brak miesiączki
Moderator: modTeam
brak miesiączki
Jestem trochę zaniepokojona ponieważ okres spóźnia mi się już o tydzień. Raczej na pewno nie jest w ciąży, bo biorę pigułki antykoncepcyjne i ani razu żadnej nie zapomniałam, ani nie miałam problemów żołądkowych. Poza tym, do ostatniego stosunku doszło ponad 1,5 miesiąca temu i już w po nim miałam okres. Nie rozumiem więc dlaczego podczas 7dniowej przerwy w braniu pigułek nie pojawiło się krwawienie. Czy możliwe, że to z powodu stresu? Myślłam, że kiedy bierze się pigułki stres ani odchudzanie nie mają wpływu na pojawienie się krwawienia.
Asia
- ksiezycowka
- Weteran
Witam. Pierwszy raz się tutaj wypowiadam ale na forum zaglądam od jakiegoś czasu.
mrs.shan, droga nie przejmuj się. Tak to już jest z tymi tabletkami
Może się takie coś zdarzyć i nie ma powodu do niepokoju. Ja również biorę tabletki i moja ginekolog powiedziała, że takie coś może wystąpić. A w ciązy raczej nie jesteś bo jak sama napisałaś jest to raczej niemożliwe
Gdybys jednak w przyszłym miesiącu nie dostała miesiączki to warto skonsultowac się z lekarzem.
mrs.shan, droga nie przejmuj się. Tak to już jest z tymi tabletkami

brak miesiączki
witam!!!
mamy problem z dziewczyna. spoznia jej sie okres o 3 dni. wspolzylismy, ale z zabezpieczeniem (globulka i prezerwatywa). był też peeting. czy to możliwe że mogłaby być w ciąży??? prosze o rade
mamy problem z dziewczyna. spoznia jej sie okres o 3 dni. wspolzylismy, ale z zabezpieczeniem (globulka i prezerwatywa). był też peeting. czy to możliwe że mogłaby być w ciąży??? prosze o rade
- ksiezycowka
- Weteran
..rozumiem tydzień czy 10 dni jako powód do lekkiego zniecierpliwienia. Zwłaszcza, gdy nie było ku temu wyraźnego powodu. Ale w maju, kiedy w szkołach kończy się semestr, na studiach zaczyna sesja, a w zakładach pracy kończy się walka (dosłownie) o rozdział terminów urlopów... do tego zmiana diety, bo w końcu warzywa i owoce są w obfitości i tańsze...
...3 dni to spóźnienie... to ja na igłę od dziś mawiam "widły"
..rozumiem tydzień czy 10 dni jako powód do lekkiego zniecierpliwienia. Zwłaszcza, gdy nie było ku temu wyraźnego powodu. Ale w maju, kiedy w szkołach kończy się semestr, na studiach zaczyna sesja, a w zakładach pracy kończy się walka (dosłownie) o rozdział terminów urlopów... do tego zmiana diety, bo w końcu warzywa i owoce są w obfitości i tańsze...
...3 dni to spóźnienie... to ja na igłę od dziś mawiam "widły"
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
mrs.shan, przeczytaj ulotkę swoich tabletek, jeśli przez miesiąc czy dwa nie wystąpi krwawienie z odstawienia, a nie ma na pewno ciąży to nie ma się czym przejmować, chociaż w drugim miesiącem najlepiej do lekarza.
adi866, nie ma się czym martwić.
Swoją drogą coś mnie od zawsze zastanawia, dowiedziałam się kiedyś, że globulka może zawierać takie substancje, które mogą uszkodzić prezerwatywę, myle się?
adi866, nie ma się czym martwić.
Swoją drogą coś mnie od zawsze zastanawia, dowiedziałam się kiedyś, że globulka może zawierać takie substancje, które mogą uszkodzić prezerwatywę, myle się?
@Broken 18
Trzeba przeczytać ulotkę i w razie interakcji danej globulki z lateksem przerzucić się na plastikowe gumki (dostępne w dużych aptekach, pytać trzeba o prezerwatywy dla uczulonych na lateks).
Trzeba przeczytać ulotkę i w razie interakcji danej globulki z lateksem przerzucić się na plastikowe gumki (dostępne w dużych aptekach, pytać trzeba o prezerwatywy dla uczulonych na lateks).
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”