xiu pisze:homoseksualizm zboczeniem? i przyruwnujesz to jeszcze do pedofili? kowadlo na glowe spadlo?
sa 2 homoseksulane osoby ktore lacza sie w pare. nikt nie jest pod PRZYMUSEM. robia to DOPBROWOLNIE. wiec czemu mialo bycn to zbczeniem porownywalnym z pedofilia gdzie 1 osoba jest pod przymusem wykorzystywana? idac twoim tokiem myslenia to seks oralny i analny tez powienien byc zboczeniem... lol
nie, kowadlo na glowe nie spadlo, po prostu mamy diametralnie rozne spojrzenie na sprawe, czego Ty ani nie akceptujesz, ani chyba nawet nie szanujesz ("tolerancja"
sie klania).
Dla mnie to jest zboczenie, uwazam, ze to nie jest normalne. Ponadto nie nalezy mieszac czegos w skali makro (przedluzenie gatunku) ze skala mikro (czyste sprawienie przyjemnosci).
Jeśli chodzi o mnie legalizacja zwiazkow homoseksualnych nie spowoduje, ze swiat stanie sie lepszy. Istnieje natomiast niebezpieczenstwo, ze doprowadzi to w niedalekiej przyszlosci do oplakanych skutkow
eng pisze:Dzieki temu te 3-5% społeczeństwa ( nie wiem dokładnie ile to jest, moze wiecej) żyje sobie w ukryciu i ma takich w dupie, i tak robią swoje ...
wiec dlaczego nie moze tak zostac? Niech sobie robia wszystko na co tylko maja ochote ale nie chce, by ten znikomy procent spoleczenstwa sprawil, ze na ulicy, w sklepie, w pracy, gdziekolwiek bedzie mi sie robilo niedobrze.
Moglby ktos zatem spytac, dlaczego wiec nie jestem tylko za legalizacja. Przeciez to jeszcze niczego nie zmieni. A no dlatego, ze wierze w zasade "dac palec, a urwie reke". Malymi kroczkami mozemy dojsc do totalnie absurdalnych spraw.
Jesli chodzi o kwestie wychowania.
Prawdopodobienstwo, ze tzw. normalna rodzina wychowa seryjnego morderce / przestepce jest z cala pewnoscia o wiele mniejsze, niz taka, w ktorej ojciec kradnie, a matka np. jest alkoholikiem.
Analogicznie, istnialoby o wiele wieksze prawdopodobienstwo wychowania przez pare homoseksualistow kolejnego homoseksualisty, niz w zwiazku skladajacym sie z przedstawicieli obojga plci. Homoseksualista sie czlowiek rodzi? Kto wie, moze psychopatyczny morderca takze mordowanie ma w genach...
Mysle, ze dyskusja i tak do niczego nie prowadzi. Kazdy wysuwa jego zdaniem racjonalne argumenty. Wysunalem i ja. Nie kazdy sie musi z tym zgadzac i ja to szanuje. Nikt nikogo nie przekona, to takze jest oczywiste.
Chcialbym zobaczyc wyniki sondazu przeprowadzonego w kraju, w ktorym zwiazki homoseksualistow sa w pelni zalegalizowane. Chcialbym sie dowiedziec, jaki ludzie mieli do tego stosunek przed legalizacja, a jaki maja teraz.