Czy to nie za wcześniej ? Czy wszystko będzie ok ?

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 mar 2007, 23:20

Ptasiek pisze:Przecież ona niedawno zaczęła miesiączkować;/
A skad wiesz ? :| Byles przy tym? 14 lat to juz tak ze 3-4 lata spokojnie okres ma.
Ptasiek pisze:Człowiek wolny to nie taki, który
nie istnieje :]
Ptasiek pisze:Przynajmniej do czasu, kiedy będzie potrafił wykarmić i wychować swoją pociechę:D
Czyli czekanie na kseica z bajki do 30stki. Juz pisalam.
Ptasiek pisze:moon czy Ty, aby nie przesadzasz?:> Jaka zdolna?;>
Normalnie fizycznie [nie mowie ze psychicznie!] do sexu i rodzenia dzieci.
Awatar użytkownika
Ptasiek
Początkujący
Początkujący
Postautor: Ptasiek » 16 mar 2007, 23:28

Ok moon, Ty masz swoje racje, ja mam swoje:P Ale i tak obstaję przy tym, że oni po prostu są za młodzi. To, że ma okres od 4 lat nie świadczy wcale o tym, że jest gotowa do seksu. Ja zawsze wyglądałem na starszego niż naprawdę jestem i w wieku 18 lat 20-to letni ludzie traktowali mnie jak 23-lata, tylko czy z tego powodu naprawdę nim byłem?;> Ona nie jest gotowa na seks, ani psychicznie, ani fizycznie. Widzę moon, że jesteś wyzwolona, fajne podejście do życia, do czasu, kiedy nie przyjdzie pora ponosić konsekwencji swoich czynów. Mogę wiedzieć ile masz lat? Mówisz mądrze, ale zrozum, że nie będziesz tak mówiła, kiedy będzie mowa o twoich dzieciach, np. o twojej 14-to letniej córce. Czy wtedy też jej powiesz "Kochanie, jesteś fizycznie gotowa do rodzenia dzieci:) Idź i rozmnażaj się <lodzik> "?;>
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 16 mar 2007, 23:58

Dzindzer pisze:skoro to nie jest róznica to jak sobie wyobrazasz role mlodego ojca ??

Dzindzer pisze:dla niej to jednak róznica czy bedzie mama w wieku lat 14-15 czy ok. 18.

moon pisze:Fizycznie do sexu i plodzenie potomstwa jest zdolna. Polecam wykladu Lwa Starowicza.

wszyscy gadacie tak jakbyscie wiedzieli ze ona zajdzie w to ciaze :| nie sadze zeby zaszla w ta ciaze bo z dzisiejszymi zabezpieczeniami i jeszcze w dni nie płodności jest to na 99 % niemożliwe
Ptasiek pisze:I nie chrzań, że moglibyście być rodzicami w razie wpadki,

ej ziomek pokaz gdzie napisalem ze ,,w razie wpadki bede moglbyc tata" :| nie przypominam sobie zebym tak napisal
Ptasiek pisze:A jeszcze druga sprawa, na 99% twoją dziewczynę będzie to bolało,

eee to chyba akurat nie jest dziwne bo przebicie blony dziewiczej boli

zostawcie temat ciazy w spokoju bo nie zakladam byc ojcem w tym wieku :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 17 mar 2007, 00:04

Wilson pisze:wszyscy gadacie tak jakbyscie wiedzieli ze ona zajdzie w to ciaze

nie gadamy jak bysmy wiedzieli, że moze zajsc
Wilson pisze:zostawcie temat ciazy w spokoju bo nie zakladam byc ojcem w tym wieku :)

niestety, czasami jest tak, ze zostaje sie nim nawet jak sie nie chce
Awatar użytkownika
Ptasiek
Początkujący
Początkujący
Postautor: Ptasiek » 17 mar 2007, 00:08

1%

Słownie JEDEN PROCENT <banan>

A teraz na serio, właśnie takim zachowaniem pokazujesz, że "chcesz" zostać młodym tatą:/
Więc chcesz zafundować swojej ukochanej ból?;>
Pobawcie się w petting (naprawdę dobra sprawa<mniam>), a pozatym jest jeszcze seks oralny:P Dopiero potem zabierzcie się za penetrację, a w między czasie dorośnijcie i zrozumiecie, że jeśli akurat będziecie mieli "szczeście" to z powodu tego tego 1% zostaniecie mamusią i tatusiem <wazne>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 mar 2007, 00:10

Ptasiek pisze:tak obstaję przy tym, że oni po prostu są za młodzi.
Ok i to rozumiem. Nie sprzeczam sie. Ani nie mowie ze za mlodzi czy niegotowi bo ich nie znam.
Zwracam jedynie uwage ze temat byl o jakis przeciwskazaniach do tego np zdrowotnych, a nie pt. "co o tym myslicie i czy jestesmy za mlodzi?" Stad ja nie oceniam tu nikogo. Robta co chceta i pon oscie wszelkie konsekwencje swoich dzialan.
Ptasiek pisze:rozum, że nie będziesz tak mówiła, kiedy będzie mowa o twoich dzieciach, np. o twojej 14-to letniej córce. Czy wtedy też jej powiesz "Kochanie, jesteś fizycznie gotowa do rodzenia dzieci:) Idź i rozmnażaj się <lodzik> "?;>
Mysle ze moje dziecko w wieku 14 lat juz bedzie wiedziec [chocby z biologii w szkole] ze jest juz w takim wieku ze zajsc w ciaze moze.
Co nie nzczy ze bede je do tego zachecac. Pewne rzeczy nt. np zabezpieczen, konsekwencji, odopowiedzialnosci, bliskosci samej istoty tego zamierzam wpajac wczesniej. Żeby to nie bylo u mego dziecka hop siup i juz a na prawde przemyslana decyzja. W jakim to sie stanie wieku? Zobaczymy jak bede miala dzieci.
Wilson pisze:nie zakladam byc ojcem w tym wieku
Ale jak kazdy musisz sie z tym liczyc. I tyle.

[ Dodano: 2007-03-17, 00:11 ]
Ptasiek pisze:Więc chcesz zafundować swojej ukochanej ból?;>
Bolec moze w roznym wieku. Juz nie przesadzaj ;)

[ Dodano: 2007-03-17, 00:12 ]
Mnie prawie nie bolalo np. ;P
Awatar użytkownika
Ptasiek
Początkujący
Początkujący
Postautor: Ptasiek » 17 mar 2007, 00:18

Masz rację moon, trzeba uczciwie rozmawiać z młodymi to się potem nie będą gubili.
A co do tematu to jak dla mnie są przeciwskazania ze względu na możliwe komplikacje zdrowotne, że już nie wspomnę o kłopotach z porodem, co się u młodych matek może zdażyć.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 17 mar 2007, 00:37

nie kazałes tykać ciaży ale jednak to zrobie....to jest chyba podstawowa rzecz która należy rozważyc gdy decydujesz sie na wspólzycie!! jeżeli podejmujesz decyzje ze oto rozpoczynasz ycie seksualne musisz brac pod uwagę ze ciaza może sie "przydarzyc"...

p.s musze przyznac ze bardzo mi sie podoba ton tej dyskusji(to tak na marginesie) :)
Awatar użytkownika
hathor
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: hathor » 17 mar 2007, 00:59

ciąża to jedno, ale jeśli ktoś się dowie o tym, że przespałeś się z 14-latką, to możesz mieć problemy potem... jeśli jakoś się dowiedzą o tym jej rodzice, to będziesz miał przerąbane... a pomyśl o tym, że jeśli zdarzyłaby się wpadka, to wtedy właśnie byłoby wiadomo, że sypiałeś z nią, zanim skończyła 15 lat... wkraczasz na drogę przestępstwa i widać, że chuć tak zaślepia ciebie, że nie możesz poczekać...
piszesz, że oboje tego chcecie, ale czy jesteś pewien, że tak jest naprawdę? może ona decyduje się na to, żeby ciebie czasem nie stracić?
a jeśli chodzi o antykoncepcję... to na co możesz liczyć? bo chyba jej szprycować pigułkami nie zamierzasz, co? ale pewnie ona by ich tak nie dostała... coś wspominałeś o dniach niepłodnych... a skąd możesz wiedzieć, jak to jest u niej? przecież jeśli ma okres od niedawna, to nie ma regularnego... przez 2-3 lata mogła się nie uregulować, nie mówiąc już o tym, że kobiety i później miewają nieregularne...
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 17 mar 2007, 01:09

zawsze trudno jest dyskutowac na emat tak drażliwej sprawy..wszak to indywidualna decyzja kazdej osoby i kazdej pary....oczywiscie autor topicu tez podejmie własna decyzje na własna odpowiedzialnosc...

chciałabym tylko aby autor nie myslał ze go atakujemy, ze chcemy mu na złosc uswiadomic jaki to jest dziecinny niedojrzały itd.

moze warto rozwazyc by jeszcze poczekac troche...poznac siebie lepiej..najpierw nauczyc sie swoich cial...by potem wiedziec co moze sprawic partnerce przyjemnosc, jakich pieszczot nie lubi itd.
naprawde na wszystko przyjedzie czas:)
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 17 mar 2007, 03:41

moon pisze:Zwracam jedynie uwage ze temat byl o jakis przeciwskazaniach do tego np zdrowotnych, a nie pt. "co o tym myslicie i czy jestesmy za mlodzi?"

chyba jako jedyna zrozumialas powod dlaczego zalozylem temat :)
że już nie wspomnę o kłopotach z porodem, co się u młodych matek może zdażyć.

i znowu o porodzie :D
agata pisze:to jest chyba podstawowa rzecz która należy rozważyc gdy decydujesz sie na wspólzycie!

no spoko i rozwazam taka mozliwosc ale w dni nieplodnosci nie da rady zajsc w ciaze...jeszcze z gumka :D to juz chyba cud musialby sie zdazyc :)
hathor pisze:ale jeśli ktoś się dowie o tym, że przespałeś się z 14-latką, to możesz mieć problemy potem... jeśli jakoś się dowiedzą o tym jej rodzice, to będziesz miał przerąbane... a pomyśl o tym, że jeśli zdarzyłaby się wpadka, to wtedy właśnie byłoby wiadomo, że sypiałeś z nią, zanim skończyła 15 lat.

tutaj masz calkowita racje i Ci ja przyznaje...gdyby zaszla w ciaze to bym mial przejebane :) ale tak jak pisalem jest to praktycznie niemozliwe :)
zawsze trudno jest dyskutowac na emat tak drażliwej sprawy..wszak to indywidualna decyzja kazdej osoby i kazdej pary....oczywiscie autor topicu tez podejmie własna decyzje na własna odpowiedzialnosc...

wiem ze to indywidualna decyzja lecz chcialem sie poradzic i na pewno uwzglednie wszystkie wypowiedzi
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 mar 2007, 06:01

moon pisze:Dzin duzej rocniby nie ma czy wpadnie w wieku lat 16stu czy 18stu...

Roznica jest bardzo duza. Nie wiem w jaki tempie dorastasz, ale ja widzialam u siebie spore roznice w postrzeganiu swiata od 16tego do 18tego roku zycia.
moon pisze:Fizycznie do sexu i plodzenie potomstwa jest zdolna. Polecam wykladu Lwa Starowicza.

Wzorujac sie na tym powinnismy wrocic do epoki, gdzie dwunastolatki zostawaly zonami i matkami. Fizycznie dziewczyna jest zdolna do poczecia od momentu pierwszej owulacji. A psychicznie?
Zastanow sie czy masz cos do powiedzenia, zanim napiszesz posta. Bo tak tylko nabijac sobie liczby i wspierac dzieci w rozpoczynaiu zycia seksualnego to troche wstyd jak sie ma juz chociaz te 20 lat...
Wilson pisze:ej ziomek pokaz gdzie napisalem ze ,,w razie wpadki bede moglbyc tata" :| nie przypominam sobie zebym tak napisal

Skoro tak nie myslisz, to tym bardziej- z daleka od seksu.
Wilson pisze:moon napisał/a:
Zwracam jedynie uwage ze temat byl o jakis przeciwskazaniach do tego np zdrowotnych, a nie pt. "co o tym myslicie i czy jestesmy za mlodzi?"

chyba jako jedyna zrozumialas powod dlaczego zalozylem temat :)

Jest powod zdrowotny: psychika. Ona jeszcze nie jest przygotowana do tego, zeby myslec co bedzie jesli zajdzie w ciaze (wierz mi, bedzie o tym myslec, nawet nieswiadomie). Seks to odpowiedzialnosc, tyle. W wieku 14tu lat odpowiedzialnosc to pojecie dosc abstakcyjne. Jako, ze chlopcy dojrzewaja pozniej, to i Twoje 16 jest proporcjonalne do tego.
Wilson pisze:ale tak jak pisalem jest to praktycznie niemozliwe

:/ Dalej nie rozumiesz, prawda?
Wilson pisze:wiem ze to indywidualna decyzja lecz chcialem sie poradzic i na pewno uwzglednie wszystkie wypowiedzi

Czytaj: mowcie co chcecie, i tak ja zerzne. Tylko nie przychodz tu i nie zakladaj tematu "okres sie jej spoznia pol godziny, czy bede tatusiem?", m'kay?
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 mar 2007, 10:46

runeko pisze:a widzialam u siebie spore roznice w postrzeganiu swiata od 16tego do 18tego roku zycia.
Ja nie zmienilam sie praktycznie odkad skonczylam 16 lat. Nie dosc ze nie widze roznicy miedzy 16 a 18 lat u siebie to miedzy 16 a obecnym wiekiem tez nie. Innymi slowy bylam taka jak teraz.
runeko pisze:A psychicznie?
Toz napisalam ze nie mowie o psychice a o tym ze moze zajsc w tym wieku juz. I ze fizycznie na poczecie jest gotowa. [nie pisalam o psychice, ciazy czy porodach tylko o zajsciu] .
runeko pisze:wrocic do epoki, gdzie dwunastolatki zostawaly zonami i matkami.
Wrocic?Toz gdzie niegdzie to nadal trwa ;P
Awatar użytkownika
happy ;)
Początkujący
Początkujący
Postautor: happy ;) » 17 mar 2007, 12:19

Kiedy miałam 14,czy 15 lat też wydawało mi się ,że kocham.Wszysy w około myśleli,że kochaja swoich partnerów i,że będą ze sobą do końca życia.Teraz gdy sobie o tym przypomnę to wydaje mi się to bardzo śmieszne i dziecinne,choć nie minęło tak wiele lat od tamtego czasu to nawet teraz nie mogę być przekonana o tym,że dzisiejsza moja miłość to ta ostatnia,do końca życia,bo jestem jeszcze młoda i zdaję sobie sprawe z tego,że życie nie jest takie proste jak sięnam wydaje i autorowi tego tematu powiem,żeby lepiej wstrzymał sie z sexem w tym wieku bo jeśli nprawde się tak kochacie,to w tym wieku nie powinno być problemów z zaczekaniem na to wydarzenie bo ona to dziecko...Zupełnie za wcześnie

Dodano: 2007-03-17, 12:24
Zgadzam się z wypowiedzią agaty!łatwo nam mówić,że jesteście za młodzi itp.wiesz o tym,że się kochacie i że to miłośc,na pewno ,wierze w to,.ale mówie NIE ponieważ,slyszy sie zdruzgotane nastolatki w ciąży,porzucone przez swoich ukochanych itp i my ,zwykli ludzie zakładamy z góry,że to nie jest dobry pomysł,i ze lepiej byloby sie z tym wstrzymać.To prawda ,że na wszystko przyjdzie czas!a lepsze pozannie swoich ciał doda wam wiecej odwagi w przyszlosci i doswiadczenia.
Niemożliwe nie istnieje!
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 17 mar 2007, 13:33

Wilson pisze:no spoko i rozwazam taka mozliwosc ale w dni nieplodnosci nie da rady zajsc w ciaze...jeszcze z gumka to juz chyba cud musialby sie zdazyc
sam widzisz niby rozwazasz ale jednak wciaz probujesz pokazac ze ciaza jest niemozliwa.... co tak naprawde nie dojrzałes do tego aby w razie czego byc ojcem i zapewnic byt dziewczynie i dziecku....ale twoja (wasza) decyzja....
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 17 mar 2007, 14:26

runeko pisze:mowcie co chcecie, i tak ja zerzne.

zerznac to Ty mozesz gumowa lalke...
runeko pisze:Tylko nie przychodz tu i nie zakladaj tematu "okres sie jej spoznia pol godziny, czy bede tatusiem?", m'kay?

a jezeli jej sie nie spozni to nie przyjde tu tylko dowiem sie gdzie mieszkasz i Ci zaj**ie, m'kay? :)
agata pisze:sam widzisz niby rozwazasz ale jednak wciaz probujesz pokazac ze ciaza jest niemozliwa

nie. ja nic nie rozwazam. ja wiem ze ciaza nie jest mozliwa :) jezeli ktos mi napisze ze w dni nie plodnosci zaszedl w ciaze to postaram sie dla niego zalatwic nagrode nobla :)
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 17 mar 2007, 16:04

Wilson pisze:no spoko i rozwazam taka mozliwosc ale w dni nieplodnosci nie da rady zajsc w ciaze...

Dziewczynka w tym wieku nie ma jeszcze regularnych cykli ,więc nie bądź taki hop do przodu.
Poza tym ,jak juz pisałam, wczesne rozpoczęcie współżycia powoduje w dorosłym życiu wiele problemów ,m.in: częstsze procesy zapalne i wg badań dużo wiekszą zapadalnośc na raka szyjki macicy. To nie jest mój wymysł.
Na prawdę ,daj spokój tej (celowo to piszę) DZIEWCZYNCE , niech zajmie się szkołą ,zabawą ,a nie skraca sobie na siłę dzieciństwo.

[ Dodano: 2007-03-17, 16:06 ]
Wilson pisze:jezeli ktos mi napisze ze w dni nie plodnosci zaszedl w ciaze to postaram sie dla niego zalatwic nagrode nobla :)

Kochaniutki, każdy Twój kolejny post obnaża Twoją niewiedzę. W dni niepłodne nie sposób zajść w ciąże ,problem tylko w tym ,że tych dni nie da się ustalić ze 100% dokładnością ,tym bardziej u tak młodej osoby.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 17 mar 2007, 16:16

Wilson pisze:
pedofilia :| no sory ale bez przesady...nie jestem pedofilem...to moja wina ze znalazlem akurat o dwa lata mlodsza dziewczyne ? i to sa dwa lata a nie dziesiec

jakiej przesady ! jest prawo i ono mówi wyraznie co i jak , jak coś ukradniesz , to bedziesz zlodziejem , mimo lat np 15-tu . Rozumiem , ze do prawdziwej pedofili jest tu daleko , za to do głupoty - bardzo blisko

Ptasiek pisze:Przecież ona niedawno zaczęła miesiączkować;/
moon pisze:Byles przy tym? 14 lat to juz tak ze 3-4 lata spokojnie okres ma. .

a figa z makiem , moja córka ma lat 14 , 7 miesiecy wstecz dopiero dostała pierwsza miesiaczkę .

me19 pisze:Dziewczynka w tym wieku nie ma jeszcze regularnych cykli

ma regularne cykle <aniolek>

[ Dodano: 2007-03-17, 16:22 ]
me19 pisze:,problem tylko w tym ,że tych dni nie da się ustalić ze 100% dokładnością ,tym bardziej u tak młodej osoby.

Da sie , ale trzeba dogłebnie poznac ciało kobiecty z która sie chce to robić , mnie to zajeło przeszło rok intensywnej obserwacji dzien w dzien , pomiarów zapisów itd. A On chce tak z marszu wiedziec kiedy one są ? <hahaha>

Wilson pisze: jezeli ktos mi napisze ze w dni nie plodnosci zaszedl w ciaze to postaram sie dla niego zalatwic nagrode nobla :)

a jak wykazesz te dni nie płodne ? matematycznie ? policzysz ? kalendarzyk ? tak ? <hahaha> oto moja reakcja na to .
Dodam dla twojej niewiedzy ,ale i tak nie załapiesz , plemnik moze dozyc do 72 h zatem do dni płodnych , zrozumiales ? <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 mar 2007, 16:57

happy ;) pisze:Kiedy miałam 14,czy 15 lat też wydawało mi się ,że kocham.Wszysy w około myśleli,że kochaja swoich partnerów i,że będą ze sobą do końca życia.T
To ja jetsem jakas inna ze tak nie mysllam bo juz wtedy wydawalo mi sie to glupie po prostu? :?
Wilson pisze:jezeli jej sie nie spozni to nie przyjde tu tylko dowiem sie gdzie mieszkasz i Ci zaj**ie, m'kay? :)
Moglbys grzeczniej? Runeko moze i bywa szorstka w obyciu ale na takie wulgarzymy nie zasluguje. <foch> Poza tym do Chicago to bys nie polecial wiec nie pisz bzdur.
me19 pisze:Dziewczynka w tym wieku nie ma jeszcze regularnych cykli ,więc nie bądź taki hop do przodu.
Jakos wiele ma. <niewiem>
me19 pisze:DZIEWCZYNCE , niech zajmie się szkołą ,zabawą ,a nie skraca sobie na siłę dzieciństwo.
Coz nawet wg specow od rozwoju czlowieka to juz nie jest okres dziecinstwa a adolescencji. <niewiem>
Ja tu widze tak: autor chce udowodnic ze sa na tyle dojrzali zeby wspolzyc a wy ich w piaskownice pchacie. Kazdy ciagnie w inna strone choc ten wiek wlasnie dlatego szczegolny ze to juz nie jest dziecinstwo zadne ale i nie dojrzalosc.
Andrew pisze:a figa z makiem , moja córka ma lat 14 , 7 miesiecy wstecz dopiero dostała pierwsza miesiaczkę .

To dosyc pozno. Choc norma jest w sumie do 16 roku zycia. Ja mialam w wieku lat 11 i bylam jedna ostatnich osob wsrod moich rowiesniczek ktore dostaly okres.

Wilson, moje pytanie do Ciebie. Skoro chcecie to zrobic czujecie sie gotowi itd. to czemu po prostu tego nie zrobiecie tylko wplatujesz sie tu w jakies dyskusje?
Kiedy ja chcialam zaczac wspolzycie to po prostu to zrobilam.
Awatar użytkownika
happy ;)
Początkujący
Początkujący
Postautor: happy ;) » 17 mar 2007, 17:01

Heh po prostu to było szczeniackie,wydawało mi się,że wszystko jest takie proste i ,że będzie to dlugo trwac. Nie mowie przeciez ,ze wszysy tak mieli,ale wiele osob zakochanych w tym wieku sądzi,że to jedyna milosc,ta na zawsze.Tak mi sie wydaje moon ;)
Niemożliwe nie istnieje!
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 17 mar 2007, 17:48

Wilson pisze:nie. ja nic nie rozwazam. ja wiem ze ciaza nie jest mozliwa

Ciąża jest niemożliwa kiedy partnerka/partner jest bezpłodny :]
Zawsze istnieje ryzyko wpadki. I pisząc tutaj takie bzdury, pokazujesz swoją niewiedzę na temat sexu. Chcesz się bzykać, ale już nie pomyślisz o przyszłości. Co będzie jeślli wpadniecie? Myślisz że sytuacja Cię nie przerośnie? 16-latek nie jest w stanie wyżywić dziecka-matki i dziecka. Taka odpowiedzialność jest dla nastolatka za duża. Więc po co ryzykować? Bo w razie ewentualnej wpadki przecież nie rzucisz szkoły i nie pójdziesz do pracy (nawet jeśli ktoś miałby Cię zatrudnić).
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 17 mar 2007, 17:53

me19 pisze:DZIEWCZYNCE , niech zajmie się szkołą ,zabawą ,a nie skraca sobie na siłę dzieciństwo.

dziecinstwo :| ? dziewczynka <hahaha> tak mozna powiedziec o siedmioletnim dziecku :)
Andrew pisze:a figa z makiem , moja córka ma lat 14 , 7 miesiecy wstecz dopiero dostała pierwsza miesiaczkę .

to nie znaczy ze kazda dziewczyna ma tak jak Twoja corka :)
Andrew pisze:Dodam dla twojej niewiedzy ,ale i tak nie załapiesz , plemnik moze dozyc do 72 h zatem do dni płodnych , zrozumiales ?

nie zalapac mogloby dziecko a ja nim nie jestem :) moze TY w moim wieku tego nie wiedziales ale ja wiem :P
moon pisze:Moglbys grzeczniej? Runeko moze i bywa szorstka w obyciu ale na takie wulgarzymy nie zasluguje.

upss...za to przepraszam...nie zauwazylem ze Runeko jest kobieta...moja wina i jeszcze raz przepraszam :)
moon pisze:Wilson, moje pytanie do Ciebie. Skoro chcecie to zrobic czujecie sie gotowi itd. to czemu po prostu tego nie zrobiecie tylko wplatujesz sie tu w jakies dyskusje?
Kiedy ja chcialam zaczac wspolzycie to po prostu to zrobilam.

nie jestem ginekologiem wiec nie wiem czy w wieku mojej dziewczyny mozna rozpoczac zycie sexualne. dlatego zalozylem ten temat. nie pytalem czy zajdzie w ciaze czy nie tylko pytalem sie czy nie bedzie problemow
dziecka-matki

ona nie jest dzieckiem ;/ nie wiem czy w ogóle wiesz co to znaczy dziecko
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 17 mar 2007, 17:56

Wilson pisze:ona nie jest dzieckiem ;/ nie wiem czy w ogóle wiesz co to znaczy dziecko

No to mi wytłumacz....
Widocznie jestem za tępa żeby zrozumieć.
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 17 mar 2007, 18:18

nie mowie ze jestes tepa ale dziecko to dziecko a czternastoletnia dziewczyna do dziecka sie nie zalicza :)
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 17 mar 2007, 18:24

Nie umiesz wytłumaczyć tego? Wytłumacz, dlaczego 14-latkę nie mam traktować jako dziecka... Podaj argumenty. Dla mnie dziecko nie powinno uprawiać sexu. Zbij to, jeśli umiesz. Wtedy przyznam rację. Ale sęk w tym, że pewnie nawet nie umiesz tego wytłumaczyć, bo tak naprawdę nie ma co tłumaczyć.
I ciągle powtarzasz że nie jesteś dzieckiem... Ale z tonu Twoich wypowiedzi co innego wynika. Piszesz tak jak 6-latek wykrzykuje że nie jest dzieckiem i żeby traktować je inaczej, mniej pobłażliwiej. Jeśli nie jesteś dzieckiem, to do dorosłości też Ci brakuje. Bo co Ci tak zależy, nie lepiej poczekać te dwa lata? Ptasior nie uschnie, nie bój się.
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 17 mar 2007, 18:48

Wilson, o co Ci w ogóle chłopie chodzi??? Pytałeś nas ,czy to nie za wcześnie-zdecydowana większość stwierdziła,że tak. Pytałeś czy wszystko będzie ok- napisałam Ci co może nie byc ok z jej zdrowiem za parę lat (że już nie wspomnę o psychice). A Ty tu ostro obstajesz ,że ona nie jest już dzieckiem ,pozujesz na eksperta od antykoncepcji- powiedz -po co to robisz?? Macie ochotę to się bzyknijcie ,nie -to nie, nasze rady ,choćby były najbardziej szczere i poparte wiedzą nic tu nie dadzą.
Chyba ,że chcesz sobie po prostu pogadac ,ale od tego są inne działy forum..
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 17 mar 2007, 18:53

Wilson pisze:to nie znaczy ze kazda dziewczyna ma tak jak Twoja corka :)

Tyle , ze to co napisalem było do postu Moon <aniolek> zatrem...? <foch> :>

Wilson pisze:nie zalapac mogloby dziecko a ja nim nie jestem :) moze TY w moim wieku tego nie wiedziales ale ja wiem :P

Jestes dzieckiem i póki co myslec mozesz sobie co chcesz , ale tego narazie nic nie zmieni .

Wilson pisze: ? dziewczynka <hahaha> tak mozna powiedziec o siedmioletnim dziecku :)

I tu znowu sie mylisz .
Akurat moja córka jest w tym wieku i doskonale widze jekie z niej dziecko jest .Tylko prosze Cie ... czasem mi nie napisz , ze moja córka tak (dziecko ) Ona twoja "dziewczyna" jest inna , bo to bedzie tylko oznaczac , ze nic , ale to nic nie rozumiesz , pomijam , ze sie osmieszysz .
Sa dzieci młodsze i dzieci starsze , jest też młodzież - ale to nadal dzieci
Ostatnio zmieniony 17 mar 2007, 18:58 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 17 mar 2007, 18:54

dopiero teraz to zauważyłam:
Wilson pisze:gdyby zaszla w ciaze to bym mial przejebane :)

Coś mi się wydaje,że oboje mielibyście "przejebane".. I mamy już kolejny argument przeciw..
Wilson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wilson » 17 mar 2007, 18:57

me19 pisze:Wilson, o co Ci w ogóle chłopie chodzi??? Pytałeś nas ,czy to nie za wcześnie-zdecydowana większość stwierdziła,że tak. Pytałeś czy wszystko będzie ok- napisałam Ci co może nie byc ok z jej zdrowiem za parę lat (że już nie wspomnę o psychice). A Ty tu ostro obstajesz ,że ona nie jest już dzieckiem ,pozujesz na eksperta od antykoncepcji- powiedz -po co to robisz?? Macie ochotę to się bzyknijcie ,nie -to nie, nasze rady ,choćby były najbardziej szczere i poparte wiedzą nic tu nie dadzą.
Chyba ,że chcesz sobie po prostu pogadac ,ale od tego są inne działy forum..

no i spoko. ale dzieckiem ona nie jest...dzieckiem nazywa sie czlowieka ktory ma trzy latka a nie czternascie a to chyba jest roznica...wszystkie wypowiedzi uwzglednilem i stwierdzilem ze poczekamy z tym jeszcze rok, dwa czy trzy kiedy juz w 100 % bedzie mogla uprawiac sex bez komplikacji...dziekuje za komentarze :)
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 17 mar 2007, 18:58

Wilson pisze:dzieckiem nazywa sie czlowieka ktory ma trzy latka

a 5 lat to już nie dziecko?? :>
Dobrze ,że się z tym na razie wstrzymacie ,pozdrawiam:)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”