Pigułki i ich skuteczność
Moderator: modTeam
Pigułki i ich skuteczność
Witam!
Moja kobieta bierze dopiero pierwsze opakowanie tabletek MERCILON. Wczoraj po
12 tabletce doszło miedzy nami do pierwszego pełnego zbliżenia. Wczoraj wypiła też troche alkoholu (2 drinki) , nie była pijana i piła go około 2 godziny od wziętej tabletki. Chciałbym wiedzieć czy moge spać spokojnie.
Z góry dzięki za odpwiedzi!
Moja kobieta bierze dopiero pierwsze opakowanie tabletek MERCILON. Wczoraj po
12 tabletce doszło miedzy nami do pierwszego pełnego zbliżenia. Wczoraj wypiła też troche alkoholu (2 drinki) , nie była pijana i piła go około 2 godziny od wziętej tabletki. Chciałbym wiedzieć czy moge spać spokojnie.
Z góry dzięki za odpwiedzi!
a no własnie.... tez sie zastanawiałam jak to wszytsko działa... nie biore jak narazie tabletek ale mam zamiar zaczac... i zastanawiam sie która godzina do wziecia tabletki byłaby najlepsza... myśle ze najlepiej do południa... w koncu wiecorkim czasme jak sie wyskoczy ze znajomymi na piffko czy na imprezke to ciezko by było pić alkohol a kilka min wczesnije brac tabletke... co nie
Hmmm, dziewczyny która godz. dla was jest odpowiednia... może to głupie pytanie no ale... zawsze to pytanie hehe
- marzata1986
- Entuzjasta
Poczytajcie troche instrukcje użycie pigułek. Nigdzie nie jest napisane, że kilka minut robi różnicę. Z reguły piszą "zażywać o stałej porze" tzn rano, wieczór albo południe
Nie ma znaczenia która godzina jest lepsza a która gorsza, pigułki zabezpieczają od pierwszej sztuki i to czy weźmiesz je godzinę wcześniej, czy dwie godziny później nie ma znaczenia. Co do alkoholu, to mojej żonie dziesiątki razy zdarzało się zapijać pigułki piwem i przez naście lat działają.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
- Sir Charles
- Weteran
- Entuzjasta
Maverick pisze:Alkohol nie oslabia dzialania tbaletek.
chyba ze:
1. Po alkoholu zapomni sie wziasc tabletke
2. Z powodu alkoholu zwymiotuje sie tabletke
no wlansie nie chodzi czy sie pije tylko czy sie rzyga
marzata1986 pisze:no po prostu moja tabletka wylądowała na ziemi i byłam o jedną w tył w opakowaniu
no a tak mozna?? one maja wszytskie taka sama dawke hormonów wszytskie a nie jest tak ze sie od siebie róznia i kazda na odpowiedni dzien? nie iwem pytam w sumie to jestem ciekawy
krzyniu pisze:one maja wszytskie taka sama dawke hormonów wszytskie a nie jest tak ze sie od siebie róznia i kazda na odpowiedni dzien?
To zależy od rodzaju pigułek, niektóre są jednakowe a inne dwu albo trójfazowe. Nie ma jednak tragedii o jedna pigułjkę, po prostu opakowanie konczy się jeden dzień wcześniej.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Sorecer pisze:Moja kobietka to się z każdą pigułeczką cofała o 15 minut wstecz aż doszła do godziny, którą chciała
Heh codziennie cofała? czy co miesiąc
Ja biorę o 20 optymalna godzina. Staram się punktualnie, chyba, że jestem gdzieś i zostawie je w domu. Ale 2-3 godz to żadna różnica,
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
- marzata1986
- Entuzjasta
Odnosnie skutecznosci pigulek- orientujecie sie, czy kazdy antybiotyk obniza skutecznosc branych tabletek? Zupelnie wypadlo mi z glowy zapytac sie lekarza, a bede sie z nim widziala dopiero za kilka dni.
Pozdrawiam,
S.
Pozdrawiam,
S.
Wejdź we mnie falą wpłyń we mnie
Pod serce dojdź az do krzyku
Krwi potem spokój wróć znurzeniem
Półsennie niech płynie w żyłach ...
krzyniu pisze:nie kazdy tylko niektore, na ulotce jes t napisane jakie substancje obnizaja skutecznosc i jelsi antybioyk to zawiera to obniza skutecznosc
A bym zaryzykowała stwierdzenie, że większość antybiostyków obiniża - w mniejszym bądź większym stopniu skuteczność tabletek. Radzę zajrzeć do ulotki...
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Juz dzwonilam do lekarza:) W kazdym razie dostalam odpowiedz, ze na ulotkach owszem ostrzezenie, jednak przy chwilowym braniu antybiotyku raczej ani on ani jego koledzy po fachu nie zauwazyli spadku skutecznosci, oczywiscie inna sprawa przy przewleklych schorzeniach itp
S.
[ Dodano: 2005-07-27, 17:46 ]
Wywalilam ulotke od pigulek, a sama nie pamietam dokladnie jak to bylo, gdy kiedys bralam...W kazdym razie mam cos na sumieniu i lekko sie denerwuje, czy ktoras z Was dziewczyny orientuje sie, mniej wiecej ktorego dnia po ostatniej tabletce z opakowania powinien nastapic okres? Wiem, ze u kazdej na pewno zalezy to od organizmu itp, ale 2/3 dnia? Chociaz pewnie i fakt, ze to pierwsze opakowanie po przerwie tez wplywa na niemale rozchwianie
S.
S.
[ Dodano: 2005-07-27, 17:46 ]
Wywalilam ulotke od pigulek, a sama nie pamietam dokladnie jak to bylo, gdy kiedys bralam...W kazdym razie mam cos na sumieniu i lekko sie denerwuje, czy ktoras z Was dziewczyny orientuje sie, mniej wiecej ktorego dnia po ostatniej tabletce z opakowania powinien nastapic okres? Wiem, ze u kazdej na pewno zalezy to od organizmu itp, ale 2/3 dnia? Chociaz pewnie i fakt, ze to pierwsze opakowanie po przerwie tez wplywa na niemale rozchwianie
S.
Wejdź we mnie falą wpłyń we mnie
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”