ją spyta, że nie jest już dziewicą... Bez sensu
"...Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć..."
koffi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: koffi » 23 sie 2005, 23:10

Raffek pisze:Niektóre kobiety myśla tak: Pójdę na studia to się rozdziewiczę, bo moja koleżanka jest na 2 roku studiów i nie jest już dziewicą to ja też musze...

chyba 100x uczestniczyłam już w takiej rozmowie.... bo "ja po prostu chce, bo to obciach w tym wieku, bo już nie pasuje" itd. itp.
ale jak dochodzi co do czego, kiedy ma się już do czynienia z partnerem i znajomość zaczyna sie pogłębiać to nagle............. STRACH bo: "to jescze nie czas, nie teraz, nie ten" itd. itp.

...z reguły to kobiety mają z tym problem......... cóż niezdecydowanie wpisane jest jak widać w naszą naturę.....
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 23 sie 2005, 23:24

oczywiście, wcale nie musi byc dziewczyna doświadczona w sprawie seksu idąc na studia... przeciez nikt jej nie będzie pytał i oceniał ją wlasnie za dziewictwo... jeśli dziewczyna ktora jest juz na studiach jest dziewicą to przeciez nic złego.. świadczy to o tym iż wciąż czeka na tego właściwego i że wcale nie jest pierwszą lepszą panienką...

najpierw wszyscy w młodym wieku chca uprawiać sex a kiedy juz im przybędzie pare lat to np. faceci rozglądają sie za czystą dziewczyną... powiedziałabym, że nawet ich poszukują hehe... dziewictwo to przecież nic złego ani wstydliwego... w końcu dziewica sie jest zaledwie kilkanaście lat... a późnij to juz wiadomo...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Re: Dziewictwo, a wiek...

Postautor: ksiezycowka » 23 sie 2005, 23:36

mariusz pisze:"normalna dziewcyzna na studiach juz dziewica nie jest"

To zdanie pojawiło już się na forum. Co sądzicie o takim stwierdzeniu??
Osobiście uważam, że nie do końca to prawda, nikt przeciez nie nakazuje nam tego, ze na studiach ma się juz być doświadczonym sprawach sexu.
Jednak zupełnie nie wiem czemu bierze sie ludzi niedoświadczonych sexualnie w pewnym wieku za odmieńców... :570:
Kim więc będzie prawiczek, dziewica na studiach... Dziwakiem czy jak??

Pozdrawiam...
Ziarno prawdy w tym jest.
Choć znam i osobę 95letnia - dziewicę to nie potępiam tego. Ale zawsze jakoś tak to dziwne mi sie wydaje, ze do tej pory czeka.
Bo czekanie na księcia z bajki to głupota.
Do ślubu - generalnie też.
Wiara itp. - dziwne dla mnie, ale ok.
To sie od razu nasuwają jakies skojarzenia cnotki niewydymki czy jakiejś maszkary, której się każdy brzydził.
Ale nie uważam takich ludzi za gorszych od siebie, a jedynie za ubozszych w doświadczenia.
Awatar użytkownika
Sasetka
Maniak
Maniak
Postautor: Sasetka » 23 sie 2005, 23:53

moon pisze:Bo czekanie na księcia z bajki to głupota.

A dla mnie glupota to jest jak to sie robi z byle kim, byle gdzie, no po prostu byle jak :) Czekanie na ksiecia nie jest moze za madre, ale jesli ktos naprawde o czyms marzy to predzej czy pozniej to osiagnie, dla mnie o wiele wiecej znacza dziewczyny ktore wlasnie czekaja na kogos wyjatkowego, niz te ktore daja kazdemu. Zreszta wiadomo, zycie zweryfikuje poglady, a ksieciem okaze sie kolega ze szkolnej lawki,albo podstarzaly pan listonosz, ale lepiej chyba, ze czekaly niz ze pozwalaly wszystkim na wszystko. Generalnie to moze dla Ciebie Moon glupie jest czekanie do slubu, ale ja coraz bardziej sie nad tym zastanawiam...jasne petting, pocalunki, ale nic wiecej.. wiesz czemu? bo chce temu jednemu, temu mojemu "ksieciu" ;) jak juz go znajde dac cos, czego nie dostal nikt wczesniej :) taki wyjatkowy prezent, a moja wiara nie ma z tym nic wspolnego. Jednak nie mowie, ze na pewno tak bedzie, ze bede dziewica do slubu, bo sama wiem jak to roznie w zyciu bywa... Jednak poki co... to ja jeszcze poczekam :) Pozdrawiam :*
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle :*
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 sie 2005, 00:21

Ja ja tez mu coś wyjątkowego dam. Prawdziwe uczucie a nie zauroczenie. A zreszta już to ma.
Moim zdaniem już niedługo się wszystko w Twoich poglądach zmieni ;) Ale to moje zdanie.
Póki co marz i wierz, bo masz w tym momencie to czego ja juz nigdy mieć nie będę! <browar>
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 24 sie 2005, 08:10

Dla mnie stracenie dziewictwa, bo "taka jest moda" to totalna glupota, ale doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze jest tak czesto. Ja nie chcialam z byle kim, byle gdzie, ale co by miec juz to za soba. Moj obecny chlopak byl dla mnie tym pierwszym i nie zaluje. Wiem, ze jest to ktos z kim chcialabym spedzic zycie i kogo naprawde kocham. A nawet gdybysmy <odpukac> sie rozstali, to przynajmniej imie bede znala- w przeciwienstwie do tych wielu dziewczyn, ktore pamietaja swoj pierwszy raz w kiblu na dyskotece. Poza tym wielu chlopakow cieszy sie, ze ich dziewczyna nie miala nikogo wczesniej i docenia fakt bycia "tym pierwszym"
KC Skarbie!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 11:33

kattia pisze:Poza tym wielu chlopakow cieszy sie, ze ich dziewczyna nie miala nikogo wczesniej i docenia fakt bycia "tym pierwszym"

Pytanie czy sa jeszcze takie dziewczyny...
Chciałbym być dla kogoś tym pierwszym, jednak nie wiadomo czy jest to możliwe w dzisiejszych czasach.
Pozostaje czekać i patrzeć <browar>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 11:38

Po co Ci to Mariusz !! tosz to tylko moze byc męką <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 24 sie 2005, 11:44

Uwierz mi mariusz, ze sa. Mam 20 lat i kilka z moich kolezanek nie ma jeszcze za soba pierwszego razu. Bynajmniej nie dlatego, ze sa brzydkie, glupie i nikt ich nie chce, ale dlatego, szukaja kogos, z kim chcialyby ten pierwszy raz przezyc, a nie chlopaka "w sam raz na jeden raz". Tez czekalam z tym dlugo i ani przez chwile nie zaluje.

[ Dodano: 2005-08-24, 11:45 ]
Andrew pisze: tosz to tylko moze byc męką

Dlaczego? bo dziewczyna nie ma doswiadczenia? bo uczy sie dopiero wielu rzeczy??
KC Skarbie!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 12:14

Andrew pisze:Po co Ci to Mariusz !! tosz to tylko moze byc męką Aniolek

Wole to sprawdzić... Pozatym cała w tym zabawa.

kattia pisze:kilka z moich kolezanek nie ma jeszcze za soba pierwszego razu. Bynajmniej nie dlatego, ze sa brzydkie, glupie i nikt ich nie chce, ale dlatego, szukaja kogos, z kim chcialyby ten pierwszy raz przezyc, a nie chlopaka "w sam raz na jeden raz".

No i dobrze wiedzieć. Tylko trzeba jeszcze na taka trafić ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 12:18

kattia pisze:Dlaczego? bo dziewczyna nie ma doswiadczenia? bo uczy sie dopiero wielu rzeczy??

Nie ! to ze nie ma doswiadczenia moze i byc w pewien sposób przyjemne <aniolek2>
Chodziło mi o to ze jak trafi na blone siatkowatą , w dodatku dosc mocną , to bedzie sie meczył i On i Ona z racji bulu jaki bedzie Ona przy tym pzrezywac <browar>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 sie 2005, 12:18

mariusz pisze:Wole to sprawdzić... Pozatym cała w tym zabawa.

<brawo1> po co isc na latwizne nie, jak mozna wszystko samemu rozpracowac :P.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 12:20

mariusz pisze:
Wole to sprawdzić... Pozatym cała w tym zabawa.

jak trafisz na taka jak pisałem ....to na pewno nie nazwiesz tego zabawą !
i na rany Boskie " poza tym" pisz osobno !! <aniolek2> <aniolek2>
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 12:21

jak trafisz na taka jak pisałem ....to na pewno nie nazwiesz tego zabawą !

Wszystkiego w życiu trzeba doświadczyć <banan>
Pozatym niktore rzeczy wole zrobic sam, po co inni maja mnie wyręczać <aniolek2>
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 24 sie 2005, 12:25

mariusz pisze:Pozatym niktore rzeczy wole zrobic sam, po co inni maja mnie wyręczać

nono i pozniej jeszcze satysfakcja gwarantowana ;) a poza tym to czemu zakladac, ze maja byc m meki? :>
KC Skarbie!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 12:28

No własnie. Każdy ma jakies skrzywienia a moje są takie :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 12:30

kattia pisze:
mariusz pisze:Pozatym niktore rzeczy wole zrobic sam, po co inni maja mnie wyręczać

nono i pozniej jeszcze satysfakcja gwarantowana ;) a poza tym to czemu zakladac, ze maja byc m meki? :>

Bo przy tej błonie siatkowatej , a jak jeszcze bedzie "gróba" tak najczesciej jest !
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 24 sie 2005, 12:40

Andrew pisze:Bo przy tej błonie siatkowatej , a jak jeszcze bedzie "gróba" tak najczesciej jest !

Ale z Ciebie pesymista :) A kto powiedzial, ze na taka trafi ;)
KC Skarbie!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 12:43

Dlatego użyłem słowa "moze "
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 sie 2005, 12:48

hej ja tez chcialam napisac cos na ten temat. Zgadzam sie z pogladami juz tu wczesniej wymienianymi, ze po prostu dziewczyny czekaja na kogos odpowiedniego, na uczucie - na prawde na takiego ksiecia z bajki choc to okreslenie kojarzy sie dosc stereotypowo :) U mnie na roku (obydwoch zreszta bo studiuje 2 kierunki) jest naparwde sporo dziewczyn ktore nie stracily jeszcze dziewictwa i argumentuja to wlasnie tak, ze nie chca sie spieszyc, ze czekaja na wyjatkowa chwile i osobe. Jednym ta chwila zdarza sie wczesniej, drugim pozniej :) Znam tez wiele dziewczyn ktore stracily dziewictwo w wieku 15 czy 17 wszystkie zaluja... ze nie tka jak chcialy, ze facet okazal sie...., ze krotko sie znali. Ja uwazam ze warto czekac :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 12:52

Dobra i dojrzała argumentacja ;D
Maleńka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Maleńka » 24 sie 2005, 13:30

sądze ze bycie dziewica na studiach to wcale nie dziwactwo ale normalna sprawa, ze dziewczyna sie szanuje. i czeka na tego wlasciwego faceta. Ja jestem ze swoim juz od ponad roku i nie chcemy sie spieszyc. peting tez jest b. przyjemny:P Ale czy w takim razie ja tez jestem jakims dziwadlem skoro jestem dziewica majac od roku chlopaka. spiac z nim czasami w jednym łóżku i bardzo go kochajac??
Jedno uczucie, dwa serca, tysiące chwil...:*
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 sie 2005, 13:36

Zgadzam sie :) Na pewno nie jestes dziwakiem Maleńka :) Tylko wartosciowa dziewczyna :) Najwazniejsze ze masz poczucie ze ten facet jest wyjatkowy, nie macie sie co spieszyc :) Wszysto zalezy od Was :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 13:37

Maleńka pisze:ale normalna sprawa, ze dziewczyna sie szanuje.

To ja mam widac jakies dziwne studia i ludzi na nich... :D
Gdzie są takie dziewczyny?? <aniolek2>
Maleńka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Maleńka » 24 sie 2005, 13:44

Mia pisze:Zgadzam sie Na pewno nie jestes dziwakiem Maleńka Tylko wartosciowa dziewczyna Najwazniejsze ze masz poczucie ze ten facet jest wyjatkowy, nie macie sie co spieszyc Wszysto zalezy od Was

Dokładnie tak po co mamy się spieszyć. Mamy zamiar nigdy sie nie rozstawac i być juz zawsze razem. A czy takie niwinne chodzenie za raczke, radosc z kazdego pocalunku i dotyku. nie jest przyjemna?? jeszcze wprawdzie nie wiem ale sadze ze po pierwszym razie duzo sie zmienia zaczniemy na siebie patrzec jeszcze inaczej. mamy na to duzo czasu. a tego co dzieje sie teraz jak jest nam razem dobrze nie zamienilambym na nic w swiecie.

[ Dodano: 2005-08-24, 13:46 ]
mariusz pisze:To ja mam widac jakies dziwne studia i ludzi na nich...
Gdzie są takie dziewczyny??

takie dziwczyny sa ale trzeba szukac...:(
Jedno uczucie, dwa serca, tysiące chwil...:*
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 24 sie 2005, 13:57

takie dziwczyny sa ale trzeba szukac...Smutny

Tylko jak to robić :> <aniolek2>

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”