Sorki za temat, ale nie moge juz z takich glupich pytan czy sa dni plodne, czy tez nie, albo czy w ciagu 7 dni bez piksikow jestem zabezpieczona!
Zamias pisac zatrzymanie owulacji, czy inne pierdoly mozna napisac normalnym jezykiem (tzn takim po ktorym nastepnych 100000 ludzi nie bedzie sie pytalo o co chodzi...), ze kobieta biorac tabletki jest prawie w 100% zabezpieczona i to jest bez roznicy, czy stosunek odbyl sie w dniach płodnych, czy nie z tego względu ze tabletki sa po to aby nie patrzez sie na to, ze dzisiaj nie mozemy bo mam dni plodne, ale za tydzien juz bedziemy mogli sie kochac, (bo jutro mam ostatni dzien dni plodnych ale dla pewnoscie jeszcze tydzien poczekamy... Zrozumcie Po to sa tabletki aby nie patrzec na dni plodne/ nie plodne.. Sex ma byc przyjemnoscia, a wtedy jest przyjemny kiedy jest spontaniczny a nie planowany na konkretny dzien i godzine... Juz po pierwszym opakowaniu jestes zabezpieczona i mozez spokojnie zaczac wspolzycie.. oczywiscie, jezeli mi nierzysz mozecie sie dodatkowo zabezpieczyc prezerwatywami, jednak z czasem sami dojdziecie do wniosku, ze nie ma sensu sie tym przejmowac. I jeszcze raz powtarzam, gdy bierzesz tabletki, to nie ma czegos takiego jak dni plodne i dnie nie plodne... ochrone masz przez calutki miesiac! (oczywiscie jezeli wszystko regularnie bierzesz...)
Prawda, doswiadczeni forumowicze?
Podsumowanie!
Moderator: modTeam
kEviN pisze:Sorki za temat, ale nie moge juz z takich glupich pytan czy sa dni plodne, czy tez nie, albo czy w ciagu 7 dni bez piksikow jestem zabezpieczona!
Twój temat powstał najprawdopodobniej z tematu w którym dziewczyna pytała o to czy jest zabezpieczona - kiedy nie wzięła tabletki w pierwszym dniu cyklu.
Więc to wcale nie jest GŁUPIE - a świadczy o tym, że to Ty nie zrozumiałeś tematu.
W takim przypadku kiedy dziewczyna (na przykład w celu przesunięcia okresu bierze tabletkę od 2 do 7 dnia cyklu (lub od 2 do 5 - bo są dwie szkoły na ten temat) trzeba zabezpieczać się dodatkowymi metodamu przez co najmniej 7 dni jak jest napisane na mojej ulotce Harmonetu np. (a inna szkoła i ulotka na innych tabletkach głosi, że aż 14 dni)
kEviN pisze:Juz po pierwszym opakowaniu jestes zabezpieczona i mozez spokojnie zaczac wspolzycie
I tu się mylisz kolego - jeśli dziewczyna rozpoczyna branie tabletek od pierwszego dnia cyklu to jest zabezpieczona w tych jak to określiłeś "prawie 100%" od pierwszej tabletki!!!!
kEviN pisze:czywiscie, jezeli mi nierzysz mozecie sie dodatkowo zabezpieczyc prezerwatywami, jednak z czasem sami dojdziecie do wniosku, ze nie ma sensu sie tym przejmowac. I
Oczywiście, że jest sens się przejmować jeżeli ktoś chce zmniejszyć prawdopodobieństwo ewentualnej ciąży i jeśli ma silną motywację by dzieci nie mieć - bo najpierw chce co innego robić w życiu....
Z bardzo wielu względów - warto się przejmować i robić wszystko tak, żeby nie było dziecka....
kEviN pisze:to nie ma czegos takiego jak dni plodne i dnie nie plodne... ochrone masz przez calutki miesiac!
Kevin - Ameryki to tym nie odkryłeś. Z zaanagażowaniem od kiedy pojawiłam się na forum czytam dział antykocepcja - bo lubię ten temat i on konkretnie mnie dotyczy i czytałam już różne bzdury - ale zdania które by zaprzeczało temu co tak dobitnie podkreślasz - nie było - bo to o czym piszesz jest proste i jasne jak słońce.
Przynajmniej zrezlizowałam się pedagogicznie.
Czy teraz już wszystko jest dla Ciebie jasne, czy jeszcze jakiegoś podsumowania potrzebujesz?

Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
kEviN pisze:Zamias pisac zatrzymanie owulacji, czy inne consored mozna napisac normalnym jezykiem

nooo, to pojechałeś

słuchaj, chłopczyku. współżycie wymaga pewnej dojrzałości, a antykoncepcja - wiedzy. jeśli się na nie decyduje - wypadałoby mieć podstawowe wiadomości nt. swojego organizmu, nie? no to nie pisz, że owulacja jest tak kosmicznym terminem, bo należy do zakresu wiedzy, którą dzieci mają opanować w 4. czy 5. klasie PODSTAWÓWKI!
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
kEviN pisze:I jeszcze raz powtarzam, gdy bierzesz tabletki, to nie ma czegos takiego jak dni plodne i dnie nie plodne... ochrone masz przez calutki miesiac! (oczywiscie jezeli wszystko regularnie bierzesz...)
Bo wtedy sa tylko dni nieplodne ! Dlatego jest sie zabezpieczonym.
A tak poza tym to pozostala czesc napisala juz Lollirot. Podpisuje sie cala soba pod jej postem.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”