Zrobic to z osba z ktora naprawde sie chce a nie inna z braku laku. No i byc na to psychicznie gotowym. Wtedy czlowiek sie nie boi. i nie zastanawia nad wygladam swojego sprzetu.Piernik pisze:Macie jakieś sposoby jak pokonać strach przed 1szym arzem ?
Pierwszy raz
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Moja recepta to zrobic to z osoba ktora sie kocha ...jezeli w Twoim wypadku tak jest to proponuje najpierw zapoznac sie ze swoimi cialami (od pasa w dól) a pozniej stworzyc odpowiednia atmosfere (winko. swieczki , muzyczka itp).
Najwazniejsze to rozmawiac rozmawiac rozmawiac i wszystko bedzie dobrze.....
Najwazniejsze to rozmawiac rozmawiac rozmawiac i wszystko bedzie dobrze.....
.... ktora sie KOCHA...ale nawet bycie gotowym psychicznie nie powstrzyma stresu jesli chce sie wypasc przed kochana dziewczyna dobrze.moon pisze:Zrobic to z osba z ktora naprawde sie chce a nie inna z braku laku. No i byc na to psychicznie gotowym. Wtedy czlowiek sie nie boi. i nie zastanawia nad wygladam swojego sprzetu.
doslownienorew pisze:Moja recepta to zrobic to z osoba ktora sie kocha ...
racjanorew pisze:proponuje najpierw zapoznac sie ze swoimi cialami
wg mnie nie..budzi to atmosfere przy pierwszym razie zbyt stresujaca...norew pisze:a pozniej stworzyc odpowiednia atmosfere (winko. swieczki , muzyczka itp).
norew pisze:Najwazniejsze to rozmawiac rozmawiac rozmawiac i wszystko bedzie dobrze.....
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
ja polecam na poczatek jakas kapiel z piana prz siwcach z mila muzyka, duzo spokoju, nie spieszcie sie, duzo rozmawiajcie...
.... ale jak wszyscy wiedza i tak tego strachu sie nie da opanowac a jedynie troszke zredukowac bardziej bdziesz sie martwil tym zeby ci wacek nie zemdlal albo za szybko nie wystrzelil, ogolem caly mistycyzm i patos tej chwili to zwykla farsa zadko kiedy sie zdarza ze pierwszy raz sie udaje i tak sie radze do tego nastawic, moge cie jedynie zapewnic ze nawet jesli nie opanujesz stresu, jezli to nie bedzie seks twojego zycia (za pewne nie bedzie) to jesli jestes tego pewien i robisz to z odpowiednia osoba to bedziecie to bardzo milo wspominac i smiechu bedize co nie miara. ja do tej pory slysze docinki "sekundowe naliczanie(akurat wchodzilo na polski ryek), albo speedboy
albo yyyyy kochanie moze lepiej wezmiemy kapiel
no zawsze sie mozna tak zchlac zeby nic nie pamietac wtedy strachu nie bedzie <browar>
.... ale jak wszyscy wiedza i tak tego strachu sie nie da opanowac a jedynie troszke zredukowac bardziej bdziesz sie martwil tym zeby ci wacek nie zemdlal albo za szybko nie wystrzelil, ogolem caly mistycyzm i patos tej chwili to zwykla farsa zadko kiedy sie zdarza ze pierwszy raz sie udaje i tak sie radze do tego nastawic, moge cie jedynie zapewnic ze nawet jesli nie opanujesz stresu, jezli to nie bedzie seks twojego zycia (za pewne nie bedzie) to jesli jestes tego pewien i robisz to z odpowiednia osoba to bedziecie to bardzo milo wspominac i smiechu bedize co nie miara. ja do tej pory slysze docinki "sekundowe naliczanie(akurat wchodzilo na polski ryek), albo speedboy
albo yyyyy kochanie moze lepiej wezmiemy kapiel
no zawsze sie mozna tak zchlac zeby nic nie pamietac wtedy strachu nie bedzie <browar>
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
- ksiezycowka
- Weteran
a przeczytalas reszta mojego postu? no na pewno pomoze mu sie troszke zrelaksowac, z reszta ja chyba tez przochodzilem takie ceremonialy, fakt faktem kapiel byla juz "po" ale co tam ;pmoon pisze:Bosh a dla niej to pierwsazy raz? Bo ja bym takiego nie chciała mówiąc szczerze. przesłodzone
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
- ksiezycowka
- Weteran
ale lepiej sie czujesz gdy wiesz ze pierwszy raz z taka osoba.moon pisze:To niekoniecznie ;P
jak juz mowilem...w prostocie piekno tkwimoon pisze:Sepik napisał/a:
jakas kapiel z piana prz siwcach z mila muzyka, duzo spokoju, nie spieszcie sie, duzo rozmawiajcie...
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
- ksiezycowka
- Weteran
to juz jak mysla ze kochaja to raczej chodzi im o pozadanie...ja mowilem na swoim przykladzie..wiem ze kocham ja ogromnie.Znow niekoniecznie. Nieliczni ludzie robioa to po raz pierwszy z osobami ktore kochaja. Wiekszosc z osobami, ktore mysla ze kochaja.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
chyba najważniejsze jet to żebyscie się obydwoje kochali i byli pewni swojego uczucia do siebie.Wiesz mi że zarówno dla dziewczyny jak i dla chłopaka pierwszy raz jest niestamowitym przezyciem....
Powodzenia zyczę <browar>
Powodzenia zyczę <browar>
...A strange kind of magic
Running through my brain
Feels I'm in heaven
Or going insane ...
Running through my brain
Feels I'm in heaven
Or going insane ...
- ksiezycowka
- Weteran
En Vouge pisze:Wiesz jak to cholernie boli???
rany to co bedzie jak bedziesz rodzic , bedziesz tą jedna dracych sie bez opamietania na porodówce , a które mialem okazje słyszec jak zona rodziła ? daj sobie zrobic cesarkę
i zebym dobrze został odebrany to dobra rada dla nieznoszacych bólu Pan <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Tak sobie czytam... Już nie jestem dziewicą. Czy bałam się bólu. Nooo... ale nie spodziewałam się że będzie aż taki:/ Pierwszy drugi trzeci raz... masakra:/ Klasyczna?? Doprowadza mnie do łez:(
Na razie mam dość. Tymbardziej, że bez tabletek to jeszcze większy stres...
No niby jak bedzie wpadka to pokochamy i wychowamy ale... nieeeee...
ehhh...
Pozdrowionka
Na razie mam dość. Tymbardziej, że bez tabletek to jeszcze większy stres...
No niby jak bedzie wpadka to pokochamy i wychowamy ale... nieeeee...
ehhh...
Pozdrowionka
... tylko dlaczego tak bardzo się boję?? ...
Hatszepsut pisze:Chciałabym Wam powiedzieć, żebyście nie bali się pierwszego razu.
Po przeczytaniu niektorych wypowiedzi (takze twojej Hatszepsut) strach jest minimalny, ale obawa jeszcze zostala bo jednak bol jest nieodzowny i na pewno bedzie towazyszyl podczas pierwszego razu, szczegolnie jesli chodzi o kobiete, ale mysle, ze ten pierwszy raz mnie i mojej Niuni nie odstraszy i bedziemy to pamietali do konca zycia jako piekne uczucie. <onajego>
Mam jeszcze pytanie, czy podczas "drugiego razu" bol jest praktycznie znikomy czy po prostu troche mniejszy niz podczas "pierwszego razu" Glownie chodzi mi o bol dotyczacy kobiety.
"Serca przepełnione miłością
nigdy daleko od siebie nie odejdą"
Sylwia Kocham Cie!!!!!!!!!!!!!
Ja to juz nie wiem co mam myslec na temat pierwszego razu, nie wiem czy pozycja klasyczna bedzie najodpowiedniejsza czy moze szukac jakiejs innej, co zrobic zeby zminimalizowac bol, swoja droga to slyszalem o prezerwatywach ze srodkim przeciwbolowym czy cos w tym rodzaju i slyszalem, ze sa skuteczne (caly czas chodzi mi o bol kobiety), ale nie wiem czy takie prezerwatywy na pewno istnieja, czy po prostu kumpel mi nasciemnial.
"Serca przepełnione miłością
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”