temat na wieczór

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

selene
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: selene » 07 lip 2004, 11:47

a może dojrzały? ;)
Ostatnio zmieniony 07 lip 2004, 11:47 przez selene, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 07 lip 2004, 11:47

ostatnio mnie sie kumpela żaliła ze je facet nie chce robić minetki

...a może ona chciała przez to powiedzieć, żebyś ty jej zrobił, bo akurat miała chęć...
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 07 lip 2004, 11:56

Selene napisała:
a może dojrzały?

No nie wiem na ile kpisz, a na ile jesteś poważna - więc odpowiem dwojako, a niepotrzebne sobie skreślisz droga Selene.

Dojrzałość polegająca na otwartości sypialni dla sąsiadów uważam raczej za przejrzałość, czyli zgniliznę.

A nad zgniłe i robaczywe jabłuszka przedkładam soczyste brzoskwinki i swojego robaczka ;)
;)...
Awatar użytkownika
lord dream
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: lord dream » 07 lip 2004, 12:00

:D Kiedys bym sie nie zawahal... To moja stara miłość podstawówki a teraz po prostu przyjaciółka.... Ja swoja miłość już znalazłem... Zreszta ona też....
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 07 lip 2004, 12:42

Kiedys bym sie nie zawahal... To moja stara miłość podstawówki a teraz po prostu przyjaciółka....

...a mówią, że stara miłość nie rdzewieje i może u niej odezwały sie nie spełnione marzenia :571:
Kochać i być kochanym
Kotka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Kotka » 11 lip 2004, 00:01

Nie zgodzilabym sie na wymiane partnerow.Nie moglabym zniesc mysli ze moj ukochany kocha sie z inna,dotyka ja,piesci.Na pewno potem bym to jakos wypominala mu i miala ciagle ten obraz przed oczami.Nie sadze zebym kiedys zmienila na ten temat zdanie.Wydaje mi sie ,ze jak sie kogos kocha to chyba musi bolec taki widok ukochanego dotykajacego inna.Ale sa rozni ludzie i kazdy inaczej na to patrzy.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 11 lip 2004, 08:02

Nie chcę tu być posądzony o przesadną zazdrość czy pruderię, ale myślę, że samo zaproponowanie partnerce/partnerowi czegoś takiego może być przez tę drugą stronę źle odebrane ( a dlaczego-niech każdy sobie dośpiewa).
A ci, którzy się na to godzą i to robią, traktują seks jako zaspokojenie swej chuci, a nie jako najwyższy przejaw miłości do drugiej osoby.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 lip 2004, 08:51

A ci, którzy się na to godzą i to robią, traktują seks jako zaspokojenie swej chuci, a nie jako najwyższy przejaw miłości do drugiej osoby.
No i w tym tkwi sedno sprawy :) :564:
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2004, 13:43

tak se czytam i smieje
Powtórze NIGDY NIE MÓW NIGDY !
I, NIE TO CO DLA CIEBIE DOBRE JEST TEŻ DLA INNYCH
Gdyby Bóg chciał by sex nie był zaspokojeniem swych chuci , to stwozył by nas tak by nam stawał w momencie miłowania !!
JAK JEJ NIE CHCE ROBIC MINETKI TO PREDZEJ CZY PUZNIEJ KTO INNY JEJ JĄ ZROBI !!
Bo skoro sie zali ! to jej tego brak !
Znam takie pary co kochają sie tylko po bozemu , bo inaczej nie wypada , dla nich sex taki jak wiekszosc z nas uprawia to obłuda !! i co niby Oni mieli by miec racje ??
wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ! kazdy ma sw racje i niech nie komentuje innych !! bo sie nie da ! co co dla Ciebie nie mozliwe i złe dla innych jest normalne ! i sprawia im przyjemnosc ! kazdy zyje tak jak chce w swym swiecie ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lord dream
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: lord dream » 11 lip 2004, 22:34

Kurde no niechciałbym żeby ktoś inny jej to robił bo wyglądają na zakochanych.... Mam nadzieje, że nie masz racji i on się prędzej przekona do tego niż ktoś go uprzedzi ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2004, 09:34

Jezeli w sexie czegos brakuje , to sie tego szuka ! tym bardziej jesli sie ma goracy temperament i nie znowu on musi byc az taki goracy :547: A u niektórych czasem brak tego czegos staje sie swego rodzaju fobią ! wtedy zdobyć kogos takiego to juz pestka !!I mimo iż kocha zrobi to bez mrugniecia okiem ! ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 12 lip 2004, 11:17

Krzyś napisał:
I mimo iż kocha zrobi to bez mrugniecia okiem !

:569: No człowieku tu już przesadziłeś - rozumiem Twoje cyniczne usposobienie i doświadczenie życiowe, ale słowo kocha jest tu wielce nieadekwatne.
Taka osoba, co to zrobi bez mrugnięcia, to owszem "kocha", ale tylko swoje pragnienia, tylko samą siebie. Innych ludzi traktuje wyłącznie insrtumentalnie.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2004, 11:44 przez lorenzen, łącznie zmieniany 1 raz.
;)...
selene
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: selene » 12 lip 2004, 11:42

Taka osoba, co to zrobi bez mrugnięcia, to owszem kocha, ale tylko swoje pragnienia, tylko samą siebie. Innych ludzi traktuje wyłącznie insrtumentalnie

słuszny wniosek Lorenzen.
należy odróżniać prawdziwie silne relacje objęte wyłącznością od maksymalizacji doznań płciowych :okulary:

Realizowanie potrzeb poza obrębem wpływów partnera to czysto hedonistyczne traktowanie związku :okulary:
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2004, 11:53

selene pisze:
Taka osoba, co to zrobi bez mrugnięcia, to owszem kocha, ale tylko swoje pragnienia, tylko samą siebie. Innych ludzi traktuje wyłącznie insrtumentalnie

słuszny wniosek Lorenzen.
należy odróżniać prawdziwie silne relacje objęte wyłącznością od maksymalizacji doznań płciowych :okulary:

Realizowanie potrzeb poza obrębem wpływów partnera to czysto hedonistyczne traktowanie związku :okulary:

W przypadku gorących temperamentów zwiazki zawsze są hedonistyczne !!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2004, 11:56

lorenzen pisze:Krzyś napisał:
I mimo iż kocha zrobi to bez mrugniecia okiem !

:569: No człowieku tu już przesadziłeś - rozumiem Twoje cyniczne usposobienie i doświadczenie życiowe, ale słowo kocha jest tu wielce nieadekwatne.
Taka osoba, co to zrobi bez mrugnięcia, to owszem "kocha", ale tylko swoje pragnienia, tylko samą siebie. Innych ludzi traktuje wyłącznie insrtumentalnie.

CZYZBYM PRZESADZIŁ ???? ALEŻ SKĄD ŻE !!! TO tylko Tobie sie tak wydaje !! ale masz do tego prawo !
(mam tu namysli wasze pojmowanie słowa kocham , które to uzywacie tak nagminnie i bez przerwy czy to ma sie lat 17 czy 22 )
bo w przypadku prawdziwej miłosci takowa zaleznosc nie zajdzie ! ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 12 lip 2004, 12:35

Krzyś napisał:
(mam tu namysli wasze pojmowanie słowa kocham , które to uzywacie tak nagminnie i bez przerwy czy to ma sie lat 17 czy 22 )

No proszę, a wszystkim co spowodowało moją wypowiedź było użycie właśnie przez Ciebie słowa ..."kocha"... w nieodopuszczalnym, oczywiście moim zdaniem, kontekście.

A to co mi się wydaje, to są moje myśli i wiem że mam prawo do ich posiadania i wyrażania i bez Twojego potwierdzenia ;) .
Co do reszty Twojej odpowiedzi, to może jednak Tobie się wydaje, iż wszyscy ludzie czerpią największą przyjemność z egoistycznego zaspokajania swoich pragnień.
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lip 2004, 12:37

lorenzen pisze:Krzyś napisał:

No proszę, a wszystkim co spowodowało moją wypowiedź było użycie właśnie przez Ciebie słowa ..."kocha"... w nieodopuszczalnym, oczywiście moim zdaniem, kontekście.

A to co mi się wydaje, to są moje myśli i wiem że mam prawo do ich posiadania i wyrażania i bez Twojego potwierdzenia ;) .
Co do reszty Twego postu, to może jednak Tobie się wydaje, iż wszyscy ludzie czerpią największą przyjemność z egoistycznego zaspokajania swoich pragnień.

Oczywiscie przesadziłeś , ale człowiek tak czy inaczej zawsze w jakims stopniu jest egoistą ! Kazdy !!! i nie miej sie za wielce innego , bo mówic to jedno a robic co innego ! ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 12 lip 2004, 12:43

Nie przeczę, iż każdy człowiek jest egoistą, ale sądzę, iż prawdziwa miłość zakłada właśnie wyrzeczenie się części tego egoizmu.
Po prostu są i tacy, którzy miłość pojmują jako całkowite oddanie się - oczywiście w nadziei otrzymania tego samego od drugiej strony - i tylko w tym sensie prawdziwa miłość w moim rozumieniu jest zespolona z egoizmem.
Co do mnie - to nie mnie oceniać. ;)
;)...

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”