Stosunek przerywany a ciaza

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 20:55

charlie81 pisze:a swoja droga to masz Aga cholernie rzeczowe argumenty :)

RZECZOWE ! które to ??? mam wrazenie Czarli iz poprzez kazeego kto ma zdanie inne od mojego ;) tak dla zasady ! :D
Aga ! mam tv i inne media , sek w tym ze gdy Amerykanie sie wtracali w swiat innych to Ciebie na swiecie nie było ! to Oni sprzedaja najpier im broń a potem inne agencje i to rzadowe wywołuja wojny by na nich zarobić ! do tego mają tak wspaniałych Psychiatrów ze mamią tym ludzi iz Ameryka to cudowny lek na wszystko ! Ameryka to potega i stac ich na to i potrafia to zrobic i przy okazji pokazac swiatu prawde swoja w która jak widać Ty wierzysz , ale irak , iran , czeczenia , i inne narody nie mają takich mozliwosci Ameryka to Hitler !! który powoli konsekwentnie podporzadkuje sobie narody w genialny wrecz sposób , w mysl zasady starej jak swiat
DZIEL ..I RZĄDŻ
Dają coś ,..... ale przychodzi czas gdy sie o to upomną i biora dwa razy wiecej ! pozyjecie sie przekonacie i obym sie mylił

Aga ! nigdzie nie pisałem iz amerykanie sie wtrącają do - tu cytat Twój (A gdzie Amerykanie wtrącają się do wiary, życia i religi Irakijczyków?) nie tak to napisałem ! napisałem....... (Gdyby nam sie amerykanie wtracali do religi , życia i wiary !! pierwszy byś chwycił za karabin , by walczyc z nimi !! bo Twój dom stał by sie zagrozony ! wiec .......zły przykład ! ) A to co innego Ty to po prostu zle zinterpretowałaś !! :P
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2004, 21:56 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 20 wrz 2004, 21:32

krzys pisze:sek w tym ze gdy Amerykanie sie wtracali w swiat innych to Ciebie na swiecie nie było !

co Ty stary? masz jakies kompleksy na punkcie swojego wieku. Nie ma watku, zebys nie napisal, ze my to jestesmy wszyscy mlodzi i gowno wiemy. co Ty sobie myslisz, ze wszystkie rozumy zjadles? To, ze masz te ile tam...dziesci lat, to jeszcze nic nie znaczy...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 21:38

jasiu pisze:
krzys pisze:sek w tym ze gdy Amerykanie sie wtracali w swiat innych to Ciebie na swiecie nie było !

co Ty stary? masz jakies kompleksy na punkcie swojego wieku. Nie ma watku, zebys nie napisal, ze my to jestesmy wszyscy mlodzi i gowno wiemy. co Ty sobie myslisz, ze wszystkie rozumy zjadles? To, ze masz te ile tam...dziesci lat, to jeszcze nic nie znaczy...

Jasiu !! to ,ze tak napisałem, to tylko stwierdzenie faktu, bo nawet mnie na swiecie wtedy nie było ! zle to interpretujesz . Nie zycze sobie by jakiś gówniarz zwracał sie do mnie stary!! , pewnien szacunek mi sie jednak nalezy , Nigdzie tez nie pisałem , iz Wy " gówno"wiecie , wiec przyhmuj z tym tonem! , bo to mnie sie zarzuca, iż nie mam tv itd...?
JESLI MYSLISZ, IZ MOZESZ WSZYSTKICH TU OBRAZAC ....TU PRZYPOMNE NAZWANIE MAVERICA ---OSZOŁOMEM --- TO SIE GRUBO MYLISZ !!
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 20 wrz 2004, 22:44

krzys pisze:
Jasiu !! to ,ze tak napisałem, to tylko stwierdzenie faktu, bo nawet mnie na swiecie wtedy nie było ! zle to interpretujesz . Nie zycze sobie by jakiś gówniarz zwracał sie do mnie stary!! , pewnien szacunek mi sie jednak nalezy , Nigdzie tez nie pisałem , iz Wy " gówno"wiecie , wiec przyhmuj z tym tonem! , bo to mnie sie zarzuca, iż nie mam tv itd...?
JESLI MYSLISZ, IZ MOZESZ WSZYSTKICH TU OBRAZAC ....TU PRZYPOMNE NAZWANIE MAVERICA ---OSZOŁOMEM --- TO SIE GRUBO MYLISZ !!

No jesli stwierdzenie "oszolom" jest tak obrazliwe to bardzo przepraszam. A mowie do Ciebie "stary" tak jak Ty do mnie "kolego". No moze zostalo Ci z tamtych czasow, bo masz przeciez swoje lata, gdy mowiono do siebie "Panie Kolego"... nie, Krzysiu, chodzi mi o to, ze w kazdym poscie prawie podkreslasz, ze jestesmy jeszcze mlodzi, ale jak bedziemy mieli tyle lat co Ty, to wtedy zobaczymy. jesli mozesz, to unikaj tego, a ja bede unikal "obrazania" wszystkich...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 22:49

A czyz nie jestescie młodzi ???? Jasu ! bo taka jest prawda ! a ja ją bede uswiadamiać Wam niezłomnie ! :547: Cały czas pamietam jak mnie tak mówiono i miano rację , dlatego wiem iz mówiać tak teraz do Was też ja mam ! wszystko sie zmienia ! :564:
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 20 wrz 2004, 22:56

krzys pisze:A czyz nie jestescie młodzi ???? Jasu ! bo taka jest prawda ! a ja ją bede uswiadamiać Wam niezłomnie ! :547: Cały czas pamietam jak mnie tak mówiono i miano rację , dlatego wiem iz mówiać tak teraz do Was też ja mam ! wszystko sie zmienia ! :564:

Wez tylko pod uwage, ze kazdy czlowiek jest inny i oczywiscie moze byc tak jak mowisz, ale wcale nie musi. Mozesz miec swoje wlasne doswiadczenia i fajnie jesli sie z nimi podzielisz, ale nie mow kazdemu co go czeka w przyszlosci i jak bedzie myslal za te parenascie lat. Bogiem jestes czy co?
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 20 wrz 2004, 23:02

Wow, no to się rozpętało!
Amerykanie Iraku po prostu chca by ich nienawidzic. Nawet nie wiesz jak butnie sie zachowuja i jak sie panosza. A tymczasem bez instrukcji by se tylka wytrzec nie umieli.

Oooo, proszę, rozumiem że świetnie znasz wszystkich Amerykanów w Iraku! Rozumiem że piszesz do nas z Bagdadu i przy okazji jesteś wszechobecny. I to mają być argumenty?? Masz jakieś uprzedzenia i wymyślasz teorie, które nie maja żadnych podstaw.
Cytat:
pewnie było wiele powodów dla których zaatakowali Irak
Jasne. Moge Ci je wymienic.
1. ropa
2. ropa
3. ropa

Wiesz, myślę że to wiedzą tylko Blair i Bush. Nie twierdzę że wojna w Iraku była tylko dla idei i podarowania ludziom wolności, ale na szczęście skutki jej są dobre. Chyba ze mi powiesz ze Husajn robił wiele dla Irakijczyków i był taki dobry, kochany i przecież żyło im się tam nienajgorzej...co z tego że tam wymordował z milion ludzi. Zresztą, to cię pewnie nie interesuje...bo to jest ich sprawa i ich kraj...
Cytat:
Ale także zrobili coś bardzo dobrego- zniszczyli terror jaki panował w Iraku od dawna. CZy ty wiesz ilu ludzi Husajn zabił? Ilu Kurdów zagazowal na śmierc, ilu prześladował?
Kraj musi sam przejsc pewien etap. Oni sami musieli by sie Husajna pozbyc. Polakom spod wladz ZSRR jakos sie udalo uciec i nikt nam nie pomogl...

Chyba żartujesz. Mam wrażenie że piszesz cokolwiek byleby tylko pisać... To chyba źle że nam nikt nie pomógl za czasów komunistycznych! Gdyby Ameryka się wtedy ruszyła, mniej ludzi by zginęło, a przy okazji nie bylibyśmy tak zacofani gospodarczo. Powód wojny w Iraku może i był zły, ale jej skutek był bardzo dobry. A jak ty byś walczył z takim Saddamem? Może z tygrysem u boku, którego wczesniej upolowałeś...
Buahahahahaha Wybacz ale sien ie moglem powstrzymac. On sie PODDAL kontroli i ta kontrola NIC nie wykazala. Zreszta Bush niedawno powiedzial ze CIA WIEDZIALO ze w Iraku nie ma broni masowego razenia (i nie chodzil owcale o atomowa, a tak apropos - Izrael ma i jest dobrze. Juz bardziej sie tych zydkow boje) ale ze CIA mu o tym NIE POWIEDZIALO!

Wiesz, nie wiem jakie ty gazety czytasz, bo z tego co wiem ( a czytałam różne obiektywne źródła) to wojna wybuchła wraz z terminem przed którym Irak miał wpuścić inspektorów. Nikt nie był pewien czy jest tam bomba czy nie, ale skoro wcześniej zagazował Sadam Kurdów to chyba było duże prawdopodobieństwo że coś tam ma? Zwłaszcza jak nie chciał wpuścić inspektorów.
Zresztą, z jakiego źródła Maverick ty korzystasz? Bo sorry, ale mieszasz podstawowe fakty.
Aga ! nigdzie nie pisałem iz amerykanie sie wtrącają do - tu cytat Twój (A gdzie Amerykanie wtrącają się do wiary, życia i religi Irakijczyków?) nie tak to napisałem ! napisałem....... (Gdyby nam sie amerykanie wtracali do religi , życia i wiary !! pierwszy byś chwycił za karabin , by walczyc z nimi !! bo Twój dom stał by sie zagrozony ! wiec .......zły przykład ! )

No dobra ale jeśli piszemy o tym co Amerykanie robią Irakijczykom a ty rzucasz taki tekst to chyba oczywiste że nie jest to zdanie dotyczące misji na Marsa, ale interwencji w Iraku.
Nie zycze sobie by jakiś gówniarz zwracał sie do mnie stary!! , pewnien szacunek mi sie jednak nalezy

Wiesz krzysiu, takie teksty sprawiają że tracisz jakikolwiek szacunek. Obrażasz innych (tu jasianazywając go gówniarzem-porównanie do gówna), ciągle wmawiasz innym że są nie dojrzali, panoszysz się jakbyś był nie wiadomo kim. Zapominasz o tym, że szacunek nie nalezy ci się za lata, ale za to jak zwracasz się do innych,jak jesteś kulturalny, nie wywyższasz się i masz jakąś mądrość. Sorry, ale wg mnie nie spelniasz żadnych z tych warunków dlatego nie darzę cię szacunkiem. Zrozum wreszcie że szacunek nie otrzymuje się ze względu na wiek, ale na to co się sobą reprezentuje.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2004, 23:05 przez Aga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 23:03

Nadinterpretacja moich jak i słów i zawartych w nich mysli !!
Co go czeka w przyszłosci ? dlaczego tego mam niby nie wiedzieć ? to akurat jest proste !! w 70% kazdego z Was to samo spotka !! małzenstwo , maciezynstwo , tudziez ojcostwo , pierwsze , porazki zyciowe , zdrady , załamania psychiczne , miłosci , choroby , utraty pracy , awanse ! kazdego bez wyjątku , moze nie w tej kolejnosci , ale nikogo to nie ominie , mnoze nie wszystko tak jak wymieniłem ale jednak !! :547:
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 23:19

Aga pisze:...

Chyba żartujesz. Mam wrażenie że piszesz cokolwiek byleby tylko pisać... To chyba źle że nam nikt nie pomógl za czasów komunistycznych! Gdyby Ameryka się wtedy ruszyła, mniej ludzi by zginęło, a przy okazji nie bylibyśmy tak zacofani gospodarczo. Powód wojny w Iraku może i był zły, ale jej skutek był bardzo dobry. A jak ty byś walczył z takim Saddamem? Może z tygrysem u boku, którego wczesniej upolowałeś...[/quote]

zaraz zaraz ?? to ja mówiłem o Tygrysach nie Mav wiec nie rozumiem czemu to tu tak napisałeś , miesza ci sie coś !!

Wiesz krzysiu, takie teksty sprawiają że tracisz jakikolwiek szacunek. Obrażasz innych (tu jasianazywając go gówniarzem-porównanie do gówna), ciągle wmawiasz innym że są nie dojrzali, panoszysz się jakbyś był nie wiadomo kim. Zapominasz o tym, że szacunek nie nalezy ci się za lata, ale za to jak zwracasz się do innych,jak jesteś kulturalny, nie wywyższasz się i masz jakąś mądrość. Sorry, ale wg mnie nie spelniasz żadnych z tych warunków dlatego nie darzę cię szacunkiem. Zrozum wreszcie że szacunek nie otrzymuje się ze względu na wiek, ale na to co się sobą reprezentuje.[/quote]

nigdzie ni pisałem dosłownie iz ktos tu jest nie dojrzały !!! Tylko na Wasze stwierdzenia iz Wy 18 latkowie czujecie sie dojrzali emocjonalnie mówie iz jestescie w błedzie Bo wasza dojrzałosć nie jest kompletna !! jest tam na jakims poziomie dopiero u jednych wieksza u innych mniejsza i kazdy z was powinien to zrozumieć ! Ale nie !! trzeba nazwac Krzysia "starym " (tu forma zwrucenia sie w ten sposób jest dla mnie obrazliwa ) a na mą riposte mówi sie iz to ja obrazam , pytam sie kogo obraziłem , chyba załoze topic ! ;)
Ale jak tu z kimś gadac jak ktos nawet nie próbuje zrozumiec ! :D
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 20 wrz 2004, 23:40

mam wrazenie Czarli iz poprzez kazeego kto ma zdanie inne od mojego

nie. popre kazdego kto ma takie samo zdanie jak ja. bledna interpretacja Krzysiu ;)
Cały czas pamietam jak mnie tak mówiono i miano rację , dlatego wiem iz mówiać tak teraz do Was też ja mam !

ojciec mnie bil wiec ja tez bede bil swoje dzieci. bo wtedy mi sie to nie podobalo ale teraz mi sie podoba. Czy tak Krzysiu??

zmagania Jasia z Krzysiem sa bardziej widowiskowe niz moje :P :P

co do ameryki - wiadomo ze rosci sobie prawa do bycia zandarmem swiata, nic dziwnego jezeli wydaja na wojsko wiecej niz cala europa razem wzieta. tylko ze np korea pln ma atomowke i co do tego nie ma watpliwosci. to chyba lepiej ich rozbroic bo przeciez kim dzong il jest nieobliczalny... (ale uwazam ze interwencja w iraku byla raczej bledem, co wiecej wiedzialem to w dniu w ktorym oni tam wkraczali)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 wrz 2004, 00:13

Aga, powiem tylko tyle ze muyslalem ze w obecnyum swiecie dosrtep do informacji nie srtnaowi zadnego problemu, ale jak widac na Twoim przypadku sa niechlubne wuyjatki. Inspekrtorzyu w Iraku byuli i nic nie znalezli. Po rtyum jak wuyjechali Irak zosrtal zaartakowanuy przez USA.

I jesrtes niedojrzala spolecznie, ale rto Ci minie. Mysl sama, a nie pochlaniaj ciemnorte jaka wali Bush w tv.

Ps: sorki za rto ze jesrt pelno nieportrzebnyuch lirterek w wyrazach ale moja wspaniala siora wylala na klawiarture wode i cosik szwankuje...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 wrz 2004, 00:15

Ps: sorki za rto ze jesrt pelno nieportrzebnyuch lirterek w wyrazach ale moja wspaniala siora wylala na klawiarture wode i cosik szwankuje...

nie martw sie ja keczup dzisiaj wylalem :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 wrz 2004, 07:51

No mnie klawiatura przez noc odparowala i juz jest si wiec moge sie bardziej rozpisac nad postem Agi.
Oooo, proszę, rozumiem że świetnie znasz wszystkich Amerykanów w Iraku! Rozumiem że piszesz do nas z Bagdadu i przy okazji jesteś wszechobecny. I to mają być argumenty?? Masz jakieś uprzedzenia i wymyślasz teorie, które nie maja żadnych podstaw.
Nic nie wymyslam. To co napisalem to opinia polskich zolniezy co byli razem z nimi w Iraku.
Wiesz, myślę że to wiedzą tylko Blair i Bush. Nie twierdzę że wojna w Iraku była tylko dla idei i podarowania ludziom wolności, ale na szczęście skutki jej są dobre.
Jak te skutki sa takie dobre to czemu podczas pokoju zginelo tam wiecej Amerykanow niz podczas wojny? BO tak naprawde wojna jeszcze trwa, a Amerykanie wcale tam nei sa mile widziani. Jak tak dobrze im zrobili to niech sie wyniosa.
Aha, wiesz ze za to co na wojne wydali bys cala Afryke wyzywila? A Husajna naprawde szlo zlikwidowac w inny sposob. Jak nie snajper to rakieta i by go nie bylo. No tak, ale wtedy by nie mieli ropy...
Chyba ze mi powiesz ze Husajn robił wiele dla Irakijczyków i był taki dobry, kochany i przecież żyło im się tam nienajgorzej...co z tego że tam wymordował z milion ludzi. Zresztą, to cię pewnie nie interesuje...bo to jest ich sprawa i ich kraj...
A myslisz ze Bush to im dobrze zrobi? Tylko powiedz czemu jakos 10 lat temu Husajna nie zlikwidowali... Poza tym oni nie dorosli do demokracji, musieliby do tego dochodzic stopniowo.
Chyba żartujesz. Mam wrażenie że piszesz cokolwiek byleby tylko pisać... To chyba źle że nam nikt nie pomógl za czasów komunistycznych! Gdyby Ameryka się wtedy ruszyła, mniej ludzi by zginęło, a przy okazji nie bylibyśmy tak zacofani gospodarczo.
Moze gdybysmy mieli rope to by sie USA ruszylo, ale zgineloby wtedy naprawde wiecej ludzi. ZSRR to nie Irak, z nim nie da sie wygrac i USA to dobrze wie. Bo tak naprawde to Rosje tylko Polakom udalo sie podbic :D I Napoleon i Hitler zjedli na niej swoje zeby i USA tez zje.
A jezeli juz miec pretensje to do krajow alianckich o to ze nas zostawily Rosji.
Powód wojny w Iraku może i był zły, ale jej skutek był bardzo dobry. A jak ty byś walczył z takim Saddamem? Może z tygrysem u boku, którego wczesniej upolowałeś...
Jakbym go upolowal to jakbym nim walczyl? Zastanow sie czasem. A sarkazm jest naprawde niskiej klasy. Saddama daloby sie zabic w inny, cichszy sposob. Tak samo jak jego cala rodzinke. I nie kosztowaloby to kilkudziesieciu miliardow dolarow, a moze milion. No tylko jak jzu pisalem nie byloby ropy, nie byloby jak sie pokazac swiatu ze oni sa tacy super herosi itd.
Wiesz, nie wiem jakie ty gazety czytasz, bo z tego co wiem ( a czytałam różne obiektywne źródła) to wojna wybuchła wraz z terminem przed którym Irak miał wpuścić inspektorów.
To nie z gazet kochana, to z telewizji wiem, bo trabili o tym przez pare tygodni na okraglo! Inspektorzy BYLI w Iraku i NIC nie znalezli bo tam NIC nie ma. Poza ropa oczywiscie. Taksamo Irak nie mial nic wspolnego z terroryzmem i Al-Qaida.
Nikt nie był pewien czy jest tam bomba czy nie, ale skoro wcześniej zagazował Sadam Kurdów to chyba było duże prawdopodobieństwo że coś tam ma?
Czy Ty wiesz kiedy on ich zagazowal? Dawno temu. Ale cosik USA ma slabe informacje bo zareagowali na to po kilku latach... A ja bylem pewny ze nie ma broni masowego razenia i faktycnzie nie mial. Ot co.
I nie widzezwiazku miedzy zagazowaniem Kurdow a bronia masowego razenia.
Zwłaszcza jak nie chciał wpuścić inspektorów.
A Ty bys wpuscila? Do swojego kraju? Jasne, niech se chodza i szperaja na kazde zyczenie zachodu! No zastanow sie. Ale w efekcie koncowym i tak ich wpuscil, a oni nic nie znalezli.
Zresztą, z jakiego źródła Maverick ty korzystasz? Bo sorry, ale mieszasz podstawowe fakty.
Propagande nazywasz podstawowymi faktami? No to faktycznie moze mieszam te propagande bo to stek klamstw, a ja pisze prawde. I myslalem ze to ze on inspektorow wpuscil, ze oni nic nie znalezli to jest oczywiste, bo mowili o tym w wiadomosciach. A Ty z jakiego zrodla bierzesz wiadomosci? Moze czytasz jakies gazetki katolickie albo cos w rodzaju "God bless USA"?

HOWGH!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 wrz 2004, 07:58

charlie81 pisze:ojciec mnie bil wiec ja tez bede bil swoje dzieci. bo wtedy mi sie to nie podobalo ale teraz mi sie podoba. Czy tak Krzysiu??
)

przytaczajać taki przykład wziety z sufitu ! potwierdzasz tylko moją rację , czyli niepełną dojrzałosć emocjonalna !
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 wrz 2004, 09:12

krzys pisze:
charlie81 pisze:ojciec mnie bil wiec ja tez bede bil swoje dzieci. bo wtedy mi sie to nie podobalo ale teraz mi sie podoba. Czy tak Krzysiu??
)

przytaczajać taki przykład wziety z sufitu ! potwierdzasz tylko moją rację , czyli niepełną dojrzałosć emocjonalna !

jak to wziety z sufitu??? to jest idealny przyklad zeby wykazac absurdalnosc Twojego rozumowania np w tym miejscu:
taka jest prawda ! a ja ją bede uswiadamiać Wam niezłomnie ! Cały czas pamietam jak mnie tak mówiono i miano rację , dlatego wiem iz mówiać tak teraz do Was też ja mam !

starszy wie lepiej co jest lepsze dla mlodszego. a do tego przykladu o cioci sie jakos nie odniosles...
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 21 wrz 2004, 13:14

Mysl sama, a nie pochlaniaj ciemnorte jaka wali Bush w tv.
Cytat:
Nic nie wymyslam. To co napisalem to opinia polskich zolniezy co byli razem z nimi w Iraku.

Buahahaahahaaa! Ty to natomiast tak samodzielnie myślisz!!
Jak nie snajper to rakieta i by go nie bylo.

Hehehehe.... ty naprawde mówisz poważnie? Uważasz że należy zlikwidować przywódcę żeby padł cały system?
To nie z gazet kochana, to z telewizji wiem, bo trabili o tym przez pare tygodni na okraglo! Inspektorzy BYLI w Iraku i NIC nie znalezli bo tam NIC nie ma.

Słuchaj, śledzę wydarzenia na bieżąco i oczywiście słyszalam że nic nie znaleziono. Ale tego że inspektorów przed 20 marca wpuścili to absolutnie nie słyszałam, bo pretekstem do rozpoczęcia wojny było to że właśnie nikt ich nie chce wpuscić. Nie wierzę więc w to co mówisz, ale chętnie przeczytam to w jakimś wiarygodnym źródle, podaj mi prosze tylko link, pewnie w internecie jest tego masę skoro tak było o tym głośno było.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 wrz 2004, 14:39

Ale tego że inspektorów przed 20 marca wpuścili to absolutnie nie słyszałam, bo pretekstem do rozpoczęcia wojny było to że właśnie nikt ich nie chce wpuscić
Aga jestem calkowicie zalamany. Rece mi opadly i stracilem chec do zycia jak to przeczytalem. Moze chcesz zeby jeszcze Ci udowadniac ze 2 + 2 = 4 ??
To byl pretekst zanim on ich nie wpuscil (jeszcze przed nowym rokiem ich wpuscil o ile sien ie myle). Tylko ze oni nic nie znalezli, to wciskali ciemnote ze przez to ze ich nei chcial z poczatku wpuscic to zdazyl bron na pustyni poukrywac...
Aga Ty sie wczoraj obudzilas z kilkuletniego snu? Hej ludziska - uswiadomcie tej biednej dziewczynie ze on ich wpuscil! Zyjesz w swoim malym wyimagowanym swiecie i nic do jego srodka nie dopuszczasz, takie widze wytlumaczenie tego.
ale chętnie przeczytam to w jakimś wiarygodnym źródle, podaj mi prosze tylko link, pewnie w internecie jest tego masę skoro tak było o tym głośno było.
Alez prosze bardzo. Znalezienie tego zajelo mi mniej niz minute... : http://www.radio.com.pl/jedynka/news.asp?iID=2138 A USA zaatakowali pod pretekstem takim ze Saddam nie chcial sie calkowicie rozbroic, czemu sie zreszta nie dziwie, bo tylko idiota by wywalal cala bron.

I co? Lyso Ci? Tak? I bardzo dobrze, bo jak ja cos mowie to tak jest!

Ps: jakby Ci bylo malo to tu masz z onetu: kliknij tu by przeczytac ze nie mialas racji Jest tam jak na dloni, caly przebieg zdarzen!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 wrz 2004, 14:53

masz swieta racje Mav! tylko po co to:
bo jak ja cos mowie to tak jest!
??????????????
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 wrz 2004, 14:54

A czemu nie :) Czy nie mialem, racji?
:evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 21 wrz 2004, 16:34

CZęściowo miałeś, oto cytat z przytoczonej strony:
"W kolejnych raportach dla Rady Bezpieczeństwa szef inspektorów rozbrojeniowych ONZ Hans Blix mówił, że Bagdad poczynił pewien postęp w rozbrajaniu się, ale nie wyjaśnił kluczowych spraw dotyczących programów broni chemicznej i biologicznej.Na początku marca Wielka Brytania, USA i Hiszpania postawiły Saddamowi ultimatum, jeśli do 17 marca nie spełni wszystkich rozbrojeniowych nakazów ONZ musi liczyć się z inwazją.."
Co do inspektorów to przyznaje rację, nie wiem jak mogłam tego nie słyszeć. Ale głównie w tej dyskusji chodziło o pretekst wojny a na niego składało się w dużej mierze kwestia broni biol. i chem.Oprócz rozbrojenia chodziło także o wyjaśnienie spraw dotyczących broni masowego rażenia. Bagdad ich nie wyjaśnił i to był jeden z powodów rozpoczęcia wojny.
I co? Lyso Ci? Tak? I bardzo dobrze, bo jak ja cos mowie to tak jest!

Hehehee.....przynajmniej masz rację co do tego ze jesteś niedojrzały emocjonalnie.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 wrz 2004, 20:31

Hehehee.....przynajmniej masz rację co do tego ze jesteś niedojrzały emocjonalnie.
No to sie dowartosciowalas ;)
A co do pretekstu - inspektorzy byli i nicn ie znalezli, a mogli przeciez wchodzic wszedzie gdzie dusza pragnela. Wiec wg mnie nie moglo byc zadnej broni. USA Saddamowi ja sprzedala 10 lat wczesniej i liczyli ze jeszcze gdzies jest...
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 22 wrz 2004, 16:22

Kłócić się na temat tego czy słuszne czy nie słuszny był atak na Irak nie ma sensu bo teraz to i tak za późno. Ale i Aga częściowo nie ma racji i Maverick.

Myślę, że atak na Irak był cześciowym błędem (ale nie przecze idei samego ataku) bo tak naprawde przez to świat nie stał się bezpieczniejszy przez to. Stany za bardzo pośpieszyły się z Irakiem i ogromnie pomyliły się w kwestii tego co będzie po wojnie. Wydaje mi się, ze Bush nie docenił Iraku i przecenił swoje możliwości. Za bardzo zaufał osobą którym nie powinien i zachowywał się arogancko.

Natomiast Mav nie możesz twierdzić, że ta wojna była dla ropy skoro Stany dobrze wiedziały iż Irak jeszcze przez długi czas nie będzie wydobywał ropy tyle aby móc mieć coś do powiedzienia w tej kwestii. Poza tym myślisz jak lewicowy anarchista. Cieszysz się z tego, że giną ludzie. A to jak dla mnie jest samo w sobie złe.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 22 wrz 2004, 16:46

Poza tym myślisz jak lewicowy anarchista.

tez zwrocilem na to uwage :P
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 wrz 2004, 09:58

Trinity, ja po prostu sie z nimi jednocze w myslach :) Jakby Ci tu weszli jacys Arabowie by nawracac to tez bys sie cieszyla ze dzisiejszej nocy utlukli np 10...
Ja sie po prostu solidaryzuje z Irakijczykami.
Aha i jedno spostrzezenie - dlaczego USA nadal tam jest? Bo ustawili sobie rzad pod siebie. Taki ktory bedize im zada lizal dosc dlugo m.in. przez niskie ceny ropy dajmy na to przez kilkanascie(kilkadziesiat?) lat. A jakby teraz wyszli to partyzantka (nie terrorysci a partyzantka) by ten rzad zakatrupila...

Powody do wojny byly 2:
1. ropa
2. pokazanie jacy to my cacy jestesmy (lalem z tego jak debile zestrzelili wlasny smiglowiec lub samolot, nie pamietam co to bylo)

Przykro mi ale nie jestem neutralny w kwestii Iraku. Jestem obiema lapami za Irakijczykami i przeciw USA.
A poza tym oni sami tam chcieli jechac, nikt ich nie pchal na sile. A juz najbardziej lalem jak odbijali te nastolatke z niewoli jak jeszcze wojna byla. Szczerze to jakby ja zabili to by po mnie splynelo. Tak samo jak nie obchodzi mnie to ze porywaja i zabijaja ludzi po to by wojska sie wycofaly. Zrozumcie, ze ja wychdoze z zalozenia ze tam jest taka sytuacja a nie inna i jak ktos tam jedzie to liczy sie z tym ze moze zginac.

Myślę, że atak na Irak był cześciowym błędem (ale nie przecze idei samego ataku) bo tak naprawde przez to świat nie stał się bezpieczniejszy przez to.
No to jest oczywiste ze nie jest przez to bezpieczniejszy. Zreszta USA na tym nie zalezalo.

I zwroccie uwage ze co taki Irakijczyk sobie mysli. Wlazi mu jakies obce wojsko (z zupelnie innej kultury, religii) i sie panoszy. To jest agresja ze stronu\y USA. A saddama szlo wykonczyc mniejszymi kosztami tylko wystarczylo chciec. Nie wiem czy by przez to upadla u nich dyktatura ale mozna bylo sprobowac.

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”