Aseksualni

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
magdalenka17
Zaglądający
Zaglądający
Aseksualni

Postautor: magdalenka17 » 30 lip 2005, 12:34

jakis rok temu wpadłam na taka strone w ktorej kobiety opowiadały, że wcale nie potrzebuja facetów i wydało mi sie to dziwne, a teraz zaczyna sie tpo robic coraz bardziej popularne. ja nie moglabym tak zyc. co o tym myslicie. tu macie linka na "sensacyjna" wiadomosc na onecie http://wiadomosci.onet.pl/1239746,242,1 ... tml#czytaj
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 30 lip 2005, 13:15

hmm.. dziwne.. czy ja wiem... jakoś specjalnie sie nie wzruszyłam tym artykułem... nigdzie nie jest zapisane że każdy człowiek teho świata powinien uprawiac sex... chociąz z drugiej strony... powinno sie spróbować żeby poznać ten smak... i ewentualnie wtedy sobie tego odmówić...
jesli jednak tacy ludzie nie chcą bo nie odczuwaja potrzeby to potępiac ich nie bedę... :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 lip 2005, 13:20

Dziewczyna o imieniu Louise, zapytana przez zdumionego seksuologa, czy naprawdę nigdy się nie całowała, odrzekła: „A co to za przyjemność mieć cudzą ślinę na całej twarzy?”. Lol
a to przypadkowy komentarz : "MAM ASEXUALNA DZIEWCZYNE!!!

Jak wiadomo kazdy ma jakies potrzeby sexualne, wieksze lub mniejsze, a moja dziewczyna nie ma wcale takich potrzeb, no i co ja mam z nia zrobic, sex uprawiamy raz na miesiac, kiedy ja chcialbym ze 2 razy dziennie!! "
moze niektorzy forumowicze ktorzy opisuja swoje problemy maja takich wlasnie partnerow. Ale to dziwne. Takie nieludzkie <boje_sie>.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 30 lip 2005, 18:48

E tam nieludzkie. Ja ich rozumiem. Tak maja i juz. Sa tez ludzie, ktorzy nie lubia wina np, albo masla...

I cos w tym jest, ze byc moze aseksualni sa troche szczesliwsi... Nie frustruje ich niewyzycie seksualne, nie martwia sie niepozadana ciaza :) :P
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 30 lip 2005, 21:13

I na nie przyjdzie pora :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 lip 2005, 21:27

Wiec omija tych ludzi w zyciu wiele pieknych rzeczy :).
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 30 lip 2005, 21:30

Aseksualni? To tak samo jak by powiedziec, ze ksiadz jest aseksualny.
Na pewno odczuwaja potrzebe bycia z kims, juz nie mowie o uprawianiu seksu (choc tego tez potrzebuja), ale o pocalunkach i pieszczotach. Mysle, ze aseksualni po prostu tlumia w sobie poped lub maja cos nie tak z genami odpowiadajacymi za poped (to jest najbardziej prawdopodobne i pewnie sie okaze, ze to jest to).
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 30 lip 2005, 21:40

Albo to ludzie ktorzy lubia sie czyms odrozniac... lubia byc swego rodzaju awangarda.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 31 lip 2005, 09:23

hmm jakby ocenic tych ludzi?? skoro isteniją tacy którzy mogliby sie kochac kilka razy dziennie to i taxcy którzy w ogóle nie maja na to ochoty mogą istniec. Choc faktycznie jest to dosc dziwne dla mnie zjawisko skoro naukowcy seksuolodzy i inni znawcy tematu mówią ze popęd seksualny jest naturalnym zjawiskiem... ze to jest normalne ze ludzaie dązą do tego by byc z kims blisko.....
nie wiadomo gdzie lezy prawda...byc moze to rzeczywiscie wynik jakis "mutacji" genowych, albo sposób na bycie innym od reszty....
w kazdym razie nie potępiam skoro jest im dobrze tak jak jest to niech sobie zyja
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 12:36

ja myślę że tacy ludzie może są naprawde ale wiekszośc z nich jeśli by tylko spróbowała to zmienili by zdanie. To jest podobnie jak z narkotykami jak ktoś ich nie bierze to mówi że to świństwo że go to nie ciągnie i w ogóle nic w tym ciekawego nie widzi ale jak już spróbuje to zmienia się jego opinia na ten temat
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 12:38

mikaaa pisze:To jest podobnie jak z narkotykami

JA tego bym jednak tak nie porownywala.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 12:40

dlaczego ja uważam że to dobre porównania , no moze z tą różnica że narkotyki wpływają negatywnie na organizm cżłowieka..
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 12:47

mikaaa pisze:no moze z tą różnica że narkotyki wpływają negatywnie na organizm cżłowieka

No wlasnie- to bardzo duza roznica.A pozatym to nie kazdego kto sprobuje narkotykow do nich ciagnie. Mozna sprobowac tylko raz z ciekawosci.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 12:59

no własnie nie każdego do nich ciągnie ale jak spróbuje to juz moze cos powiedzieć na ich temat i wie ze juz to na pewno nie dla niego, i moim zdnaiem zeby ktoś coś mógl powiedziec ze czegos nie lubi , ze cos mu nie odpowiada powinien pierw tego spróbowac ... a nie odrazu mówić ze to be...
Nie mówie ze kazdy ma próbowac narkotyków by się przekonac ze to nie dla nich, ale skoro ich nie próbował to oznacza ze to ich wybór a nie to że mu nie odpowiadają
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 13:19

mikaaa pisze:Nie mówie ze kazdy ma próbowac narkotyków by się przekonac ze to nie dla nich, ale skoro ich nie próbował to oznacza ze to ich wybór a nie to że mu nie odpowiadają

Tez uwazam ze najpierw trzeba sprobowac zeby wyrazic jakas sensowna opinie. Tyle ze co do narkotykow - no nie probowalam i nie odpowiadaja mi (mimo ze nie probowalam).
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 13:33

Szanuje twoją decyzje i mam nadzieję ze bedziesz sie tego trzymać że nie przyjdzie kiedys moment ze jednak spróbujesz....bo nie ma nic gorszego jak łamanie swoich własnych postanowień. ja tez kiedyś zagorzała przeciwniczka mówiłam ze nigdy nie spóbuje, ale ciekawość zwyciężyła( i nie żałuje) daletgo teraz nie obiecuje sobie że czegoś nigdy nie zrobie bo nie jestem w stanie przewidziec wszystkiego... dlatego tez dziwią mnie poglady tych ludzi którzy uważają ze to im sie nie podoba ze nie ma w tym nic co ich pociaga ,ale przeciez nie spróbowali jestem w stanie zrozumiec takich którzy spróbowali i jednak uznali ze to nie dla nich,ale to też jakoś dziwnie bo moze to że im sie nie podobało oznaczło ze po prostu nie ten parter czy coś. kiedys moja koleznak mi powiedziała że kiedys uwazała seks za nic specjalnego i godnego uwagi ale odkad jest z tym partnerem to uważa że nic lepszego nie ma ....
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 13:52

mikaaa pisze:ja tez kiedyś zagorzała przeciwniczka mówiłam ze nigdy nie spóbuje, ale ciekawość zwyciężyła

Tyle ze mnie to w ogole nie ciekawi. Kompletnie.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 14:02

mhm to zalezy w akim towarzystwie się obracasz... bo jesli twoi znajomi tez sa na nie to nie masz bezpośredniego kontaktu. moze kiedyś pare razy sie z tym styklas i cie to nie ruszyło ale jakos nei chce mi sie wierzyc ze jesli ktos przebywa w towrzystwie w którym non stop to sie przewija to nigdy choć nie spróbuje - nie spotkałam sie z takimi....
I uważam ze wszytsko jest dla ludzi, obawiam sie tylko ze niektórzy o sabych charakterach nie mają potem umiaru ale wkurza mnei tekst nie ktorych psychologow czy innych którzy uwazają ze jak ktos raz juz spróbuje to potem bedzie próbował coraz mocniejszych itd - TO JEST BZDURA ! Z resztą jak po rozmowie z kimś mogą stwierdzić czy ktoś jest uzależniony czy jest dla niego duża szansa czy nie.... przecież można takich bzdur nawciskać...
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 14:06

mikaaa pisze:to zalezy w akim towarzystwie się obracasz... bo jesli twoi znajomi tez sa na nie to nie masz bezpośredniego kontaktu. moze kiedyś pare razy sie z tym styklas i cie to nie ruszyło ale jakos nei chce mi sie wierzyc ze jesli ktos przebywa w towrzystwie w którym non stop to sie przewija to nigdy choć nie spróbuje - nie spotkałam sie z takimi....

W towarzystwie bez narkotykow. Wiekszosc moich znajomych jednak nie bierze nic.Oczywiscie zdazaja sie znajomi ktorzy sobie przypala(niektorzy nawet czesto). Ale nawet jak pala przy mnie to mnie to tylko odrzuca i obrzydza. Tak to juz mam zaprogramowane w glowie, ze dziala to na mnie jak <belt1>
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 14:09

no własnie twoje towarzystwo też nic... ale nie badź pewna że jesli by to robili caly czas że nie spróbowałabyc ani razu... juz taka ludzka natura... pozdrowionka <browar>
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 lip 2005, 14:14

mikaaa pisze:no własnie twoje towarzystwo też nic

Towarzystwo= moi najblizsi znajomi.
Reszta towarzystwa cos bierze, ale trzymam sie bardzo na dystans :)

mikaaa pisze:pozdrowionka

<browar>
Awatar użytkownika
aniak
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniak » 31 lip 2005, 14:18

asexualni sa wśród nas <jol>

ja nie jestem, ale ktoś mi bliski sercu ma takie skłonności więc topie smutki <pijemy> własnei teraz w pysznym winku....................
...południowy temperament w północnym klimacie...
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 31 lip 2005, 16:43

Gdybym ja mial byc aseksualny to bym musial niezle na glowe dostac - przeciez u mnie to przynajmniej 1 na godzine mysli o zblizeniu sie przewijaja
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Kamela
Bywalec
Bywalec
Postautor: Kamela » 31 lip 2005, 16:53

Może mój obecny partner też należy do tej grupy. Bo on coś nie tego :| :(
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 31 lip 2005, 17:54

Wg. mnie ludzie aseksualni to pozbawieni naturalnego instyktu zachowania gatunku, co nawet wśród zwierząt się nie zdarza.Myślę więc, że brak zainteresowania seksem, to wynik wychowania, a może wpływu wszechobecnego kościoła.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
magdalenka17
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: magdalenka17 » 31 lip 2005, 19:39

co do kościoła to si enie zgodze, Czy z apopęd nie odpowiadaja jakies hormony?? Może to ich brak sprawia ze oni tego nei potrzebują??
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 31 lip 2005, 20:31

magdalenka17 pisze:Czy z apopęd nie odpowiadaja jakies hormony??

To raczej na pewno, bo ma naukowe wytłumaczenie.

magdalenka17 pisze:Może to ich brak sprawia ze oni tego nei potrzebują??

Myślę, że nie brak, tylko ich wyciszenie przez wychowanie lub właśnie kościół.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
magdalenka17
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: magdalenka17 » 31 lip 2005, 22:21

Jarek pisze:
magdalenka17 pisze:Czy z apopęd nie odpowiadaja jakies hormony??

To raczej na pewno, bo ma naukowe wytłumaczenie.

magdalenka17 pisze:Może to ich brak sprawia ze oni tego nei potrzebują??

Myślę, że nie brak, tylko ich wyciszenie przez wychowanie lub właśnie kościół.

Powiedz mi jak Kościół może wyciszyć hormony???????
Awatar użytkownika
aniak
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniak » 31 lip 2005, 22:32

eeeeeeeee kościól nie wyciszy tych spraw - bo po pierwsze kto słyszał by kościół potepiał sex - ja nie (co prawda w malzeństwie tylko - ale wręcz podkreśla się jego wage) po drugie dzisiejsi ludzie to nie ci sami co 3 pololenia temu......
...południowy temperament w północnym klimacie...
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 lip 2005, 22:42

jednego nie rozumiem , wszystkie przykazania i zakazy i nakazy przecież zmieniane są tak by dostosowac do współczesnego społeczeństwa (tak mówia ksieża) no a przeciez wszyscy wiedzą ze mało kto dotzrymuje czystości do slubu wiec jakby łamie zakaz kościelny to czemu tego jakoś nie zmienia... nie wime za bardfzo jak by to miało wyuglądac ale skoro mogą wszystko uwspółczesniać to czemu a kurat nad tym sie nie zastanowią...
you touch me

in special places...

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”