Witam.
Wiem ze problem z gumka juz byl ale chce sie dowiedziec czy moze pomoc obrzezanie?
Bo u mnie z gumka to jest tak,ze jakby skora mi przeszkadza i zanim sie zamecze to juz mam zwis... od dawna myslalem o obrzezaniu(higieniczniej, mozna dluzej itp.) Myslicie ze to moze pomoc? Czlonek bedzie mniej wrazliwy, nie bedzie skory, moze pomoc?
pozdrawiam
Obrzezanie
Moderator: modTeam
Obrzezanie
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem
oglądałem kiedyś program na discovery o obrzezaniu i większość obrzezanych w młodości raczej nie była zbytnio zadowolona
utrata czułości - no i do tego gumka - chyba za wiele ci nie zostanie z seksu przyjemności?
może nie warto tak pochopnie kombinować, tylko poczekać troszkę i może przejdzie samo!!!
ewentualnie pomyśleć o innych metodach!
utrata czułości - no i do tego gumka - chyba za wiele ci nie zostanie z seksu przyjemności?
może nie warto tak pochopnie kombinować, tylko poczekać troszkę i może przejdzie samo!!!
ewentualnie pomyśleć o innych metodach!
Re: Obrzezanie
Misiek69 pisze:Bo u mnie z gumka to jest tak,ze jakby skora mi przeszkadza i zanim sie zamecze to juz mam zwis...
Pewnie masz stulejkę. Do lekarza z tym.
Misiek69 pisze:skora mi przeszkadza i zanim sie zamecze to juz mam zwis... od dawna myslalem o obrzezaniu
Ta, a jak ci bedzie przeszkadzała kwestia wpadki to podwiążesz sobie nasieniowody...
Obrzezanie to raczej sprawa religii i moim skromnym zdaniem bezsensowny zabieg.
Co do higieny-> to od ciebie zależy w jaki sposób i gdzie sie myjesz...
Szukaj innej metody mniej skrajnej.
są różne rodzaje stulejki, to jak nie chce sie zsunąć to ciężki przypadek i obrzezanie jest konieczne. Sam zastanawiam się nad tym, nie dlatego, że mam problem ze ściąganiem skórki tylko wydaje mi się, że jest trochę za długa. Czytałem niedawno art. o popularności tego w USA, jest to teraz ponoć trendy;] a i satysfakcja z seksu większa.
A i obrzezanie zapobiega w dość dużym stopniu przenoszeniu rożnych chorób, w tym ogranicza możliwość zachorowania na aids (chyba o 30%), na onecie kiedyś czytałem
No ale ten skalpel... i ogólnie polskie szpitale
A i obrzezanie zapobiega w dość dużym stopniu przenoszeniu rożnych chorób, w tym ogranicza możliwość zachorowania na aids (chyba o 30%), na onecie kiedyś czytałem
No ale ten skalpel... i ogólnie polskie szpitale
Mam 19 lat obrzezany bylem juz dawno temu. Nie mam porownania jaki jest sex przed i po obrzezaniu ale przyjemnosc z niego czerpie wielka (mysle ze taka jak inni). Nikogo do niczego nie zachecam ale mysle ze to wcale tak nie jest ze po czlonek jest bardzo malo wrazliwy i ogolnie nie mam zadnych problemow.Dziewczyna tez na nic nie narzeka
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”