Co sądzicie o ANALU ???

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 17 lis 2006, 07:41

Wujo Macias pisze:Ale jakos tak pod koniec stwierdzil "w dupie mam ;) "koncze w pochwie!".

Kamikadze :D Jednak raczej nie chodziło mi o skrajności.
W sumie, to każdy piszący w tym topiku ma rację, ale jak dla mnie, to Złotooka ma tej racji więcej. Można dbać o higienę i znać partnera od lat, ale i tak pomimo to ani penis ani odbyt nie są dla siebie naturalnym środowiskiem, więc zawsze będziemy mieli tu do czynienia z obcymi bakteriami.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 17 lis 2006, 12:13

złotooka kotka pisze:Candy Killer, myslisz, ze infekcje drog moczowych powoduja kontakt tylko z tym co jest w drogach moczowych? <hahaha>
Bardzo czeste zakazenie jest wlasnie przez kontakt z odbytem. Nie slyszlas np. jak wazny jest kierunek podmywania u kobiet. Jak myslisz czemu?

heh no to ladnie obeszlas pytanie:) o konkrety mi chodzilo a nie odpowiedz pytaniem na pytanie.
nie musisz mi tlumaczyc co gdzie sie dzieje i po co bo studiuje medycyne akurat wiec wiem co jest do czego i po co :]klocic sie nie bede bo swoje racje masz.
jak to mona napisala...ze to penis jest bardziej narazony na infekcje niz odbyt.odbyt narazony jest na mechaniczne uszkodzenia..penis na infekcje..prosta prawa...czy ktos uzywa gumek czy nie...jego osobista sprawa..ja tego z gumka nie widze a i osobiscie nie slyszalam zeby ktos sie czyms zarazil od stalego partnera.
Chyba wiekszosc ludzi wie ze po "tylnych drzwiach " trza sie umyc i do przednich na brudasa sie nie wchodzi..bo wtedy to sie infekcje moga porobic dopiero :]
Awatar użytkownika
user87
Bywalec
Bywalec
Postautor: user87 » 17 lis 2006, 13:06

Popieram "złotooka kotka" <brawo> Powinno się u używać gumek dla swojego i partnera bezpieczeństwa, jeśli komus przeszkadza gumka i nie może odnieść takiej satysfakcji jak bez niej to już sprawa tych pratnerów, ale na logikę lepiej używać gumki <aniolek> Popieram "złotooka kotka", bardzo mądrze piszesz tak przy okazji :> Pozdrowionka <przytul>
Nauka, Kosmos, Komputery, Ewolucja, Delfiny, Grafika
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 17 lis 2006, 13:25

w seksie trzeba zuc sie bezpiecznie. skoro Kotce i jej Męzowi tak odpowiada, skoro ona czuje sie z tym bezpieczniej to dobrze.
anusia83
Początkujący
Początkujący
Postautor: anusia83 » 19 lis 2006, 17:34

wlasnie....

co do seksu analnego
to mam mieszane uczucie
chcialabym spróbować
i wiem, ze kiedyś spróbuje

ale...narzie jakos tak...hmmm nie wiem dlaczego wstrzymuje sie z ta decyzja...chociaz mojego narzeczonego to kreci i choc sam tez nigdy nie probowal chcialby teraz powiedzmy stracic dziewictwo i w tej kwestii....
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Awatar użytkownika
GNRose
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: GNRose » 20 lis 2006, 18:49

złotooka kotka ma moim zdaniem sporo racji jesli chodzi o ryzyko infekcji, ale... anal w gumce porazkowy jest, i to nie ze wzgledu na doznania, tylko "problemy techniczne", ze tak to nazwe, a wiec wieksze tarcie (bardzo spora szansa uszkodzenia gumki lub podraznienia pupki).

A w ogole, to osobiscie po czasie stwierdzam, ze jednak "tradycyjna" dziurka lepsza- mniej z nia problemow, latwiejsza w uzyciu itd. ;) Caly urok anala polega na... jego uroku: ze inaczej, ze kazdy sprobowac powinien, ze to niedawno tabu bylo, a teraz trendy wrecz... To tak, jak z zakazanym owocem- kusi nie dlatego, ze dobry, a ze zakazany :] Slowem- z czasem sie przejada :/
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 20 lis 2006, 19:12

wczoraj, podczas wspolnej kapieli w wielkiej wannie wypelnionej po brzegi goraca woda z pachnącą pianką, stwierdziliśmy, że seks analny moze być calkowicie bezbolesny i baaaardzo przyjemny :)
Awatar użytkownika
zet
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zet » 22 lis 2006, 08:23

a jak mamy tylko prysznic?? :D

a co do ryzyka, to przypadkiem nie jest jak z opryszczka?
znajoma miala mala na wardze (u gory <diabel> ) i chciala przeczytac czym posmarowac, jak weszla na internet to sie przerazila bo niewiele zycia juz jej zostalo :D
Awatar użytkownika
becooper
Początkujący
Początkujący
Postautor: becooper » 23 lis 2006, 15:45

Ogólnie rzecz biorąc anal ma tylu zwolenników co i przeciwników. Aby faktycznie można było się wypowiedzieć na ten temat wystarczy spróbować. Mojej Kobiecie i mi bardzo się to podoba. Może przez to, że nie zaczynaliśmy od razu og grubej rury, tylko najpierw były zabawy paluszkami, języczkiem i dopiero pootem, naszła nas chęć na pełny stosunek analny. Bardzo miło go wspominamy i z pewnością nie zaprzestaniemy takich pieszczot. Najważniejsza jest jednak higiena. Bez przeczyszczających herbatek, bądź czasami delikatnej lewatywy nie byłoby o tym mowy...
http://osl.blox.pl/ - our sexual life, chyba mówi samo za siebie;)
Małgorzata
Bywalec
Bywalec
Postautor: Małgorzata » 23 lis 2006, 17:19

Tylko pogratulowac!pomimo mlodego wieku obydwoje macie bardzo otwarte i fajne podejscie do sexu.Zazdroszzcze.Szczegolnie wtedy (wiek)brakowalo mi wiele do takiego dojrzalego podejscia.Jesli chodzi o anal to indywidualne .Jak ktos lubi i sprawia przyjemnosc to swietnie.Mnie na ta chwile nie ciagnie do takiego eksperymentu.I przy okazji:bardzo fajny blog.:)
Małgo

"QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT" :
To co trzyma mnie przy życiu,jednoczesnie mnie zabija.
Awatar użytkownika
becooper
Początkujący
Początkujący
Postautor: becooper » 23 lis 2006, 21:15

W naszym wypadku seks traktujemy jako wypełnienie związku. Dość późno zaczęliśmy, ale teraz każdy element sprawia nam wiele frajdy. Apropo seksu analnego to eni planowaliśmy tego, Samo jakoś wyszło:) Za bloga dziekuje, mam nadzieje, że ktośgo będzie czytał i będzie dawał nam motywację do pisania;)
Awatar użytkownika
GNRose
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: GNRose » 23 lis 2006, 22:22

becooper pisze:Bez przeczyszczających herbatek, bądź czasami delikatnej lewatywy nie byłoby o tym mowy...

Osobiscie jakos nie widze tego- wielu ludzi narzeka, ze nastroj im opada, jak trzeba przerwac, zeby gumke zalozyc, a co dopiero mowic o wypiciu herbatki, poczekaniu, az zadziala i zabraniu sie wtedy do roboty? <boje_sie> To zabija cala spontanicznosc :/
becooper pisze:Samo jakoś wyszło:)

Tez sie kiedys pomylilem <aniolek> ;)
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
Małgorzata
Bywalec
Bywalec
Postautor: Małgorzata » 23 lis 2006, 23:38

becooper pisze:W naszym wypadku seks traktujemy jako wypełnienie związku. Dość późno zaczęliśmy, ale teraz każdy element sprawia nam wiele frajdy. Apropo seksu analnego to eni planowaliśmy tego, Samo jakoś wyszło:) Za bloga dziekuje, mam nadzieje, że ktośgo będzie czytał i będzie dawał nam motywację do pisania;)

Póżno??przeciez Ty masz 19 ,lat...:))
Blog ,pewnie bede czytac.
Małgo

"QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT" :

To co trzyma mnie przy życiu,jednoczesnie mnie zabija.
Awatar użytkownika
becooper
Początkujący
Początkujący
Postautor: becooper » 24 lis 2006, 08:32

Osobiscie jakos nie widze tego- wielu ludzi narzeka, ze nastroj im opada, jak trzeba przerwac, zeby gumke zalozyc, a co dopiero mowic o wypiciu herbatki, poczekaniu, az zadziala i zabraniu sie wtedy do roboty? To zabija cala spontanicznosc

bo to się robi odpowiednio wcześniej, a nie w trakcie:)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 24 lis 2006, 22:10

GNRose pisze:bo to się robi odpowiednio wcześniej, a nie w trakcie:)

bez sensu jakoś, takie planowanie. nie dla mnie.

becooper pisze:http://osl.blox.pl/

jakie kwieciste opisy <lol2> moja męskość wylała z siebie nektar - złożyłam się <hahaha>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lis 2006, 22:18

lollirot pisze:moja męskość wylała z siebie nektar

Nie nooo... bez jaj :D - dalej ludzie tak piszą? :|

Jakie herbatki, jakie przeczyszczenia <hahaha> - było słuchać na lekcji biologi!
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 lis 2006, 23:10

Jakie herbatki, jakie przeczyszczenia

też mnie to rozbiło :] Przygotowania, jak do ofensywy na Berlin <hahaha>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 26 lis 2006, 01:20

Mysiorek pisze: było słuchać na lekcji biologi!

Wlasnie. LUDZIE <wazne> <wazne> <wazne>
Kupa siedzi w kichach, nie w odbycie. Zakladajac, ze nie trzymales specjalnie na ta okazje bo wtedy moze zaczac uciekac... <pijak>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
becooper
Początkujący
Początkujący
Postautor: becooper » 27 lis 2006, 12:57

Sprawa Herbatek -> sytuacja przetestowana, więc nie bardzo wiem o co wam chodzi... :?

co do bloga, to też nei rozumiem. komuś się nie podoba to nie czyta i tyle. Nam pisanie jego sprawia frajde i umila czas. Co ciekawe po 3 dniu "działalności" bloga, mieliśmy dziennie ponad 20 wejść, więc komuś to też odpowiada.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 13:07

Sprawa Herbatek -> sytuacja przetestowana, więc nie bardzo wiem o co wam chodzi...

w zyciu nie piła bym czegos na przeczyszczenie po to by facetowi było przyjemnie podczas anala. Przeciez to głupota pic cos na przeczyszczenie przy dobrej, normalnej przemianie materii, to, ze herbatka nie na recepte nie znaczy, ze sobie ot tak mozna popijac
Awatar użytkownika
becooper
Początkujący
Początkujący
Postautor: becooper » 27 lis 2006, 13:09

hmm jesli ktoś pije taką raz dziennie, wieczorem to jest to zgodnie z zaleceniem na ulotce, poza tym nie ma wtedy mowy o "planowaniu", dlatego dziwie się o co chodzi. poza tym, lepsze to niż lewatywa chyba...
hyual
Początkujący
Początkujący
jak rozpocząć ANAL ? pomocy.

Postautor: hyual » 28 lis 2006, 16:42

więc ja i moja dziewczyna bardzo chcemy uprawiać sex analny, ale po 2 nieudanych próbach ( nawet krew ) proszę WAS o pomoc...

ci z Was którzy probowali wiedza jak trudno jest wejsc 1wszy raz, oliwka i inne smary raczej nie pomagają...

moze ktos ma jakis pomysł, pozycje, sposób itp

z gory dzieki za pomoc:)

edit: temat przeniesiony do starego topicu. <browar>
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 17:24 przez hyual, łącznie zmieniany 1 raz.
gol strzelony na wyjezdzie liczy sie podwójnie :)
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 28 lis 2006, 17:05

te a może jeszcze ze 2 tematy takie same załóż

oliwka??

a słyszałeś o lubrykantach, na bazie wody? oliwka to nietrafiony pomysł.
swoją drogą to o analu jest tyyyyyyyle wiec powinieneś coś znaleźć tam
1981

Re: jak rozpocząć ANAL ? pomocy.

Postautor: 1981 » 30 lis 2006, 14:12

hyual pisze:więc ja i moja dziewczyna bardzo chcemy uprawiać sex analny, ale po 2 nieudanych próbach ( nawet krew ) proszę WAS o pomoc...

ci z Was którzy probowali wiedza jak trudno jest wejsc 1wszy raz, oliwka i inne smary raczej nie pomagają...

moze ktos ma jakis pomysł, pozycje, sposób itp

Witam.Sądze,że to zależy najwięcej od partnerki.Jeżeli jest poddenerwowana to jest ciężko się"wepchać".Moja dziewczyna pierwszy raz uprawiała ten rodzaj sexu i wystarczyło dobrze poślinić i jakoś poszło.Co do odczucia to za pierwszym razem nie była zachwycona ale teraz sama prosi się o pieszczoty tej drugiej dziurki i sama kieruje w to miejsce mojego członka.Niektórzy piszą,że kupką można się umazać...hmmm mi to się nigdy nie zdażyło a żadnych herbatek a tym bardziej lewatywie nie ma mowy.Ludzie jak nie wiecie co i jak to nie piszcie bzdur bo"dobry koń to nawet w błocie pociągnie" do anala ma się jak piernik do wiatraka
Awatar użytkownika
user87
Bywalec
Bywalec
Postautor: user87 » 16 gru 2006, 07:21

Myślę, że raz sie żyje i trzeba spróbować wszystkiego raz a analnego kilka razy, aby rzewiście zobaczyć czy bedzie pasował parze, a może ona bedzie dla niego dobra i bedzie mu na to pozwalac, zeby mu przyjemnosc sprawic albo tez odwrotnie. Kwestia gustu :> Pozdrowionka
Nauka, Kosmos, Komputery, Ewolucja, Delfiny, Grafika
Awatar użytkownika
themadablues
Bywalec
Bywalec
Postautor: themadablues » 31 gru 2006, 00:23

Trzeba miec do siebie zaufanie i darzyc sie bezgraniczna miloscia. Kiedys nawet nie dopuszczalem do sie bie takiej mysli...Ale teraz coraz czesciej o tym rozmawiamy...I Ona twierdzi ze chce sprobowac bo bardzo mnie kocha a poza ty - lubi jak ja tam delikatnie pieszcze paluszkem...

Wszystko zalezy od zaangazowania w zwiazek...
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 31 gru 2006, 12:14

Sex analny w Grecji jest traktowany jako sposób antykoncepcji przed małżeństwem.
Podejscie do niego wynika raczej z mentalności społeczeństwa w jakim się żyje. U nas to temat tabu, a gdzie indziej normalna forma kontatku.
U nas wyniak to z przeświadczenia że jest to coś złego i zepsutego - rozsiewa to Kosciół Katolicki głównie. Z tego wynika przełamywanie sie do niego.
Logicznie patrząc usta też nie służą do całowania, a jako akceptowalna społecznie forma pieszczot - nie wzbudza żadnych negatywnych emocji.

ot co ;-)
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 gru 2006, 13:21

wajdelota pisze:U nas wyniak to z przeświadczenia że jest to coś złego i zepsutego - rozsiewa to Kosciół Katolicki głównie. Z tego wynika przełamywanie sie do niego.

nigdy nie uwazalam tego za cos zlego. Kidys nie miałam ochoty, nie czułam potrzeby. Znalazł sie taki który sprawił, że mialam ochote.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 01 sty 2007, 12:45

wajdelota pisze:U nas wyniak to z przeświadczenia że jest to coś złego i zepsutego - rozsiewa to Kosciół Katolicki głównie.
:] Taaaa... ksiądz na kazaniu mówi do wiernych: dziatwo moja droga, pamiętajcie seks analny jest zły!

Nie wiem gdzie Ty słyszałeś aby Kościół coś takiego mówił :/ Sami sobie taką etykietkę stworzyliśmy....
A przez co? Po pierwsze przez niewiedzę (ukłon w stronę tych, którzy boją się o to aby swojego członka nie pobrudzić), a drugie to przez to, że większość z nas jednak nie jest do konca ze swoim ciałem zaprzyjaźniona (tu ukłon w stronę tych, którzy tak brzydzą się swoim partnerek, że przed zabawą fundują im lewatywe).
Odbyt oczywiście nie został stworzony do tego aby wzbudzać westchnienia kochanków... ;-) Ale nie demonizujmy....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 01 sty 2007, 21:04

becooper pisze:hmm jesli ktoś pije taką raz dziennie, wieczorem to jest to zgodnie z zaleceniem na ulotce, poza tym nie ma wtedy mowy o "planowaniu", dlatego dziwie się o co chodzi. poza tym, lepsze to niż lewatywa chyba...

pomijajacx fakt ze organizm uzaleznia sie od tych herbatek i powoli zanika naturalny ruch robaczkowy jelit to spoooko pijcie herbatki nadal:] hehe nie lepiej wzbogacic diete w blonnik? skoncza sie problemy z wyproznianiem bo herbatki to nic dobrego!

a co do stosunkow analnych...jak partner nie zadba o to by sie partnerka rozluznila to za wiele z tego nie wyjdzie. tez kiedys krzywo na to patrzylam i jak tylko poczulam cos w okolicach obdytu to sie spinalam i koniec zabawy:) ale nadszedl dzien kiedy sie nie spielam i jakos nie zaluje;)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”