gwałt z męskiego punktu widzenia

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 lip 2005, 16:18

Nie jestem za lagodnmi karami. Mi chodzi o to by kara nie powodowla skutkow ubocznych. Tzn ze jezeli np 15 lat wiezenia zmniejsza liczbe gwaltow o 50% a kara smierci o 52% a jednoczesnie przy 15 latach wezienia co 10 kobieta jest zamordowana a prz karze smierci co trzecia to wartoby z kary smierci zrezgnowac i zmniejszac liczbe gwaltow nie wysokoscia kary a jej nieuchronnoscia.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 lip 2005, 16:28

Szczerze mówiąc mam po uszy rozmowy w tym temacie..nie wierze i nie uwierze w to że polski wymiar sprawiedliwości będzie skutecznyw stopniu w którym można by powiedzieć że przestępca poczuje jego oddech na karku a jak poczuje to będzie się bal o coś więcej niz te śmieszne wyroki często za brutalne gwałty pomijam już te sprowokowane o których ciągle mówią co niektórzy.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2005, 16:33

Czyli ..ja ? cóż zycie objawiło mi klika takich własnie , i Ci według Ciebie juz by musieli nie zyc ! a to było by bardzo zle ! <aniolek2>
Piszesz Polski wymiar , sęk w tym , ze wszędzie mają z tym kłopoty <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 lip 2005, 16:34

Andrew pisze:i Ci według Ciebie juz by musieli nie zyc ! a to było by bardzo zle !

Napisałem gdzieś że wszystkich należy zabijać?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2005, 16:35

No własnie ...wiec kogo ??
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 lip 2005, 16:35

Andrew pisze:Piszesz Polski wymiar , sęk w tym , ze wszędzie mają z tym kłopoty

W mieszkam póki co w polsce i czuje sie Polakiem więc na reszte krajów się nie oglądam <browar>

[ Dodano: 2005-07-12, 16:39 ]
Kogo pytasz?a więc już mówie wszystkich którzy użyli przemocy do tego przestępstwa bo jak sądze przypadki prowokacji nie są związane z przemocą a kobieta która się broniła poddana obdukcji wykaże w prosty sposób brutalnośc owego czynu.To już jest do zmierzenia prawda?Tak jak można zmierzyc wiekość każdych innych obrażeń.

[ Dodano: 2005-07-12, 16:40 ]
a w przypadku kiedy uzyska się pewność że ma się doczynienia z gwałtem i to brutalnym powinien zapaść odpowiedni wyrok a gdy gwałt jest szczególnie brutalny to chyba wiesz jaki wyrok mam na myśli..
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2005, 16:43

Moze wiec Ci Mysiorek napisze na priv , ze mozna zgwałcić tak kobiete , ze zadnych sladów miec nie bedzie , a bronic sie nie bedzie mogła . Tu o tym pisać nie sposób ! wiec i Twoja teoria ma sie ni jak .Problem polega na tym, ze nie da sie tego rozgraniczyć.
Dopisales , to i ja dopisze , jak tak zrobią jak piszesz , to wszyscy gwałciciele beda stosować ta o której ja mysle metodę , prosta skuteczna do bulu , a sladów zero !
wiele jeszcze musisz zrozumiec <browar>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 lip 2005, 16:45

Nie mam najmniejszej ochoty poznać tego opisu.Masz racje temat nie do rostrzygnięcia pewnie dlatego tak długo trwała cała ta dyskusja..
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 13 lip 2005, 00:58

Kara śmierci to może nie ale wykastrowć by sie przydało, ulży to innym. Akurat w grupie gwałcicieli jest jeden z większych odsetków do recydywy.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 lip 2005, 01:05

Andrew pisze:Moze wiec Ci Mysiorek napisze na priv

Nikomu nic nie będę pisał!
I żebym nie wyszedł tu na jaskiegoś gwałciciela... (hahaha) <browar>

Pegaz pisze:kobieta która się broniła poddana obdukcji wykaże w prosty sposób brutalnośc owego czynu

Czy Ciebie pogięło? Kobieta idąc na komisariat może się sama obić o słupy i to ma być dowód brutalności sexu? Co Ty pitolisz?
Nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia, lub tylko jednostronne.
<browar>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 13 lip 2005, 01:08

To fakt Mysior, nigdy nikt nie udowodni czy zrobiła to sama czy ktoś jej pomógł :)
Moglibyby ale tym censored sie nie chce u nas w kraju.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 lip 2005, 01:25

Dokładnie!
Dlatego to co napisał Charles (chłodek w podejściu do sprawy) jest wskazane.
A prawdziwym gwałcicielom - obcinać <cisza>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2005, 08:32

Pamietasz Mysiorku nszą kłutnie w tej sprawie chyba rok temu ....mialem podobne podejscie w kwesti tych sladów na ciele ...póki mi nie powiedziales pewnej rzeczy , i o to mi chodziło z tym privem .Facet po prostu nie wie czegoś <browar>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 13 lip 2005, 10:40

Mysiorek pisze:Czy Ciebie pogięło? Kobieta idąc na komisariat może się sama obić o słupy i to ma być dowód brutalności sexu? Co Ty pitolisz?
Nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia, lub tylko jednostronne.

o słupy mówisz...a czy uważasz że obdukcje to niby policjanci robią??hehe gdyby tak było to może i dali by się nabrać ale dobrego lekarza nie oszukasz.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 lip 2005, 11:26

Pegaz widze ze bardzo idealizujesz mozliwosci lekarzy. Bedzie chciala to kogos wrobi, niestety. A kara nie ma byc zemsta, bo wowczas pojawia sie niektorzy co za kradziez ich ukochanego misia ktorego dostali od prapra babci i ktory byl pamiatka rodzinna od 200 lat tez beda chceli karac smiercia.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 13 lip 2005, 12:09

Maverick pisze:Pegaz widze ze bardzo idealizujesz mozliwosci lekarzy. Bedzie chciala to kogos wrobi, niestety. A kara nie ma byc zemsta, bo wowczas pojawia sie niektorzy co za kradziez ich ukochanego misia ktorego dostali od prapra babci i ktory byl pamiatka rodzinna od 200 lat tez beda chceli karac smiercia.

Ok.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 13 lip 2005, 13:27

Pegaz pisze:o słupy mówisz...a czy uważasz że obdukcje to niby policjanci robią??hehe gdyby tak było to może i dali by się nabrać ale dobrego lekarza nie oszukasz.

To podam przypadek, nie gwaltu a pobicia. Kolegę wiele starszego drapnęli gliniarze, mnie i dwie kobiety w tym również :). Tylko, że on sie nie dał zakuć to mu zajebali kajdankami w łeb ta, że rozcięli łuk brwiowy (7 szwów).
Oczywiście pojechali do lekarza swojego notabene i on w obdukcji napisał, że facet sie sam przewrócił na furtkę i dlatego sie poobijał.

Tak u nas wygląda obdukcja.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 13 lip 2005, 15:38

Sam się zastanawiam jak to jest że policjanci zachowują się jak się zachowują przecież nie posiadają żadnej szczególnej władzy a ich działania często są zwykłymi przestępstwami jak to co opisał fish nawet głupie łapówki są tego dowodem przyczyną chyba jest system rekrutacji gdyby postawili czasem na coś więcej niż kupe mięsni może byłoby lepiej.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2005, 16:24

Nic by lepiej nie było , swiat za daleko zaszedł , a póki go stac na utrzymanie godne rodziny nie bedzie , bedzie tak jak jest a i gorzej
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 14 lip 2005, 01:49

Andrew pisze:Pamietasz Mysiorku nszą kłutnie w tej sprawie chyba rok temu ....

Pamiętam <browar>

Pegaz pisze:ale dobrego lekarza nie oszukasz.

...za ile?!
A gdy jest ojcem, bratem lub kochankiem (i w dodatku biegłym sądowym) ?
Co Ty wiesz o życiu? (sorki) <browar>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2005, 08:28

Zaden lekaz nie jest w stanie okreslic czym dane obrazenie zostało wywołane , i czy zadał je ktos sam sobie , czy tez ktos obcy ...takiej mozliwosci po prostu nie ma , moze okreslic czy było to naciacie narzedziem ostrym , lub tepym , ale czy sam to sobie zrobił ktos czy jemu zrobiono , juz nie okresli , to samo z sincami itd.tu akurat lekarza bardzo łatwo oszukać ! <aniolek2>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 14 lip 2005, 11:17

Mysiorek pisze:...za ile?!
A gdy jest ojcem, bratem lub kochankiem (i w dodatku biegłym sądowym) ?
Co Ty wiesz o życiu? (sorki)

Nie przesadzaj znowu :D
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 14 lip 2005, 12:36

Więc z obawy o to, by normalnego faceta jakaś babka fałszywie nie oskarżyła mamy tolerowac zboczenców??
Bo na takie tory zbacza ta dyskusja.

Z całym szacunkiem ale coś jest nie tak - jak ktoś będzie chciał się zemścić to może was wrobić w byle co.

Nawiasem mówiąc, ciekawe jaki jest stosunek fałszywych oskarżen o gwałt do prawdziwych gwałtów.
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lip 2005, 12:37

Runa pisze:Więc z obawy o to, by normalnego faceta jakaś babka fałszywie nie oskarżyła mamy tolerowac zboczenców??

Nikt nie mowi o tolerowaniu. Chodzi o to, by kara byla kara a nie zemsta.
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 14 lip 2005, 12:45

charlie81 pisze:Nikt nie mowi o tolerowaniu. Chodzi o to, by kara byla kara a nie zemsta.

Charli w każdej karze jest coś z zemsty czy nie tak?Problem polega na adekwatności kary do przestępstwa.Brutalni gwałciciele do piachu!Ale to moje zdanie i na szczęście społeczeństwo jest ode mnie rozsądniejsze.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lip 2005, 13:02

Pegaz pisze:Charli w każdej karze jest coś z zemsty czy nie tak?

Nawet jesli jest, to nie powinno byc. Kary nie wymierzasz Ty, jako pokrzywdzony, tylko panstwo, w ktorego interesie lezy, zeby zapobiegac przestepstwom, bo przestepczosc przeszkadza w rozwoju, bo przestepczosc sprawia, ze obywatele zamiast placic podatki chca emigrowac itd. Zaspokojenie spolecznego poczucia "sprawiedliwosci" lezy na szczescie dopiero na dalszym planie...

Panstwo, wymierzajace kare, nie zna pojecia ODWETU. I bardzo dobrze.
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 14 lip 2005, 13:04

No i nie ma wyjścia doskonałego. Albo działamy ostro - zmiejszajac zagrożenie dla kobiet, albo działamy łagodniej - z myślą o fałszywych oskarżeniach.

Myśle że dobrze by było, gdyby kary były bardzo ostre <czy kastracja naprawdę całkowicie wyklucza dalszą przemoc ze strony wykastrowanego? a co z frustracją po "stracie"?> ale jednocześnie "dochodzenie" było bardzo skuteczne <wykluczające fałszywe oskarżenia i nie męczące ofiar> Nie pytajcie mnie jak takie cuda osiągnać bo się na tym nie znam - ale moze jednak można... przy odpowiedniej woli.
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
GNRose
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: GNRose » 14 lip 2005, 13:32

Hmm, ja tam tez ekspertem nie jestem, ale co do pozorowanego gwaltu, to moim zdanem psycholog powinien bez problemu po stanie emocjonalnym ocenic czy kobieta udaje, czy faktycznie przezywa traume.
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lip 2005, 13:40

GNRose pisze:Hmm, ja tam tez ekspertem nie jestem, ale co do pozorowanego gwaltu, to moim zdanem psycholog powinien bez problemu po stanie emocjonalnym ocenic czy kobieta udaje, czy faktycznie przezywa traume.

I wykrywacz klamstw idzie oszukac poza tym wyobrazasz sobie potem sytuacje gdy jakas zgwalcona kobieta zglasza sprawe a znajomy psycholog gwalciciela mowi ze ona kity wali? :)
Awatar użytkownika
GNRose
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: GNRose » 14 lip 2005, 14:41

Maverick pisze:wykrywacz klamstw idzie oszukac poza tym wyobrazasz sobie potem sytuacje gdy jakas zgwalcona kobieta zglasza sprawe a znajomy psycholog gwalciciela mowi ze ona kity wali?

Daj spokoj, Mav, jaki odsetek ludzi, do tego kobiet, ktore z zasady bardzo emocjonalnie reaguja, jest w stanie oszukac wykrywacz klamstw? A co do psychologa, to zawsze mozna sie do innego zglosic-nie wszyscy sa kumplami gwalciciela.
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”