Czym dla was jest sponsoring...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
faustus
Początkujący
Początkujący
Czym dla was jest sponsoring...

Postautor: faustus » 26 mar 2004, 23:29

Cześć wszystkim!!!
Niedawno na onecie pojawił się artykuł na temat sponsoringu w Polsce. Z dyskusji jaka rozgorzała wśród internałtów wyłoniły się dwa poglądy na tą sprawę: jedni uważali sponsoring za kolejną odmianę zwykłej "taniej" prostytucji, inni za pewien ekstrawagancki styl bycia (życia).
Ciekaw jestem jaka jest wasza opinia na temat sponsoringu... Z jednej strony jest to powszechne zjawisko w Internecie (prawie wszystkie serwisy randkowe, czy randkowopodobne oferują jako cel kontaktów opcję sponsoringu) o które podzieliło również środowisko psychologów. Z drugiej słychać głosy mówiące, że to nic nowego bo już przed wojną taka forma prostytucji istniała tylko że nikt jej nie nazywał sponsoringiem, a nowa nazwa nie zmienia faktu że to zwykły seks za pieniądze...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
broken
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: broken » 26 mar 2004, 23:51

Ja uwazam cos takiego za prostytucje tylko w innej formie. Ale po pierwsze to zjawisko pokazuje jak wiele ludzi woli byc prostytutka(tutkiem). To zdecydowanie ma charakter negatywny. Aczkolwiek. Trudno doszukiwac sie np. w wysylaniu anonimowych kwiatow elementow prostytucji. Bo niby jak? Ale wszystko ma swoje szlachetne granice.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 27 mar 2004, 05:43

Ja chyba należe do jakiejś trzeciej grupy, która nie uważa zjawiska sponsoringu za formę prostytucji. Bo w takim razie, czy kobieta posiadająca kochanka jest od razu prostytuką?
Awatar użytkownika
Lady
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lady » 27 mar 2004, 08:16

Czy kobieta majaca kochanka bierze za seks z nim pieniadze?
Jakby go nie nazwala to zawsze "po" wyciaga lape po kase!
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko, niech sobie robia co chca!
Dla takiej dziewczyny to nawet lepiej niz zostac prawdziwa dziwka poniewaz moze sypiac z jednym facetem. :)
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 27 mar 2004, 08:44

...a czy prezenty dawane swym kochankom ni są formą sposorigu? Przeciez to mogą być też pieniądze.
Ale ja miałem na myśli kobiety nawet męzatki, którym mąż już nie wystarcza lub nie może ich zadowolić
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 27 mar 2004, 09:06

prezenty od kochanka na pewno sa mila rzecza, bo kazda kobieta kocha swiecidełka i w ogóle upominki. Z tego tez powodu jest wiele kobiet, które lecą na kasę. Ja bym jednak nie nazwala tego prostytucją bo przeciez niekoniecznie musi z nim uprawiac sex tylko dlatego ze facet daje jej prezenty. Upominki to moze byc tylko dodatek a kobieta moze narawde kochac takiego mezczyzne.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 mar 2004, 10:01

Jarek pisze:...a czy prezenty dawane swym kochankom ni są formą sposorigu? Przeciez to mogą być też pieniądze.
Ale ja miałem na myśli kobiety nawet męzatki, którym mąż już nie wystarcza lub nie może ich zadowolić

Jeny ! Jarek!!! przeciez prezent jest dawany z serca po to by sprawic kobiecie czy tez komuś przyjemnosć !!toc ałkiem cos innego jak sponsoring , gdzie pieniądze czy też jakas forma materialna jest dawana - za cos!!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
faustus
Początkujący
Początkujący
Uściślijmy

Postautor: faustus » 27 mar 2004, 10:54

Gwoli uściślenia; pojęcie sponsoringu o jakie pytam polega na tym że facet opłaca panience mieszkanie, powiedzmy kurs angielskiego i miesięczne kieszonkowe, w zamian może zadzwonić do niej w każdym momencie jak go najdzie ochota na sex, a ona przyjeżdża...
Wiem że jest jeszcze kilka innych form sponsoringu...
Awatar użytkownika
Lady
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lady » 27 mar 2004, 15:44

Ale te dziewczyny nie robia tego bo maz ich nie zadowala! To zupelnie inna sprawa.
One to robia tylko dla kasy(jaka by to nie byla forma platnosci: oplacanie mieszkania,angielskego,prezenty,gotowka). Czesto rownoczesnie maja chlopaka/meza. Kobieta ktora spotyka sie z innym bo chce seksu a przy okazji dostaje prezenty to inna sprawa.
Awatar użytkownika
broken
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: broken » 27 mar 2004, 20:33

Nie wiem po co sie rozwodzicie i wchodzicie w szczegoly. Skoro i tak wszyscy na sama mysl maja mieszane uczucia. :) Wiec jest po zle i chyba koniec rozmowy, czy ja sie myle?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Re: Uściślijmy

Postautor: Maverick » 28 mar 2004, 00:07

faustus pisze:Gwoli uściślenia; pojęcie sponsoringu o jakie pytam polega na tym że facet opłaca panience mieszkanie, powiedzmy kurs angielskiego i miesięczne kieszonkowe, w zamian może zadzwonić do niej w każdym momencie jak go najdzie ochota na sex, a ona przyjeżdża...
Wiem że jest jeszcze kilka innych form sponsoringu...

Co nie zmienia faktu ze jest to dla mnie zwykla dziwka.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 29 mar 2004, 12:50

Dla mnie sponsoringo to prostytucja w białych rękawiczkach.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 29 mar 2004, 15:51

mariusz pisze:Dla mnie sponsoringo to prostytucja w białych rękawiczkach.

ładnie i dobrze powiedziane :)
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 mar 2004, 23:51

foxy_lady pisze:
mariusz pisze:Dla mnie sponsoringo to prostytucja w białych rękawiczkach.

ładnie i dobrze powiedziane :)

Ja nie widze roznicy. Dziwka zawsze byla dziwka i obojetnie jak by tego nie nazwac to nia zostanie. I mimo bialych, seledynowych czy purpurowych w zielone kropki rekawiczek :D
Ostatnio zmieniony 30 mar 2004, 00:43 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 29 mar 2004, 23:58

wszystko zalezy od punktu widzenia...heh moze dla tej laski to milosc???? przeciesz sa i te puste a zarazem ladne:):)
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 30 mar 2004, 00:44

Nie... to raczej sposob na zycie ze swojej dziury a nie z wiedzy.

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”