[ Dodano: 2006-10-17, 22:51 ]
miało być rzadko a nie żadko

Moderator: modTeam
wÓdeczka pisze:Dziś na lekcji religii moja katechetka omawiała z nami środki antykoncepcyjne i powiedziała coś co bardzo mnie zdziwiło. Mianowicie twierdzi,że jeśli kobieta przyjmuje pigułke hormonalną,to jest to naukowo udowodnione,że mniej więcej co 3 lub 4 "cykl" występuje u niej owulacja i jest to nieuniknione(i niby dlatego czasem mimo tego może dojść do zapłodnienia). Jednak Twierdzi,że zapłodnione jajeczko nie może się zagnieździć,gdyż tabletki powodują równocześnie wysuszenie ścianek macicy i dlatego żadko się zdarza,że jajeczko jednak się zagnieździ.Chciałabym wiedzić czy ktoś z was o tym słyszał i czy to prawda?
wÓdeczka pisze:Jednak Twierdzi,że zapłodnione jajeczko nie może się zagnieździć,gdyż tabletki powodują równocześnie wysuszenie ścianek macicy i dlatego żadko się zdarza,że jajeczko jednak się zagnieździ.
jest coś takiegoAndrew pisze: Celiscie
Andrew pisze:widze - ze znajomosc dzialania laków anty , jest u młodych wrecz doskonała , no tak wszak czytają ulotki tam zamieszczone![]()
![]()
Andrew pisze:zadne , to gołe fakty
madziorka.m pisze:ulotke czytałam wiele razy i nadal nie doczytałam tam takich informacji
_normalna_ pisze:WÓdeczko dziwie Ci się, że uczęszczasz na lekcje religii i słuchasz takich bzdetów, z tego co wiem religia nie jest obowiązkowa i można sobie tą lekcje odpuścić
_normalna_ pisze:Wg mnie religii nie powinno być w szkołach
moon pisze:To co jest w pierwsyzm poscie. Prawda jest taka ze faktycznie moze tabletka nie zdzaialac. MOze jak najbardziej ale z dokladnoscia "co 3 czy 4 cykl" to glupota Andrew. Gdyby tak bylo polowa osob biorace pigulki bylaby juz mamami.Andrew pisze:co nazywasz bzdetem ?
wÓdeczka pisze:Ona powiedziała,że stosowanie pigułek w celu antykoncepcyjnym jest zabronione. Powiedziała,że nie jest zabronione TYLKO gdy są przyjmowane w celach leczniczych.
_normalna_ pisze:Nie mam 18-lat tylko znacznie więcej. Wg mnie religii nie powinno być w szkołach bo to strata czasu i godziny lekcyjnej, którą można przeznaczyć na naukę czegoś znacznie mądrzejszego. Jak ktoś ma ochotę sobie poczytać o Bogu, Jezusie i tp. może to robić w domu.
Andrew pisze:znacznie mądrzejszego ? masz znacznie wiecej ? załuję ale piszesz jak dzieciak ! strata czasu jest dla mnie przekonywanie o tym, ze nasz kraj , to kraj katolicki ! ....dalej pisac nie bede , skoros taka stara , to reszte wyczytasz bez moich literek
odczep się AndrewPegaz pisze:Dodaj że szkół w zasadzie też być nie powinno bo każdy może się w domu nauczyć..
Religia jest sprawą indywidualną każdego człowieka i zamiast słuchania głupota pani katechetki o tabletkach antykoncepcyjnych i ich wpływie na organizm kobiety warto spotkać się z sexuologiem, ginekologiem lub kimś innym kto zna się na tym o wiele lepiej. A tak po za tym co to za temat na lekcji![]()
w domu , to też mozesz poczytać o całkach , równaniach , fizyce itd. wiec nie trafiłaś Pani normalna
Andrew pisze:Ja załuję , ze nie uczono mnie w szkole np. innyc religi , bowiem pomogło by mi to zrozumiec innych ludzi .
Nadmiar wiedzy , nikomu nie zaszkodzi
madziorka.m pisze:Bo nam np Ksiadz na religii jasno powiedzial dlaczego z punktu widzenia kosciola seks przed slubem jest grzechem, dlaczego nie powinnismy stosowac antykoncepcji, ale nie gadal nam glupot o rzeczach na ktorych sie (prawdopodobnie) nie zna i z ktorymi kontakt ma raczej slaby....
_normalna_ pisze:To jest śmieszne, że osoby które nie uprawiają (taką mam nadzieje, bo różnie to bywa) sexu uczą o antykoncepcji itp. U mojego brata w szkole ksiądz prowadził lekcję „przystosowanie do życia w rodzinie” a co on wie o życiu w rodzinie, nie ma ani żony ani dzieci, nie martwi się o prace, rachunki itp.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 77 gości