Golenie myszki
Moderator: modTeam
pppp pisze:a co z owlosieniem u mezczyzn?
o owlosieniu u mezczyzn i goleniu lub nie tego owłosienia jest temat osobny http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 59&start=0
- jamaicanflower
- Maniak
A cóż to takiego
Mnie nie podoba się wygląd nagiej cipeczki i wolę przystrojoną w króciutkie upierzenie. A między udami zmiatam wszystko i rozkoszuję się tą gładką aksamitnością

// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
- Cold Princess
- Pasjonat
Anivi pisze:A golę wszystko lubię u siebie estetykę
Taka estetyka to rzecz względna i zależy od gustu. Mi np. podoba się naturalny zarost. I nie mam tu na myśli totalnego buszu, tylko ładnie przystrzyżony, tak na grubość palca. Wiem, że potem też włoski rosną, ale nie jest to już tak dokuczliwe jak po całkowitym goleniu i nie trza tego powtarzać tak często. A na lato wystarczy wydepilować okolice bikini co by na plaży nie wystawało poza strój komp.
Kochać i być kochanym
Korzystając z tematu, żeby nie zakładać nowego tematu zapytam o najlepszy sposób na depilację. Zazwyczaj korzystam z zwykłej jednorazówki, jednak zostając mi krótkie włoski i nie mogę dogolić się do końca ;-/ Nie mówię już nic o uczuleniu, więc depilacja to dla mnie koszmar. Macie może jakieś wypróbowane metody? A co z kremami?
Dzięki :-D
Dzięki :-D
a ja gole myszke calkowicie albo z paseczkiem niekiedy z trojkacikiem...roznie to bywa,a to tak dla urozmaicenia zeby caly czas nie bylo tak samo:) kiedys zrobilam sobie literke tak jak Anivi,ale nie mojego imienia tylko bylego partnera a bylo to naprawde trudne,bo musialam w niektorych miejscach wyrywac wloski penseta,ale bylo warto:) a ile razy gole w tygodniu?...szczerze roznie to bywa...dwa trzy cztery razy..roznie 
-
- Zaglądający
brzydzą mnie tam włosy u mnie
Próbowałam kremów (podrażnienia), depilacji woskiem (niestety nie mam możliwości robić tego zbyt często), depilacja depilatorem (wrastanie) i ostatecznie zostałam przy goleniu, co też nie jest najlepszą opcją, bo mam dosyć sztywne włoski i na drugi dzień, kiedy odrastają, to po prostu boli
a najgorzej, kiedy dwa dni pod rząd muszę się ogolić (włoski szybko odrastają a nie pozwolę, żeby coś kuło mojego faceta, kiedy będzie mnie tam pieścił, ble). Więc może którać ma jakieś sprawdzone sposoby na zmiękczanie włosków i łagodzenie podrażnień po goleniu? 

Próbowałam kremów (podrażnienia), depilacji woskiem (niestety nie mam możliwości robić tego zbyt często), depilacja depilatorem (wrastanie) i ostatecznie zostałam przy goleniu, co też nie jest najlepszą opcją, bo mam dosyć sztywne włoski i na drugi dzień, kiedy odrastają, to po prostu boli
porcelanowa, jeśli chodzi o łagodzenie podrażnień po goleniu, to najlepiej wygolone miejsca zasypać najzwyklejszym talkiem kosmetycznym ( do kupienia w aptece ) i tak samo ten sposób sprawdza się, jeśli chodzi o depilację nóg depilatorem i tutaj talk powoduje, że nie występują podrażnienia w postaci czerwonych kropek.
Endriu, to jednak jest coś, co się nie zmienia
Endriu, to jednak jest coś, co się nie zmienia

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 22:11 przez Mona, łącznie zmieniany 1 raz.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
porcelanowa pisze:brzydzą mnie tam włosy u mnie
Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby mnie jakieś MOJE włoski brzydziły. Albo mojego partnera włosy (ba! jego meszek na tyłku jest the best
Kiedyś tu dziewczyny pisały, że maść "hydrocortisonum" jest dobra po goleniu. Ja kiedyś stosowałam krem z AA help czy jakoś tak (z czerwonym krzyżykiem) - polecam. Nie wiem jak u innych, ale u mnie z czasem podrażnienia były coraz mniejsze, a teraz już praktycznie nie potrzebuję niczym się ratować po goleniu.
-
- Zaglądający
Nemezis, u partnera mnie nie brzydzą, zresztą on zawsze ładnie przystrzyżony
ale u siebie... Po prostu jak pomyślę, jak to wygląda, to jest to dla mnie bardzo nieestetyczne nie mówiąc o tym, że kłują. Niektóre kobiety są tam ładnie owłosione, jakoś tak... Delikatnie i nie za mocno. Ja niestety nie mam tego szczęścia i zdecydowanie preferuję, kiedy ich tam nie ma, wszystko jest gładkie, wyeksponowane i wolę siebie taką, a jak nieogolona to nawet sama nie mam ochoty się tam dotykać, nie mówiąc o tym, żebym pozwoliła jemu tam zaglądać
Od jakiegoś czasu czaję się na depilację laserową i jak tylko będzie mnie na nią stać, to nie mam zamiaru dłużej z tym zwlekać
Muszę wypróbować ten hydrokortyzol, dzięki za radę
Spróbuję też talk.
Od jakiegoś czasu czaję się na depilację laserową i jak tylko będzie mnie na nią stać, to nie mam zamiaru dłużej z tym zwlekać

Muszę wypróbować ten hydrokortyzol, dzięki za radę
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”