bardzo proszę o pomoc :(

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
monikusiq
Zaglądający
Zaglądający
bardzo proszę o pomoc :(

Postautor: monikusiq » 18 cze 2006, 22:40

Witam! mam taki mały (a jednak duży) problem. Otóż obecnie, już od 8 miesięcy biore tabletki Yasmin. Nigdy niezdarzyło mi się żebym jakąś pomineła, staram się je także brać codziennie o tej samej porze dnia (czasami mi się zdarzy wziąć np.godzinke później ale to raczej są sporadyczne przypadki). W tym miesiącu niechciałam robić 7 dniowej przerwy i wzięłam drugie opakowanie od razu po skończeniu pierwszego. I właśnie w ten dzień kiedy brałam pierwszą tabletkę z drugiego opakowania 5 godzin po wzięciu tabletki dość sporo wymiotowałam. Rozmawiałam z dwoma lekarzami - jeden mówił mi, że mam się dodatkowo zabezpieczać do końca brania tego opakowania, a drugi, że tylko dzień po i że mam się nieobawiać bo jestem zabezpieczona. Bardzo proszę o radę bo już sama niewiem co mam robić :(
A Ty jesteś w mojej głowie...
Ja bez Ciebie żyć już nie moge...

KoChAm CiĘ RaFcIo :******
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 cze 2006, 22:44

Posluchaj pierwszego.
Dzien po gowno da.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 18 cze 2006, 22:54

Po pieciu godzinach spokojnie wszystko powinno było się już wchłonąć... ale jak chcesz mieć 100% pewności, to możesz zachowywać sie tak, jakbyś pigułkę pominęła. Czyli dodatkowa metoda antykoncepcji i tyle.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 cze 2006, 23:00

pani_minister pisze:Po pieciu godzinach spokojnie wszystko powinno było się już wchłonąć
Nie doczytalam. Jak tak to nie sluchaj zadnego, bo sie wchlonelo :D

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”