Tabletki a ból głowy

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
_Asica_
Bywalec
Bywalec
Tabletki a ból głowy

Postautor: _Asica_ » 31 maja 2006, 22:44

Cóż...sprawa jak w temacie, z tym że bóle głowy które u mnie występują mam od najmłodszych lat (srawy neurologiczne) no i po rozpoczęciu brania tabletek Cilest napady migrenowe nasiliły się ;( . Z początku nie zdawałam sobię sprawy,że to one mogą i pewnie są tego przyczyną, ale wybrałam się do neurologa, z którym doszliśmy do wniosku,że przede wszystkim mam się udać do ginekologa by ten przepisał mi inne.
I tu moje pytanko...czy myślicie że zmiana tablet może coś pomóc? Nie pytam się jak specjalisty :) , tylko jak dziewczyn które już są troszkę obeznane z tabletami. Czy składniki poszczególnych pigułek znacznie różnią się od siebie?? <hmm>
Szczerze pisząc to nie uśmiecha mi się całkowita rezygnacja z hormonalnej antykoncepcji...więc mam nadzieję,że zmiana pigułek coś zmieni <sad> [shadow=darkred][/shadow][shadow=darkred][/shadow][shadow=darkred][/shadow]
...odpowiedzi szukaj..czasu jest tak wiele...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 31 maja 2006, 23:05

_Asica_, zmiana moze pomoc. Ja przy Harmonec ie tez dostawalam migren dosyc czesto. przy Yasmin mienely jakby :) Ale moze byc i tak ze jednak zmiana u CIebie nic nie da i trza bedzie sie inaczej zabezpieczac.
Awatar użytkownika
Lukasz
Entuzjasta
Entuzjasta
Re: Tabletki a ból głowy

Postautor: Lukasz » 01 cze 2006, 01:03

_Asica_ pisze:I tu moje pytanko...czy myślicie że zmiana tablet może coś pomóc? Nie pytam się jak specjalisty :) , tylko jak dziewczyn które już są troszkę obeznane z tabletami. Czy składniki poszczególnych pigułek znacznie różnią się od siebie?? <hmm>

Może ale nie musi pomóc...
_Asica_ pisze:Szczerze pisząc to nie uśmiecha mi się całkowita rezygnacja z hormonalnej antykoncepcji...więc mam nadzieję,że zmiana pigułek coś zmieni

Może zmienić ale nie musi. Mialaś roblemy neurologiczne a tabletki je widocznie nasiliły i tylko lekarz może Ci fachowo doradzić w tej kwesti
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 01 cze 2006, 05:27

?

Ty nie masz dwunastu lat, prawda? Bo jak tak to ja nie wiem :/
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”