Ból partnrki podczas stosunku.. co za przyczyna
Moderator: modTeam
Ból partnrki podczas stosunku.. co za przyczyna
Otóz jaksi czas temu moaj partnerka odczówa ból podczas stosunku przy głebszej penetracji, czy płydkich ruchach nie, dodam ze stało to sie gdy przestała brac tabletki anty i niedostawała okresu i lekarz przepisał jej cos na wywołanie i od tamtego czsu po ttm okresie ma takei bole ,czym to jest spowodowane, spotkaliscie sie z tym??
- *marzyciel*
- Entuzjasta
- Początkujący
Re: Ból partnrki podczas stosunku.. co za przyczyna
przyznam że mam identyczny problem... ale u mnie wraz z odstawieniem tabletek, brakiem okresu przez ponad pół roku, pojawił się i nowy facet.. z dłuższym członkiem niż poprzedni. No i bolało kiedy wchodził do samego końca. Ale kiedy wykonuje płytsze ruchy, nie ma tego bólu.. lekarz nadmieniła mi, że to przyczyna tego, że mam krótką pochwę czy coś takiego.keizel pisze:Otóz jaksi czas temu moaj partnerka odczówa ból podczas stosunku przy głebszej penetracji, czy płydkich ruchach nie, dodam ze stało to sie gdy przestała brac tabletki anty i niedostawała okresu i lekarz przepisał jej cos na wywołanie i od tamtego czsu po ttm okresie ma takei bole ,czym to jest spowodowane, spotkaliscie sie z tym??
- Wstreciucha
- Weteran
Nie ma wyjscia - musi to zbadac lekarz, bo przyczyn moze byc kilka.
Po interwencji lekami moze sie okazac ze jest zbyt sucha - zastosujcie lubrykant.
albo
zmiencie pozycje na taka, gdzie penetracja jest plytsza
albo
czynniki psychogenne - np po odstawieniu tabletek anty , moze obawiac sie ciazy.
LEKARZ!
Po interwencji lekami moze sie okazac ze jest zbyt sucha - zastosujcie lubrykant.
albo
zmiencie pozycje na taka, gdzie penetracja jest plytsza
albo
czynniki psychogenne - np po odstawieniu tabletek anty , moze obawiac sie ciazy.
LEKARZ!
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Spokojnie, nie panikuj.
Moja ma to samo. Bierze Luteinę na wywołanie okresu by uzupełnić hormon Progesteronu. Z tego co mi wiadomo, dość powszechne u kobiet. Tak czy siak jak ma problemy z okresem, to pewnie ginekolog przepisał jej właśnie tą Luteinę na wywołanie okresu. Prawdopodobnie bierze to doustnie (pod język), lub dopochwowo. Reasumując moja bierze to samo i też miewa bule brzucha, jajników itp podczas stosunków.
Poszliśmy w tej sprawie do ginekologa (razem, coz to za przezycie dla faceta isc do ginekologa
) i powiedział że jest to normalne i że prawdopodobnie ustąpi po zakończeniu kuracji luteinowej (jesli moge tak to nazwać).
Zalecam jednak pójść do lekarza i idźcie razem. Uspokoi to Ciebie a przede wszystkim partnerkę. Tak czy siak nie bagatelizuj tego.
Z pozdrowieniami
Neco
Moja ma to samo. Bierze Luteinę na wywołanie okresu by uzupełnić hormon Progesteronu. Z tego co mi wiadomo, dość powszechne u kobiet. Tak czy siak jak ma problemy z okresem, to pewnie ginekolog przepisał jej właśnie tą Luteinę na wywołanie okresu. Prawdopodobnie bierze to doustnie (pod język), lub dopochwowo. Reasumując moja bierze to samo i też miewa bule brzucha, jajników itp podczas stosunków.
Poszliśmy w tej sprawie do ginekologa (razem, coz to za przezycie dla faceta isc do ginekologa
Zalecam jednak pójść do lekarza i idźcie razem. Uspokoi to Ciebie a przede wszystkim partnerkę. Tak czy siak nie bagatelizuj tego.
Z pozdrowieniami
Neco
... bo przecież Kocha się tylko dwa razy.
Mój limit się wyczerpał
Mój limit się wyczerpał
Mnie jak zobaczyl ginekolog mojej to mnie wypie.rdolil z biura:D doslownie potraktowal mnie jak bezdomnegoNeco pisze:Poszliśmy w tej sprawie do ginekologa (razem, coz to za przezycie dla faceta isc do ginekologa
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
No nie bede ukrywal ze podczas badania bylem w innym pomieszczeniu ale diagnoze moglem wysluchac razem z moją ukochaną
A Pani Ginekolog była bardzo miła
.
Chyba taaaakkk.. miales pecha, albo ja szczęście...
ale nikt nie karze Ci odstawiać tabletek. Jak to się mówi:
"coś za coś".
Tak czy siak ja lubię dmuchać na zimne i każdy ból mojej partnerki wolę konsultować z lekarzem i innym tez to radze. Komfort psychiczny jest ogromny a przynajmniej o nic się nie martwię i znam problemy mojego Słoneczka.
Pozdrawiam
Neco
natomiast zdaje sobie sprawe ze co lekarz to obyczaj
Chyba taaaakkk.. miales pecha, albo ja szczęście...
a nieodstawilam zadnych tabletek itd wiec jeszcze raz bym poszla do lekarza ale innego
ale nikt nie karze Ci odstawiać tabletek. Jak to się mówi:
"coś za coś".
Tak czy siak ja lubię dmuchać na zimne i każdy ból mojej partnerki wolę konsultować z lekarzem i innym tez to radze. Komfort psychiczny jest ogromny a przynajmniej o nic się nie martwię i znam problemy mojego Słoneczka.
Pozdrawiam
Neco
... bo przecież Kocha się tylko dwa razy.
Mój limit się wyczerpał
Mój limit się wyczerpał
Neco pisze:Tak czy siak ja lubię dmuchać na zimne i każdy ból mojej partnerki wolę konsultować z lekarzem i innym tez to radze. Komfort psychiczny jest ogromny a przynajmniej o nic się nie martwię i znam problemy mojego Słoneczka.
Zazdroszcz e twojej dziewczynie... musisz chyba strasznie o nia dbac... fajnie tak
Miłość jest najbardziej dzwieczna ze wszystkich harmonii:)
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”