Kilka pytań na temat ciąży.
Moderator: modTeam
Kilka pytań na temat ciąży.
Witam serdecznie użytkowników. Uzywałem wyszukiwarki ale coś nie chciała mi znaleźć nic podobnego, a więc zapytam o te informacje w tym topicu.
1. Mojej dziewczynie spóźnia się okres 9 dni - współżyjemy bez zabezpieczenia lecz ani razu nie kończylem w niej. Czy może ona zajść w ciążę? Brała wcześniej tabletki antykoncepcyjne.
2. Jakie są sposoby na to aby usunąć ciąże? Te płatne i nie płatne. Wasze sposoby itp.
Proszę o jak najszybsze odpowiedzi.
Dziękuje z góry.
1. Mojej dziewczynie spóźnia się okres 9 dni - współżyjemy bez zabezpieczenia lecz ani razu nie kończylem w niej. Czy może ona zajść w ciążę? Brała wcześniej tabletki antykoncepcyjne.
2. Jakie są sposoby na to aby usunąć ciąże? Te płatne i nie płatne. Wasze sposoby itp.
Proszę o jak najszybsze odpowiedzi.
Dziękuje z góry.
- ksiezycowka
- Weteran
Oczywiscie ze tak - mozeextendet pisze:Czy może ona zajść w ciążę? Brała wcześniej tabletki antykoncepcyjne.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tabletki u nas nielegalne. Aborcja. Wszystko za granica za gruba kase. Nie ma nie platnych. No chyba ze chodzi ci o poicie octu czy rowie chore i szkodliwe dla zdrowia metody. Ale o nich szkoda mowic.extendet pisze:2. Jakie są sposoby na to aby usunąć ciąże? Te płatne i nie płatne. Wasze sposoby itp.
Radze test zrobic a potem myslec o skrobance

Skrobanka odpada.
Ale jeżeli możesz to napisz nawet i te o których niby szkoda gadać. Musze w razie czego wiedzieć co i jak robić aby usunąc tę ciążę.
[ Dodano: 2006-08-02, 22:41 ]
Chciałem dodać, że ogólnie to współżylismy z zabezpieczeniami: tabletki + prezerwatywy. Ostatnio jednak 3-krotnie było bez zabezpieczeń.
Ale jeżeli możesz to napisz nawet i te o których niby szkoda gadać. Musze w razie czego wiedzieć co i jak robić aby usunąc tę ciążę.
[ Dodano: 2006-08-02, 22:41 ]
Chciałem dodać, że ogólnie to współżylismy z zabezpieczeniami: tabletki + prezerwatywy. Ostatnio jednak 3-krotnie było bez zabezpieczeń.
megane pisze:Czy Ty wiesz o czym mówisz? Domowe sposoby usuwania ciąży?
Tak, Ja dobrze wiem o czym mówię. Może nie mam tutaj na myśli dosłownie domowych sposób ale podobne.
megane pisze:Kiedy współżyliście, czy to były jej dni płodne?
Niedokońca. Do okresu było około 4-5 dni więc w sumie może i były. Nie jestem pewny, bo koieta nie jestem. Ale okres spóźnia się już 9 dni więc chyba coś jest nie tak.
megane pisze:Czy Ty wiesz o czym mówisz? Domowe sposoby usuwania ciąży?
Niektorzy po prostu doslownie rozumieja termin "lyzeczkowanie" -_- '
extendet pisze:Brała wcześniej tabletki antykoncepcyjne.
Ale kiedy wczesniej? Rok wczesniej czy dwa dni wczesniej czy moze w ogole wziela wziela jedna pol godziny przed stosunkiem? Sprecyzuj.
extendet pisze:Nie jestem pewny, bo koieta nie jestem.
Ale z owa wspolzyjesz i jest wspolodpowiedzialny za ewentualne wyniki wiec chwaliloby sie znac sie troszke...
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Re: Kilka pytań na temat ciąży.
extendet pisze: Brała wcześniej tabletki antykoncepcyjne.
brala to znaczy kiedy ? bo tego troszke nie rozumiem brala kiedys i przestala i to zrobiliscie czy brala jak to zrobiliscie sprecyzowac prosze
Mam podobny problem.
Zawsze zabezpieczam się tylko prezerwatywami i tym że w dni płodne staramy sie nie kochać. Okres dostałam 1 lipca, 7 lipca kochałam się bez zabezpieczenia, ale mój facet we mnie nieskończył, później znowu kochaliśmy się bez zbezpieczenia 28 lipca też kończąc poza mną, okres mi się spóźniał i niemam go do tej pory, a moja mama z siostrą chodzą i powtarzają że ja w ciąży i takie tam.
Robiłam sobie test ciążowy 1 sierpnia i wyszło że nie.
Ale czy test wykazałby ciążę, jakbym zaszła w nią 29 lipca, bo przecież po 3 dniach to test niebardzo wykrywa.
Niewiem co o tym wszystkim myśleć, to były chyba dni niepłodne, on nie kończył we mnie i niewiem POMOCY!!! Bo jak jeszcze ona tak chodzą gadają to w ogóle dół. proszę o wasze opinie
Zawsze zabezpieczam się tylko prezerwatywami i tym że w dni płodne staramy sie nie kochać. Okres dostałam 1 lipca, 7 lipca kochałam się bez zabezpieczenia, ale mój facet we mnie nieskończył, później znowu kochaliśmy się bez zbezpieczenia 28 lipca też kończąc poza mną, okres mi się spóźniał i niemam go do tej pory, a moja mama z siostrą chodzą i powtarzają że ja w ciąży i takie tam.
Robiłam sobie test ciążowy 1 sierpnia i wyszło że nie.
Ale czy test wykazałby ciążę, jakbym zaszła w nią 29 lipca, bo przecież po 3 dniach to test niebardzo wykrywa.
Niewiem co o tym wszystkim myśleć, to były chyba dni niepłodne, on nie kończył we mnie i niewiem POMOCY!!! Bo jak jeszcze ona tak chodzą gadają to w ogóle dół. proszę o wasze opinie
Ona_Mika pisze:Zawsze zabezpieczam się tylko prezerwatywami
Ona_Mika pisze:7 lipca kochałam się bez zabezpieczenia
Ona_Mika pisze:później znowu kochaliśmy się bez zbezpieczenia 28 lipca
To sie kurde zdecyduj dziewczyno.
Nie piszesz ile dni trwa zazwyczaj Twój cykl. Nie piszesz jak wyznaczasz dni płodne. Jeśli tylko na podstawie daty, to chyba zdajesz sobie sprawę, że kalendarzyk to nie jest zbyt pewna metoda. Owszem, możesz być w ciąży, ale nikt Ci tego na 100% nie powie, szczególnie że za mało danych podałaś. Na test było za wcześnie wtedy.
gotowi na sex, a jak juz ciaza, to co? usunac ciaze - jakie to proste ;/ wiedziales chyba skad sie biora dzieci ;/
jak mnie tacy ludzie(dzieci) WKURzaja
Nie zabijaj mnie
Nie widzisz,że ja płacze
Boje się,że mnie zmiażdżysz
Szczypcami śmierci
Nie zabijaj mnie
Ty nie wiesz,że ja czuje
Uciekam przed metalowym drutem zła
To boli...a ja chcę żyć
Nie zabijaj mnie
Przecież nic Ci nie zrobiłem
Jestem bezbronny
Ale ja chcę żyć!
[ Dodano: 2006-08-03, 19:17 ]
masz moj sposob na usuniecie ciazy:
Dziś miałbym szesnaście lat
tyle co ty wtedy mamo
dziś cieszyłby mnie ten świat
i przeżywałbym to samo
mamo nie chciałem umierać
dlaczego mnie nie kochałaś
nie miałaś prawa mi życia odbierać
chociaż mi je dałaś
Mamo, mamo, mamusiu
Ty byłaś piękną dziewczyną
a on był pięknym chłopakiem
ja niepotrzebną kruszyną
żuconym w złe gniazdo ptakiem
Ty miałaś włosy z obrączek
jego trzymałaś za ręce
moich nie chciałaś rączek
nie trzeba było Ci więcej.
Dzieci się boją zastrzyków,
cyganek i kominiarzy
ja bardzo się boję śmietników
tam leżą szczątki mej twarzy
Dzieci chcą tulić lalki
ja do ziemi się tule
Ktoś wżucił do umywalki me ciało
ciepłe i miękkie.
Myślisz aniołka masz w niebie
a nawet mnie nie ochrzściłaś
Nie będe się modlić za ciebie
bo na to nie zasłużyłaś...
jak mnie tacy ludzie(dzieci) WKURzaja
Nie zabijaj mnie
Nie widzisz,że ja płacze
Boje się,że mnie zmiażdżysz
Szczypcami śmierci
Nie zabijaj mnie
Ty nie wiesz,że ja czuje
Uciekam przed metalowym drutem zła
To boli...a ja chcę żyć
Nie zabijaj mnie
Przecież nic Ci nie zrobiłem
Jestem bezbronny
Ale ja chcę żyć!
[ Dodano: 2006-08-03, 19:17 ]
masz moj sposob na usuniecie ciazy:
Dziś miałbym szesnaście lat
tyle co ty wtedy mamo
dziś cieszyłby mnie ten świat
i przeżywałbym to samo
mamo nie chciałem umierać
dlaczego mnie nie kochałaś
nie miałaś prawa mi życia odbierać
chociaż mi je dałaś
Mamo, mamo, mamusiu
Ty byłaś piękną dziewczyną
a on był pięknym chłopakiem
ja niepotrzebną kruszyną
żuconym w złe gniazdo ptakiem
Ty miałaś włosy z obrączek
jego trzymałaś za ręce
moich nie chciałaś rączek
nie trzeba było Ci więcej.
Dzieci się boją zastrzyków,
cyganek i kominiarzy
ja bardzo się boję śmietników
tam leżą szczątki mej twarzy
Dzieci chcą tulić lalki
ja do ziemi się tule
Ktoś wżucił do umywalki me ciało
ciepłe i miękkie.
Myślisz aniołka masz w niebie
a nawet mnie nie ochrzściłaś
Nie będe się modlić za ciebie
bo na to nie zasłużyłaś...
- pani_minister
- Administrator
Anula pisze:To sie kurde zdecyduj dziewczyno.
Nie piszesz ile dni trwa zazwyczaj Twój cykl. Nie piszesz jak wyznaczasz dni płodne. Jeśli tylko na podstawie daty, to chyba zdajesz sobie sprawę, że kalendarzyk to nie jest zbyt pewna metoda. Owszem, możesz być w ciąży, ale nikt Ci tego na 100% nie powie, szczególnie że za mało danych podałaś. Na test było za wcześnie wtedy.
No regularnych to ja nie mam miesiaczek, ale tak około 28, a teraz mi się miesiączka spóźnia 6 dni. Jak pierwszy raz kochałam się bez gumki to było zaraz po miesiączce, a nawet w ten dzień mialam końcówkę, a jak drugi raz to w ten dzień, albo dzień później miałam dostać miesiączkę.
Test wykazał pewnie tylko to z tego pierwszego, bo na efekt drugiego trzeba czekać.
Ale jak myślicie...
skoro masz nieregularne miesiączki na na podstawie czego ustalasz dni płodne?? czyżbyś miała szklaną kulę?Ona_Mika pisze:No regularnych to ja nie mam miesiaczek,
czemu 3/4 polskiego społeczeństwa nie potrafi zrozumieć, że stosunek przerywany to taka sama anykoncepacja jak mentosy??Ona_Mika pisze:7 lipca kochałam się bez zabezpieczenia, ale mój facet we mnie nieskończył
w ciązy raczej nie jesteś (choc za ginekologa na odległośc się nie uznaję
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
No wiem, że to żadne zabezpieczenie, ale stało się, okresu dalej niema, mama cały czas mi dowala z ciążą, siostra tak samo i wpędzaja mnie w coraz gorszą stresówkę.
Z tego wynika, że mam marne szanse na ciążę, ale takie są, ale daczego nie mam dalej okresu, a tak w ogóle to często źle się czuję jest mi słabo, mam zawroty głowy i to wszystko jeszcze bardziej wpędza mnie w przygnębienie.
Proszę o jeszcze jakieś opinie.
Bardzo mi na nich zależy, jestem strzępkiem nerwów
[ Dodano: 2006-08-05, 13:42 ]
Dziś przed chwilą zrobilam test ciążowy(już drugi), 7 dni po zajściu i wyszedł negatywny. mam nadzieję że szybko pojawi się okres, a wtedy dopiero w 100% będe pewna
Z tego wynika, że mam marne szanse na ciążę, ale takie są, ale daczego nie mam dalej okresu, a tak w ogóle to często źle się czuję jest mi słabo, mam zawroty głowy i to wszystko jeszcze bardziej wpędza mnie w przygnębienie.
[ Dodano: 2006-08-05, 13:42 ]
Dziś przed chwilą zrobilam test ciążowy(już drugi), 7 dni po zajściu i wyszedł negatywny. mam nadzieję że szybko pojawi się okres, a wtedy dopiero w 100% będe pewna
- ksiezycowka
- Weteran
Ona_Mika, jak tak sie stresujesz to na okres mozesz jeszcze sobie poczekac.
Radze napic sie melisy i wziasc os na uspokojenie raczej bo to jakas kurna paranoja smiechu warta jest.
[ Dodano: 2006-08-07, 17:14 ]
Poza tym to ze jest okres nei oznacza ze nei jest sie w ciazy. Coraz wiecej kobiet ma okres przez pierwsze miesiace ciazy![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Radze napic sie melisy i wziasc os na uspokojenie raczej bo to jakas kurna paranoja smiechu warta jest.
[ Dodano: 2006-08-07, 17:14 ]
Poza tym to ze jest okres nei oznacza ze nei jest sie w ciazy. Coraz wiecej kobiet ma okres przez pierwsze miesiace ciazy
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ona_Mika pisze:bo przecież po 3 dniach to test niebardzo wykrywa.
testy z krwi w 4 dniu po zapłodnieniu, jeśliw ychodzi na granicy dw-trzy dni później musisz zrobić test jeszcze raz
[ Dodano: 2006-08-08, 13:55 ]
im szybciej przestaniesz sie denerwować, tym szybciej dostanieszOna_Mika pisze:Z tego wynika, że mam marne szanse na ciążę, ale takie są, ale daczego nie mam dalej okresu, a tak w ogóle to często źle się czuję jest mi słabo, mam zawroty głowy i to wszystko jeszcze bardziej wpędza mnie w przygnębienie.
Jeżeli współżyjecie bez zabezpieczenia to jest taka możliwość że jesteś w ciąży...ale wcale nie koniecznie!!!Okres może Ci sie spóżniać nawet o tydzien z innych powodów tylko że teraz jesteś przewrażliwiona bo czujesz sie nie pewnie...Najlepiej bedzie pójść do apteki kupić kilka testów ciążowych i wszystkie sobie zrobić(np 3)bo po testach też nie ma 100% pewności a jak sie zrobi 3 na raz to już będzie pewne.Więc sie nie przejmuj tylko leć do apteki!!!A póżniej napisz jak tam wyniki i sie nie przejmuj będą negatywne!
Znająca się na rzeczy!!!!
kaska1820 pisze:pójść do apteki kupić kilka testów ciążowych i wszystkie sobie zrobić(np 3)bo po testach też nie ma 100% pewności a jak sie zrobi 3 na raz to już będzie pewne.
Wszystkie od razu? IMO bez sensu
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”