laserowe usuwanie nadrzerki
Moderator: modTeam
laserowe usuwanie nadrzerki
niedługo bede miała zabieg. czy to boli? jak to wygląda? trochę jestem prestarszona..
Nie mam pojecia ale tez sie boje bo tez jakies zabiegi z tej samej okazji bede miala.
A tak dokladniej to jest to metoda absolutnie bezbolesna i malo inwazyjna. Oczywiscie nie jest to specjalna przyjemnoscia ale tez nie beda Cie zarzynac. Nie trzeba klasc sie do szpitala i od razu po zabiegu mozna sobie isc do domu. Moze wystapic lekkie krwawienie, w razie wiekszego natychmiast kontaktowac sie z lekarzem. Moga tez pozniej byc bole przypominajace bole, jakie wystepuja przy miesiaczce. Jesli mialas biopsie szyjki macicy (zakaldam, ze mialas, skoro chca Ci usuwac laserowo) to bedzie to mniej wiecej tak samo wygladalo pod wzgledem odczuwania.
A tak dokladniej to jest to metoda absolutnie bezbolesna i malo inwazyjna. Oczywiscie nie jest to specjalna przyjemnoscia ale tez nie beda Cie zarzynac. Nie trzeba klasc sie do szpitala i od razu po zabiegu mozna sobie isc do domu. Moze wystapic lekkie krwawienie, w razie wiekszego natychmiast kontaktowac sie z lekarzem. Moga tez pozniej byc bole przypominajace bole, jakie wystepuja przy miesiaczce. Jesli mialas biopsie szyjki macicy (zakaldam, ze mialas, skoro chca Ci usuwac laserowo) to bedzie to mniej wiecej tak samo wygladalo pod wzgledem odczuwania.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
-
- Weteran
agna 24 pisze:chociaz straszyl mnie zabiegiem. cale leczenie kosztowalo calkiem sporo z tego co pamietam, i trwalo z kilka miesiecy, ale obylo sie zabiegu
Zabieg kosztowalby w sumie mniej i bylby mniej denerwujacy...
-
- Weteran
- Weteran
wg mnie (ale nigdy nie mialam tak leczonej nadzerki) zabieg ten jest bezpolesny
Moja mama miala po ciazy tzw wypalanke , ktorej teraz juz na powszechnosc nowszych metod - nie stosuje sie. Mowila , ze nie boli , ale uczucie nalezy po prostu do gatunku nieprzyjemnych , i bardzo niemily zapach sie rozchodzi.
zetka, radze tez sprawdzic to : http://www.geocities.com/operacja2001/T ... 1-2005.htm
Moja mama miala po ciazy tzw wypalanke , ktorej teraz juz na powszechnosc nowszych metod - nie stosuje sie. Mowila , ze nie boli , ale uczucie nalezy po prostu do gatunku nieprzyjemnych , i bardzo niemily zapach sie rozchodzi.
zetka, radze tez sprawdzic to : http://www.geocities.com/operacja2001/T ... 1-2005.htm
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wstreciucha pisze:Moja mama miala po ciazy tzw wypalanke
Tego na szczescie juz sie nie stosuje. Najwyzej krioterapie, czyli "wypalanie" za pomoca odmrazania (bo odmrozenie to swoisty rodzaj poparzenia- zagmatwalam) Bezbolesne i mnie nieprzyjemne ponoc.
-
- Weteran
Wymrazanie ponoc sie lepiej goi niz w przypadku lasera, a palenie (pradem elektrycznym) jest ponoc najgorsza metoda - dlugo sie goi
http://aneta.ulotka.biz/ Salon Fryzjerski Aneta W Olsztynie
wymrazanie u mnie odpada... jedynie laserowo.. zobaczymy jak to będzie.. jak wrce sie okaże czy boli..
[ Dodano: 2006-06-14, 21:04 ]
a więc jestem juz po i nie wiem czy to kwestia wrażliwości mojego organizmy czy defacto ogromniastej tej mojej nadrzery ale bolało... i to nawet bardzo..
fajnie bolekarz był bardzo delikatny i kiedy prosiłam by przestał odrazu przestawał i dawał mi chwilke na oddech.
nieradzetez iśc samemu na takie zabiegi.. jednak ciut rzutuje to na chodzenie i przydała by sie pomocna łapka na schodachi w drodze do domu
aczkolwiek juz mam to za sobą
dzielna jestem nie ma co;)
pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
[ Dodano: 2006-06-14, 21:04 ]
a więc jestem juz po i nie wiem czy to kwestia wrażliwości mojego organizmy czy defacto ogromniastej tej mojej nadrzery ale bolało... i to nawet bardzo..
fajnie bolekarz był bardzo delikatny i kiedy prosiłam by przestał odrazu przestawał i dawał mi chwilke na oddech.
nieradzetez iśc samemu na takie zabiegi.. jednak ciut rzutuje to na chodzenie i przydała by sie pomocna łapka na schodachi w drodze do domu
aczkolwiek juz mam to za sobą
dzielna jestem nie ma co;)
pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”