Opalanie topless

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 25 lut 2007, 19:55

Andrew pisze:a Ty sie na tej plazy rozbierzesz
no właśnie mnie ma tam niebyć :(
Candy Killer pisze: u nas jest taki dziwny zwyczaj..ze jak kobietka sie rozbierze to sie wszyscy gapia jakby w zyciu piersi nie widzieli..
no bo jak cyca od dawna nie wizieli to co się dziwić <evilbat> wychodzi zaściankowość <diabel>
Andrew pisze: te najładniejsze
chciałbyś :D <evilbat> <hahaha>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 25 lut 2007, 20:00

Blazej30 pisze:chciałbyś
Ale akurat tu Andrew troszkę ma racji :-) Mimo, że ja nie pytałam "jakie".... :P
Widoki "szatniowo-natryskowe" są czasami bardzo nieprzyjemne...
Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 20:28 przez Jawka, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 25 lut 2007, 20:25

jamaicanflower pisze:No właśnie, zróbmy zrzutę - wynajmiemy sobie jakąś plażę "tylko dla wstydniś" ;)
Wchodzę w to! :P
Candy Killer pisze:a na plazy bede miala okazje w te wakacje w hiszpanii tam same golasy wiec dla nich to normalka;)
Byłam na wakacjach za granicą. Dużo kobiet i mężczyzn opalało się nago ale zjechali się Polacy (na obozie z uczelni byłam) i wszyscy zaczęli się gapić i komentować. Myślałam że faceci zaraz dostaną zeza rozbieżnego <hahaha>
Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2007, 21:02

Joasia pisze:Ja bym chętnie się tak poopalała ale jakbym miała warunki czyli jakby nikogo nie było :P
Mnie tam szczerz epo dluzszym popoludniu to juz nie ochodzi. BYlo ze ktos przelazil obok polanki. To moja M. "Anka ktos idzie" w odpowiedzi " eh....' i leniwe przewrocenie si ena brzuch. :D
Jawka pisze:piersi są troszkę za delikatne aby je na słońce wystawiać... o poparzenia na prawdę nie trudno.
Wiesz ale chyba kazdy zna ze tka powiem swoja skore ktora opala? :? Wiadomo ze gdybym na otwar tym sloncu w samo poludnie przez h czy 2 sie tak smazyla to by byly poparzenia. Ale w polcieniu nie wystepuje i nie lezy sie kilku h na plecach wtedy. I nie ma zadnych poparzen. tez sie tego balam bo mam bardzo wrazliwa skore, co lato prawie jestem poparzna gdzies - i mam tak od dziecka.
Blazej30 pisze:bardzo żałuję że na polskich plażach brakuje takich widoków
Sek w tym ze sa... Jakbysmy odpowiednich plaz nie mieli...
Blazej30 pisze:mam pytanko do pań i panienek - czy gdyby na olaży były tylko panie też nierozebrałybyście się ??
Tak samo. Chyba ze byla by to plaza gdzie wszystkie by staniczkow nie mialy - wtedy czemu nie? Piszesz tak jakby kobiety sie natretnie jopic nie mogly...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 25 lut 2007, 21:51

Blazej30 pisze:wychodzi zaściankowość <diabel>

tej kobiety oczywiście.. ja tam nic przeciwko temu nie mam ale wszystko ma swoje miejsce i swój czas.. :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 lut 2007, 21:58

a niech robią co chcą,ale z klasą i w odpowiednich miejscach. Prawdę mówiąc, "obce" cycki i gdzie kto je wystawia mnie,za przeproszeniem, pier.dolą.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 25 lut 2007, 22:19

OneLove pisze:w słońcu bardzo źle sie czuje,słabo mi,wiec o lezeniu i przypiekaniu sie nie ma mowy. Nawet nad wode jeżdze wieczorami ze względu na słońce.

Oj, znam ten ból! Też mi się zdaje, że umieram po leżeniu plackiem dłużej niż 20 minut. Na szczęscie te 20 minut w zupełności mi wystarczają - moja skóra bardzo szybko więzi w sobie słoneczko. A opalam się zazwyczaj w ruchu - najchętniej w wodzie. Zaś wyprawy do odludnych miejsc celem przypiekania się odbywam tylko jako towarzystwo dla przyjaciółki i mamy.
Joasia pisze:Wchodzę w to! :P

Kiedy ja nadal się wstydzę :P <browar>
Pegaz pisze:Blazej30 napisał/a:
wychodzi zaściankowość <diabel>

tej kobiety oczywiście.. ja tam nic przeciwko temu nie mam ale wszystko ma swoje miejsce i swój czas.. :)

Słucham ?? :|
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 25 lut 2007, 22:29

jamaicanflower pisze:Słucham ?? :|

Chodzi o to że jeśli kobieta się rozbiera i nie ma na względzie innych to nie jest to objawem kultury..Nie wszyscy mają ochote ją oglądać.. :)
Ale jeśli robi to w odpowiednim miejscu i o odpowiednim czasie to prosze bardzo :)
Grace

Postautor: Grace » 25 lut 2007, 22:31

Pegaz pisze:Nie wszyscy mają ochote ją oglądać..

podejrzewam, że nie wszyscy chcą ją oglądać w kostiumie również. I co - ma w ogóle na plaże nie wchodzić?
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 25 lut 2007, 22:34

Gosia... pisze:podejrzewam, że nie wszyscy chcą ją oglądać w kostiumie również. I co - ma w ogóle na plaże nie wchodzić?

To czemu ludzie nie chodzą nago po ulicach skoro wszystkim wszystko jedno?
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 25 lut 2007, 22:34

Ale jeśli robi to w odpowiednim miejscu i o odpowiednim czasie to prosze bardzo :)

no dokladnie:) na plazach publicznych czesto zwracaja uwage ratownicy co by sie kobity ubraly,ale na plazach do tego przeznaczonych to ja nie widze problemow:)choc czasami widoki moga byc malo przyjemne
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 25 lut 2007, 22:40

Pegaz pisze:Chodzi o to że jeśli kobieta się rozbiera i nie ma na względzie innych to nie jest to objawem kultury..Nie wszyscy mają ochote ją oglądać.. :)

A! Rozumiem :) Zgoda <browar>
// Life is...

zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy

jakiŚwiatBezNocy

więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia

...but a dream //
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 25 lut 2007, 22:42

Gosia... pisze:podejrzewam, że nie wszyscy chcą ją oglądać w kostiumie również

Odnośnie tego moge jeszcze tylko dodać że brak ci podstawowych zasad moralnych jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy byciem w ubraniu a bez niego w otoczeniu innych.. niektórzy przychodzą na plaże popływać pobawić się.. z dziecmi.. szanujmy się nawzajem a nie zachowujmy jak egoiści.
Grace

Postautor: Grace » 25 lut 2007, 22:56

Pegaz <hahaha> tyle mam Ci do powiedzenia. Śmieszy mnie Twoja argumentacja, ale z Twoimi wnioskami się absolutnie zgadzam.
Zwłaszcza ten moment:
Pegaz pisze: niektórzy przychodzą na plaże popływać pobawić się.. z dziecmi..

Tobie brak kultury obrażając mnie, wcześniej nie sprawdziwszy, czy na pewno mam na myśli, to co Ty myślisz, że mam.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2007, 23:07

Pegaz pisze:Chodzi o to że jeśli kobieta się rozbiera i nie ma na względzie innych to nie jest to objawem kultury..Nie wszyscy mają ochote ją oglądać..
To niech mi nie laza po polankach ani si enie rozkladaja obok mnie na jakis plazach czy czym innym. Wiadomo ze nie podejde do wesolej rodzinki i sie nie rozbiore ot tak, ale na odwrot gdy juz leze a se t acy przychodza - to juz ich problem.
Poza tym mam dziwne wrazenie ze sie powtarzam :?
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lut 2007, 00:16

Moja Agata nigdy w zyciu sie opalac z wywalonymi cyckami nie bedzie, chyba ze na solarium! W krzakach pelno takich, ktorzy czekaja tylko na taki kasek, zeby moc pomeczyc pana generala. <wsciekly>
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 26 lut 2007, 06:28

Haro pisze:Moja Agata nigdy w zyciu sie opalac z wywalonymi cyckami nie bedzie, chyba ze na solarium! W krzakach pelno takich, ktorzy czekaja tylko na taki kasek, zeby moc pomeczyc pana generala.

Oj chłopie, trzęsifiutki wszędzie niestety są. I być może jest tak, że nawet jak idzie ulicą, ładnie ubrana, to jakiś tam trzyma narzędzie w łapach. :/

A w lesie, na polance - jak najbardziej można. :) Tylko musi to być mało popularny las. Conajwyżej dziki będą sie na nią patrzeć. A może to i dobrze zrobi - taki dzik może chętniej zrobi swojej jakieś warchlaki i nie będzie zagrożenia wyginięcia gatunku. ;) <hahaha>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 lut 2007, 07:41

Imperator pisze:Oj chłopie, trzęsifiutki wszędzie niestety są. I być może jest tak, że nawet jak idzie ulicą, ładnie ubrana, to jakiś tam trzyma narzędzie w łapach.
B o tak jest. Nale niewyzytki. Ilu to po jej zdjeciach rzuconych chocby tu robilo?Ilu kolegow ze szkoly? Itd. Maskara jakas lepiej o tym nie myslec :/
Imperator pisze:Tylko musi to być mało popularny las.
Ale nie na drugim koncu swiata. Musi byc blisko do przystanku :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 lut 2007, 07:50

Czy naga , czy ubrana w strój kompiekowy - taki fajny <aniolek> trzesifiutkom to bez znaczenia - z resztą ... kobieta w stroju znacznie bardziej podniecajaco wyglada niz jak go sciagnie .
Wiec nie rozumiem o co chodzi ? tym bardziej , jesli chodzi o sam toplez . <boje_sie>
Cycki komus dziwne ?? nawet dzieci na to nie zwrócą uwagi (to w kwesti wypowiedzi Pegaza)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 lut 2007, 09:16

Pegaz pisze:ci podstawowych zasad moralnych jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy byciem w ubraniu a bez niego w otoczeniu innych..

na takiej plazy to czasami jest niewielka róznica czy dana panna w kostiumie czy bez, bo takie skape te kostiumy bywaja.
Ja nie mam nic przeciwko by sie kobiety tak opalały, ich wola ja sie obruszac nie bede. Ja jakos nie czuje potrzeby.
Pegaz pisze:niektórzy przychodzą na plaże popływać pobawić się.. z dziecmi.. szanujmy się nawzajem a nie zachowujmy jak egoiści.

w wielu krajach jakos to nie przeszkadza by ludzie opalali sie jak chca.
U nas nago za to małe dzieci biegaja
Andrew pisze:nawet dzieci na to nie zwrócą uwagi

potwierdzam
jako mała dziewczynka bywałam na plazach w obcych krajach i nie zwracałam uwagi na takie rzeczy, mamusi tez nie wypytywałam ponoc.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 26 lut 2007, 09:54

Andrew pisze:nawet dzieci na to nie zwrócą uwagi

Część dzieci nie inne dzieci zaś tak..
Nie wszystkie są wychowane tak samo.. i nie o dzieci tutaj tylko chodzi.. zresztą i zachowanie takich opalających pań może być gorszące..
To mówi Pegaz który podziwiał nagie włoszki na plaży południowej Europy :P
I był bardzo kontent.. <aniolek>

[ Dodano: 2007-02-26, 09:57 ]
p.s. Włoszki też <diabel>
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 26 lut 2007, 10:15

Candy Killer pisze:mi nie przeszkadza obecnosc facetow ale to ze u nas jest taki dziwny zwyczaj..ze jak kobietka sie rozbierze to sie wszyscy gapia jakby w zyciu piersi nie widzieli..to jest bardziej denerwujace.

nie wiem jak Ty, ale ja jak opalam się na plecach, to zamykam oczy, więc nie widzę, czy gapią się, czy nie ;) zresztą - ubędzie mi od tego, że ktoś popatrzy?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 26 lut 2007, 11:09

Oczywiscie ze nie ubedzie ;)mnie to jednak na polskich plazach troche denerwuje i swobodnie sie nie czuje :)
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lut 2007, 11:58

moon pisze:B o tak jest. Nale niewyzytki. Ilu to po jej zdjeciach rzuconych chocby tu robilo?Ilu kolegow ze szkoly? Itd. Maskara jakas lepiej o tym nie myslec

Chyba przesadzacie :) Juz ludzie nie maja co robic tylko sie bawic soba patrzac na zdjecia Jej twarzy <hahaha> Jakby malo bardziej interesujacych dla nich zdjec bylo chocby na www.kur.wy.pl <hahaha>
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 26 lut 2007, 12:53

Opalanie topless to nic wielkiego i zdrożnego. Często widzę na ogólnie dostępnych plażach tak opalające się dziewczyny i kobiety, najczęściej jednak leżące na brzuszkach, by potem nie mieć na plecach białych pasków i nikogo to nie dziwi i nie gorszy nawet jak się przekręcą na plecy.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 09 kwie 2007, 03:40

Jarek i tak powinno być wszędzie... A nie jakaś sensacja bo kobietka biust pokazała!
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 20 lip 2007, 04:33

W Grecji/Bulgarii opalalam sie topless caly czas, ale w Polsce nie wyskoczylabym ze stroju ;)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 20 lip 2007, 11:36

ja w chorwacji też topless, ale z polską plażą mam podobnie. a np. w świnoujściu można za to mandat dostać <hahaha>
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 20 lip 2007, 12:15

jeśli teraz wyjadę na wakacje gdzieś za granicę, to z ogromną chęcią poopalam się topless, ale na polskiej plaży? :| NEVER !
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 20 lip 2007, 12:22

swoją drogą w zeszłym roku byłam ze znajomymi na polskiej plaży dla nudystów [w rowach] i tam było totalnie co innego. żadnych głupich spojrzeń [no, może tylko na tych ubranych <lol2> ]
a niczego mi nie brak

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”