Zwymiotowana tabletka :/

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Zwymiotowana tabletka :/

Postautor: IcemaN » 15 maja 2006, 08:37

Witam Was wszystkich..... zaglądam na forum baaaaaaardzo rzadko, bo jestem zapracowany, ale dziś postanowiłem o coś spytać ;)

Otóż.... przedwczoraj wraz z moją kobietą kochaliśmy się jak szaleni ;P, wczoraj o godzinie 18 wzięła kolejną tabletkę z opakowania, natomiast ok. 24 zwymiotowała (niech żyje alkohol).

Czy w tym wypadku powinna kolejną tabletkę wziąć o normalnej porze ???

Tabletki to Yasmin, w instrukcji pisze, że jeśli zwymiotuje się 3-4 godziny po zażyciu, to trzeba wziąć następną, a jeśli zwymiotuje się po 12 to można być całkowicie spokojnym.....
ale nie wiem jak jest po 6 godzinach :/

Pozdrawiam i proszę o odp :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 maja 2006, 08:52

wchłonoł ją organizm , wiec spij spokojnie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
amber

Postautor: amber » 15 maja 2006, 11:30

tabletki anty wchłaniaja się wciagu 4 godzin
więc spoko
ale nalezy uważać łącząć pigułki i alkohol bo moze byc osłabione dziłania\e radzę czytąc ulotki!!!
Grace

Postautor: Grace » 15 maja 2006, 11:39

amber pisze: uważać łącząć pigułki i alkohol bo moze byc osłabione dziłania\e radzę czytąc ulotki

to ja radze czytac ulotki. Tabletke mozesz popic piwem, wodka, czym chcesz. Alkohol nie oslabia dzialania tabletek anty. Z tym, ze prawdopodobienstwo zwymiotowania tabletki po alkoholu jest znacznie wieksze nic po kazdym innym napoju, o to tu chodzi.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 15 maja 2006, 12:34

IcemaN pisze:Czy w tym wypadku powinna kolejną tabletkę wziąć o normalnej porze ?? ?
Tak.

Ale czy sie wchnoneła?Powinna, ale jak cos jadla przy tym to tabletka wolniej sie wchlania np.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 maja 2006, 21:07

Wszystko, WSZYSCIUTKO o przypadkach wymiotow lub biegunki i co robic pozniej jest opisane w ulotce dolaczonej do tabletek. Jakich nie bralam, w kazdych bylo. Czytac ulotki <cisza>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”