Nago na plaży

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 13 cze 2004, 10:15

Brzmi zachęcająco. :)
Próbowałaś? A czy przypadkiem z takiego wspólnego opalania się nie wynikało coś więcej też? Wiesz, rozgrzane, nagie ciała w słońcu, rozgrzane głowy... ;)
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Andrus

Postautor: Andrus » 13 cze 2004, 10:20

Jedynie chcąc w pełni korzystać z uroków opalania się nago pozostają jedynie plaże nudystów.Tam też jest pełno włóczących się podglądaczy.Kiedyś byliśmy z żoną na takiej plaży w Rowach i mimo wspomnianych mankamentów miło wspominamy spędzony tam urlop.Jeżeli znacie gdzieś nad morzem lub nad jeziorami miejsca gdzie można bez skrępowania sę opalać bardzo proszę podajcie namiary
Awatar użytkownika
mon_cheri
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: mon_cheri » 13 cze 2004, 10:26

Ja lubie sie tak opalc!mamy kilka miejsc i sobie jedziemy i odpoczywamy moj chlopak wtedy moze sie polozyc na brzuszku i zasnac ja moge go przytulic...poczytac kiazke...tak spokojnie <niestety w domku tak nie mozna...>

Fakt czasami sloneczko uderza do glowy.....i cos tam sie wymysli!Jak kto chce....plaza...mnie nie reci...nie mozna poczuc takiej bliskosc....starca mi dwia mlode nagrzanie cieala....a nie <i tu nie mosze znow wymieniac!>
Awatar użytkownika
Sylwia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwia » 13 cze 2004, 23:16

Ehh ..
Jak juz ktos napisal to wyzej nie przyzwyczajajmy siebie i innych do widoku nagich cial bo w koncu sie nam one znudza :| .Gdybym codziennie pokazywala sie chlopakowi nago to watpie zeby czekal na to tak jak czeka czasami.
Nie mowie ze nie poopalalabym sie nago. Moze i bym chciala, ale watpie z ebym to zrobila
... i cały Wszechswiat jest za tym, by Ci się to udało...
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 13 cze 2004, 23:44

Może jestem jakiś dziwny, ale najbardziej lubię patrzeć na nagie ciało mojego Kochania, a inne nie robią na mnie wrażenia. A co do opalania się nago, to muszę powiedzieć, że nie jestem zwolennikiem, bo białe plamy w "tych" miejscach wyglądają sexy. Skórka nie opalona jest nawet bardziej delikatna w dotyku od opalonej.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 14 cze 2004, 11:13

I tu Jarka w 100% popieram :)
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 14 cze 2004, 17:11

Dzięki fish, nabieram przekonania, że może jednak dziwny nie jestem. Pozdrawiam.
Kochać i być kochanym
Andrus

Postautor: Andrus » 15 cze 2004, 21:05

Do Jarka i fisha wydaje mi się żebyście się spietrali gdyby wasze dziewczyny powiedziałaby wam coś w tym stylu: "Dzisiaj opalamy się bez kostiumików kąpielowych w samym centrum plaży nudystów"
Kobietki w tym temacie są niestety bardziej odważne na takie nowości, sam kiedyś stanąłem przed taką decyzją.
A co do plam to jestem innego zdania.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 16 cze 2004, 09:58

No wybacz ale nadal popieram to co powiedziałem. Dla mnie moja kobieta jest najważniejsza i inne mnie nie interesują. Faceci to wzrokowcy. Kiedyś rzeczywiście lubiłem popatrzeć na inne ale juz mi przeszło. Zresztą głupio się czułem jak moja partnerka zwróciła mi uwagę, że patrzę się na inną. A zapewniam Cię, że Tobie tez nie będzie przyjemnie jak będą się faceci przyglądali Twojej kobiecie.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 16 cze 2004, 12:16

Ja opalać nago nie opalam się, no chyba że na balkonie czasem, ale rzadko w ogóle opalam się nago. Na plaży nawet topless nie pozwoliłby mój misiek. On mówił, że podoba mu się to a jak kiedyś powiedziałam że oki, poopalam się topless to wtedy powiedział żeby lepiej nie bo jeszcze ktoś sie będzie patrzył albo coś. On woli żeby moje intymne rzeczy pozostały tylko do jego widoku. Ja tak samo nie chciałabym, żeby ktoś widział intymne rzeczy mojego misiaczka. I właśnie dlatego nie jestem za opalaniem się nago. A co do innych ludzi to także nie chciałabym, żeby ludzie opalali się nago na zwykłej plaży. Lepiej pojechać na plaże nudystów skoro chce się opalić nago a na zwykłej plaży być tak jak inni ludzie. No ewentualnie można topless.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Andrus

Postautor: Andrus » 17 cze 2004, 21:27

Nie jestem zazdrosny i wydaje mi się, że jestem tolerancyjny na te sprawy. Jeżeli moja żona uważa, że ktoś oprócz mnie zwraca na nią uwagę tzn. że jest jeszcze atrakcyjną kobietą. Ponadto uważam że od samego patrzenia nic nikomu nie ubędzie, Myślę że naszemu związkowi nic nie grozi ,zresztą uogólnie i powiem dotyczyć to powinno zapewne wszystkich związków partnerskich które opierają się na wzajemnej miłości i zrozumieniu, oraz zaufaniu. Podkreśliłem to specjalnie ponieważ myślę że żaden związek długo nie przetrwa jeżeli nie będzie w nim właśnie wzajemnego zaufania.
Zazdrość i zaborczość nie jest dobrym oparciem dla żadnego związku, a wręcz przeciwnie, przyczynia się często do jego rozpadu. Odrobinę szaleństwa i urozmaicenia wpłynie tylko pozytywnie na dalszy rozwój naszego małżeństwa i zapobiegnie na pewno nudzie. Nagość powinna być normalną rzeczą wśród ludzi i nie powinno się z tego robić sensacji, ale na pewno nago opalać się nie powinno się na plażach publicznych. Myślę że najlepszym rozwiązaniem to znalezienie sobie od ludnego miejsca na pustej plaży, lub na plaży dla nudystów.
Awatar użytkownika
Zło
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Zło » 26 cze 2004, 08:25

A ja jestem zdania... Że każdy powinien robić tak, jak się właśnie jemu\jej podoba byle nie ingerować w to co robią inni. Jeśli ktoś chce osłaniać swoje nagie ciało przed spojrzeniami to niech tak robi, jeśli ktoś lubi się eksponować niech idzie na plażę dla nudystów or something... Jak kto lubi i jak kto czuje, że jest dla niego naturalnie. Mnie dajmy na to nie przeszkadzałaby grupa nudystów w środku miasta, natomiast dla kogoś innego byłbu to koszmar nie do przeżycia. Dlatego popieram np. plaże dla nudystów, gdzie ludzie eksponują się przed tymi, którzy się na to godzą, podczas gdy nagie persony na zwykłej plaży mogłyby wzbudzić falę negatywnych emocji, choćby ze strony matek niechętnych temu, aby ich pociechy oglądały spacerujących po plaży roznegliżowanych ludzi.
Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 26 cze 2004, 09:53

ehh, z checia bym sie poopalała naga, bo tez lubie całkowita opalenizne, ale nie mam dostepu do plazy nudystow g:hmm
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 26 cze 2004, 11:24

Też nie mam dostępu do takiej plaży.... Czasem opalam się na tarasie w domu topless (ale rzadko bywam w domu rodzinnym, a z reguły jak już jestem, to jest kiepska pogoda - choć może jutro się nieco uda :D)
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 26 cze 2004, 15:08

ja bym chciała się poopalać topless lub nago, ale nie przy ludziach :) No chyba ze przy jednym ludku, ale wtedy na opalaniu by się nie skonczyło :) Niestety niedaleko nas nie ma miejsc odludnych, ale jak będzie chciał mnie całkiem opaloną to sam takie znajdzie :D A w ogóle to ja nie znoszę się opalać, po godzinie na słoncu boil mnie głowa (choc zawsze mam jakieś nakrycie) i nienawidze jak mi goraco :D
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 27 cze 2004, 10:09

Po to są specjalne plaże dla naturystów i kto to lubi może tam robic do woli. Ale na ogólnodostępnej plaży-NIE.Nie każdy lubi oglądać nagość i nie każdy lubi być oglądany.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 27 cze 2004, 17:26

Jarek ma racje w sumie,tak sie zastanawialem w sumie dlaczego mialo by to komukolwiek przeszkadzac

ale przeciez na plazy sa dzieci, ktorych mamy na pewno mialy by cos przeciwko,chociaz same male gnojki lataja bez gaci ;) (zarcik)

a pozatym nie da sie ukryc ze zalezy to od tego kto sie chce opalac nago bo jesli jest to mloda atrakcyjna dziewczyna,sadze ze zaden chlopak nie mial by nic przeciwko ale jesli jest to starsza niezadbana babcia to juz chyba bym nie chcial na to patrzec

dlatego sadze ze plaze tego typu sa potrzebne i chetnie bym sie wybral

a tak nawiasem mowiac to gdzie sa takie plaze??
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 27 cze 2004, 17:52

opalanie się nago to naturalna sprawa jak mycie ząbków :P
tak nas stworzyła natura i trzeba się tym cieszyc,wybieram się z moim Aniołkiem nad morze i będziemy się rozkoszować promyczkami słonecznymi...i nie tylko :D

aha,ale tylko sami :569:
lucky
Początkujący
Początkujący
Postautor: lucky » 07 lis 2004, 01:38

a my od dawna spędzamy czas nie tylko na plażach, ale i na kempingach naturystycznych gdzie cały dzień chodzimy nago, tak jak wszyscy, a są wśród nich i młode, ładne dziewczyny i starsze panie jak równierz i dzieci. po prostu na wszystko jest czas i miejce-sex też tam uprawiamy, ale wyłącznie w namiocie lub pod prysznicem. po prostu widok nagiego człowieka nie zawsze musi wiązać się z seksem (ale rozumiem że nie każdego na to stać)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 08 lis 2004, 01:48

Wiecie co, ja ogolnie to nic nie mam do plaz naturystycznych, na pewno jest to ciekawe itd. Nawet wiem ze bylbym zdolny do tego i byloby mi z tym pewnie dobrze. Jednak uwazam ze warto zachowac czasem cos dla siebie, cos na specjalne okazje, no bo jak czlek tak sie z nagoscia opatrzy to potem ona nie bedzie dla niego niczym szczegolnym...
Exoticus
Początkujący
Początkujący
Kompleksy

Postautor: Exoticus » 08 lis 2004, 12:54

ja osobiście nie widze,, problemu w opalaniu sie po nagu..\
przynajmniej nie ma jednej rzeczy wiadomo że i faceci i laski(w mniejszym stopniu), lubią oglądać nagie ciała, a tka przynajmniej im nikt tego nie broni, wiedzą ze nikt na nich nie spojrzy krzywo..
a pozatym czego się wstydzić... jak ktoś ma kompleksy,,, albo wypatruje wad u innych to jego problem....
a przypominam że ubranie nie zostało stworzone aby zakrywać ciało przed wzrokiem innych, ale w całkiem innym przeznaczeniu....
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 08 lis 2004, 18:22

Dynamit tez i co z tego.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 09 lis 2004, 11:17

Dynamit tez i co z tego.
no własnie? zroumiem jeszcze topless, ale całkiem nago to jakoś nie jestem przekonany, moze jestem staroświecki, albo nietolerancyjny ale uważam że pewne "widoki" należałoby zachować dla partnera, chociaż jak ktoś się opala nago to ani mnie to ziąbi ani parzy, ale nie chiałbym żeby moja partnerka się opalała nago :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
lucky
Początkujący
Początkujący
Postautor: lucky » 14 lis 2004, 10:09

no cóż
może to zabrzmi dosyć egocentrycznie, ale na tej płaszczyźnie (tzn. nagość a sex) to...
jestem ponad Wami

ale bez urazy :)
Awatar użytkownika
jolie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jolie » 14 lis 2004, 12:35

heh bylam w chorwacji two weeks na kempingu dla nudystow. jak chodzi o moje zdanie, to szczerze mowiac, nic ciekawego. najwiecej szwabow w podeszlym wieku, panius po 40 ze zrobionymi biustami opalajacych sie topless (bo kobietom wolno) a nie nago, a takze facetow kolo 20, ktorym glowy chodza dookola i ktorzy komentuja wszystkie damskie ciala. a taka dawka nagosci nie robi zadnego wrazenia. wrecz troche smiesznie wyglada pani jezdzaca po kempingu na rolkach i jej biust smigajacy na lewo i prawo czy majtajace penisy panow uprawiajacych rano jogging. nie mam nic przeciwko, co kto lubi, ja wole jechac na hel, gdzie sa puste plaze i tam sie opalac nago, niz wsrod calej smieszacej mnie ekipy;)
I would go to heaven cause of the climat, but I will go to hell cause of the company.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lis 2004, 13:52

Dokladnie
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 14 lis 2004, 14:18

ja wole jechac na hel, gdzie sa puste plaze i tam sie opalac nago, niz wsrod calej smieszacej mnie ekipy;)
tak samo bym pewnie zrobila choc jestem osoba bezwtydna raczej
lucky
Początkujący
Początkujący
Postautor: lucky » 15 lis 2004, 22:03

paniusie w podeszłym wieku, dyndające kutasy starych grubych szwabów itp komentaże możesz sobie darować. twoje "płytkie" pojmowanie nie pozwala ci zrozumieć, że świat to nie tylko młodzi i piękni, ale są tu także ci starsi, grubsi i - powiedzmy sobie szczerze- ci mniej piękni i mniej młodzi, ale czy to jest powód żeby kompleksy zabraniały im wychodzić z domu?

jest tak: JAK CI SIE NIE PODOBA TO SIE NIE PATRZ I SPIER...

wiadomo że widok młodych, zgrabnych ciał jest super, ale często to nie o to chodzi- widuje młodych i zgrabnych, którzy pasują do plaży jak pięść do oka- chodzi tu o dziewuszki które gdyby ważyły tylko kilogram więcej, i kolesi których fiuty były o centymetr krótsze to by sie NIGDY na takiej plaży nie pokazali.

i nie żebym nie miał poczucia estetyki, piękna ludzkiego ciała itp. ale ja chyba wolę tych naturalnych... mimo że to "stare, grube dyndające szwaby", nara
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 lis 2004, 22:12

Dobrze w sumie napisane ! choc chciałbym tylko dodac iż jak sie zecz dzieje na ogulno dostepnej plazy , gdzie nagusów jest mało , to ja tych brzydkich nie chce ogladać , tych peknych tak !! :556: coż to taka swoista próznosc !!! gdy rzecz sie dzieje na plazy nudystów , albo gdzie nagosci jest naprawde wiele , to popieram przedmówcę !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 15 lis 2004, 22:20

Nikt nie wspomniał o jednym, albo tego nie zauważyłem...

Prawdziwi naturyści nie jeżdzą na plaże po to żeby kogoś podziwiać i być podziwianym... Prawdziwi naturyści pragną "wolności" i braku skrępowania ubraniem. Więc nie jest ważne ile kto waży, jak wygląda i jakiego ma długiego. Ludzie Ci cieszą sie tą swego rodzają wolnością, a nie tym ze sobie mogą popatrzeć. Jak ktoś chce więcej danych na ten temat to oto prosze małe kilka przykazań prawdziwego nudysty:

http://www.naturyzm.info.pl/index.php?menu=credo

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”