Czy to dziwne?
Moderator: modTeam
Czy to dziwne?
Mam pytanie zanim zaczełam współżyć z moim chłopakiem miesiączki miałam regularne i długie niestety po każdym zbliżeniu moja miesiączka przesuwa się okuło 10 dni czy to jest normalne?? czy powinnam udać się do ginekologa
- ksiezycowka
- Weteran
- Bywalec
Nie wiem w jakim jesteś wieku ale w przypadku mojej dziewczyny pomogła kuracja hormonalna - wiem strasznie brzmi ale okazało się że brakowało jakiegoś hormonu w jej organizmie. Okres potrafił się ciągnąć czasem nawet po 45 dni. Teraz co prawda dalej nie jest bardzo regularny ale nie przekracza 32-35 dni.
Pamiętam, że moja dziewczyna szła na specjalne badania u ginekologa. Nie chcę straszyć ale pani ginekolog powiedziała że taki stan zagrażał płodności i mógł na dłuższą metę zagrażać możliwości posiadania dziecka...
Z drugiej strony współzycie i stres przed ciążą także mogą przedłużyć wystąpienie okresu
Pamiętam, że moja dziewczyna szła na specjalne badania u ginekologa. Nie chcę straszyć ale pani ginekolog powiedziała że taki stan zagrażał płodności i mógł na dłuższą metę zagrażać możliwości posiadania dziecka...
Z drugiej strony współzycie i stres przed ciążą także mogą przedłużyć wystąpienie okresu
- ksiezycowka
- Weteran
Wydaje mi sie ze to tez zalezy od Twojego wieku bo młode dziewczyny jeszcze nie maja ustablizowanego cyklu i wiele czynników potrafi w róznym stopniu opóźnić lub przyspieszyc okres. Ale też lepiej zapytac o to gina
"Jeśli kobieta mówi o swej przeszłości - to jest spowiedź. Gdy mężczyzna - to są wspomnienia z wojska lub zwykła bujda. "
moon pisze:Chyba cykl bo jakby okres to by sie przeca wykrwawila <boje_sie>yale pisze:Okres potrafił się ciągnąć czasem nawet po 45 dni. Teraz co prawda dalej nie jest bardzo regularny ale nie przekracza 32-35 dni.
Tak oczywiście chodzi o cykl, przepraszam za literówkę. Chciałbym ponadto zaznaczyć że odróżniam oba pojęcia...
-
- Bywalec