Andrew pisze:to tak jak Ty byś sie wstydział ze jesteś lisbijką !
nie jestem lesbijka na szczescie Andrew... a gdybym byla to bym sie tego wstydzila i probowala wyleczyc
Moderator: modTeam
Asiula pisze:Andrew pisze:to tak jak Ty byś sie wstydział ze jesteś lisbijką !
nie jestem lesbijka na szczescie Andrew... a gdybym byla to bym sie tego wstydzila i probowala wyleczyc
Yasmine pisze:Asiula pisze:a gdybym byla to bym sie tego wstydzila i probowala wyleczyc
Gdybys byla to bys sie tego nie wstydzila. Na pewno !
Izaurek pisze:Ja tam nie mam absolutnie nic przeciwko zwiążkom homoseksualnym! Nie rozumiem tylko dlaczego dla faceta hetero dopuszczalny jest związek dwóch lesbijek, ale nie moze przezyc związku gejowskiego! Jezeli natomiast chodzi o adopcje to faktycznie nie jest to najlepszy pomysł. moze i faktem jest ze bedą równie dobrymi rodzicami jak para hetero, ale jednak racje ma ktos kto napisał ze później dziecko moze na tym ucierpiec!
Podsumowując: związki par homoseksualnych nei przeszkadzają mi wcale, chca to niech sie pobierają..... jednak adopcja to nie najlepszy pomysł.
Para lesbijek wychowująca dziecko ma wobec niego takie same prawa i obowiązki jak rodzice w tradycyjnej rodzinie - uznał sąd najwyższy Kalifornii. [...]
Emily B. żyła w związku z Elisą B. i w latach 1997 i 1998 dzięki sztucznemu zapłodnieniu urodziła dwoje dzieci. Elisa B. obiecała jej, że będzie utrzymywała dzieci, ale ich związek rozpadł się w 1999 r. Elisa płaciła Emily przez 18 miesięcy, po czym przestała. Wtedy Emily wystąpiła o pomoc socjalną do opieki społecznej, a władze lokalne podały Elisę do sądu, żądając od niej alimentów. Tak samo postępują niemal zawsze, gdy zgłaszają się do nich matki, którym ojcowie ich dzieci nie pomagają materialnie.
Sąd najwyższy Kalifornii uznał w poniedziałek, że Elisa musi płacić 1815 dol. miesięcznie oraz ma zwrócić kilkadziesiąt tysięcy dolarów jako zaległe alimenty.
Druga rozpatrywana sprawa dotyczyła odwrotnej sytuacji, choć również lesbijek wychowujących dziecko, których związek się rozpadł. Biologiczna matka dziecka wyprowadziła się od swojej partnerki i przeprowadziła na drugi koniec Ameryki, nie chcąc mieć z nią żadnego kontaktu. Sąd uznał, że porzucona kobieta ma tak jak ojciec w tradycyjnej rodzinie prawo do częściowej opieki rodzicielskiej, w tym regularnych spotkań z dzieckiem.
- Nie widzimy żadnego powodu, by nie uznać, że prawnymi rodzicami jednego dziecka nie mogą być dwie kobiety - stwierdzili w poniedziałek jednogłośnie sędziowie stanowego sądu najwyższego. - Jeśli jakaś osoba aktywnie uczestniczy w przyjściu dziecka na świat, bierze je do domu i traktuje jak własne, cieszy się wszystkimi przywilejami bycia rodzicem, to powinna być także odpowiedzialna za utrzymanie tych dzieci. I płeć czy orientacja seksualna nie mają tu nic do rzeczy.
Sąd rozpatrzył trzy sprawy dotyczące par lesbijek, jednak zaznaczył, że ustalony precedens można też rozciągnąć na pary gejów.[...]
cubasa pisze:Zdaje się, że nie ma juz odwrotu. Pary homoseksualne prędzej czy później zostaną uznane za legalne
Sebastian pisze:Nic dodac nic ujac:) i znow bedziemy chlostani...
cubasa pisze:Zdaje się, że nie ma juz odwrotu. Pary homoseksualne prędzej czy później zostaną uznane za legalne
yaho pisze:Moze dzieje sie tak dlatego ze dla prawdziwego faceta prawdziwym obciachem, tragedia byloby stac sie wlasnie czyms takim - slabym, calkowicie niemeskim i i w ogóle.
Mysiorek pisze:charlie81 pisze:A wszystko przez to, ze ludzie chca "leczyc"
Nooo... po co "leczyć" pedofilów
Moze nie pytany o zdanie, ale jednak facet ze mnie wiec je mam. A wymienione osoby i tak proszone sa o swoje uzasadnienie/zaprzeczenie w tej sprawiemoon pisze:Maverick pisze:bycie gejem oznacza slabosc - i to jest pewne.
Nawet się nie będe pytac dlaczego.
Moze mi ten pogląd rozwinąc np Imperator, Mysiorek jesli go podzielają?
charlie81 pisze:No i dalej... Dla Ciebie bez roznicy.
moon pisze:Moze mi ten pogląd rozwinąc np Imperator, Mysiorek jesli go podzielają?
moon pisze:yaho pisze:Moze dzieje sie tak dlatego ze dla prawdziwego faceta prawdziwym obciachem, tragedia byloby stac sie wlasnie czyms takim - slabym, calkowicie niemeskim i i w ogóle.
A to bycie hetero oznacza automatycznie siłę, męskości i w ogóle?<hahaha> Mi się zawsze wydawało, zę to się bierze z osobowości i wychowania.
maverick pisze:jesli chodzi o mnie to gej jest niemeski. Kojarzy mi sie jako "oh, ah". Ciezko to napisac, latwiej gestykulowac
yaho pisze:No tak ale bycie gejem automatycznie wykresla bycie meskim.
Yasmine pisze:yaho pisze:wiem jedno 5tys lat temu nie poszedlbym z gejem na polowanie...
a dzisiaj bys poszedl bez problemu ?
Imperator pisze:Moniczka_21 pisze:a kto powiedział że nie można?
Bo to jest wbrew naturze. Natomiast nie jest wbrew naturze noszenie pejsów albo bycie mańkutem.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 145 gości