Prezerwatywa - moj wróg
Moderator: modTeam
Prezerwatywa - moj wróg
Witam! Mam maly problem i prosze o porade/wskazowke:
Wczesniej nie bylo problemu, bo moja dziewczyna stosowala pigulki, teraz przez najblizszych pare miesiecy nie bedzie mogla, wiec praktycznie pozostaly nam tylko prezerwatywy.
I tu zaczyna sie problem: wyglada na to, ze nie moge stosowac prezerwatyw!!
Tak wszystko ladnie, pieknie, zakladam gumke i.... koniec ze wzwodem.
Czy powinienem sie udac do specjalisty? Jesli tak to do kogo (urolog,
seksuolog, psychiatra)?
Z gory dziekuje.
Wczesniej nie bylo problemu, bo moja dziewczyna stosowala pigulki, teraz przez najblizszych pare miesiecy nie bedzie mogla, wiec praktycznie pozostaly nam tylko prezerwatywy.
I tu zaczyna sie problem: wyglada na to, ze nie moge stosowac prezerwatyw!!
Tak wszystko ladnie, pieknie, zakladam gumke i.... koniec ze wzwodem.
Czy powinienem sie udac do specjalisty? Jesli tak to do kogo (urolog,
seksuolog, psychiatra)?
Z gory dziekuje.
- Król Maciuś
- Entuzjasta
Też tak miałem na początku, niewiedziałem co jest grane :566: , ale z czasem wszystko już zaczeło grać. NA początku dziewczyna nakładała ją (jako cząś gry wstępnej), później i mi to wychodziło....
Z własnego doświadczenia wiem że nie kazdy członek to lubi ale po kilku razach się przyzwyczai.
Więc próbuj dalej i się nie przejmój.
Miłego bara bara
Z własnego doświadczenia wiem że nie kazdy członek to lubi ale po kilku razach się przyzwyczai.
Więc próbuj dalej i się nie przejmój.
Miłego bara bara
- Król Maciuś
- Entuzjasta
Warto spróbować.
Jedyne co mi grozi to nieusatysfakcjonowanie kobiety...
Czy może być coś gorszego?
Ale ja wiem, że będzie dobrze.
Dzięki za wszystko.
PS: fajnie jest wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.
aha...
Troche osobiste pytanie do Krzysia: Co robicie w takiej sytuacji?
Warto spróbować.
Jedyne co mi grozi to nieusatysfakcjonowanie kobiety...
Czy może być coś gorszego?
Ale ja wiem, że będzie dobrze.
Dzięki za wszystko.
PS: fajnie jest wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.
aha...
krzys pisze:PO diabła pujdziesz z tym do lekarzaJa też tak czasto miewam ale nie
zawsze wiec i u Ciebie pewnie też tak bedzie !
victor pisze:aha...krzys pisze:PO diabła pujdziesz z tym do lekarzaJa też tak czasto miewam ale nie
zawsze wiec i u Ciebie pewnie też tak bedzie !
Teraz juz nigdy nie zakładam prezerwatyw , za młodu zdazało mi sie , ale teraz nie , tabletki wychodza o wiele taniej , bo koszt na miesiąc jak tu już było pisane to ok 30 zł , a prezerwatywy , zakładając ze kochasz sie codzien - czyli 30 dni a w paczce są 3-y to masz 10 paczek , a koszt paczki durexa to jest ok 10 zł wiec
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- Król Maciuś
- Entuzjasta
Pozatym prezerwatywa odbiera wiele uroków współżycia ze sobą, sam się o tym przekonałem jak zaczeliśmy się za soba kochać, ale teraz... wolna jazda, gdzie chcesz i kiedy chcesz
Pigółki RULEZ
PS: Czy któraś ze stałych par stosująca pigółki dzieli koszty na pół lub w jakikolwiek inny sposób?
Pozatym prezerwatywa odbiera wiele uroków współżycia ze sobą, sam się o tym przekonałem jak zaczeliśmy się za soba kochać, ale teraz... wolna jazda, gdzie chcesz i kiedy chcesz
Pigółki RULEZ
PS: Czy któraś ze stałych par stosująca pigółki dzieli koszty na pół lub w jakikolwiek inny sposób?
Teraz juz nigdy nie zakładam prezerwatyw , za młodu zdazało mi sie , ale teraz nie , tabletki wychodza o wiele taniej , bo koszt na miesiąc jak tu już było pisane to ok 30 zł , a prezerwatywy , zakładając ze kochasz sie codzien - czyli 30 dni a w paczce są 3-y to masz 10 paczek , a koszt paczki durexa to jest ok 10 zł wiec??
Czyzbys pozucil bezplatne metody naturalne na korzysc hormonow??
Uważam, że o wyborze metody a/k nie powinny decydować względy ekonomiczne. Takie postępowanie świadczy o przedmiotowym traktowaniu swojego partnera, więc jesli kogoś nie stać, by zapewnić mu bezpieczeństwo powinien zrezygnowac z sexu i przy pomocy innych srodków i metod dawać wyraz swojej miłości.
ps.Domyslam się, że młodzież się na mnie rzuci za takie poglądy, ale tak uważam.
ps.Domyslam się, że młodzież się na mnie rzuci za takie poglądy, ale tak uważam.
Uważam, że o wyborze metody a/k nie powinny decydować względy ekonomiczne. Takie postępowanie świadczy o przedmiotowym traktowaniu swojego partnera, więc jesli kogoś nie stać, by zapewnić mu bezpieczeństwo powinien zrezygnowac z sexu i przy pomocy innych srodków i metod dawać wyraz swojej miłości.
To strasznie zle uwazasz. Myslisz ze to zaboli najbardziej mlodziez ale mylisz sie. Mlodziez kase ma :d Za to nie ma jej wiele rodzin w Polsce co zyja za owe 500zl... A to ze ktos nie ma kasy na durexy i wybiera daltego tabletki to zle? Albo dlatego wybiera metody naturalne? Przeciez to jego sprawa! I nie traktuj seksu jak rozrywki dla bogaczy!
Maverick pisze:Teraz juz nigdy nie zakładam prezerwatyw , za młodu zdazało mi sie , ale teraz nie , tabletki wychodza o wiele taniej , bo koszt na miesiąc jak tu już było pisane to ok 30 zł , a prezerwatywy , zakładając ze kochasz sie codzien - czyli 30 dni a w paczce są 3-y to masz 10 paczek , a koszt paczki durexa to jest ok 10 zł wiec??
Czyzbys pozucil bezplatne metody naturalne na korzysc hormonow??
Nie alez skąd że

Niestety kasa się liczy w życiu i miesza się prawie do wszystkich dziedzin życia, także tych najbardziej intymnych, miłosnych. A więc możliwości finansowe też należy brać pod uwagę wybierając metody antykoncepcji.
A gdyby tak wynaleziono jakąś pigułę, która daje 100%, pełne 100% pewności, ale kosztowała by 2000, to też byłoby "uprzedmiotowienie" seksu, bo dalej zostajemy przy "gorszych" metodach? Wyolbrzymiłem trochę, ale mniej więcej o to chyba chodziło.
Poza tym prezerwatywy są rzeczywiście niewygodne. Zakładanie, pilnowanie, żeby się nie zsunęła. Lekki dreszczyk emocji czy aby nie pęknie. Do tego "po" trzeba lecieć się myć, bo pewne części ciała trochę śmierdzą gumą, jakaby ona nie była. No i osłabienie doznań...
A gdyby tak wynaleziono jakąś pigułę, która daje 100%, pełne 100% pewności, ale kosztowała by 2000, to też byłoby "uprzedmiotowienie" seksu, bo dalej zostajemy przy "gorszych" metodach? Wyolbrzymiłem trochę, ale mniej więcej o to chyba chodziło.
Poza tym prezerwatywy są rzeczywiście niewygodne. Zakładanie, pilnowanie, żeby się nie zsunęła. Lekki dreszczyk emocji czy aby nie pęknie. Do tego "po" trzeba lecieć się myć, bo pewne części ciała trochę śmierdzą gumą, jakaby ona nie była. No i osłabienie doznań...
I nie traktuj seksu jak rozrywki dla bogaczy!
Maverick jak zwykle przesadza.tu nie chodzi o bogactwo, tylko posiadanie tyle kasy, żeby wystarczyło na przyjemność, jaką jest sex, a przy tym zapewnić bezpieczeństwo partnerowi. A młodziez jak ma tej kasy mało, to musi niestety wybierać na co ją przeznaczyć i w tym chyba leży sedno sprawy (chodzi o te priorytety).
Kochać i być kochanym
To nikt by jej nie kupil bo sterylizacja wychodzi taniej, tez daje 100% i jest wygodniejsza :dale kosztowała by 2000
I z tym sie zgadzam. Jeden woli wydac na impre a inny na dobre zabezpieczenie...A młodziez jak ma tej kasy mało, to musi niestety wybierać na co ją przeznaczyć i w tym chyba leży sedno sprawy (chodzi o te priorytety).
To nikt by jej nie kupil bo sterylizacja wychodzi taniej, tez daje 100% i jest wygodniejsza
Mówiłem, że trochę wyolbrzymiłem problem. Poza tym sterylizacja daje trwałą niepłodność, co potem może być niepożądane.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
zalezy tez jaka ? ale to fakt te o których ja bynajmniej mysle jest ! a i faceci mogą sobie dać podwiazać (ale teraz nie wiem co ) wiem ze w niemczech kosztowało to jeszcze jak byli marki 400 DM i trwało jako zabieg 20 minut . i duzo ludzi tam to ma zastosowane i jest to zupełnie odwracalne !
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”