No mnie klawiatura przez noc odparowala i juz jest si wiec moge sie bardziej rozpisac nad postem Agi.
Oooo, proszę, rozumiem że świetnie znasz wszystkich Amerykanów w Iraku! Rozumiem że piszesz do nas z Bagdadu i przy okazji jesteś wszechobecny. I to mają być argumenty?? Masz jakieś uprzedzenia i wymyślasz teorie, które nie maja żadnych podstaw.
Nic nie wymyslam. To co napisalem to opinia polskich zolniezy co byli razem z nimi w Iraku.
Wiesz, myślę że to wiedzą tylko Blair i Bush. Nie twierdzę że wojna w Iraku była tylko dla idei i podarowania ludziom wolności, ale na szczęście skutki jej są dobre.
Jak te skutki sa takie dobre to czemu podczas pokoju zginelo tam wiecej Amerykanow niz podczas wojny? BO tak naprawde wojna jeszcze trwa, a Amerykanie wcale tam nei sa mile widziani. Jak tak dobrze im zrobili to niech sie wyniosa.
Aha, wiesz ze za to co na wojne wydali bys cala Afryke wyzywila? A Husajna naprawde szlo zlikwidowac w inny sposob. Jak nie snajper to rakieta i by go nie bylo. No tak, ale wtedy by nie mieli ropy...
Chyba ze mi powiesz ze Husajn robił wiele dla Irakijczyków i był taki dobry, kochany i przecież żyło im się tam nienajgorzej...co z tego że tam wymordował z milion ludzi. Zresztą, to cię pewnie nie interesuje...bo to jest ich sprawa i ich kraj...
A myslisz ze Bush to im dobrze zrobi? Tylko powiedz czemu jakos 10 lat temu Husajna nie zlikwidowali... Poza tym oni nie dorosli do demokracji, musieliby do tego dochodzic stopniowo.
Chyba żartujesz. Mam wrażenie że piszesz cokolwiek byleby tylko pisać... To chyba źle że nam nikt nie pomógl za czasów komunistycznych! Gdyby Ameryka się wtedy ruszyła, mniej ludzi by zginęło, a przy okazji nie bylibyśmy tak zacofani gospodarczo.
Moze gdybysmy mieli rope to by sie USA ruszylo, ale zgineloby wtedy naprawde wiecej ludzi. ZSRR to nie Irak, z nim nie da sie wygrac i USA to dobrze wie. Bo tak naprawde to Rosje tylko Polakom udalo sie podbic

I Napoleon i Hitler zjedli na niej swoje zeby i USA tez zje.
A jezeli juz miec pretensje to do krajow alianckich o to ze nas zostawily Rosji.
Powód wojny w Iraku może i był zły, ale jej skutek był bardzo dobry. A jak ty byś walczył z takim Saddamem? Może z tygrysem u boku, którego wczesniej upolowałeś...
Jakbym go upolowal to jakbym nim walczyl? Zastanow sie czasem. A sarkazm jest naprawde niskiej klasy. Saddama daloby sie zabic w inny, cichszy sposob. Tak samo jak jego cala rodzinke. I nie kosztowaloby to kilkudziesieciu miliardow dolarow, a moze milion. No tylko jak jzu pisalem nie byloby ropy, nie byloby jak sie pokazac swiatu ze oni sa tacy super herosi itd.
Wiesz, nie wiem jakie ty gazety czytasz, bo z tego co wiem ( a czytałam różne obiektywne źródła) to wojna wybuchła wraz z terminem przed którym Irak miał wpuścić inspektorów.
To nie z gazet kochana, to z telewizji wiem, bo trabili o tym przez pare tygodni na okraglo! Inspektorzy BYLI w Iraku i NIC nie znalezli bo tam NIC nie ma. Poza ropa oczywiscie. Taksamo Irak nie mial nic wspolnego z terroryzmem i Al-Qaida.
Nikt nie był pewien czy jest tam bomba czy nie, ale skoro wcześniej zagazował Sadam Kurdów to chyba było duże prawdopodobieństwo że coś tam ma?
Czy Ty wiesz kiedy on ich zagazowal? Dawno temu. Ale cosik USA ma slabe informacje bo zareagowali na to po kilku latach... A ja bylem pewny ze nie ma broni masowego razenia i faktycnzie nie mial. Ot co.
I nie widzezwiazku miedzy zagazowaniem Kurdow a bronia masowego razenia.
Zwłaszcza jak nie chciał wpuścić inspektorów.
A Ty bys wpuscila? Do swojego kraju? Jasne, niech se chodza i szperaja na kazde zyczenie zachodu! No zastanow sie. Ale w efekcie koncowym i tak ich wpuscil, a oni nic nie znalezli.
Zresztą, z jakiego źródła Maverick ty korzystasz? Bo sorry, ale mieszasz podstawowe fakty.
Propagande nazywasz podstawowymi faktami? No to faktycznie moze mieszam te propagande bo to stek klamstw, a ja pisze prawde. I myslalem ze to ze on inspektorow wpuscil, ze oni nic nie znalezli to jest oczywiste, bo mowili o tym w wiadomosciach. A Ty z jakiego zrodla bierzesz wiadomosci? Moze czytasz jakies gazetki katolickie albo cos w rodzaju "God bless USA"?
HOWGH!