male pytanko;)
Moderator: modTeam
Sarah, no wiec tak: ja jestem b.zadowolona, pachy mam gładziutkie po 3 zabiegach jak pupa niemowlaka. Włosy na danym miejscu musza być koniecznie czarne, co zresztą stwierdzi dermatolog. Wymagana ilość zabiegów 3-5, ale w 90% wystarczą 3. Ja płaciłam za 3 zabiegi ok.930 zł, ale w sumie jak obliczyłam to ta suma się zwróci tak po 20 latach. A spokój na całe życie.
- taka_jedna
- Maniak
Maverick pisze: Zreszta na twarzy tez sie czasem gole na sucho (ale machem a nie ta jednorazowka) i jakos zyje
Co prawda mam czerwona twarz przez godzine ale znika
hm...mój kochany goli się tylko elektryczną (na twarzy)...jak byliśmy pod namiotami i musiał używać jednorazówek (+ zamiast pianki mój żel do kąpieli) to wyglądał biedactwo jakby przez kolczaste zarośla się przedzierał

A ja się jakoś też maszynkami zawsze TAM zacinam, nie boli ale w kilku miejscach pojawia się krew. Choćbym nie wiem jak długo i jak delikatnie to robiła
Kobiety mówią, że wosk to najbardziej bolesna metoda, czy tak? I czy jest specjalny krem do miejsc intymnych?
Owszem ,woskowanie trochę boli, ale np. ja nie cierpię bardziej przy bikini niż chociażby nogach. Można się przyzwyczaić (jesli robi się to regularnie), a jeśli nie - mozna wsadzić ręcznik w zęby i przeboleć jakoś

Jest krem (nie wiem czy to nie będzie reklama jak podam?) Veet "Duo Bikini" Wystarczy nałożyć w odpowiednie miesjca na jakieś 8min i zmyć. W zestawie jest specjalny krem nawilżający do zastosowania po. Stosuję od 2 lat i nie miałam z nim problemu. Aha, kosztuje chyba pomiedzy 25 a 35zł (nie pamiętam teraz) - ale na długo starcza...
jak często trzeba powtarzać zabieg kremowania
Hmm, cięzko mi stwierdzić, bo używam nie tylko kremu... Włoski odrastają raczej tak jak przy zwykłym goleniu (tyle że kremem przynajmniej się nie podraznia skóry - chyba że ktoś ma uczulenie), gdyż nie usuwane są cebulki.
Samemu trzeba sprawdzić... Aha, plusem kremu jest bardzo gładka i miła skóra (tj. nna początku, zanim zacznie odrastać)
Włoski odrastają raczej tak jak przy zwykłym goleniu (tyle że kremem przynajmniej się nie podraznia skóry - chyba że ktoś ma uczulenie), gdyż nie usuwane są cebulki.
chyba mylisz golenie z depilacja bo przy goleniu tez nie sa absolutnie wyrywane cebulki. Ale rzeczywiscie po kremie odrastaja mniej wiecej tak jak po goleniu zwykla maszynka. Ja uzywam caly czas maszynki, kremu jeszcze do bikini nie probowalam, ale rzeczywiscie tak jak pisze natasza jak kupiłam do nóg to po pierwszym uzyciu wyrzuciłam - do niczego, wiec jestem do niego zrazona.
Na plazy mnie nie razi jak facetowi wystaja wlosy spod slipek ale przyznam ze jak moj chlopak ogolil sobie ostatnio same jadra to bylo to po prostu boskie. Az odrazu zachcialo sie bardziej pieszczot oralnych bo te wloski nie wchodza do buzi. Gdyby ogolił sie tam caly to tym bardziej bym nie narzekała bo wygladaloby to lepiej na plazy i w ogóle ale jezeli on na to nie ma ochoty to zadowole sie tez takim skrawkiem jaki mamDziewczyny, a czy też was razi jak facetowi np. na plaży wystają włosy poza slipki (a przyznacie same, że to dość częsty widok)?
nie no ten az do pepka nie przeszkadza ale np wloy przy podstawie penisa czy te ktore znajduja sie obok jader i w zaglebieniu tam gdzie krocze przechodzi w noge czyli to co wystaje spod slipek przeszkadza troszke. Zwlaszcza ze ta okolice moj skarb ma potwornie wrazliwa na pieszczoty. podejrzewam ze gdyby ogolil to bylyby dla niego jeszcze przyjemniejsze. Mowiac "ogolil sie tam caly" mialam na mysli wlasnie moszne, okolice wokol niej i pry podstawie penisa. to co wchodzi juz az na brzuszek nie przeszkadza
chyba mylisz golenie z depilacja bo przy goleniu tez nie sa absolutnie wyrywane cebulki
Rozróżniam te dwie sprawy, dlatego napisałam, że po kremie odrasta jak po goleniu (w domysle: szybciej niż po depilacji)
Sophie, ten Veet Duo Bikini naprawde jest dobry?
A co do tego kremu, nie miałam z nim nigdy żadnych problemów - w przeciwieństwie do pianki Veeta do nóg, bo po niej miałam kiedyś całe nogi w plamach
Laserowa depilacja jest na cale zycie? Ja slyszalem ze to na pol roku starcza
1000zl to wiele... eee szkoda mi kasy
Poza tym moze kiedys stwierdze ze bede chcial zapuscic brode i wasy a jak to na cale zycie to nie bede mogl
I nie licz ze zwroci sie po 20 latach
Nie zwroci sie nigdy
Bo wez pod uwage ze gdybys ten 1000zl zainwestowala to... Ale tu przeciez chodzi o wlasna satysfakcje i wygode a nie o ekonomie
Pozdrawiam
Ps: Co do maszynek elektrycznych... dla mnie to najwiekszy szajs jaki moze byc
Nie dosc ze tez podraznia skore, to jeszcze nie goli dokladnie, zawsze krociotkie wloski zostana (bo te ostrza przeciez az tak do skory nie dolegaja (jednak na tyle by ja podraznic). Takie sa przynajmniej moje odczucia
I nic nie ogoli tak dokladnie jak normalna zyletka lub 3 naraz 
1000zl to wiele... eee szkoda mi kasy
I nie licz ze zwroci sie po 20 latach

Pozdrawiam
Ps: Co do maszynek elektrycznych... dla mnie to najwiekszy szajs jaki moze byc
- Zielonowłosa
- Entuzjasta
Nie ma nic obleśniejszego od wydepilowanego faceta (no może maksymalnie porośnięta kobieta) ! W tym tkwi prawie cała męskość! NIe mówię, że facet ma wyglądać , jak szympans, ale skoro owłosienie jest "w normie", to po co je usówać?
Nie ma jak ładnie porośnięty i wyrzeźbiony męski brzuszek....!
Panowi, nie róbcie sobie takiej krzywdy, żyjcie w zgodzie z naturą!
Odnośnie pań, to inna kwestia... Taki już nas los- trzeba walczyć z porastaniem...
Nie ma jak ładnie porośnięty i wyrzeźbiony męski brzuszek....!
Odnośnie pań, to inna kwestia... Taki już nas los- trzeba walczyć z porastaniem...
Zielonowłosa pisze:Nie ma nic obleśniejszego od wydepilowanego faceta (no może maksymalnie porośnięta kobieta) ! W tym tkwi prawie cała męskość! NIe mówię, że facet ma wyglądać , jak szympans, ale skoro owłosienie jest "w normie", to po co je usówać?
Nie ma jak ładnie porośnięty i wyrzeźbiony męski brzuszek....!Panowi, nie róbcie sobie takiej krzywdy, żyjcie w zgodzie z naturą!
Smiem twierdzic, iz wyrazasz tu tylko swe zdanie ! a propos ,, Pań
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
sarah pisze:wloy przy podstawie penisa czy te ktore znajduja sie obok jader i w zaglebieniu tam gdzie krocze przechodzi w noge czyli to co wystaje spod slipek przeszkadza troszke. Zwlaszcza ze ta okolice moj skarb ma potwornie wrazliwa na pieszczoty. podejrzewam ze gdyby ogolil to bylyby dla niego jeszcze przyjemniejsze.
lepsze od golenia "tych miejsc"są kremy depilacyjne,przynajmniej tak szybko włoski nie odrastają
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Owidiusz
nie licz ze zwroci sie po 20 latach Nie zwroci sie nigdy Bo wez pod uwage ze gdybys ten 1000zl zainwestowala to... Ale tu przeciez chodzi o wlasna satysfakcje i wygode a nie o ekonomie
Pozdrawiam
Maverick, mam zrobioną depilację laserową pach i wierz mi: nic mi nie odrasta po pół roku. Taka depilacja jest na całe życie.
- Sir Charles
- Weteran