PROBLEM (anty kalendarz)

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
PROBLEM (anty kalendarz)

Postautor: whitebird » 30 cze 2006, 12:07

Witam,
Mam pytanko, uprawiałem z moją dziewczyną seks bez zabezpieczenia 21 dnia cyklu miesiączkowego. Nie skończyłem w niej, a teraz jest już jej 35 dzień cyklu i jeszcze nic....
niby odczuwa normalne objawy przedmiesiączkowe takie jak ból piersi, poddenerwowanie i jeszcze kilka innych drobiazgów. Nie wiem co mam o tym mysleć bo szczerze to cholernie się stresuję. Może dodam tylko że panna ma 17 lat a ja 20. Wiem że 100% pewności da mi test ciążowy ale chwilowo nie mam jak go zakupic...
jakie są szansę na ... ciąże ?? tylko szczerze
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 30 cze 2006, 12:15

A nie łatwiej było sie wczesniej zabezpieczyc? <zalamka>
Skoro w niej nie skończyłeś to wg mnie szanse są raczej minimalne,ale poczekaj na opinie specjalistów w tej dziedzinie :D
innyludz
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: innyludz » 30 cze 2006, 12:26

a ile dni trwa cykl u twojej dziewczyny?
Marcin(ek)
Początkujący
Początkujący
Postautor: Marcin(ek) » 30 cze 2006, 12:32

Jednoznaczne określenie tego czy mogła zajśc w ciąże tylko po tym, że byl to 21 dzień cyklu jest bardzo bardzo trudne.

A jeżeli chcesz szczerze to powiem Ci, że stosunek przerywany to bardzo słaba metoda antykoncepcji. Tuż przed wytryskiem dochodzi do wydostania się tzw. płynu przedejakulacyjnego w którym także znajdują się plemniki. Więc to, że nie skończyłeś w niej takze nie jest niejednoznaczne.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 30 cze 2006, 14:20

skoro to 21 dzień cyklu (zakładając, że jest zdrowa i cykle ma regularne) a do tego odczuwa zbliżający się okres to nie jest w ciąży... ale nigdy nic nie wiadomo- natura lubi czasem spłatać figla- szczególnie u młodych dziewczyn, w których hormony żyją swoim życiem.
Skoro nie potraficie korzystać z kalendarzyka to postarajcie się o inną metodę zabiezpieczania się- bo jesteście jesczze zbyt młodzi aby zostać rodzicami...
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 30 cze 2006, 17:32

Robię tak cały czas, dzieci nie mam... :] Bardzo małe szanse.
Marcin(ek)
Początkujący
Początkujący
Postautor: Marcin(ek) » 30 cze 2006, 20:19

*qbass* pisze:Robię tak cały czas...

To musisz być baaardzo zestresowany przez stosunek przerywany <glaszcze> Współczuje
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 30 cze 2006, 20:38

A kto mówi o przerywaniu sobie w czymkolwiek, jeżeli rzecz ma miejsce przy bardzo regularnym okresie i połączone jest z obserwacją śluzu? <evilbat>
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Marcin(ek)
Początkujący
Początkujący
Re: PROBLEM (anty kalendarz)

Postautor: Marcin(ek) » 30 cze 2006, 20:48

whitebird pisze:...Nie skończyłem w niej...

To raczej jednoznacznie sugeruje stosunek przerywany, hmm?
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 30 cze 2006, 20:53

Ale to:
Robię tak cały czas, dzieci nie mam... :] Bardzo małe szanse.

już mniej <evilbat>
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Marcin(ek)
Początkujący
Początkujący
Postautor: Marcin(ek) » 30 cze 2006, 20:57

Nikoniecznie, bo przecież:

*qbass* pisze:Robię TAK cały czas, dzieci nie mam... :] Bardzo małe szanse.

sugeruje dokłak, że robi to właśnie tak jak założyciel tego postu :P
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 30 cze 2006, 23:31

jeżeli rzecz ma miejsce przy bardzo regularnym okresie i połączone jest z obserwacją śluzu?
No o to chodziło... :)
przez stosunek przerywany
Nie lubię sobie przerywać :)Marcin(ek), aleś Ty dociekliwy ;) Przecież odpowiedzialności trzeba, nie?
Marcin(ek)
Początkujący
Początkujący
Postautor: Marcin(ek) » 01 lip 2006, 00:02

Dobra, dobra *qbass* nie tłumacz już się tak ;P Każdy może przerywać kiedy tylko chce ;P

A odpowiedzialnośc zawsze na pierwszym miejscu :)

Pozdr
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 00:23

mam nadzieję że nie jest w ciąży a co do cyklów to ma w miarę regularnie i bez problemów. ciekaw jestem tylko czy w przypadku ciąży również mogą występowac uczucia przedmiesiączkowe takie jak ból piersi rozdrażnienie, ból w okolicach jajników i delikatne zaburzenia skóry tj lekki trądzik akurat w tym okresie czasu...
miała troszkę stesów ostatnio poza tym wyjeżdza nad jeziora i jest odrobinę podekscytowana tym faktem,
może jakieś pocieszenie ??
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 01 lip 2006, 10:14

whitebird,

a jakiego pocieszenia chcesz?
Najtańsze pocieszenie (jakieś kilkanaście złotych) znajdziesz w aptece... nazywa się toto "test ciążowy" i wymaga od twojego kochania jednej dyskretnej czynności w łazience, tuż po przebudzeniu.
Jak wyjdzie jeden pasek, to jesteś pocieszony. Uważam, że taki będzie wynik, po seksie w 21 dniu cyklu... na 99%
Jak wyjdą dwa paski, to pocieszy was becikowe uchwalone przez nasz rząd ;)
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 01 lip 2006, 10:51

Kubek pisze:to pocieszy was becikowe uchwalone przez nasz rząd

a jak jescze parę razy wpadniecie to czekają na was ulgi podatkowe :) i zasiłek dla rodzin wielodzietnych....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 12:42

no oki rozumiem Was ale dzisiaj jest 35 dzień cyklu i jeszcze nie dostala okresu więc chyba coś jest nie tak :(
czy możliwe żeby okres się tak bardzo spóźniał ??
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 12:50

whitebird pisze:no oki rozumiem Was ale dzisiaj jest 35 dzień cyklu i jeszcze nie dostala okresu więc chyba coś jest nie tak
czy możliwe żeby okres się tak bardzo spóźniał

Kurde, a skad my to mamy wiedziec? Badanie ginekologiczne na odleglosc jej zrobimy czy jak. TEST KUP!

A przy okazji... skore ten cykl trwa juz 35 dni, to w tym miesiacu owulacja wypadla u niej gdzies 21-23 dzien cyklu. Jedyne co Cie ratuje to to, ze nieskonczyles. Zawsze prawdopodobienstwo nizsze. Ale byly to akurat najbardziej plodne dni. Wiec nie krec tylko smigaj do apteki po test.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 12:54

tylko na tym polega problem że ona jest teraz 150 km ode mnie bo wyjechała na trzy tygodnie na wakacje :(( a dobrze wiem że sama testu nie kupi, więc pozostaje mi tylko czkeać chyba.
poza tym co z tymi objawami ??? skoro je odczuwa to moze faktycznie okres się zliża ??

[ Dodano: 2006-07-01, 12:58 ]
poza tym ponoć w razie wczesnej ciąży można zastosować "kurację" tabletkami antykoncepcyjnymi, moja znajoma to wypróbowała i podziałało tj dostała okres. Polega to mniejwięcej na tym że dziewczyna zaczyna brać tabletki przez kilak dni i potem nagle je odstawia co podobno powoduje wystąpienie okresu. Nie wiem jak to działa dokładnie, ale mam nadzieję że pomoże w razie poważniejszych problemów (tj jak nie dostanie okresu w najbliższym tygodniu). Niby metoda sprawdzona choć tak na prawdę mam ciągle wielkie wątpliwości... .
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 13:00

Wszelkie objawy przedokresowe, PMS, sa rownoczesnie objawami wczesnej ciazy. Bo wlasnie dlatego przed miesiaczka kobieta sie czuje gorzej, bo organizm tworzy warunki majace sprzyjac rozwijajacemu sie dziecku.
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 13:02

nio to co ja mam zrobić ?? przecież urodzenie dziecka nie wchodzi obecnie nawet w grę...
co z tymi tabletkami ??
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 13:05

whitebird pisze:poza tym ponoć w razie wczesnej ciąży można zastosować "kurację" tabletkami antykoncepcyjnymi, moja znajoma to wypróbowała i podziałało tj dostała okres. Polega to mniejwięcej na tym że dziewczyna zaczyna brać tabletki przez kilak dni i potem nagle je odstawia co podobno powoduje wystąpienie okresu. Nie wiem jak to działa dokładnie, ale mam nadzieję że pomoże w razie poważniejszych problemów (tj jak nie dostanie okresu w najbliższym tygodniu). Niby metoda sprawdzona choć tak na prawdę mam ciągle wielkie wątpliwości... .

To nie okres, a krwawienie przez odstawienie. A jesli jest w ciazy to nie pomoze, a moze zaszkodzic dziecku. I takie manipulacje tabletkami to glupota. Nie wolno igrac ze zdrowiem. Jak test wyjdzie negatywnie, a okresu nadal nie bedzie to do lekarza. Bo moze swiadczyc o jakis problemach ze zdrowiem.
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 13:08

wiem ze to głupie pytanie, ale co jeżeli wyjdzie pozytywnie ?? ja jeszcze dałbym radę wziąć na siebie odpowiedzialność za to dziecko ale ona nawet nie chce o tym słyszeć i to w żaden sposób nie przejdzie. jakaś rada ?? niekoniecznie legalna ...
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 01 lip 2006, 13:10

whitebird pisze:co jeżeli wyjdzie pozytywnie

Urodzicie albo aborcja. Jakiej Ty się rady spodziewasz, człowieku? :|
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 13:12

tylko aborcja ma bardzo zły wpływ na zdrowie takiej dziewczyny o psychice nie wspomionając, a może da się jakoś inaczej ??
a tak jeszcze pytanko czy to możliwe żeby cykl trwal już tyle dni ?? tj 36 ??? sorki jakbyć coś głupiego napisałe ale jestem lekko mówiąc troszeczke roztrzęsiony ...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 13:12

whitebird, nie ma rady. Trzeba bylo myslec przed. Teraz to tylko zbierac na wyprawke. Moja kolezanka urodzila w wieku 16 lat i mimo to dobrze jej sie zyje.
Jak sie do seksu zabiera to trzeba umiec wziac odpowiedzialnosc za ewentualne konsekwencje.

[ Dodano: 2006-07-01, 13:13 ]
whitebird pisze:czy to możliwe żeby cykl trwal już tyle dni tj 36

Tak. Mozliwe. Niektorym kobietom z roznych przyczyn opoznia sie nawet o pare miesiecy. Ale to swiadczy o problemach ze zdrowiem.
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 13:14

dzięi za pocieszenie :(( czyli nie zakładasz że może jeszcze dostanie,,, ??
może to normalne, już się zaczynam gubić
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 13:18

Mimo wszystko mysle, ze ma wieksze szanse dostac niz nie dostac. Bo w koncu nie skonczyles w niej i ma wyjazd, ktory moze spowodowac opoznienie. Ale szanse na ciaze sa.
I probuje Ci uzmyslowic, ze nalezy myslec przed i zachowywac sie jak czlowiek dorosly, jak sie do doroslych rzeczy zabiera. <mlotek>
Awatar użytkownika
whitebird
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: whitebird » 01 lip 2006, 13:18

ale to zdrowa dziewczyna więc czy to nadal możliwe ??

[ Dodano: 2006-07-01, 13:21 ]
podobno są jeszcze jakieś inne metody na wymuszenie okresu niekoniecznie u kobiet w ciąży. Moja kumpela jak zażywała te tabletki (a była w ciąży bo test tak wykazał) dodatkowo bardzo silnie masowała pod ciepłą wodą okolice podbrzusza... więc może są jakieś środki zapobiegawcze poza aborcją... ??? ?? ?? to moja jedyna deska ratunku
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 lip 2006, 13:21

Zmiana klimatu duzy stres moze spowodowac nawet u calkiem zdrowej dziewczyny zmiane dlugosci cyklu. Dlatego wlasnie kalendarzyk jest nieskuteczna metoda. (kalendarzyk, nie nmpr, bo to juz inna para kaloszy)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”