Czy was tez tak swedza nogi po tabletkach ? Tylko nie mowcie ze to ZYLAKI! Co robic aby sie przed nimi ustrzec jesli biore takie tabletki ktore zwiekszaja ryzyko pojawienia sie ich???
(...przepraszam ze taki glupi temat...)
Ciezkie i swedzace nogi...
Moderator: modTeam
awesome pisze: ZYLAKI! Co robic aby sie przed nimi ustrzec jesli biore takie tabletki ktore zwiekszaja ryzyko pojawienia sie ich???
skłonność do żylaków często się dziedziczy, ale można zrobić parę rzeczy, żeby im zapobiegać:
dużo chodzić, w ogóle zażywać ruchu.
nie zakładać nogi na nogę.
nie siadać na brzegu krzesła [utrudnia to swobodne przepływanie krwi].
nie kąpać się w bardzo gorącej wodzie - nogi tego nie lubią.
siedzieć i leżeć z uniesionymi nogami.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
awesome pisze:Co robic aby sie przed nimi ustrzec jesli biore takie tabletki ktore zwiekszaja ryzyko pojawienia sie ich???
Codzennie należy zażywać tabletki typu rutinoscorbin ( rozszerzaja one naczynia krwionośne i zapobiegaja tworzeniu się zakrzepów w żyłach), można smarować nogi kremami przeciw żylakom i jak najwiecej wypoczywać z nogami uniesionymi do góry.
Oczywiście należy wystrzegac sie tego co napisała lollirot.
Wiem bo niedawno byłam u dermatologa. Moja mama ma żylaki, a ja nie chcę mieć.
Jak juz sie pojawia to tak naprawde nie mozna ich całkowicie wyleczyc, tylko operacyjnie ale wtedy tworza sie nowe w innych miejscach.
awesome pisze:Czy was tez tak swedza nogi po tabletkach ?
mnie po tabletkach(Yasmine)straszliwie swedzialy nogi,a do tego zatykaly mi sie zyly i doszlo w koncu do tego ze chodzenie sprawialo mi pieronski bol .
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”