Natalia pisze:bo w przeciwnym razie przeludnienie planety nas czeka .
Ale za to szacują, że w Polsce w 2030 roku będzie nas 2,5 mln mniej.
Moderator: modTeam
Natalia pisze:bo w przeciwnym razie przeludnienie planety nas czeka .
Pegaz pisze:
[ Dodano: 2005-10-07, 20:19 ]EGOJACK pisze:"W tym własnie jest cały problem, że albo żyjesz zgodnie ze swoją religią w całości, albo to nie ma sensu. Nie można być trochę katolikiem a trochę nie" Spinka
Otóż to ! Tylko że w Polsce jest ponoć 95 % katolików , ale ilu z nich żyje wg wskazań swoich hierarchów? Obopólna obłuda skrzyżowana z hipokryzją.
Może i masz racje ale..gdyby bylo jak mówisz wiara nie zakładała by grzechu nie zakładała by też żalu za grzechy nie byloby pokuty..nie byłoby wreszcie odpuszczenia grzechu.."moja" wiara to "moja" sprawa i "moją" <aniolek2> sprawą jest to jak do niej "podchodze".
cubasa pisze:Natalia napisał/a:
bo w przeciwnym razie przeludnienie planety nas czeka .
Ale za to szacują, że w Polsce w 2030 roku będzie nas 2,5 mln mniej.
Jawka pisze:[Taaaa... ksiądz na kazaniu mówi do wiernych: dziatwo moja droga, pamiętajcie seks analny jest zły!
Nie wiem gdzie Ty słyszałeś aby Kościół coś takiego mówiłSami sobie taką etykietkę stworzyliśmy.... .
Od kiedy? Skąd Ty to wytrzasnąłeś?wajdelota pisze:Zacznijmy od tego, że według kościoła każdy stosunek powinien prowadzic do zapłodnienia kobiety. Kalendarzyk którego uczą księża - ma taki właśnie cel. Ty masz sobie z niego dobierać dni tak, aby mieć pewnosć że zajdzieszw ciąże - a nie na odwrót. I takie jest oficjalne stanowisko Kościoła Katolickiego.
Już nawet nie mam siły tych bzdur czytać.wajdelota pisze:Sex analny przypisywany jest jako zachowanie bezpośrednio związane z zwiazkami homosexualnymi, które są potepiane przez katolików. Jest traktowany jako zboczenie. Nie wierzysz - spytaj księdza. Tak samo jak wszystkie inne formy poza wariantem klasycznym.
Dokładnie. A i co do tego przekonania nie mam.Sir Charles pisze:Tyś się chłopie chyba tak na oko pięćdziesiąt lat temu zatrzymał w przyswajaniu wiadomości z kraju i ze świata
mrt pisze:Od kiedy? Skąd Ty to wytrzasnąłeś?wajdelota pisze:Zacznijmy od tego, że według kościoła każdy stosunek powinien prowadzic do zapłodnienia kobiety. Kalendarzyk którego uczą księża - ma taki właśnie cel. Ty masz sobie z niego dobierać dni tak, aby mieć pewnosć że zajdzieszw ciąże - a nie na odwrót. I takie jest oficjalne stanowisko Kościoła Katolickiego.
.
Pierwsze słyszę, żeby w podstawówce księża o stosunkach analnych uczyli. To skąd w takim razie twierdzenie, że wody w usta nabierają?Andrew pisze:Zapewne z tego samego źródła co i ja , niestety - gdy chodzilem na lekcje religi jeszcze w szkole podstawowej , gdzie to "religie" sie odbywaly w salkach przykoscielnych katechetycznych , tak ksieza głosili .Pamietam to do dzis dlatego , ze zbulwersowało mnie to do cna .Co sie zmienilo na przestrzeni lat , nie wiem - ale tak kosciół uczył.
mrt pisze:Pierwsze słyszę, żeby w podstawówce księża o stosunkach analnych uczyli. To skąd w takim razie twierdzenie, że wody w usta nabierają?
.
Andrew pisze: Nie wazne np. iż kochamy sie w dni naturalnie niepłodne , kochamy sie wlasnie w te dni bo o nich wiemy , kochamy sie dla samej przyjemnosci i zaspokojenia siebie nawzajem , nie w celach prokreacyjnych , takl mnie uczono .Nie moja wina , ze takich mialem wykładowaców , odnioslem sie do tego skad kolega to wzioł - ot tyle .
Nie kościół tylko jakiś nawiedzony..Andrew pisze:Co sie zmienilo na przestrzeni lat , nie wiem - ale tak kosciół uczył.
wajdelota pisze:Zacznijmy od tego, że według kościoła każdy stosunek powinien prowadzic do zapłodnienia kobiety. Kalendarzyk którego uczą księża - ma taki właśnie cel.
Pegaz pisze:Bzdura.
hathor pisze:Rozwiązłość jest nieuporządkowanym pożądaniem lub nieumiarkowanym korzystaniem z przyjemności cielesnych. Przyjemność seksualna jest moralnie nieuporządkowana, gdy szuka się jej dla niej samej w oderwaniu od nastawienia na prokreację i zjednoczenie.
wajdelota pisze:Ja nie jestem katolikiem.
Sir Charles pisze:wajdelota pisze:Ja nie jestem katolikiem.
Ja też nie. Ale nie walczę dla zasady z "ciemnym klerem" i umiem dotrzeć do prawdy
Maverick pisze:Religia chrzescijanska - TAK, Kosciol Rzymsko-Katolicki - NIE
Ps: A tak w ogóle to krk nadinterpretowuje naprawde wiele rzeczy. wg mnie seks przed slubem i antykoncepcja to wcale nie jest grzech i zaden pedofil w czarnym fartuchu nie bedzie mi tu pier**** co grzechem jest, bo ma o nim takie pojecie jak i ja. To kwestia interpretacji Biblii. Poza tym wiedzialas ze na teologii ksiezuka ucza sie glownie socjologii? Co by dobrze tym motlochem manipulowac
milusia_sweet pisze:averick napisał/a:
Religia chrzescijanska - TAK, Kosciol Rzymsko-Katolicki - NIE
Ps: A tak w ogóle to krk nadinterpretowuje naprawde wiele rzeczy. wg mnie seks przed slubem i antykoncepcja to wcale nie jest grzech i zaden pedofil w czarnym fartuchu nie bedzie mi tu pier**** co grzechem jest, bo ma o nim takie pojecie jak i ja. To kwestia interpretacji Biblii. Poza tym wiedzialas ze na teologii ksiezuka ucza sie glownie socjologii? Co by dobrze tym motlochem manipulowac
sorki ze wygrzebuje troche stary temat ale Mav, normalnie na rekach moglabym Cie nosic za to wyzejtylko problem w tym ze Cie nie znam
nie dalo sie tego lepiej ujac <browar>
Ale czego ująć? Przecież to bzdury. I to, że go nie znasz, to jakiś problem?milusia_sweet pisze:sorki ze wygrzebuje troche stary temat ale Mav, normalnie na rekach moglabym Cie nosic za to wyzej tylko problem w tym ze Cie nie znam nie dalo sie tego lepiej ujac
mrt pisze:Ale czego ująć? Przecież to bzdury. I to, że go nie znasz, to jakiś problem?
mrt pisze:A Ty, Milusia, nioe powtarzaj jak papuga, skoro sama pojęcia o tym nie masz
milusia_sweet pisze:motloch po mszy
milusia_sweet pisze:a myslisz ze dlaczego Kaczynski jest prezydentem?
milusia_sweet pisze:nie jestem anty ksiezom
milusia_sweet pisze:dla mnie to jest banda czarnuchow
pani_minister pisze:piękna pogarda swoją drogą, jak rozumiem, Ty jesteś przedstawicielką grupy "na poziomie"?),
milusia_sweet pisze:mysle dokladnie tak jak Mav dla mnie to jest banda czarnuchow manipulująca SLEPYM I GLUPIM MOTLOCHEM
milusia_sweet pisze:jakby ksiadz powiedzial idzcie sie powiesic to wiekszosc pewnie poszlaby i to zrobila
milusia_sweet pisze:od tamtej pory dla mnie seks przed slubem ni ejets grzechem, bo robie to z osoba ktora kocham
LauRKa pisze:to tu już totalnie się z Kościołem nie zgadzam.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 148 gości