seks ze zwierzętami

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 lut 2007, 08:10

No i mamy ..... <aniolek> <hahaha> tzw. upadłosc swiata - tak mysle po przeczytaniu tego tematu .
Akceptacja sexu z zwierzetami jest tego przykładem , ale ...skoro juz ludzie toleruja i nie widza nic zlego w tym ze np. ktoś caluje swojego psa , no to trudno sie dziwic ze tolerują uprawianie z nim sexu .
Zas w Bibli napisane jest wyraznie - odsyłam zainteresowanych do niej <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 21 lut 2007, 08:53

OneLove, głupoty takie wypisujesz, że aż się słabo robi. Seks ze zwierzętami jest be nie ze względu na to, że się psu krzywda dzieje, bo de facto nie dzieje, ale ze względu na godność osoby.

Przypomniał mi się egzamin z etyki szczegółowej. Koleżanka na banalne pytanie, dlaczego kierowca musi dbać o samochód, odpowiedziała, że może i samochód nie jest bytem ożywionym, ale zawsze to byt i przez sam ten fakt należy mu się szacunek, więc trzeba go myć, dbać o niego itp. Tak się zamotała, że aż profesor śmiechu powstrzymać nie mógł.

OneLove pisze analogicznie :D Tylko proszę, nie wyjedź z tekstem, że pies to byt ożywiony, wiec dlatego nie można go wykorzystywać seksualnie, nawet jeśli ktoś robi to z miłości do zwierząt <hahaha>
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 21 lut 2007, 08:55

OneLove pisze:to instynk samozachowawczy a nie wola.
Pies może zdecydować czy chce zjeść to co ma na misce czy nie (w końcu i tak zje bo zgłodnieje)

To tak jak u Ciebie, tylko napiszesz, że to nie instynkt tylko wola.
Śmiem twierdzić, że każdy gatunek żyjątek ma wolną wolę, ale w swoim wymiarze, w swoim rozumieniu.
Andrew pisze:No i mamy ..... tzw. upadłosc swiata

Upadłość?
Przenieś to prawo o 100 000 lat wcześniej - ciekawe jak rozwinęłaby się cywilizacja :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Wilczyca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Wilczyca » 21 lut 2007, 10:38

Dobra Zostawcie tą biedną OneLove bo nie wie biedactwo co pisze.
Wg. Jej psu dzieje się krzywda bo on gwałci nogę. <banan>
I nie robi to z własnej woli tylko jest wykorzystywany przez moja nogę.
Ok. niech jej będzie.

PS. Ktoś tu mówił o Holandii ??
Ja tam pracuje. <aniolek>
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lut 2007, 11:40

lollirot pisze:wola, psychol., filoz. właściwa człowiekowi zdolność do świadomego i celowego kierowania swoim postępowaniem, do podejmowania decyzji odnośnie realizacji lub zaniechania określonych działań i zachowań.

To jest błąd, czy tak ma być? :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 lut 2007, 12:21

Sir Charles pisze:To jest błąd, czy tak ma być? :)

błąd. właściwa człowiekowi miałam podkreślić ;-) a zmieniłam znaczenie zdania <boje_sie>

Mysiorek pisze:przyjęłas do świadomości coś, co ktoś inny Ci powiedział...

KTO? :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 21 lut 2007, 12:35

Dla mnie to jest chore po prostu i nie zrozumiem jak tak mozna chyba nigdy,tak samo jak nie rozumiem jak mozna sie dobierac do malego dziecka.. <chory> chooore to jest !

fakt ze zachowanie zwierzat jest prowokowane przez ludzi ktorzy chca miec z tego przyjemnosc bo przeciez pies sobie nie pomysli "ale mam fajna pania zaraz ja pukne" no sorry...
jakby ludzie nie wymyslili czegos takiego to psy konie itd by sie na ludzi nie rzucaly z seksualnymi zamiarami ..czy sie myle?
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 21 lut 2007, 12:42

Candy Killer pisze:jakby ludzie nie wymyslili czegos takiego to psy konie itd by sie na ludzi nie rzucaly z seksualnymi zamiarami ..czy sie myle?
Nie no, tu chyba przegięłaś trochę :D
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 21 lut 2007, 12:44

ciekawe :) By temat o oczywistym zboczeniu najgorszego sortu ciągnął się aż na 7 stron <chory>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 lut 2007, 12:53

TedBundy pisze:ciekawe :) By temat o oczywistym zboczeniu najgorszego sortu ciągnął się aż na 7 stron <chory>

to Cie zaciekawie jeszcze bardziej, ksiazki pisza o zboczeniach, a nie tylko 7 stron.
Ted o róznych rzeczach sie dyskutuje.

Seks ze zwierzetami budzi jakas moja wewnetrzna odraze ( to w przypadku kiedy człowiek jest strona bioerna), kiedy jest czynna budzi nie tylko odraze i nie chec, ale i agresje, jakas taka wscieklosc na takiego czlowieka za to, ze wykorzystuje zwierze. Oraz jakis smutek, zal, sama nie wiem co jescze, ale to w stosunku do zwierzecia.

Natomiast nie rozumiem co ludzi do tego popycha, co sprawia, ze robia to. bo to chyba nie jest zerznięcie psa bo nie ma nic innego.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 21 lut 2007, 12:56

lollirot pisze:KTO? :-)

Wykształciuchy <diabel>
Ludzie nie są w stanie wejść w psychikę psa, dlatego się tylko domyślają, że nie ma tego, czy tamtego. Że są gorsze, czy cóś. To tak jak sądzono o murzynach 100 lat temu.
A definicja jest super, tylko zmień "wola" na "psia wola" i "człowiekowi" na "psom" - wszystko inne się zgadza!
Psi żywot kieruje się podobnymi zasadami i zachowaniami jak nasz, tylko ma inne wartości i cele. Gdybyś odkryła w amazonii jakieś nowe plemię ludzi, którzy nie zetknęli się z naszą cywilizacją i żyją wg własnych, prymitywnych reguł zbliżonych bardziej do zwierzęcych - też powiedziałabyś, że mają własną wolę tylko dlatego, że to ludzie?

Wolę ma każdy mózgowiec, tylko w innym wymiarze.
;DD
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 21 lut 2007, 15:54

Maverick pisze:To moja noga wykorzystuje biednego nieswiadomego psa

Nie wiem gdzie ja to napisałam?

Maverick pisze:Jestes kobieta, moze dziewica

<hahaha> <hahaha> <hahaha> Rozwaliłeś mnie! <hahaha>

Maverick pisze:Sugerujesz ze piesek po wydyamaniu kobiety bedzie mial urazy na psychice

Nie. Sugeruje,że to niezgodne z prawem ( o tej Twojej moralności to już nawet nie wspomninam),że chore i że to jest wykorzystywanie!

mrt pisze:OneLove, głupoty takie wypisujesz

Taaa,Ty za to widać,że wiesz co mówisz <hahaha>

mrt pisze:Seks ze zwierzętami jest be nie ze względu na to, że się psu krzywda dzieje, bo de facto nie dzieje, ale ze względu na godność osoby

Pierniczysz. Te "osoby" robią to świadomie. Gdyby były do tego zmuszane to można tu mówić o "godności".

Mysiorek pisze:To tak jak u Ciebie, tylko napiszesz, że to nie instynkt tylko wola.

Ja nie musze "jeść tego co w misce",mam wybór.

Wilczyca pisze:Wg. Jej psu dzieje się krzywda bo on gwałci nogę.

Gdybyś posiadała umiejętnośc czytania ze zrozumieniem to byś wiedziała,że ja akurat o tym nie pisałam.

Wilczyca pisze:Ktoś tu mówił o Holandii ??
Ja tam pracuje.

A no to wiele wyjaśnia.

fakt ze zachowanie zwierzat jest prowokowane przez ludzi ktorzy chca miec z tego przyjemnosc bo przeciez pies sobie nie pomysli "ale mam fajna pania zaraz ja pukne" no sorry...

I dokładnie o to chodzi. Dlatego jest to wykorzystywanie!!!

Może Ci co tak zaciekle zoofili bronią po prostu nie znają nawet jej definici? Więc przytocze,może się komuś w głowie rozjaśni:

Zoofilia - dewiacja seksualna polegająca na zaspokajaniu popędu płciowego poprzez współżycie ze zwierzętami.

A gdyby ktoś miał wątpliowści co to dewiacja:

Parafilia, inaczej dewiacja – zaburzenie preferencji seksualnych; utrwalone zachowanie seksualne, które kształtuje się w rozwoju na skutek oddziaływania bodźców kojarzących się ze stanami silnego podniecenia. Elementy strukturalne zachowania parafilnego, które umożliwiają jednostce osiągnięcie satysfakcji na poziomie psychicznym (czyli zaspokajają potrzeby seksualne) jednocześnie wykluczają spełnienie biologicznej (prokreacja) lub społecznej (tworzenie więzi) funkcji zachowania seksualnego.
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 lut 2007, 16:00

OneLove pisze:Zoofilia - dewiacja seksualna polegająca na zaspokajaniu popędu płciowego poprzez współżycie ze zwierzętami.

dendrofilia - dewiacja w której obiektem seksualnym jest drzewo

krzywda się drzewu dzieje? nie.
tu nie o człowieka chodzi, nie o psa, czy konia.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lut 2007, 16:15

OneLove pisze:
mrt pisze:Seks ze zwierzętami jest be nie ze względu na to, że się psu krzywda dzieje, bo de facto nie dzieje, ale ze względu na godność osoby

Pierniczysz. Te "osoby" robią to świadomie. Gdyby były do tego zmuszane to można tu mówić o "godności".

Ty pierniczysz. Godność ludzka jest niezbywalna i nie zależy od stanu umysłu, czy umyślności pod jakąkolwiek postacią. Jest bezwzględna <regulamin>
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 21 lut 2007, 16:54

Sir Charles pisze:Godność ludzka jest niezbywalna i nie zależy od stanu umysłu, czy umyślności pod jakąkolwiek postacią. Jest bezwzględna

Jak ktoś się sam w coś takiego bawi to się jak dla mnie świadomie swojej godności pozbywa( a raczej nie ma jej wcale). O szcunku nie mowie,dla mnie ktoś taki jest smieciem nie zasługujacym,żeby oddychać tym samym powietrzem co jego "ofiary" (jak pedofil).

Poza tym skoro piesek (kotek,koń ,świnia) moga chcieć ( w jakiś kosmiczny sposób) uprawieć seks z człowiekiem tak i osoba dorosła nie musi być pedofilem w myśl definici określającej gerontofilie : Gerontofilia to parafilia polegająca na osiąganie satysfakcji seksualnej w związku z osobami w wieku starczym. Dotyczy to także grupy dzieci, które fascynują się budową ciała osób dorosłych i inicjują z nimi zabawy seksualne. Gerontofilia, podobnie jak pedofilia może ujawnić się od najwcześniejszych lat.

Czyli,dorosły nic złego nie robi jesli to dziecko jest inicjatorem. Analogicznie jak pies "gwałci" Twoją noge to możesz go przelecieć bo on sam to prowokuje tak? K***,patologia!

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 lut 2007, 17:00

OneLove pisze:Może Ci co tak zaciekle zoofili bronią po prostu nie znają nawet jej definici?
A ktos tu broni w ogóle zoofili? Bo nie zauwazylem :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 lut 2007, 17:04

lollirot pisze:dendrofilia - dewiacja w której obiektem seksualnym jest drzewo
Tak owszem. Ja tez moge z 5 wlasnych wymyslic np. Co innego kiedy sa one wteierdzone przez pewnw organizacje czy tez regulowane prawnie.
Parafilie w zakresie obiektu

* fetyszyzm
o nekrofilia
o koprofilia
o flatufilia
* pedofilia
* gerontofilia
* zoofilia

Parafilie w zakresie sposobu realizacji praktyk seksualnych

* sadyzm
* masochizm
* ekshibicjonizm
* frotteryzm, inaczej ocieractwo
* voyeuryzm, inaczej oglądactwo
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lut 2007, 17:04

OneLove pisze:Dotyczy to także grupy dzieci, które fascynują się budową ciała osób dorosłych i inicjują z nimi zabawy seksualne.

No to ja się kwalifikuję, bo pamiętam, że w wieku kilku lat sobie o różnych dorosłych paniach fantazjowałem ;P Jestem zboczony ;DD

OneLove pisze:Jak ktoś się sam w coś takiego bawi to się jak dla mnie świadomie swojej godności pozbywa( a raczej nie ma jej wcale). O szcunku nie mowie,dla mnie ktoś taki jest smieciem nie zasługujacym,żeby oddychać tym samym powietrzem co jego "ofiary" (jak pedofil).
Widzisz, na tym to wszystko polega. Na różnicy w podejściu. Nie akceptujesz konstrukcji godności NIEZBYWALNEJ - Twój wybór. Dla mnie pewne minimum godności zachowuje człowiek zawsze. Nawet jeśli jest Hitlerem, albo zamordował i zjadł całą rodzinę.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 lut 2007, 17:06

Sir Charles pisze:ja się kwalifikuję, bo pamiętam, że w wieku kilku lat sobie o różnych dorosłych paniach fantazjowałem ;P Jestem zboczony ;DD
NIe. Potrzeba do tego minimum 2 lat stalych fantazji czy tez czynow zeby to stwierdzic. Jak z kazda dewiacja.
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 21 lut 2007, 17:11

Maverick pisze:A ktos tu broni w ogóle zoofili?

Ci którzy twierdzą,że seks ze zwierzętami to nic złego!

Dla mnie pewne minimum godności zachowuje człowiek zawsze

Moze dla siebie ,w swoim mniemaniu,zachowuje ale nie w moich oczach. Ja nie traktuje zwierząt przedmiotowo i dla mnie KAŻDA krzywda,której ktoś się na nich dopuszcza jest na czołowym miejscu listy najcięższych przestępstw (wg mnie).

Sir Charles pisze:No to ja się kwalifikuję, bo pamiętam, że w wieku kilku lat sobie o różnych dorosłych paniach fantazjowałem

Jak każdy nastolatek fantazjujacy o swojej nauczycielce itp. Ale to co innego niż "inicjowanie zabaw seksualnych" z dorosłym. <diabel>

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 lut 2007, 17:19

OneLove pisze:Ci którzy twierdzą,że seks ze zwierzętami to nic złego!
a sa tu tacy?
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 21 lut 2007, 17:23

Maverick pisze:a sa tu tacy?

Widać,że nie przeczytałeś chyba tych 8 stron uwaznie.

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Wilczyca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Wilczyca » 21 lut 2007, 17:24

Chyba o mnie jej chodzi bo napisałam takim tekstem.
Jak dziewczynie i psu jest dobrze i obaj sa zadowoleni to ja nie widze przeszkód.
<banan>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 lut 2007, 17:28

Wilczyca pisze:Chyba o mnie jej chodzi bo napisałam takim tekstem.
Jak dziewczynie i psu jest dobrze i obaj sa zadowoleni to ja nie widze przeszkód.
A bylabys w stanie to zrobic?
Awatar użytkownika
Wilczyca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Wilczyca » 21 lut 2007, 17:34

Chyba żartujesz z tym pytaniem. :|
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lut 2007, 17:36

OneLove pisze:oze dla siebie ,w swoim mniemaniu,zachowuje ale nie w moich oczach. Ja nie traktuje zwierząt przedmiotowo i dla mnie KAŻDA krzywda,której ktoś się na nich dopuszcza jest na czołowym miejscu listy najcięższych przestępstw (wg mnie).

Ja ROZUMIEM Twój punkt widzenia (tłumaczysz mi, jakbyś nie rozumiała, że rozumiem ;) ), tylko sam przychylam się do twierdzenia, że pewne minimum podmiotowości jest ZUPEŁNIE niezależne od tego, co człowiek zrobi. Czy Ty ROZUMIESZ moje stanowisko? ;)

OneLove pisze:Ale to co innego niż "inicjowanie zabaw seksualnych" z dorosłym.
No ale gdybym wtedy miał taką możliwość, to bym zainicjował :P
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 21 lut 2007, 17:37

Wilczyca pisze:Chyba żartujesz z tym pytaniem. :|

Dlaczego tak się oburzyłaś? Przecież przed chwilą mówiłaś że sex ze zwierzętami jest ok -> w dużym uproszczeniu.
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 21 lut 2007, 17:43

Sir Charles pisze:Czy Ty ROZUMIESZ moje stanowisko?

Rozumiem. Tylko,że dla mnie rozpatrywanie godności człowieka robiącego takie rzeczy w kontekście krzywdy zwierząt jest troche jakby nie na temat. Poza tym jesli o mnie chodzi,musisz wziąć poprawke na to,że ja jestm ześwirowana na punkcie zwierząt i w "prawdziwym życiu",poprzez moją prace,mam doczynienia z tym o czym tu mówimy,znam to z bardzo bliska dlatego nie moge być do końca obiektywna. Dlatego patrze na to przez przymat zwierzęcia nie człowieka. Cięzko wytłumaczyć wiecej nie ujawniając za wiele.

Chyba żartujesz z tym pytaniem.

A wygląda Ci to na żart? Masz teraz pole do popisu!

No ale gdybym wtedy miał taką możliwość, to bym zainicjował

<hahaha> Osz Ty gerontofilu jeden <diabel> <hahaha> :P

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Wilczyca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Wilczyca » 21 lut 2007, 17:45

No ale wy jesteście już nie powiem co…….. <wsciekly>
Rany czy np. jak dziewczyna rokraczy nogi a pies ją tam liże to od razu jest sex ?? i od razu wielka krzywda się psu dzieje ??
Sex ze zwierzęciem to np. jak pies gwałci kobietę albo facet gwałci psa.
Czy kumacie teraz ?? :?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lut 2007, 17:53

OneLove pisze:Tylko,że dla mnie rozpatrywanie godności człowieka robiącego takie rzeczy w kontekście krzywdy zwierząt jest troche jakby nie na temat.

Nie wiem czy zauważyłaś, ale na temat godności zeszło, ponieważ Mrt stwierdziła, że seks ze zwierzętami jest zły ze względu na godność osoby ludzkiej. I wszystko gra, ale Ty wolisz kogoś takiego pozbawić godności, jako okrutnika co rżnie czworonogi, ale w tym samym momencie zaczyna się problem z legitymizacją jego winy - "gdzie ona jest?" No bo skoro i tak "nie ma godności", skoro zachowuje się "jak zwierzę", no to czym się od tego zwierzęcia na dobrą sprawę różni? A skoro niewiele go odróżnia, to nie bardzo wiadomo dlaczego ten seks jest zły.

Widzisz w jaką pułapke wpadasz? :)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”