TedBundy pisze:bo Wojtek Cejrowski to bardzo mądry facet
Kocham go i uwielbiam calym sercem. Serio. Jak dla mnie (i mojej mamy) jeden z najteligentniejszych Polakow. Nawet jesli jego poglady polityczne komus nie odpowiadaja to i tak jest go za co cenic. Jest oryginalny, mocny, jedyny w swoim rodzaju, cenzurowali go, wyciszali, zdejmowali programy z wizji. Ale on sie nigdy nie zmienil i oby tak bylo zawsze. Jest blyskotliwy i zabawny. Dzieki niemu ludzie w Polsce wiedza co to country i moga dowiedziec sie prawdziwych perelek z zycia mieszkancow Amazonki, zamiast nudnego filmu dokumentalnego. Jego wywiady sa bezbledne. Swietne pytania, celne riposty. Jak ktos nie zna, poznac musi. Swoista ikona polskiej kultury przelomu XX i XXI wieku.W. C. rulez!!!
cubasa pisze:Jak narazie w Polsce daleko jest do tolerancji, co dopiero do akceptacji
Staaaaryyy...to Ty nie wiesz co w USA sie dzieje. A dla poparcia Twej wypowiedzi zarzucam cytat z witryny e-monki.pl, rodzimej strony mego rodzinnego miasteczka, Czarnej Dziury, zwanej tez Monki (wypis z gazety 'Wspolczesnej'):
"Moniecczanie chętnie mówią o tolerancji rasowej czy obyczajowej, ale nie chcieliby widzieć w swoim domu zięcia Murzyna lub syna geja. Zmieniło się natomiast podejście środowiska do nieślubnych dzieci, nikt nie nazywa ich już „bachurami”"

Padlam jak to przeczytalam. Ale to jest bardziej chore:
"– Ja jestem tolerancyjna. Murzyn może mi mieszkać po sąsiedzku, ale jakby córka przyprowadziła takiego kandydata na męża, to wypędziłabym ich oboje z domu. Bo jak by ktoś wyzywał moje wnuki od „bambusów”, to bym nie przeżyła – odpowiedziała spotkana kobieta."
I wez tu mlotkiem w glowe nie uderz