jak?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mlody17
Bywalec
Bywalec
jak?

Postautor: mlody17 » 07 cze 2006, 21:42

ja mam takie czy to prawda ze plemniki dojrzewaja okolo 2-3miesiecy?? dam taki malutki przyklad
jezeli dzisiaj bym doszedl i sie spuscil to czy jutro jak znoff dojde tylko ze w mojej kobiecie to moze ona zajsc w ciąze?? wiem ze te dni plodne i nie plodne obstawmy ost. dzien dni nieplodnych
...Już od dawna razem
Na Wieki tak bedzie...
..::Kocham Cię::..
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 cze 2006, 21:50

mlody17 pisze:jezeli dzisiaj bym doszedl i sie spuscil to czy jutro jak znoff dojde tylko ze w mojej kobiecie to moze ona zajsc w ciąze??
Pewnei ze tak. Co godzine przybywa Ci ok 25 mln plemnikow zdolnych do zaplodnienia :]
Awatar użytkownika
casaa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: casaa » 07 cze 2006, 21:50

prowokacja na maxa :P

gdyby plemniki dojrzewaly okolo 3 miesiecy to nie byloby problemow z wpadkami :P
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię :*
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 cze 2006, 21:51

NI tam mogl gdzies przeczytac w jakims innym kontekscie i zapamietal czy zrozumial inaczej :)
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 07 cze 2006, 23:28

<mlotek> Nieprawda...
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 08 cze 2006, 23:33

Produkcja plemnikow odbywa sie w specjalnych komorkach ktore "wrzucaja" je pozniej w kanaliki w najadrzach - tam dojrzewaja jeszcze przez dwa , trzy tygodnie. Jesli sie nie spuscisz to obumieraja, i tak w kolko . Zatem logicznie myslac, proces dojrzewania plemnika -ok.70 dni -TAK, ale dojrzale plemniki gotowe zaplodnic uwalniane sa co dziennie . Zatem postawic na to , ze dzis akurat zaden dojrzaly na "miejsce " nie trafi, to jak zagrac w totolotka .
Czy naprawde tak trudno zalozyc gume ? <pijak> jak czytam co raz to nowsze switajace idee, na wytrysk w srodku bez zaplodnienia to slowo daje ...... <zalamka>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”