Hej !
Ostatnio miałem taką rozkminę w pracy ( mam dość monotonne zajęcie ) - Czy facet po wazektomii jest mniej atrakcyjny seksualnie od zdrowego, jurnego, rozrodowego byczka ?
Z jednej strony masa zalet - gwarancja pełnego bezpieczeństwa, brak ingerencji w zdrowie kobiety, brak wpływu na wydzielanie testosteronu i funkcje seksualne faceta. Czysty, radosny, bezpieczny seks - bardzo kuszące.
Z drugiej strony... biologia robi swoje. Seks ma służyć przetrwaniu gatunku, atrakcyjność to nic innego jak prezentacja jakości swoich genów. Lepsze geny - większa szansa przetrwania. Skoro jednak mamy bezpłodnego partnera, nie ma mowy o żadnych genach, nie ma przetrwania, nie ma niczego. Po co więc komu taki partner ? Nie ma plemnikow=nie ma przyciągania.
Dodajcie coś od siebie.
Czy facet po wazektomii jest mniej atrakcyjnym partnerem ?
Moderator: modTeam
Czy facet po wazektomii jest mniej atrakcyjnym partnerem ?
Umiesz liczyć ? Licz na siebie.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Junak pisze:Szukasz za to nowego faceta. Co wtedy ?
To byłoby bardzo wygodne i kuszące, rzeczywiście.
Nie wiem tylko, czy byłabym w stanie patrzeć na tego faceta jak na pełnowartościowego mężczyznę - bez względu na to, że zarzekałabym się, że nie chcę mieć więcej dzieci.
Hmm, a może teraz myślę tak dlatego, że póki co nie wyobrażam sobie związać się na poważnie z facetem, którego bym nie kochała i którego dziecka nie chciałabym urodzić?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
- pani_minister
- Administrator
Dla kobiet, które dzieci mieć nie chcą i są na to absolutnie zdecydowane - partner marzenie (tylko żeby co jakiś czas na badania chodził, czy aby na pewno mu płodność nie wraca ).
A innych kobiet, niż te opisane powyżej, chyba pan po wazektomii nie szuka?
Jak dla mnie - win-win situation.
A innych kobiet, niż te opisane powyżej, chyba pan po wazektomii nie szuka?
Jak dla mnie - win-win situation.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2011, 23:28 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
zaraz zaraz , zabieg wazektomi jest zabiegiem odwracalnym , wiec jest cos na rzeczy podobnej jak u kobiety zabezpieczajacej sie , nosi taka wkładke jest bezwartosciowa dla faceta ? wyjmuję ją staje sie ? Po drugie - czy facet ma gdzies napisane ze zrobił sobie wazektomie ? nie wiec i skad kobieta ma o tym fakcie wiedziec ?
Znam ludzi co mają to zrobione - mieszkają w niemczech koszt około 350 euro , są w pełni sprawni (a nawet bardziej jak twierdza ich partnerki ) wiec o co chodzi ?
[ Dodano: 2011-08-16, 07:19 ]
No jak mozna postawic takie pytanie rozumiem, ze nie znasz tematu inaczej by go nie było .
Znam ludzi co mają to zrobione - mieszkają w niemczech koszt około 350 euro , są w pełni sprawni (a nawet bardziej jak twierdza ich partnerki ) wiec o co chodzi ?
[ Dodano: 2011-08-16, 07:19 ]
pani_minister pisze: (tylko żeby co jakiś czas na badania chodził, czy aby na pewno mu płodność nie wraca ).
No jak mozna postawic takie pytanie rozumiem, ze nie znasz tematu inaczej by go nie było .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- pani_minister
- Administrator